Αρχική > Ανακοινώσεις, Δράσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Καλέσματα, Προτάσεις, Πολυμέσα > Αγώνας μέχρι την καταστροφή κράτους και κεφαλαίου.ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ: 26/2 18.00 Προπύλαια

Αγώνας μέχρι την καταστροφή κράτους και κεφαλαίου.ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ: 26/2 18.00 Προπύλαια

25 Φεβρουαρίου, 2015 Σχολιάστε Go to comments

Αγώνας μέχρι την καταστροφή κράτους και κεφαλαίου.ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ: 26/2 18.00 Προπύλαια

Πέρασε ένας μήνας από την «μεγάλη αλλαγή» της 25ης Ιανουαρίου. Η νέα αριστεροδεξιά κυβέρνηση δεν γέννησε μόνο ελπίδες και προσδοκίες σε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας με τις προεκλογικές υποσχέσεις, αλλά προχώρησε ένα βήμα μπροστά από τους προκατόχους της. Καλώντας τον κόσμο στις πλατείες στο όνομα μιας εθνικής/ διαταξικής συμπόρευσης, επιχείρησε να μετατρέψει τις ευθύνες της οπισθοχώρησης και των νέων μέτρων από πολιτικές σε συλλογικές/κοινωνικές.
Με αυτό το τρόπο, η νέα κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει στα «μουλωχτά» το νέο μνημόνιο. Επιχειρεί να συνεχίσει της πολιτικές της εξαθλίωσης και να διασφαλίσει στο ακέραιο τα συμφέροντα το ντόπιου και του διεθνούς κεφαλαίου.
Για εμάς τίποτα δεν άλλαξε και φυσικά τίποτα δεν θα μπορούσε να αλλάξει με τις εκλογές. Θα συνεχίσουμε τους αγώνες ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, γιατί οι μόνες πραγματικές αλλαγές είναι προέκταση της εντατικότατος των αγώνων μας.

Απέναντι στην πλάνη της διαταξικής ενότητας, αντιπροτείνουμε ένα επαναστατικό κίνημα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Καλέσματα:  [1] https://athens.indymedia.org/post/1539656/
[2] https://athens.indymedia.org/post/1539796/
[3] https://athens.indymedia.org/event/55732/

[4] https://athens.indymedia.org/post/1540087/

ΠΗΓΗ / ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ :

https://plateiamolaon.wordpress.com/wp-admin/post-new.php

  1. 27 Φεβρουαρίου, 2015 στο 8:41 πμ

    Αντικρατικη πορεια

    από ενας αλλος Φεβ. 27, 2015, 3:49 πμ.,

    Λιγα λογια για την αντικρατικη πορεια στις 26/02

    Στις 26/02 πραγματοποιηθηκε αντικρατικη πορεια στο κεντρο της Αθηνας με τη συμμετοχη 200 ατομων. Ηδη απο την αρχη της πορειας ξεκινησαν να φαινονται τα συγκρουσιακα χαρακτηριστικα της μεσα απο τα σπασιματα που γινοντουσαν σε τραπεζες, κοσμηματοπωλεια, στασεις λεωφοριων κ.α. Μπατσοι σε αποσταση και χωρις καμοια διαπλοκη. Στο τελος προφανως η πορεια κατεληξε στα Εξαρχεια οπου φυσικα εσπασε η πορεια καπως στα δυο αφου οι μισοι (100) κοιταξαν να φυγουν οσο πιο γρηγορα γινοτανε (για να μη τους παρει η μπαλα) ενω οι υπολοιποι (100) εστησαν τα «οδοφραγματα» τους στη στουρναρη, εβαλαν φωτιες σε δυο τρια αμαξια (συγκεκριμενου ειδους) και περιμεναν για αρκετη ωρα τους μπατσους να εμφανιστουν. Αφου εν τελη κανεις δεν ηρθε για να γινει η συγκρουση που τοσο αναμενοταν το πληθος των 150(και πολλους λεω μαλλον) ειπε να παει να κανει πεσιματικη στα σημεια που πληροφορηθηκε πως βρισκονται οι μπατσοι. Και δωστου μολοτοφ στη καννιγκος και δωστου μολοτοφ στη Τοσιτσα και να οι δελταδες να καιγονται κτλ.

    και γεννιουνται τα ερωτηματα:

    1. Απο ποτε η μπατσαρια (και το κρατος προφανεστατα) ΑΦΗΝΕΙ τους αναρχικους να σπανε τζαμαριες, τραπεζες κ.α στο κεντρο της Αθηνας ενω βρισκεται στα 10 μετρα πανω και κατω ;;; και οποιος πει οτι η πορεια τους ειχε (300 ατομα; ναι σιγουρα.), γελαει το συμπαν ολο.

    2. Ποιες συγκρουσεις εγιναν στο Πολυτεχνειο και στη Στουρναρη? Ποιοι συγκρουστηκαν με ποιους; Οι αναρχικοι με τρια αυτοκινητα και πεντε καδους;

    3. Απο ποτε οι δελταδες καθονται και τρωνε μολοτοφ στο κεφαλι και δε κανουν τις κλασικες τρομοκρατικες εφοδους τυπου σηκωνουμε τα γκλομπ στον αερα και κατεβαινουμε αλαλαζοντας απο τα μηχανακια και οποιον παρει χαρος;;;

    4. Μηδαμινη καταστολη σε αναρχικους; Απο ποτε;;

    Απο οπου και να το πιασεις απο την αρχη μεχρι και το τελος η πορεια ηταν το ξεκαυλωμα καποιων και η διαφυλαξη της αναρχικης τους συνειδησης ενω παραλληλα και ο διαχωρισμος τους απο τους υπολοιπους «φλωρους» του χωρου. Ο χωροχρονος της πορειας ειναι ενα αλλο τεραστιο κεφαλαιο που δε χωραει σε αυτο το δημοσιευμα.

    Κατι δε παει καλα…

    ΠΗΓΗ / ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ :

    https://athens.indymedia.org/post/1540152/

  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε