Αρχική > Ανακοινώσεις, Αναλύσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Πολυμέσα > ΕΚΤΑΚΤΟ!!! ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!!! Εισβολή στην κατάληψη της Βαλβείου Βιβλιοθήκης (Μεσολόγγι)

ΕΚΤΑΚΤΟ!!! ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!!! Εισβολή στην κατάληψη της Βαλβείου Βιβλιοθήκης (Μεσολόγγι)

26 Αυγούστου, 2013 Σχολιάστε Go to comments

Επιχείρηση μπάτσων στην κατάληψη της Βαλβείου βιβλιοθήκης (Μεσολόγγι)
από 666 13:13, Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013
θεματικές: Καταλήψεις – Αυτοδιαχειριζόμενοι Χώροι \ Κρατική καταστολή – Κοινωνικός έλεγχος

Επιχείρηση μπάτσων στην κατάληψη της Βαλβείου βιβλιοθήκης (Μεσολόγγι)

Σε τοπικά ειδησεογραφικά sites γίνεται λόγος για εισβολή ασφαλιτών στο στέκι της Αυτόνομης Κίνησης Βαλβείου στο Μεσολόγγι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι μπάτσοι «βρήκαν και κατέσχεσαν μπουκάλια, κοντάρια, μάσκες, πανό και άλλα αντικείμενα.»

Η εν λόγω κατάληψη είχε δεχθεί και επίθεση από φασίστες πριν από 2 μήνες

ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ

από εκεινος 16:02, Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013
μαζι με συντροφους ανακαταλαβαμε το κτηριο και αναρτησαμε το πανο που ειναι στην φωτογραφια .  

απο τηλ

από αα 16:08, Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013
απο επικοινωνια με μεσολογγι το μονο που υπαρχει σε παρεμβαση στο κτιριο ειναι πως οι ασφαλιτες που μπηκαν αλλαξαν την κλειδαρια της εισοδου.
συνελευση στην βαλβειο
από ο αλλος 17:02, Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

θα γινει συνελευση αποψε στις 21:00 . ο χωρος θα ειναι ανοιχτος για οποιον θελει απο τις 19:00 .

μετα την συνελευση θα ακολουθηση επισημη ανακοινωση .

καλουμε οποιον μπορει να παρευρεθει .

ΖΗΤΩ ΟΙ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΚΟΥΦΑΛΕΣ Ⓐ

συνοπτικα

από ενημερωση 18:23, Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013
Σήμερα το πρώι, μετά από εντολή του γνωστού φασιστοΠΑΣΟΚΟΥ προέδρου των ΤΕΙ Πάτρας Καπλάνη, ασφαλίτες με τη παρούσια δικαστικού λειτουργού αλλά κ εκπροσώπων των ΤΕΙ εισέβαλαν στη Βάλβειο. Στη κατάληψη εκείνη την ώρα δεν ήταν κάποιος σύντροφος. Τα ευρήματα της αστυνομίας όπως πάντα γελοία. Ανάμεσα σε αυτά που κατασχέθηκαν ήταν κ τα πανό της ομάδας της κατάληψης μιας και η ελεύθερη έκφραση ιδεών απαγορεύεται κ θεωρείται πειστήριο εγκλήματος! Φεύγοντας άλλαξαν λουκέτα.

  Νωρίς το μεσημέρι άτομα της Κίνησης έσπασαν της αλυσίδες, μπήκαν στο κτήριο κ κρέμασαν πανό.
  Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί κανονικά σήμερα στο χώρο στις 9.
  ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-ΠΑΤΡΑ-ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
                                                    ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ
ας υπάρχει και ο σύνδεσμος
από εδώ 21:24, Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013http://autonomesologgi.squat.grξαναμπήκαν
από φόβος 22:35, Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013έχουν ξαναμπεί μετά την ανακατάληψη και προσήγαγαν 9 άτομα .καταληψη ΒΑΛΒΕΙΟΣ-επειγον
από αναρχια 22:52, Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013Εγινε ξανα ντου πριν λιγο απο μπατσοσκυλα στη καταληψη…με τους συντροφους που ηταν εκει τι εγινε???οποιος εχει νεα ας ενημερωσει!!Επανακατάληψη της Βαλβείου βιβλιοθήκης – προσαγωγές νωρίτερα από μπάτσους
από . 0:30, Τρίτη 27 Αυγούστου 2013Επανακατάληψη της Βαλβείου βιβλιοθήκης – προσαγωγές νωρίτερα από μπάτσους

η κατάηψη Βαλβείου στο Μεσολόγγι επανακαταλήφθηκε από συντρόφους αμέσως μετά το κλείδωμα τους από τους μπάτσους ενώ οι σύντροφοι κάλεσαν άμεσα και σε βραδυνή συζήτηση στο κτήριο της κατάληψης . Κατά τις 10 το βράδυ περίπου μπάτσοι πήγαν, για δεύτερη φορά σήμερα, στο κτίριο Βαλβείου και προσήγαγαν 9 συντρόφους.

προσαγωγες
από α 0:57, Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

εγιναν δεσιματα συντροφων εξω απο την καταληψη(δεν γνωριζω αν εγιναν και απο μεσα),προσηχθησαν στο τμημα αλλα αφεθηκαν ολοι.

απο τηλ
από μια 1:37, Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

από τηλεφωνική επικοινωνία με σύντροφο,οι μπάτσοι έδεσαν 12 άτομα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα έξω από την είσοδο της κατάληψης,τους προσήγαγαν για εξακρίβωση στοιχείων και τελικά αφέθησαν όλοι ελεύθεροι.στο χώρο της κατάληψης μπήκε εκείνη την ώρα μόνο ο διοικητής της ασφάλειας και είναι άγνωστο αν έχει γίνει κάποια άλλη παρέμβαση στο κτίριο μετά τα δεσίματα,καθώς ο κόσμος δεν έχει επιστρέψει στην κατάληψη προς το παρόν.εκτιμήσεις λένε πως το ζήτημα δεν κινείται από τον υπεύθυνο για το κτίριο,τον πρόεδρο του ΤΕΙ πάτρας,αλλά από τους μπάτσους.

μπατσοι κακοι
από ταρα 2:04, Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ειμαστε ολοι μια χαρα μετα απο την 3ωρη ταλαιπωρια στο τμημα..

οταν επιστρεψαμε στην καταληψη ειδαμε οτι τα γουρουνια κατεβασαν το πανο…

αυριο μικροφωνικη στην κεντρικη πλατεια .

επιβεβαιωση
από ενας 2:04, Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

οι προσαγωγες ηταν οντως 12, ολοι ελευθεροι. πηραν κ το πανο της φωτο. η πληροφορια για το ποιος κινει τις διαδικασιες υπαρχιε αλλα ελεγχεται..

επισημη ανακοινωση

από Α.Κ. ΒΑΛΒΕΙΟΥ 16:03, Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

****************
Ανακατάληψη και προσαγωγές στην Βάλβειο
in Κοινωνία / on Αυγούστου 26, 2013 at 10:00 μμ /

Νέα αστυνομική επιχείρηση έγινε πριν από λίγο στον χώρο της Βάλβειου βιβλιοθήκης του Μεσολογγίου , όπου νωρίτερα σύμφωνα με πληροφορίες άτομα είχαν εισέλθει, σπάζοντας τα λουκέτα  που είχαν μπει μετά την πρωινή αστυνομική επέμβαση.

Αστυνομικοί μπήκαν στο χώρο και προχώρησαν στις προσαγωγές συνολικά εννέα ατόμων. Να θυμίσουμε πως τους τελευταίους μήνες, το κτίριο της Βαλβειου βιβλιοθήκης, που ανήκει στον δήμο Μεσολογγίου και είχε παραχωρηθεί στο ΤΕΙ, τελούσε υπό κατάληψη από ομάδα αντιεξουσιαστών.

*************

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΑΛΒΕΙΟΥ(ΠΡΩΗΝ ΔΗΜ.ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΒΑΛΒΕΙΟΣ)

από ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΑΛΒΕΙΟΥ(ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ) 15:11, Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΔΙΝΟΥΜΕ ΖΩΗ ΣΤΟ ΜΙΣΟΠΕΘΑΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΒΑΛΒΗ.

ΟΜΟΡΦΑΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΧΩΡΟ,ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ

ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ.

ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ,ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΒΟ,ΑΝΟΙΓΕΙ ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ

ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΜΟΡΦΩΣΗ,ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ.

ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ

Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΙΝΑΙ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ-ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΠΑΖΑΡΙΑ-ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ-ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ-Κ.Λ.Π

ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ »ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ».

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΔΙΕΞΟΔΟ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ.

ΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ

ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η ΟΡΓΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΑΛΒΕΙΟΥ (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ)

**************

03852-p7290028

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την επιχείρηση στη Βάλβειο Βιβλιοθήκη

Ανακοίνωση εξέδωσε η αστυνομία για την επιχείρηση στο υπό κατάληψη κτήριο της Βαλβείου στο Μεσολόγγι δίνοντας παράλληλα στη δημοσιότητα και φωτογραφίες από το υλικό που κατέσχεσε.  

Αναλυτικά:
Σήμερα νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, σε δημόσιο κτήριο που τελούσε υπό κατάληψη στο Μεσολόγγι.

Ειδικότερα πρόκειται για το κτήριο της Βαλβείου Βιβλιοθήκης, το όποιο βρίσκεται στην συμβολή των οδών Χρυσόγελου και Πεταλούδη στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου. Μέσα στον υπό κατάληψη χώρο βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, τρία πανό, έξι κοντάρια με σημαίες, μια αντιασφυξιογόνο μάσκα, μια πτυσσόμενη αστυνομική ράβδο, τρεις ράβδους ενωμένες με αλυσίδες, ένα σκεπάρνι, διάφορες χειρόγραφες σημειώσεις, ένα βαρέλι με πετρέλαιο, ένα μαχαίρι και πολλά άδεια μπουκάλια.
DSCF3463
Για την επιχείρηση είχε ενημερωθεί η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, ενώ όλες οι αστυνομικές ενέργειες πραγματοποιήθηκαν παρουσία τόσο δικαστικού λειτουργού, όσο και εκπρόσωπου του Τ.Ε.Ι Πατρών, στο οποίο ανήκει το υπό κατάληψη κτίριο.

Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες ενεργήθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Μεσολογγίου.

**************

Για την ιστορία…

βάλβειος βιβλιοθήκη

Το Μεσολόγγι αποκτά τη δική του κατάληψη

Τη δική του κατάληψη έχει αποκτήσει το Μεσολόγγι το τελευταίο διάστημα. Πρόκειται για το κτίριο της Βάλβειου Βιβλιοθήκης. Το κτίριο αυτό έχει παραχωρηθεί από το δήμο στο ΤΕΙ Μεσολογγίου για πολιτιστικές δράσεις, όμως με την έλευση του σχεδίου Αθηνά τη συγχώνευση του ΤΕΙ με αυτό των Πατρών και το διοικητικό κενό που έχει προκύψει στο ΤΕΙ, δεν έχει προχωρήσει κάποιο σχέδιο για την αξιοποίησή του. Έτσι δόθηκε η ευκαιρία στους καταληψίες… οι οποίοι κάνουν λόγο για «μια συλλογική προσπάθεια εναλλακτικής οργάνωσης, αναμορφώνοντας και αναπλάθοντας το ιστορικό Κτίριο της Βαλβείου Βιβλιοθήκης στο Μεσολόγγι και καθιστώντας το έναν ελεύθερο κοινωνικό και αυτοδιαχειριζόμενο χώρο».

Πάντως είναι αλήθεια ότι ζημιές στο χώρο προκλήθηκαν όχι από τους καταληψίες αλλά από μέλη της Χ.Α που τους επιτέθηκαν ανήμερα του Αη-Συμιού. Από την μεριά τους πάντως ο δήμος Μεσολογγίου βρίσκεται σε επικοινωνία με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος για το αν πρόκειται να αξιοποίησει το χώρο, διαφορετικά προσανατολίζεται στο να άρει την παραχώρηση του κτιρίου προς το ΤΕΙ. Όσο για το τι θα γίνει με τους καταληψίες; Αυτό κανείς δεν το ξέρει…

*****

ΠΗΓΕΣ:

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1487360

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1477734

http://www.agrinioculture.gr/2013/08/26/%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B9/

http://www.agrinioculture.gr/2013/07/10/%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B3%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%B7/

http://www.agriniopress.gr/?p=38795

Αντιρρησιες Συνειδησης

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε