Αρχική > Ανακοινώσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός > Κέρκυρα 7/1/2014: «Πεινάω, δώστε μου κάτι να φάω, πεινάω!»

Κέρκυρα 7/1/2014: «Πεινάω, δώστε μου κάτι να φάω, πεινάω!»

9 Ιανουαρίου, 2014 Σχολιάστε Go to comments

7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014, ΩΡΑ 2 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΚΕΡΚΥΡΑ Στα σκαλιά δίπλα στο ταμπλό όπου ο κινηματογράφος της Κέρκυρας αναρτά της ταινίες που θα προβάλει. Σ ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης ένας μεσόκοπος άνδρας γονατίζει και καταρρέει πάνω στα σκαλιά. Μαζεύονται από πάνω του 3-4 περαστικοί, σταματά κι ένας γιατρός, μια γυναίκα καλεί το ΕΚΑΒ. Ο άνδρας δυσκολεύεται να επικοινωνήσει, μιλάει ασυνάρτητα, καταφέρνει να θυμηθεί το τηλέφωνο του αδελφού του, συνέρχεται λίγο.» Πεινάω, δώστε μου κάτι να φάω, πεινάω» είπε.Παγώσαμε. Όλοι το σκεφτόμασταν, κανείς δεν άντεχε να τ ακούσει απ το στόμα του. Φοβάμαι. Φοβάμαι πολύ. Φοβάμαι μήπως ακόμα κι αυτό το συνηθίσω…

ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:

Maistros Sorokos

*****************************************************

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ !

ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ...

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ (Επί των σταλθέντων σχολίων αλλά και επί της ΟΥΣΙΑΣ) : » Είναι αλκοολικός opote as min katapinoume o,ti mas dinoun giati i propaganda stis meres mas orgiazei !!! :)» Τι πάει να πει αυτό μωρέ, τρομάρα την “ανθρωπιά” μας ??? Είναι αλκοολικός/η, τοξικομανής, οροθετικός/η, μετανάστης/τρια, ψυχοπαθής, καταθλιπτικός, με ή άνευ “ιστορικού” … Ξαναρωτάω ανάθεμα την ανθρωπιά μας:  Όλοι αυτοί και αυτές που “ανήκουν” σε αυτές τις  «κατηγορίες» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ? ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΜΝΑ? Εμείς τώρα που το “κοινωνικό κράτος” καταρρέει αποποιούμενο τις όποιες “ευθύνες κοινωνικής μέριμνας”, εμείς, τι θα κάνουμε σαν Άνθρωποι και σαν Πολίτες? Δεν μας αφορά το θέμα ? Δεν έχουμε καμιά ευθύνη γι’ αυτά που συμβαίνουν? Θα πετάξουμε έναν πρόχειρο ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟ του στυλ «αυτός όποτε έχει χρήματα τα τρώει σε “ιδρύματα”» που έγραψε και κάποιος Syrow (το σχόλιο πετάχτηκε στα σκουπίδια ) και ξεμπερδέψαμε??? Η συλλογικότητα της “Πλατείας Μολάων” (μέλη της οποίας ζουν και στην Κέρκυρα) καταλαβαίνει ότι ένα τέτοιο δημοσίευμα ταράζει τον ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΕΝΟ ΥΠΝΟ των εθελόδουλων και “ήσυχων” και “καθωσπρέπει” “νορμάλ” “ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΩΝ” και ίσως να χαλάει και το τουριστικό IMAGE του “πιο όμορφου νησιού στον κόσμο…αλλά θα παρακαλούσαμε όσους από τους αναγνώστες μας θέλουν να γράψουν ένα σχόλιο σχετικά με το περιστατικό (αντί να κάνουν κάτι για να βοηθήσουν έμπρακτα τον συνάνθρωπό μας), να μπουν στον κόπο να διαβάσουν προηγουμένως την “Ρήτρα της Πλατείας” (πάνω αριστερά στην σελίδα του Μπλογκ) ! Αντιγράφουμε : “Είμαστε αντίθετοι στον Φασισμό και τον Ρατσισμό και επομένως δεν θα αναρτώνται εδώ ούτε θα γίνονται δεκτά σχόλια που εμπεριέχουν ή προωθούν τον διαχωρισμό των ανθρώπων με βάση την εθνικότητα, το φύλο, το θρήσκευμα, το χρώμα, την ηλικία κλπ.” Επομένως, σχόλια που εκφράζουν ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΑ ΕΔΩ ! Όποιος δεν γνωρίζει τί σημαίνει “Κοινωνικός Ρατσισμός” να φροντίσει να το μάθει πριν του το “μάθουν” οι κοινωνικές εξελίξεις ! 

( Τέλος, αν και κατανοούμε απολύτως την συσσωρευμένη κοινωνική οργή, θα απαρακαλούσαμε στα σχόλιά σας να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς  για να μην μας βάζετε στη δυσάρεστη θέση να μη δημοσιεύουμε σχόλια που αντιβαίνουν την «πολιτική δημοσίευσης» της WordPress  που μας φιλοξενεί . Ευχαριστούμε )

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ = ΕΠ -ΑΝΑΣΤΑΣΗ !

ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ Η «ΕΜΑΣ» ! ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !!!

Αμεσοδημοκρατική Συλλογικότητα «Πλατεία Μολάων»

10/ 1/2014

 

  1. michael
    9 Ιανουαρίου, 2014 στο 7:30 μμ

    konteuei i wra…

  2. 9 Ιανουαρίου, 2014 στο 8:05 μμ

    Reblogged this on Oxtapus *beta.

  3. spiros
    9 Ιανουαρίου, 2014 στο 10:02 μμ

    paidia eimai apo kerkyra…den lew ta pragmata exoun ginei skata stin ellada kai tetoiou eidous peristatika tha blepoume olo kai poio suxna…omws as eimaste prosektikoi,,,,gia paradeigma auton ton anthrwpo ton kserw giati opws sas eipa menw sto nhsi kai einai alkolikos…opote as min katapinoume o,ti mas dinoun giati i propaganda stis meres mas orgiazei !!! 🙂

    • 10 Ιανουαρίου, 2014 στο 2:25 μμ

      » Είναι αλκοολικός opote as min katapinoume o,ti mas dinoun giati i propaganda stis meres mas orgiazei !!! :)» Τι πάει να πει αυτό μωρέ τρομάρα την «ανθρωπιά» μας ??? Είναι αλκοολικός/η, τοξικομανής, οροθετικός/η, μετανάστης/τρια, ψυχοπαθής, καταθλιπτικός, με ή άνευ «ιστορικού» … Ξαναρωτάω ανάθεμα την ανθρωπιά μας: Όλοι αυτοί και αυτές που «ανήκουν» σε αυτές τις «κατηγορίες» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ? ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΜΝΑ? Εμείς τώρα που το «κοινωνικό κράτος» καταρρέει αποποιούμενο τις όποιες «ευθύνες κοινωνικής μέριμνας», εμείς, τι θα κάνουμε σαν Άνθρωποι και σαν Πολίτες? Δεν μας αφορά το θέμα? Δεν έχουμε καμιά ευθύνη γι’ αυτά που συμβαίνουν? Θα πετάξουμε έναν πρόχειρο ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟ του στυλ «αυτός όποτε έχει χρήματα τα τρώει σε «ιδρύματα» που έγραψε και κάποιος Syrow (το σχόλιο πετάχτηκε στα σκουπίδια) και ξεμπερδέψαμε??? Η συλλογικότητα της «Πλατείας Μολάων» (μέλη της οποίας ζουν και στην Κέρκυρα) καταλαβαίνει ότι ένα τέτοιο δημοσίευμα ταράζει τον ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΕΝΟ ΥΠΝΟ των εθελόδουλων και «ήσυχων» και «καθωσπρέπει» «νορμάλ» «ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΩΝ» και ίσως να χαλάει και το τουριστικό IMAGE του «πιο όμορφου νησιού στον κόσμο…αλλά θα παρακαλούσαμε όσους από τους αναγνώστες μας θέλουν να γράψουν ένα σχόλιο σχετικά με το περιστατικό (αντί να κάνουν κάτι για να βοηθήσουν έμπρακτα τον συνάνθρωπό μας) να μπουν στον κόπο να διαβάσουν προηγουμένως την «Ρήτρα της Πλατείας» (πάνω αριστερά στην σελίδα του Μπλόγκ)! Αντιγράφουμε : «Είμαστε αντίθετοι στον Φασισμό και τον Ρατσισμό και επομένως δεν θα αναρτώνται εδώ ούτε θα γίνονται δεκτά σχόλια που εμπεριέχουν ή προωθούν τον διαχωρισμό των ανθρώπων με βάση την εθνικότητα, το φύλο, το θρήσκευμα, το χρώμα, την ηλικία κλπ.» Επομένως, σχόλια που εκφράζουν ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΑ ΕΔΩ! Όποιος δεν γνωρίζει τι σημαίνει «Κοινωνικός Ρατσισμός» να φροντίσει να το μάθει πριν του το «μάθουν» οι κοινωνικές εξελίξεις!
      ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ = ΕΠ -ΑΝΑΣΤΑΣΗ !

  4. GEORGIOS
    9 Ιανουαρίου, 2014 στο 10:34 μμ

    ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΔΩ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΑ ΕΤΣΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΠΕΙΝΑΝΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΕΙΔΗ ΠΕΘΑΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΠΕΙΝΑ Η ΑΠΟ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ…..

  5. Εριφυλη
    10 Ιανουαρίου, 2014 στο 2:57 πμ

    τσακιζουν ανθρωπους και αξιοπρεπειες.ανθρωποι δυνατοι περηφανοι που μια ζωη δουλευανε και τωρα δεν εχουν να φανε και φτανουν σε μια τετοια ηλικια οπως ο κυριος αυτος και αναγκαζονται να σκυψουν το κεφαλι και να απλωσουν το χερι να ζητησουν.. ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΡΗΜΑΞΕΙ.

  6. Nikos
    10 Ιανουαρίου, 2014 στο 1:34 μμ

    ton exw voithisei auton ton anthropo ,.ton gnorisa apeksw apo ton agio stin poli…ton pira me enan filo m mesa na proskinisei k meta zitage ena filakto apo tous armodious stin ekklisia…ekeinoi m eipan pos einai trelos k ma esteilan eksw….tou pirame nero k fagito meta….na sigkinithoun k ligo oi anthropoi tis eklisias p ipotithetai einai pneumatikoi…….min sas pw ti einai sta alitheia….

  7. 10 Ιανουαρίου, 2014 στο 3:59 μμ

    Sgp sabtu.
    Ai : 09
    ak : 458901
    ak trdl : 01245789
    ke : 4589071
    ek : 0125789

    http://www.ramalantogelsgp47.webs.com

  1. 10 Ιανουαρίου, 2014 στο 2:51 πμ
  2. 10 Ιανουαρίου, 2014 στο 2:51 πμ
  3. 10 Ιανουαρίου, 2014 στο 4:30 μμ

Σχολιάστε