Αρχική > Ανακοινώσεις, Αναλύσεις, Δράσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Καλέσματα, Προτάσεις > ΗΛΕΙΑ : Στις επάλξεις οι κάτοικοι ενάντια στην παράνομη Χωματερή στον Αλφειό!Μύνημα της Συντονιστικής Επιτροπής !

ΗΛΕΙΑ : Στις επάλξεις οι κάτοικοι ενάντια στην παράνομη Χωματερή στον Αλφειό!Μύνημα της Συντονιστικής Επιτροπής !

3 Οκτωβρίου, 2013 Σχολιάστε Go to comments

    ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΣΤΟΝ ΑΛΦΕΙΟ
“ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ”
3 Οκτώβρη 2013
Aγαπητοί φίλοι και συμπατριώτες,
Είμαστε κάτοικοι της περιοχής του φράγματος Αλφειού, κυρίως από τα Μακρίσια, Αλφειούσα και Φλόκα. Ίσως καθυστερημένα συνειδητοποιήσαμε ένα περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στην περιοχή μας με επικίνδυνες παρόλα αυτά επιπτώσεις για την υγεία των κατοίκων όλης της Ηλείας.

Κάποιοι “ άρχοντες” αποφάσισαν σαν λύση ανάγκης να ρίχνουν τα σκουπίδια των Δήμων Πύργου, Ολυμπίας και Σκυλλούντος μέσα στο Δάσος. Σήμερα έρχονται να εγκαταστήσουν μονάδα δεματοποιητή των σκουπιδιών στο Δάσος, δίπλα από το φράγμα και τη λίμνη που αρδεύει μεγάλο τμήμα του νομού μας, μερικές δεκάδες μέτρα από το ποτάμι και το δρόμο προς Αρχαία Ολυμπία. Μπράβο τους! Οι εκλεγμένοι «μας» επί δύο δεκαετίες δεν κατάφεραν να λύσουν το πρόβλημα των σκουπιδιών. Σαν να μη θέλουν να το λύσουν, γιατί “είναι πολλά τα λεφτά”, και τα σκουπίδια δύσοσμα, δεν ελέγχονται εύκολα.
Ζητάμε να σταματήσει σήμερα κάθε χρήση του Δάσους για «βρώμικες δουλειές», και οι υπεύθυνοι να πληρώσουν για την αποκατάστασή του άμεσα.
Και όχι μόνο. Κλείνουμε την είσοδο του χώρου επ’ αόριστον και είμαστε κάθε μέρα εδώ φρουρώντας τον. Ζητάμε την κατανόησή σας για όποια προβλήματα χωρίς ευθύνη μας προκύψουν. Ζητάμε την συμπαράστασή σας για να σώσουμε το ποτάμι μας.Η Συντονιστική επιτροπή
Φίλοι του Αλφειού και του Δάσους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΟΛΟΙ   

***********************************************************************************             

Μακρίσια: Στις επάλξεις οι κάτοικοι στις «Λίμνες» – Βρήκε σε «τοίχο» ο Δήμαρχος Πύργου

Παραμένουν στις θέσεις τους έχοντας αποκλείσει την πρόσβαση στη χωματερή

Του Γιάννη Σπυρούνη

Αμετακίνητοι στις επάλξεις του αγώνα που δίνουν για το περιβάλλον και την υγεία τους, παραμένουν οι κάτοικοι των Μακρισίων μαζί με αυτούς της Αλφειούσας και αρκετούς από το Φλόκα. Οι «Λίμνες» παραμένουν αποκλεισμένες παρά την ύπαρξη μιας νέας παράτασης της κηρυγμένης κατάστασης εκτάκτου ανάγκης και οι κάτοικοι δηλώνουν ανυποχώρητοι.

Ο  Θανάσης Τσάνες τόνισε πως παραμένουν όλοι στη θέση τους παρά την εξέλιξη της νέας παράτασης. «Το χωριό είναι σε πλήρη ετοιμότητα, δεν αφήνει κανέναν να μπει μέσα, αυτός είναι ο σκοπός μας. Τέλος η χωματερή. Παραμένουμε στο χώρο, απορριμματοφόρα δεν έχουν πλησιάσει ακόμα. Ο κόσμος είναι με το μέρος μας. Οι οδηγοί αντιδρούν δεν θέλουν να συγκρουστούν μαζί μας και εμείς δεν θέλουμε να συγκρουστούμε με κανέναν. Θέλουμε να αγωνιστούμε για αυτό το σκοπό. Χθες (σ.σ. προχθές) συγκεντρώσαμε 700 υπογραφές, τις καταθέσαμε στον Εισαγγελέα και είδαμε ένα θετικό κλίμα. Θα αγωνιστούμε δεν έχουμε άλλη επιλογή. Παρακαλούμε τους ιθύνοντες να μας σεβαστούν και να αφήσουν αυτά που είναι μόνο για την τσέπη και το συμφέρον τους. Συγνώμη αν λέω κάτι που προσβάλει αλλά έτσι νοιώθω».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρώην πρόεδρος του ΔΣ Βώλακος, Χαρίκλεια Γκρουμούτη, τόνισε πως η διαμαρτυρία συνεχίζεται στις «Λίμνες». «Ζητάμε από όλους τους κατοίκους να συμπαρασταθούν και να καταλάβουν το πόσο σημαντικό είναι για όλους. Συγχαίρω όλα αυτά τα παιδιά που για μέρες ξενυχτούν και μένουν εδώ και φυλούν το χώρο από την Αλφειούσα και ειδικά τους κατοίκους των Μακρισίων οι οποίοι πραγματικά έδωσαν αγωνιστικό «παρών». Εμείς θα παραμείνουμε, αναμένοντας τις εξελίξεις».

Βρήκαν νοσοκομειακά απόβλητα στις «Λίμνες»
Ανάμεσα στα σκουπίδια οι κάτοικοι που έχουν αποκλείσει τη χωματερή στις Λίμνες, εντόπισαν ανάμεσα στα θαμμένα σκουπίδια και νοσοκομειακά απόβλητα. «Τα απόβλητα δεν είναι μόνο οικιακά σκουπίδια. Υπάρχουν και μολυσματικά νοσοκομειακά απόβλητα, όπως καθετήρες, σύριγγες και άλλα. Παρακαλούμε να σεβαστούν τον αγώνα μας. Βλέπουμε να καταστρέφουν την υγεία μας και το περιβάλλον. Η αντίσταση θα είναι μέχρι τέλους. Να μας πιστέψουν ότι δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Είναι παράνομο αυτό που γίνεται με τα σκουπίδια, δεν υπάρχει τίποτα νόμιμο, όλα είναι παράνομα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Θανάσης Τσάνες.

Δεν τα βρήκε χθες στις «Λίμνες» ο Δήμαρχος Πύργου

Εν των μεταξύ χθες το πρωί ο Δήμαρχος Μάκης Παρασκευόπουλος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Γιάννη Αργυρόπουλο, βρέθηκε στις «Λίμνες» σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα, να συζητήσει με τους διαμαρτυρόμενους πολίτες και να τους πείσει, πως η διαχείριση των απορριμμάτων στη συγκεκριμένη περιοχή, αποτελεί την μοναδική, νόμιμη, εφικτή, προσωρινή διέξοδο ανάγκης.

Αν και η υποδοχή του Δημάρχου Πύργου από το συγκεντρωμένο πλήθος, δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή, ακολούθησε διάλογος σε έντονους τόνους, που διήρκησε για περισσότερο από μια ώρα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Παρασκευόπουλος, επισκέφθηκε το χώρο στις Λίμνες, με σεβασμό προς τους πολίτες που διαμαρτύρονται και συζήτησε εκτενώς μαζί τους το θέμα.

«Τους διαβεβαίωσα ότι έχουν ληφθεί όλες οι νόμιμες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις και έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι έτσι ώστε να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος οχλήσεων για την περιοχή. Τους εξήγησα ότι το αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν όλοι οι δήμοι του Νομού Ηλείας αλλά και της Πελοποννήσου θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με κατανόηση και ανοχή για να προστατευθεί η δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Θεωρώ ότι ζω σε ένα κράτος δικαίου όπου η εφαρμογή των νόμων και η τήρηση της νομιμότητας είναι η αναγκαία προϋπόθεση για την κοινωνική συμβίωση. Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να εκπληρώσουμε το καθήκον μας για να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον».

Οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι ξεκαθάρισαν πως δεν θα επιτρέψουν την εγκατάσταση του δεματοποιητή και την εναπόθεση των σκουπιδιών στις Λίμνες για ακόμα ένα μήνα όπως ορίζεται από την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλου Γεωργιάδη τονίζοντας πως θα σταματήσουν με κάθε τρόπο το «έγκλημα που συντελείται».

ΠΗΓΕΣ /ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ :
ilialive.gr
Κική Κολοβέρου
kkoloverou@yahoo.gr

 

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε