Η Ρήτρα της πλατείας!

Η Συντακτική συμφωνία της πλατείας Μολάων:

Συμφωνούμε πως όσοι συμμετέχουμε εδώ, πιστεύουμε στις αρχές της Άμεσης Δημοκρατίας και στην έκφραση του λαού αποκλειστικά και μόνο μέσα από λαϊκές συνελεύσεις.

Είμαστε ριζικά αντίθετοι στο σύνολο του σημερινού πολιτικό-οικονομικού συστήματος! Κανένα κόμμα δεν μας εκπροσωπεί ούτε προτιθέμεθα να φτιάξουμε κάποιο! Άμεση Δημοκρατία-Κοινωνική Δικαιοσύνη

Είμαστε αντίθετοι στον Φασισμό και τον Ρατσισμό και επομένως δεν θα αναρτώνται εδώ ούτε θα γίνονται δεκτά σχόλια που εμπεριέχουν ή προωθούν τον διαχωρισμό των ανθρώπων με βάση την εθνικότητα ,το φύλλο ,το θρήσκευμα ,το χρώμα , την ηλικία κλπ.

Απαιτούμε  την Άμεση  Διαγραφή του συνολικού Δημόσιου Χρέους ,την Απελευθέρωση της Χώρας από την Τρόικα (Δ.Ν.Τ ,Ε.Κ.Τ, Ε.Ε) ,την κατάργηση της Δανειακής Σύμβασης, των Μνημονίων ,του Μεσοπρόθεσμου και του Εφαρμοστικού Νόμου αλλά και κάθε νόμου και διάταξης που θίγει την Ελευθερία του Λαού  ή του επιβάλλει χαράτσια ή περιορίζει την Κυριαρχία του  και επίσης κάθε νόμου που προωθεί την πώληση ή εκχώρηση της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ή την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών της ΠΑΙΔΕΙΑΣ ,της ΥΓΕΙΑΣ ,της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ,της ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, των ΥΔΑΤΩΝ ,των ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ και  της ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ .

Απορρίπτομε κάθε νόμο ,ρύθμιση και διάταξη που βλάπτει το περιβάλλον!

Απορρίπτουμε κάθε νόμο που περιορίζει το δικαίωμα της συγκέντρωσης ,της διαδήλωσης, του ασύλου ,της ελεύθερης έκφρασης  και διακίνησης των Ιδεών.

Διεκδικούμε την ρύθμιση των ιδιωτικών χρεών με κριτήριο την οικονομική κατάσταση των δανειοληπτών και την διαγραφή των ιδιωτικών χρεών που προέρχονται από τοκογλυφικά –ληστρικά επιτόκια! Απαιτούμε την επιστροφή  του συνόλου των χρημάτων των Πακέτων Στήριξης των  Τραπεζών στον ΛΑΟ εδώ και τώρα!

Θ α αγωνιστούμε συλλογικά για να αποτρέψουμε την κατάσχεση των σπιτιών των χωραφιών και των μικροεπιχειρήσεων των θυμάτων των ληστρικών τραπεζών!

Υποστηρίζουμε την παραπομπή σε ΔΙΚΗ ,από ανεξάρτητα Δικαστήρια  όσων πολιτικών και κρατικών λειτουργών εμπλέκονται διαχρονικά στην δημιουργία του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ και την δήμευση της περιουσίας όσων βρεθούν ένοχοι! Στην περίπτωση που οι ένοχοι δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή θα δημευτεί το ανάλογο ποσό που θα τους επιδικαζόταν ,από τους κληρονόμους  τους.

Υποστηρίζουμε την  Αναγέννηση  της Χώρας  μέσα από τον ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ του συνόλου του οικονομικού και πολιτικού συστήματος!

Κρίνουμε απαραίτητη την κατάργηση του παρόντος Συντάγματος και την αντικατάστασή του από ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο ΑΡΧΩΝ που θα αποφασιστεί από την Πανελλαδική  Συνέλευση  των ελεύθερων συνελεύσεων  των πολιτών!

Προωθούμε με όλες μας τις δυνάμεις , συλλογικά μαζικά και με ειρηνική πρόθεση ,την εγκαθίδρυση του ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που θα καταργήσει οριστικά το ΣΑΠΙΟ πολίτευμα της αντιπροσωπευτικής  αστικής κοινοβουλευτικής τρομοκρατίας!!!

Καλούμε αδέλφια μας όλων των περιοχών της Ελλάδας αλλά και όλους τους ΛΑΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ να στρατευτούν μαζί μας αυτόν τον ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ!!!

  1. 26 Οκτωβρίου, 2011 στο 4:44 μμ

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!!!!!!!!!

  2. 6 Νοεμβρίου, 2011 στο 3:03 πμ

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΑΣ !!!

  3. 8 Ιανουαρίου, 2012 στο 7:48 μμ

    Συμφωνούμε αλλά τι κάνουμε νομίζω ότι προέχει.Τι κάνομε΄

  4. CHARLET
    18 Φεβρουαρίου, 2012 στο 9:57 πμ

    Evidemment !! Absolument ! Définitivement !! OUI !!!

  5. 18 Φεβρουαρίου, 2012 στο 9:58 πμ

    VIVE LA Liberté libéré !!!

