Αρχική > Ανακοινώσεις, Αναλύσεις, Δράσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Καλέσματα, Προτάσεις > ΜΑΘΗΜΑΤΑ (γαλλικής) ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ (1) (Για Εκπαιδευτικούς και όχι μόνο…)

ΜΑΘΗΜΑΤΑ (γαλλικής) ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ (1) (Για Εκπαιδευτικούς και όχι μόνο…)

Άργησαν να μπουν στο χορό των κινητοποιήσεων οι Γάλλοι καθηγητές  αλλά ετοιμάζουν «Κόλπο  Γκρόσο» !

Το  εκπαιδευτικό προσωπικό των Λυκείων   Louis-Armand και του   Auguste-Perret  του  Πουατιέ   προκήρυξαν απεργία  για τις 15 Ιουνίου , την πρώτη μέρα των εξετάσεων για το  Μπακαλορεά ( Εθνικό απολυτήριο Λυκείου ) (1)* στο μάθημα της φιλοσοφίας  ! Η απόφαση αυτή πάρθηκε στην γενική συνέλευση που έγινε την προηγούμενη Πέμπτη .

Όπως γράφουν στην ανακοίνωσή τους  «  Μετά  από τις κινητοποιήσεις και τις απεργίες  3 μηνών του κοινωνικού κινήματος  θα συμμετάσχουμε στην μεγάλη (πανεθνική ) διαδήλωση ενάντια στον αντεργατικό νόμο ,στο Παρίσι ,στις 14 Ιουνίου . Αν η κυβέρνηση επιμείνει στην στρατηγική της  ,της αυξανόμενης έντασης και της άρνησης διαλόγου θα απεργήσουμε στις  15 Ιουνίου » !

Υπενθυμίζουμε ότι στις 14 Ιουνίου ο αντεργατικός νόμος περνάει απο την Γερουσία για την τελική επικύρωση .

ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ ( μεταφορά τεχνογνωσίας) επειδή  τίποτα δεν είναι αυτονόητο :

Τι κάνουμε εδώ στην Ελλάδα όταν θέλουμε να αντιδράσουμε σε έναν νόμο ? Απεργίες και κινητοποιήσεις και μια κινητοποίηση μνημόσυνο έξω από την Βουλή την ημέρα ψήφισης του Νόμου . Την επόμενη μέρα τι κάνουμε ? Πάμε στην δουλίτσα μας σαν καλά παιδάκια !

‘Έχει  κάποιο νόημα μια τέτοια μορφή κινητοποιήσεων εκτός από την δικαιολόγηση του μισθουλάκου των εργατοπατέρων μας ? Όχι βέβαια !

Τι έκαναν οι φίλοι μας οι Γάλλοι και θα ‘πρεπε να κάνουμε και εμείς την επόμενη φορά   , Κυρίου ( Σύριζα) θέλοντος ?

Προκήρυξαν από ΠΡΙΝ , μια απεργία για την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ !

sullalitirio-olme    Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι εκπαιδευτικοί δεν είχαν μέχρι τώρα κατέβει σε απεργία. Γίνονταν  όμως μπλοκαρίσματα σχολείων από τους μαθητές . Προφανώς  οι εμπειρία προηγούμενων  κινητοποιήσεων ( όπως εκείνη κατά του  «Συμβολαίου Πρώτης Εργασίας») τους είχε δείξει  ότι ο αγώνας θα ήταν μακροχρόνιος και επομένως θα χρειαζόταν οικονομία δυνάμεων . Εννοώ ότι θα ήταν δύσκολο να μείνουν σε απεργία τόσους μήνες  . Βλέπουμε λοιπόν ότι η κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων γίνεται βάση σχεδίου του λαϊκού κινήματος και έχει σαν στόχο να  αυξάνει  βαθμιαία την ένταση και την έκταση του μπλοκαρίσματος της οικονομίας και  της  πολιτικό –κοινωνικής ζωής.

Βέβαια ,μάλλον υπάρχει και μια άλλη διαφορά . Εδώ στην Ελλάδα μάλλον δεν υπάρχει η δυνατότητα να κάνουν μεμονωμένα απεργία    2 Λύκεια . Αλλά και έτσι να είναι , αυτό είναι κάτι που κατακτήθηκε  μέσα από τους αγώνες των Γάλλων συναδέλφων , όπως και η υποχρέωση των όποιων αντιπροσώπων των τοπικών ΕΛΕΜΕ στην τήρηση των αποφάσεων της βάσης .

(1)*=  Οι εξετάσεις για το Μπακαλορεά είναι σαν τις Πανελλαδικές εδώ , μιάς και το μπακαλορεά εξασφαλίζει ελεύθερη είσοδο στο 98% των πανεπιστημιακών σχολών. Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι αν γίνει απεργία έστω και  σε κάποια Λύκεια θα δημιουργηθεί  γενικότερο  πρόβλημα στις εξετάσεις !

ΠΗΓΕΣ : Infos par :

Occupy France

http://www.centre-presse.fr/article-462938-des-professeurs-menacent-de-faire-greve-pour-le-bac.html#prettyPhoto

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε