Αρχική > Ανακοινώσεις, Δράσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός > ΕΚΤΑΚΤΟ: Μολάοι Λακωνίας – επίθεση από νεοναζί

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μολάοι Λακωνίας – επίθεση από νεοναζί

27 Σεπτεμβρίου, 2013 Σχολιάστε Go to comments

φασισμός 4

Σημείωση της Σύνταξης:

ΤΥΧΑΙΑ, ΑΡΑΓΕ, Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΜΟΛΑΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ» ΤΗΣ Χ.Α. ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ!!!

Η ΧΑ επέλεξε τους Μολάους για να κάνει την παρέλασή της γιατί:

1. Αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή ένα πλατύ κοινωνικό κίνημα ενάντια στο κλείσιμο του Νοσοκομείου Μολάων. Η ΧΑ άρχισε να μυρίζεται «ψητό» και προσπαθεί να «χωθεί» ως δήθεν αντισυστημικό κόμμα, παρότι απουσιάζει εντελώς από τις συνελεύσεις και τις δημόσιες συγκεντρώσεις που γίνονται γι’ αυτό το θέμα στους Μολάους.

2. Πρόσφατα έγιναν δηλώσεις από μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας που αποδοκίμαζαν τις ρατσιστικές πρακτικές της ΧΑ σε στυλ «αιμοδοσία μόνο για Έλληνες». » Τέτοια φαινόμενα δεν θα γίνουν δεκτά στη Λακωνία» έλεγε η δήλωση που προφανώς τους ενόχλησε.

3. Ο ξυλοδαρμός μεταναστών που έγινε στις 4 Φεβρουαρίου 2011 από μειοψηφία κατοίκων μετά από απόπειρα κλοπής τσάντας εκπαιδευτικού από μεθυσμένο μετανάστη στους Μολάους αποτελεί προφανώνς ‘ανδραγάθημα’ για την ΧΑ, που δεν θέλει να ξεχαστεί. Αντίθετα, θέλει να αναμοχλεύσει το ρατσιστικό μίσος. Μόνο που, και τότε, ση δημόσια κουβέντα που έγινε στους Μολάους για το συμβάν, πάλι η ΧΑ είχε κουβαλήσει κόσμο από Σπάρτη, Καλαμάτα και αλλού. Εκείνη τους η παρέμβαση ση δημόσια συζήτηση είχε εξαγριώσει τους ντόπιους.

Αμεσοδημοκρατική Συνέλευση Λακωνίας (Α.Σ.Λ.) – Μολάοι

27/9/2013

*************

Μολάοι-Λακωνίας: επίθεση από νεοναζί
από Σπάρτη-antifa 21:21, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013
θεματικές: Ρατσιστική – Φυλετική Βία

επίθεση από νεοναζί..

Πριν καμιά ώρα περίπου ομάδα περίπου 15 νεοναζί από Σπάρτη, Μολάους και γύρω περιοχές έκαναν παρέμβαση στο κέντρο της πόλης των Μολάων με μοίρασμα της σκατοφυλλάδας τους κυρίως.

Εκεί οι γνωστοί θρασύδειλοι επιτέθηκαν κ χτύπησαν έναν αριστερό της περιοχής ηλικίας 40 περίπου χρόνων, ο οποίος νοσηλεύεται βαριά χτυπημένος στο νοσοκομείο της περιοχής.

Δεν γνωρίζουμε κάτι παραπάνω (προς το παρόν) για την κατάσταση της υγείας του.

Όποιος/α γνωρίζει κάτι επιπλέον ας προσθέσει..

απο τηλ
από D 21:52, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

βγήκε τηλεφωνικά ο αδελφός του χτυπημένου σε ραδιοφωνο και δήλωσε ότι είναι καλά στην υγεία του , και το τοπικό τμήμα έχει κάνει προσαγωγες φασιστών…

το θέμα είναι πόση ώρα θα τους κρατήσουν…..

νεότερα..
από … 21:58, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ο χτυπημένος είναι καλά στην υγεία του κ σε λίγο θα μεταφερθεί στο τμήμα για να αναγνωρίσει τα καθάρματα που τον χτύπησαν.

Η τοπική αστυνομία έχει κάνει καμια 10αρια προσαγωγές, ενώ υπάρχει κ αλληλέγγυος κόσμος στο νοσοκομείο.

************

(Α.Σ.Λ.):

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Απο τηλεφωνική επικοινωνία μαθαίνουμε ότι έχουν προσαχθεί 18-19 νεοναζιστές ΧΑγίτες που προτίθενται μάλιστα να μηνύσουν το θύμα του ξυλοδαρμού για εξύβριση επειδή τους αποκάλεσε δολοφόνους. Η Συνέλευσή μας συμμερίζεται αμέριστα την αγανάκτιση του μέλους του ΚΚΕ που τους αποκάλεσε με τον παραπάνω χαρακτηρισμό, αντιδρώντας έτσι έμπρακτα στη θέα της νεοναζιστικής παρέλασης με βήμα μέσα στους Μολάους που είναι ένας τόπος που είχε πρωτοστατήσει στους αγώνες της Αντίστασης ενάντια στη Ναζιστική-Γερμανική Κατοχή.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η πλειοψηφία των νεοναζί που συμμετείχαν στη φασιστική παρέλαση δεν προέρχονταν απ’ τους Μολάους αλλά από τη Σπάρτη και άλλες περιοχές της Λακωνίας.

*************

Νεώτερη ενημέρωση (από τηλεφωνική επικοινωνία)

Η κίνηση αντιφασιστών Νότιας Λακωνίας καλεί τους αντιφασίστες/αντιφασίστριες του νομού σε αγωνιστική επαγρύπνηση και δηλώνει ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα αντιδράσει έμπρακτα σ’ αυτή τη νεοναζιστική πρόκληση.

https://www.facebook.com/KineseNlEnantiaStoNeoPhasismo

*************

Νεώτερη ενημέρωση – διόρθωση

Ο Λ. Κ. – το θύμα της επίθεσης – που παραπάνω εσφαλμένα αναφέρθηκε ως μέλος του ΚΚΕ είναι φίλος του ΚΚΕ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Μονεμβασιάς. Ο Λ.Κ. έτυχε να διασταυρωθεί με τη νεοναζιστική παρέλαση οδηγώντας το αυτοκίνητό του. Αντέδρασε λεκτικά στη θέα της χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη αυτή τους την κίνηση κοντά μάλιστα στο σημείο που τις προηγούμενες μέρες στη συγκέντρωση για το νοσοκομείο Μολάων, μετά από προτροπή μέλους της ΑΔΕΔΥ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Αντέδρασε δηλαδή, ως εργαζόμενος και γνήσιος λαϊκός αγωνιστής. Στη συνέχεια, απομακρύνθηκε με το αυτοκίνητό του, το πάρκαρε παραπέρα και κατευθύνθηκε σε παρακείμενη καφετέρεια. Τότε ήταν που δέχτηκε την άνανδρη επίθεση πολυάριθμων νεοναζί.

Από τηλεφωνική επικοινωνία (όχι διασταυρωμένη):

Φαίνεται ότι κάποιος από τους φασίστες προτίθεται να πάει στο νοσοκομείο να εξεταστεί προκειμένου να μπορέσει να στοιχειοθετήσει μήνυση στο θύμα όχι μόνο για εξύβριση αλλά και για ξυλοδαρμό.

Σήμερα 12 μεσημέρι..

από antifa-Σπάρτης 10:44, Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

..περνάει  ο αντιφασίστας Λ.Κ. και τα νεοναζιστιά σκουλίκια της ΧΑ από εισαγγελέα στη Σπάρτη για τα περαιτέρω.

Νεότερα απ’τα δικαστήρια σήμερα..

από antifa-Σπάρτης.. 14:54, Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Κατά τη 1 φέραν θύτες (2 γνωστά νεοναζί καθάρματα) κ το «θύμα» για απολογία στον εισαγγελέα στα δικαστήρια.

Μετά από αμοιβαία ανάκληση των μηνύσεων αφέθηκαν άπαντες ελεύθεροι.

Μαζευτήκαμε γύρω στα 30 άτομα Αλληλέγυοι στον Λ.Κ., οι περισσότεροι από ΣΥΡΙΖΑ και Α/Α χώρο και ελάχιστοι απ’ το «Κ»ΚΕ.

Κατά την αποχώρηση των νεοναζί φωνάχτηκε κ σύνθημα.

Ο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟς ΑΓΩΝΑς ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΜΑ..

*************

ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1494450

Από τηλεφωνική επικοινωνία, Σάββατο 28/9/2013:

Οι προσαγωγές των δύο ΧΑγιτών μετατράπηκαν σε συλλήψεις και σήμερα, Σάββατο 28/9/2013 περίπου στις 12 το μεσημέρι, περνούν από την Εισαγγελεία της Σπάρτης για τα περαιτέρω.

Από νεότερη τηλεφωνική επικοινωνία:

Οι εμπλεκόμενοι απέσυραν αμοιβαία μηνύσεις και  κατηγορίες και το συμβάν έληξε…

*********

Τετάρτη, 2/10/2013: Νεότερη ενημέρωση – Καταγγελία

Καταγγελία – Καταδίκη της Νεοναζιστικής “παρέλασης” της Χ.Α. στους Μολάους απο τοπικούς φορείς εργαζομένων!

Καταγγελία για Μολάους
από antifa-Σπάρτη 11:56, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013
θεματικές: Αντιφασισμός / Αντιεθνικισμός / Αντιρατσισμός

Την Παρασκευή 27-9-2013, μέλη της Χρυσής Αυγής συνταγμένα στρατιωτικά και ξεκινώντας από την είσοδο της πόλης όπου βρίσκεται και το Νοσοκομείο Μολάων κατευθύνθηκαν προς το κέντρο φωνάζοντας συνθήματα στα πλαίσια μιας προκλητικής επίδειξης δύναμης.

Η λεκτική αντίδραση πολίτη της περιοχής οδήγησε στον ξυλοδαρμό του από τα θρασύδειλα “παλληκάρια” της Χρυσής Αυγής. Αυτός είναι ο τρόπος που ξέρουν να ενεργούν.

Να τρομοκρατούν, να βιαιοπραγούν και να δολοφονούν.

Πρώτα τους μετανάστες και μετά όποιον τολμά να διαφωνήσει μαζί τους.

Τα καθημερινά κηρύγματα μίσους της φασιστικής αυτής οργάνωσης εξελίσσονται πλέον σε καθημερινές εγκληματικές ενέργειες.

Αποδεικνύεται περίτρανα η εξαπάτηση προς όλους, όσοι για λόγους αντίδρασης στο πολιτικό σύστημα έδωσαν κοινοβουλευτική δύναμη σε αυτό το νεοφασιστικό μόρφωμα, το οποίο όχι μόνο δεν αποτελεί απάντηση και λύση στα προβλήματα του Ελληνικού Λαού, αλλά στερείται κάθε ίχνους ανθρωπιάς και σεβασμού της ανθρώπινη ζωής και στρέφεται ξεκάθαρα εναντίον της κοινωνίας και της δημοκρατίας.

Καταδικάζουμε την επίθεση και βιαιοπραγία κατά του πολίτη των Μολάων και καλούμε όλο τον κόσμο να απομονώσει και να αποκηρύξει την ύπαρξη και τη δράση του φασιστικού αυτού μορφώματος.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΟΛΑΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. “ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ
 ΠΗΓΕΣ /ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ :

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1495490

Τοπικό καθεστωτικό ΜΜΕ


  1. Agnostos X
    27 Σεπτεμβρίου, 2013 στο 9:35 μμ

    edo pou ta leme ta ithele o kolos tou…pigene girevontas kai aftos prokalese!!!

  2. bill
    27 Σεπτεμβρίου, 2013 στο 10:34 μμ

    edo pou ta leme eisai megalos malakas alla mallon to ksereis idi

  3. Ανδρέας
    27 Σεπτεμβρίου, 2013 στο 10:42 μμ

    Αγνωστε Χ τα χάπια σου αγορίνα. Σου θίξαμε τα γκομενάκια;;;

  4. G SIA
    28 Σεπτεμβρίου, 2013 στο 1:51 πμ

    Εδώ που τα λέμε ΑgnosteX μπήκαν τα λοβοτομημένα Χρυσαβγουλα στους Μολάους και βρέθηκε ένας να τους προγκίξει και τιμή του (όχι ματωμένη όπως είναι η τιμή των γουρουνιών του Χιτλερ) . Γιατί AgnosteX τα παχύδερμα δεν τα προκαλείς αλλά τα προγκάς….Κανένας Φασίστας στα χωρια και στις γειτονιες…..

  5. Agnostos X
    28 Σεπτεμβρίου, 2013 στο 8:10 πμ

    «Bill» den xriazete na apantiso gia to epipedo sou apantises idi!

    «Ανδρέας» esena fenete sou thiksane to sistima pou se taizi me ta xapia tis douliasis signomi kiolas min se ksipnisoume apo ton lithargo…ante ksana gia ipno!

    Den eimai X.A. eimai me tin logoki kai to dikeo(opos tha eprepe na einai oli)
    …opote fantasou na perpatas sto dromo kai na erthi kapios na se vrizi sto asxeto exeis kathe dikeoma na antidrasis gia eksivrisi.

  6. G SIA
    28 Σεπτεμβρίου, 2013 στο 12:16 μμ

    AgnostosX προσπαθώ να σε καταλάβω μέσα από τα ορνιθοσκαλίσματα που τα θεωρείς Ελληνικά.
    Οφείλω να σου πω, πως ύβρις είναι η είσοδος 15 δολοφόνων, μαχαιροβγαλτών, αλητών, φασιστών, αποβρασμάτων της κοινωνίας μέσα στους Μολάους. Απέναντι σε αυτούς τους υβριστές της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας κάποιοι αγωνίζοναται και θα αγωνίζονται ώστε κανένα φασιστικό σκουλίκι να μην χαλάει την αισθητική μας και την νοημοσύνη μας.
    Θα συμφωνήσω μαζί σου πως όταν σε βρίζει κάποιος απαντάς. Στην προκειμένη περίπτωση το θέαμα 15 δολοφόνων στην πλατεία είναι ύβρις που αξίζει αντίδραση και απάντηση.
    Δεν το λέω εγώ μόνο αυτό…ανοίξε τις τηλεοράσεις και θα δείς ορδές δολοφόνων και εγκληματιών να οδηγούνται στην εισαγγελία.
    Τσιράκια του εγκληματία Μιχαλολιάκου και της παρέας του ήταν αυτοί που με θράσος μοίραζαν τα κωλόχαρτα τους στα καφενεία.
    Αφού μας λες πως δεν είσαι με τα Χρυσά Αβγά αλλά με την λογική τότε με καταλαβαίνεις.
    Αν απλά μας ρίχνεις στάχτη στα μάτια λέγοντας μας πως δεν έχεις σχέση με του Χρυσαλήτες τότε δεν θα κατάλαβεις ποτέ.
    Από την άλλη αν είσαι και εσύ Χρυσάβγουλο καλά κάνεις και κρύβεσαι γιατί τους μαζεύουνε αν το έχεις πάρει χαμπάρι….

  1. 27 Σεπτεμβρίου, 2013 στο 11:14 μμ

Σχολιάστε