  6. 21 Φεβρουαρίου, 2012 στο 10:47 μμ

    Μακάρι να συστρατευθούν πολλοί άνθρωποι, αυτοί που συνήθως απουσιάζουν και καθορίζουν την τύχη των υπολοίπων…

  7. Agora Athens
    15 Μαρτίου, 2012 στο 9:20 μμ

    http://www.facebook.com/events/390837970926336/

    Μετά τη Διεθνή Αγορά στις Βρυξέλλες και την παγκόσμια διαδήλωση της 15ης Οκτωβρίου ξεκίνησε η Πορεία για την Αθήνα, μια ομάδα ανθρώπων που άρχισε να περπατάει από τη Νίκαια με προορισμό την πόλη μας (march2athens.tk). Με αφορμή την άφιξη της πορείας, θα πραγματοποιηθεί από τις 5-15 Μαρτίου, η Αγορά της Αθήνας, που θα κορυφωθεί στις παγκόσμιες ημέρες δράσης 12-15 Μαίου, με συντονισμό κινητοποιήσεων σε όλον τον κόσμο.
    Η Αγορά θα είναι μια συνάντηση βασισμένη στις αρχές της ενότητας, της συνδιαμόρφωσης, του σεβασμού, της μη βίας. Ένας ανοιχτός, ακομμάτιστος χώρος, οριζόντιας δομής που θα διαμορφώνεται από την ενεργή συμμετοχή του καθενός.
    Στόχος είναι, άτομα αλλά, ομάδες, συλλογικότητες, πρωτοβουλίες, εγχειρήματα, σε τοπικό και σε παγκόσμιο επίπεδο, να έρθουμε σε επαφή και να εδρεώσουμε σχέσεις συνεργασίας. Mέσω συζητήσεων, δράσεων και συνελεύσεων θα ανταλλάξουμε εμπειρίες και γνώσεις, θα καταλήξουμε σε κοινούς στόχους και θα ξεκινήσουμε νέα εγχειρήματα.
    Ας κάνουμε ένα βήμα παραπέρα περνώντας από το θεωρητικό λόγο και την καταγγελία στην έμπρακτη δράση και ας αρχίσουμε να δημιουργούμε σήμερα την ουτοπία του αύριο. Η απάντηση μας στο απάνθρωπο σύστημα της δικτατορίας των οικονομικών συμφερόντων είναι η αλληλεγγύη και η αυτοοργάνωση. Δεν έχει νόημα να περιμένουμε από άλλους να μας λύσουν τα προβλήματα. Ας πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και ας γίνουμε μέρος της λύσης!

    Όλοι όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στην προετοιμασία και οργάνωση της «Αγοράς της Αθήνας», ελάτε στην Ανοιχτή συνέλευσή , στο Κτίριο Γκίνη του Πολυτεχνείου, την Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012, στις 7:30 το απόγευμα. Ανεξάρτητα άτομα, συλλογικότητες, συνελεύσεις και πρωτοβουλίες, ελάτε με τις ιδέες και την εμπειρία σας να συνδιαμορφώσουμε και να δημιουργήσουμε μαζί!
    Περιμένουμε την απάντησή σας και τους προβληματισμούς σας στο athens.agora@gmail.com

    Ομάδα για την προετοιμασία της Αγοράς

  8. 13 Φεβρουαρίου, 2013 στο 3:47 μμ

    Αγαπητοί συναγωνιστές καλησπέρα σας. Αν δεν υπάρχουν θέματα ταμπού και δόγματα στην ομάδα σας θα ήθελα να σας θέσω δύο ερωτήσεις. Μπορεί να υπάρξει δημοκρατικό κόμμα; Και αν ναι, μήπως ήρθε η ώρα να το δημιουργήσουμε; Φυσικά όταν μιλώ για δημοκρατία το εννοώ. Εξ’ου και φαντάζομαι ένα κόμμα χωρίς αρχηγούς το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως όχημα διάβρωσης του υπάρχοντος ολιγαρχικού πολιτικού μας συστήματος. Οι πολιτικοί «χώροι» – κόμματα (σφίγγω τα δόντια μου για να μην αρχίσω τα επίθετα….) είναι εκεί έξω και ελέγχουν τις ζωές μας. Γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε την ίδια δομή που έχουν δημιουργήσει εναντίον τους; Η δική μου άποψη είναι ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα δυνατά όπλα. Δεν καταλαβαίνω γιατί να τους αφήνουμε να παίζουν μόνοι τους αυτό το άθλιο παιχνίδι. Γιατί να μην μπούμε και εμείς σε αυτό και να τους το χαλάσουμε. Έχουν όλοι τους συμφωνήσει σε συγκεκριμένους όρους. Ας τους αλλάξουμε. Αν έχετε τον χρόνο ρίξτε μια ματιά σε ένα πρώτο (ελπίζουμε στην κατανόηση σας) κείμενο.

    ΚΟΜΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

    Ας φτιάξουμε επιτέλους το πρώτο κόμμα πολιτών στην Ελλάδα. Χωρίς πρόσωπα μόνο με πολίτες. Τα μέσα πλέον υπάρχουν για να κάνουν την προσπάθεια μας λιγότερο τιτάνια.

  9. ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ
    10 Αυγούστου, 2013 στο 8:19 πμ

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!!!!!!!!!

  10. Alexandru
    16 Ιανουαρίου, 2014 στο 8:03 μμ

    Traiasca libertatea de exprimare!!! Afara cu companiile distrugatoare!!!

  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε