Αρχική > Ανακοινώσεις, Αναλύσεις, Δράσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Ψηφίσματα > Πέραμα: Δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών με λοστούς εναντίον μελών του ΚΚΕ που έκαναν αφισοκόλληση -ΨΗΦΙΣΜΑ της Α.Σ.Λ. : ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ !

Πέραμα: Δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών με λοστούς εναντίον μελών του ΚΚΕ που έκαναν αφισοκόλληση -ΨΗΦΙΣΜΑ της Α.Σ.Λ. : ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ !

13 Σεπτεμβρίου, 2013 Σχολιάστε Go to comments

Σημείωση της Σύνταξης – ΨΗΦΙΣΜΑ της Α.Σ.Λ. :
Με αφορμή την δολοφονική επίθεση της Χ.Α κατά αριστερών αφισοκολλητών την Πέμπτη 12/9/13 στο Πέραμα !
Η Αμεσοδημοκρατική Συνέλευση Λακωνίας καταδικάζει την συγκεκριμένη άνανδρη και δολοφονική επίθεση των Νέο-Ναζί της Χρυσής Αυγής !
Το ότι το κόμμα της Χ.Α δεν είναι αντισυστημικό αλλά αποτελεί τσιράκι του κεφαλαίου και τον πιο ύπουλο δάκτυλο της Νέας Τάξης Πραγμάτων το έχουμε ξαναπεί και στο πρόσφατό μας ψήφισμα που εκδώσαμε  με αφορμή την διεθνή προβοκάτσια της Χ.Α με το κλείσιμο των Ελληνο-Αλβανικών συνόρων που μπορείτε να το δείτε εδώ :

” Ως εδώ και μή παρέκει με το ντάντεμα της Χρυσής Αυγής” : Ψήφισμα Αμεσοδημοκρατικής Συνέλευσης Λακωνίας (ΜΟΛΑΟΙ)

» Ως εδώ και μή παρέκει με το ντάντεμα της Χρυσής Αυγής» : Ψήφισμα Αμεσοδημοκρατικής Συνέλευσης Λακωνίας (ΜΟΛΑΟΙ)


Καταδικάζουμε κάθε φασιστική και ρατσιστική ενέργεια απ’ όπου κι’ αυτή προέρχεται  και εκφράζουμε την ταξική μας αλληλεγγύη σε κάθε λαϊκό αγωνιστή και κάθε  κομμάτι της κοινωνίας που αντιμάχεται την καπιταλιστική εκμετάλλευση και την καταπίεση.
Επειδή όμως διαθέτουμε και μνήμη θα ρωτήσουμε τα μέλη του ΠΑΜΕ αν είχαν προϋπολογίσει τις σημερινές και τις επερχόμενες  συνέπειες όταν έβαζαν ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ,προστατεύοντας την βουλή ,αλλά και με την όλη ΑΝΤΙ –ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ (ρητορική περί προβοκατόρων , φέης-κοντρόλ  κ.λπ.) κάθε φορά που ο Λαός επιχειρούσε να κατέβει μαζικά και αυθόρμητα στον δρόμο για να ανατρέψει την ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΉ ΛΕΛΑΠΑ που επιφέρουν οι πολιτικές των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ?

Τι ακριβώς περιφρουρεί εδώ το ΠΑΜΕ? 20-10-2011.???


ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ !
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤ’ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ,ΔΕΞΙΑ ΚΙ’ ΑΡΙΣΤΕΡΑ !
Αμεσοδημοκρατική  Συνέλευση Λακωνίας  (Α.Σ.Λ.)-ΜΟΛΑΟΙ  13/9/13
***************************************************************************************************

ΦΩΤΟ NEWSIT

Πέραμα: Δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών με λοστούς εναντίον μελών του ΚΚΕ που έκαναν αφισοκόλληση
Eπίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής δέχθηκαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έκαναν αφισοκόλληση αργά το βράδυ της Πέμπτης στο Πέραμα

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ στις 23.55 στη λεωφόρο Δημοκρατίας περίπου 50 άτομα επιτέθηκαν με λοστούς και καδρόνια σε ομάδα περίπου 30 ατόμων που διενεργούσε αφισοκόλληση.

     Από την επίθεση τραυματίστηκαν οκτώ άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ και η Νομαρχιακή Οργάνωση Πειραιά της ΚΝΕ καταγγέλλουν τη δολοφονική και άνανδρη επίθεση των φασιστών της Χρυσής Αυγής σε συνεργεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που προπαγάνδιζαν το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή.
Όπως καταγγέλλουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ:
«Κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης, μια ομάδα 50 θρασύδειλων φασιστών χρυσαυγιτών επιτέθηκε με ρόπαλα, από τα οποία προεξείχαν πρόκες, σε 20 κομμουνιστές. Η επίθεση ήταν δολοφονική, χτυπούσαν στο ψαχνό οδηγώντας 9 άτομα στο νοσοκομείο.
Επιβεβαιώνεται ότι η Χρυσή Αυγή είναι συμμορία δολοφόνων που έχει αποστολή το χτύπημα του κινήματος. Δεν είναι τυχαίο ότι με ιδιαίτερη λύσσα χτυπούσαν τα μέλη του ΚΚΕ που είναι στελέχη του συνδικαλιστικού κινήματος, όπως για παράδειγμα τον πρόεδρο του συνδικάτου μετάλλου Σωτήρη Πουλικόγιαννη.
Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι πρόκειται για τσιράκια της εργοδοσίας, ότι λειτουργούν για λογαριασμό των αφεντικών, ότι είναι φανατισμένοι απέναντι σε αγωνιστές του ταξικού κινήματος και κυρίως απέναντι στους κομμουνιστές.
Οι συγκεκριμένοι «παλικαράδες», όπως ο Πανταζής, επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, ο Καστρινός και άλλοι που αναγνωρίστηκαν, δεν έκαναν κανένα μεγάλο κατόρθωμα. Οι κομμουνιστές και ο λαός δεν τρομοκρατούνται. Δεν έχουμε τρομοκρατηθεί δεκαετίες ολόκληρες από πιο σκληρούς αντικομμουνιστές από αυτούς, δε θα μας τρομοκρατήσουν ένα τσούρμο θρασύδειλων.
Ο λαός σήμερα μπορεί και πρέπει να τους απομονώσει. Στην εργατούπολη του Περάματος, στις εργατογειτονιές του Πειραιά δεν έχει καμιά δουλειά το βρώμικο ποδάρι του φασισμού.
Έξω οι φασίστες από το Πέραμα, έξω οι φασίστες από τον Πειραιά.
Όλοι σήμερα στη συγκέντρωση – απάντηση που οργανώνουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα, στις 6 το απόγευμα».
Νωρίς το πρωί, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων, ενώ μαζικά κλιμάκια του ΚΚΕ και της ΚΝΕ οργώνουν τους χώρους δουλειάς και τα σχολεία για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία του Περάματος για τη δολοφονική επίθεση.

*********************************************************************************************************

«Χρυσαυγίτες, στελέχη των εργολάβων της Ζώνης πίσω απο την επίθεση»

Ελλάδα Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, μιλά στο Κόκκινο για τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος και μέλη του ΚΚΕ απο Χρυσαυγίτες στο Πέραμα.

http://www.stokokkino.gr/mp3.php?id=podcast/poylikogiannis13-9-13.mp3&w=460&h=23&a=0&#8243

ΠΗΓΕΣ /ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ :

http://www.thepressproject.gr/article/46545/Perama-Dolofoniki-epithesi-xrusaugiton-me-lostous-enantion-melon-tou-KKE-pou-ekanan-afisokollisi

http://stokokkino.gr/article/2222/Xrusaugites-stelexi-ton-ergolabon-tis-Zonis-piso-apo-tin-epithesi

http://www.alfavita.gr/arthron/%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%B9%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BA%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%BD%CE%B5-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF

  1. 13 Σεπτεμβρίου, 2013 στο 10:44 πμ

    Reblogged this on anatolikoblog.

  2. 13 Σεπτεμβρίου, 2013 στο 2:26 μμ

    «…Το κατεστημένο χρησιμοποιεί το ΚΚΕ ως αιχμή του δόρατος […] Άλλωστε οι Κνίτες προστάτευαν την βουλή στα πρώτα μνημόνια, συντασσόμενοι με τις δυνάμεις καταστολής ενάντια στους αγανακτισμένους συμπολίτες μας. Δεν είναι τυχαίο ότι από το πρωί όλα τα ιστολόγια που ελέγχονται από το Μαξίμου αναπαράγουν τις άθλιες ανακοινώσεις των ΚΚΕδων …»
    To παραπάνω είναι απόσπασμα από την σημερινή ανακοίνωση της χρυσής αυγής για τα γεγονότα στο Πέραμα.
    Αν ανακαλύψατε ανατριχιαστικές ομοιότητες με τα όσα λέτε πιο πάνω εσείς
    «…τα μέλη του ΠΑΜΕ αν είχαν προϋπολογίσει τις σημερινές και τις επερχόμενες συνέπειες όταν έβαζαν ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ,προστατεύοντας την βουλή ,αλλά και με την όλη ΑΝΤΙ –ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ (ρητορική περί προβοκατόρων , φέης-κοντρόλ κ.λπ.) κάθε φορά που ο Λαός επιχειρούσε να κατέβει μαζικά και αυθόρμητα στον δρόμο για να ανατρέψει την ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΉ ΛΕΛΑΠΑ που επιφέρουν οι πολιτικές των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ?…»
    ξανασκεφτήτε πως με τέτοιον «αντιφασισμό», τα ποσοστά της Χ.Α. είναι μάλλον μικρά ακόμη…

    • 13 Σεπτεμβρίου, 2013 στο 3:38 μμ

      Επιτέλους δείξτε έστω και τον ελάχιστο απο τον σεβασμό που οφείλετε ώς «στάνη» (= ατικο-κοινοβουλευτικό κόμμα) στα θύματα του αντιφασσιστικού αγώνα ! Πολλοί αναρχικοί δηλώνουν «γενεαλογικά εγγόνια των κομμουνιστών» γιατί ιδεολογικά εγγόνια δεν μπορούν να είναι απο την ιδεολογική αίρεση που σας γέννησε μετά την 1η Διεθνή! Δέν θα μπούμε σε διάλογο μαζί σας, απλά θα πούμε το ότι κατα το πόσο και εάν είσαστε αντι-φασίστες φαίνεται καθημερινά με την ανύπαρκτη συμμετοχή σας στις διάφορες ανα την χώρα Αντιφασιστικές διαδηλώσεις και εκδηλώσεις ! ….Ναί -ναί ξέρουμε το φεστιβάλ της «ΚΝΕ οδηγητή» έχει την τάδε «αντιφασιστική¨» εκδήλωση …. Ρε σαν δεν ντρέπεστε το ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ παππούδων σας ???
      ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!
      Οι καιροί επιτάσσουν ένα γνήσιο λαϊκό Αντιφασιστικό Μέτωπο και αν αυτό δεν μπορεί να γίνει όσο για εσάς κάθε έννοια αυτοκριτικής θεωρείται ως έννοια φερμένη απο άλλον πλανήτη !!!!
      Τί προστατεύατε ρε ρεμάλια εκείνη την μέρα έξω απο την Βουλή ???? Το αίμα των αθώων επαναστατών της Κροστάνδης ,της Μαχνοτσβίνας και των Ισπανικών κολλεκτίβων στον λαιμό σας φοράτε σαν «κομμουνιστικό -επαναστατικό» φουλάρι!
      Βάλτε μυαλό όσο είναι καιρός γιατί με την μεταφυσική αναγωγή μέσω της οποίας αναγάγετε στο αόριστο μέλλον την «όποια» επαναστατική διεργασία σναγνωρίζετε ως δικαίωμα του Λαού ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ !

  1. 14 Σεπτεμβρίου, 2013 στο 8:32 πμ

Σχολιάστε