Αρχική > Ανακοινώσεις, Αναλύσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Πολυμέσα > Save Skouries (28/2/15) : Revocation of the Architecture and Mechanical Design permit for the Skouries mining project in Halkidiki ! *Ανάκληση της θεώρησης της Αρχιτεκτονικής και Μηχανολογικής Μελέτης του εργοστασίου στις Σκουριές Χαλκιδικής ! * Σκουριές: «Kόμβος και σύμβολο για τους νέους όρους διακυβέρνησης» !

Save Skouries (28/2/15) : Revocation of the Architecture and Mechanical Design permit for the Skouries mining project in Halkidiki ! *Ανάκληση της θεώρησης της Αρχιτεκτονικής και Μηχανολογικής Μελέτης του εργοστασίου στις Σκουριές Χαλκιδικής ! * Σκουριές: «Kόμβος και σύμβολο για τους νέους όρους διακυβέρνησης» !

28 Φεβρουαρίου, 2015 Σχολιάστε Go to comments

By decision DMEVO / A / F.10.1.6 / 172 214/375 / 02.26.2015, the Minister of Productive Reconstruction of Environment and Energy, Panagiotis Lafazanis withdrew No. 14379/3600 / 10.08.2014 Architecture and Electromechanical Design permit which had been issued in August 2014 for the «Skouries Enrichment Unit» in order to re-examine whether the studies submitted, on which the permit was based, is consistent with the relevant planning and environmental regulations.

The review was considered imperative, after written complaints submitted by various organizations and it aims to defend legitimacy and, first of all, the environment and the public interest, in the most efficient and effective way possible.

The Minister’s revocation document follows:

Kείμενο της Yπουργικής Aπόφασης

*********************************************************

Με την απόφαση ΔΜΕΒΟ/Α/Φ.10.1.6/172 214/375/26-2-2015, ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ανακαλεί την υπ’ αριθμόν 14379/3600/8-10-2014 θεώρηση της Αρχιτεκτονικής και της Ηλεκτρομηχανολογικής Μελέτης της «Μονάδας Εμπλουτισμού Σκουριών», προκειμένου να γίνει επανέλεγχος για το κατά πόσο οι υποβληθείσες μελέτες, πάνω στις οποίες βασίστηκε η θεώρηση, είναι σύμφωνες με τις κείμενες πολεοδομικές και περιβαλλοντικές διατάξεις.

Ο επανέλεγχος αυτός κρίθηκε επιβεβλημένος, μετά από έγγραφες καταγγελίες φορέων και έχει ως στόχο να προασπίσει με όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό και ουσιαστικό τρόπο τη νομιμότητα και πρώτα απ’ όλα το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον.

Kείμενο της Yπουργικής Aπόφασης

*******************************************************************

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ :
Η Αμεσοδημοκρατική Συνέλευση Λακωνίας ( Α.Σ.Λ.) – Μολάοι στάθηκε πάντα ευαίσθητη πάνω στα ζητήματα του περιβάλλοντος και έτσι σταθήκαμε πάντα αλληλέγγυοι στον αγώνα των Σκουριών .
Στηρίξαμε και στηρίζουμε τον αγώνα αυτόν με σειρά άρθρων στο μπλόγκ μας αλλά και με την φυσική παρουσία μελών μας στις επιτόπου κινητοποιήσεις – εκδηλώσεις.
Δημοσιεύουμε σήμερα την συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης αλλά και τις δηλώσεις του Κου Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και τις θεωρούμε μια μικρή ,πρώτη νίκη (ανάσα) του λαϊκού κινήματος.
Διαβεβαιώνουμε τους αναγνώστες του Μπλόγκ μας αλλά και τους συντρόφους συναγωνιστές μας ότι : ΔΕΝ ΓΙΝΑΜΕ ξαφνικά Συριζαίοι !
Οι πολιτικές μας θέσεις έχουν διατυπωθεί ξεκάθαρα στην :

Η Ρήτρα της πλατείας!

Η Ρήτρα της πλατείας!

αλλά και στα ψηφίσματά μας.
Για εμάς προέχει πάντα το καλό του Λαού και του Τόπου !
Εστερνιζόμαστε τα προτάγματα της πραγματικής ( και όχι κρυφοσυστημικής) Αποανάπτυξης και της Αυτοδιαχείρισης και υιοθετούμε το σύνθημα των κατοίκων της Χαλκιδικής που λέει : » Χρυσάφι είν’ ο τόπος μας , Χρυσάφι το νερό μας , Χρυσάφι είναι το βουνό και τ’όμορφο χωριό μας ! »

Καταγράφουμε και δημοσιεύουμε τις τωρινές «δηλώσεις προθέσεων » της Κυβέρνησης και αναμένουμε τις ΠΡΑΞΕΙΣ !
Τίποτα δεν τελειώνει εδώ , ο « αγώνας για την Γη και την Ελευθερία , ενάντια στης Φύσης την Λεηλασία» ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !
Αμεσοδημοκρατική Συνέλευση Λακωνίας ( Α.Σ.Λ.) – ΜΟΛΑΟΙ 28/2/15

***********************************************************************

Σκουριές: «Kόμβος και σύμβολο για τους νέους όρους διακυβέρνησης»

«Θα ήθελα όμως να σταθώ και σε ένα θέμα που αποτελεί για μας κόμβο και σύμβολο για τους νέους όρους διακυβέρνησης, για τις νέες αρχές που καθορίζουν την πολιτική της μεταμνημονιακής περιόδου: H κυβέρνησή μας, διά του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αποφάσισε σήμερα να ανακαλέσει την άδεια Αρχιτεκτονικής και Ηλεκτρομηχανολογικής Μελέτης του εργοστασίου στις Σκουριές της Χαλκιδικής.

Η ανάκληση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη μετά από σοβαρές καταγγελίες που μεσολάβησαν. Και κρίθηκε επιβεβλημένη προκειμένου να υπάρξει επανέλεγχος για το κατά πόσο στη σχετική θεώρηση έχουν τηρηθεί, από την επιχείρηση στις Σκουριές, οι κείμενες διατάξεις.

Σκοπός μας είναι με αυτή μας την κίνηση να προασπίσουμε, με τον όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό τρόπο, δύο μείζονες προτεραιότητες για την κυβέρνησή μας, το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον.

Και με αφορμή τις αντιδράσεις γι” αυτή μας την απόφαση θέλω να τονίσω προς πάσα κατεύθυνση:

Η νέα κυβέρνησή μας εκλέχτηκε για να υπηρετήσει με ακλόνητη συνέπεια τα συμφέροντα των εργαζομένων και του ελληνικού λαού.

Εκλέχτηκε για να προασπίσει την προοδευτική παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου και ταυτόχρονα να διαφυλάξει και να αναβαθμίσει το περιβάλλον στην πατρίδα μας και τη φυσική μας κληρονομιά για τις επόμενες γενιές.

Γι” αυτό, για την κυβέρνηση οι εργαζόμενοι, η προοδευτική παραγωγική ανάπτυξη, το περιβάλλον και το δημόσιο όφελος, βρίσκονται πάνω απ΄ όποια επιχειρηματικά συμφέροντα, όσο μεγάλα και αν είναι και όσες διασυνδέσεις και αν διαθέτουν.

Και αυτό ας το χωνέψουν όλοι μέσα και έξω από τη χώρα».

Μετά το 17΄του video

************************************************

Όχι δεν νικήσαμε σήμερα με την απόφαση ανάκλησης των αδειών στις Σκουριές. Πήραμε όμως μια ανάσα. Μια ανάσα μετά από την ασφυξία των τελευταίων ετών, που νιώθαμε κάθε μέρα ότι μας κόβουν το οξυγόνο

. Και μας το έκοβαν πριν ξεκινήσει η εξόρυξη. Μας το έκοβαν εξαιτίας της λάσπης που τρώγαμε από τους τρομοκράτες των δελτίων ειδήσεων. Μας το έκοβαν με αστυνομική βία και καταστολή, με δικογραφίες, με προφυλακίσεις.
Δεν κατάφερ

αν να μας πνίξουν όμως. Και είμαστε εδώ σήμερα, όχι για να πανηγυρίσουμε το πρώτο βήμα, αλλά για να ξαναπούμε ότι δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε μέχρι την τελική νίκη.
Είμαστε εδώ για να πούμε ότι την πρώτη μάχη που κερδίσαμε την αφιερώνουμε σε αυτούς που πλήρωσαν το κόστος μέχρι εδώ και που θα συνεχίσουν να το πληρώνουν μέχρι το τέλος. Σε αυτούς που συνέδεσαν άρρηκτα τη ζωή τους ..με τον αγώνα να ζει κανείς στον τόπο του ελεύθερα.

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε