Αρχική > Ανακοινώσεις, Αναλύσεις, Δράσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Καλέσματα, Προτάσεις > » Η ΕΡΤ δεν είναι τίποτα …μέχρι να γίνει τα πάντα !» της Negrorojo

» Η ΕΡΤ δεν είναι τίποτα …μέχρι να γίνει τα πάντα !» της Negrorojo

Ελπίδες μέσα στη φορμόλη και πολλαπλάσιοι οι καιροί άλλαξε τόσο αυτή η πόλη, μα ‘μεινε ίδιο κατιτί Το πρώτο ,πρώτο μας τραγούδι, αυτό θαρρώ πως θες να πεις Κάλλιο στο χώμα το λουλούδι παρά σε βάζο περιωπής.

  91477-p7290028        Η λέξη ‘’χούντα’’ όλο και ζυγώνει στα μυαλά όλων μας τα τελευταία 3 χρόνια. Η εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού (sic) δείχνουν το πιο σκληρό τους πρόσωπο. Το πρόσωπο της Δευτέρας των εκλογών. Τέρμα οι υποσχέσεις, τέρμα οι χαιρετούρες στα καφενεία και στις πλατειές. Τώρα έχουν να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα.
Αναδιάρθρωση, μεταρρύθμισες, εξυγίανση, ιδιωτικοποιήσεις, λιτότητα κτλ. Καθημερινά ακούμε ότι όλα γίνονται για το καλό μας. Αυτοκτονίες, απολύσεις, τσεκούρωμα μισθών ,συντάξεων, καταστρατήγηση εργατικών δικαιωμάτων, συγχώνευσης σχολείων νοσοκομείων. Το success story της κυβέρνησης. Όλα καλώς καμωμένα από την ακροδεξιά συμμορία, Άδωνη, Βορίδη, Φαήλου Βενιζέλου, Κουβέλη. Μια χώρα βουτηγμένη στην αγωνιά της ανεργίας, στο πόνο της φτώχειας. Μια χωρά κυκλωμένη από ναζιστικά σκουπίδια με τις πλάτες κράτους και αστυνομίας.
Στην αρχή φταίνε οι μετανάστες, μετά οι οροθετικές, οι τοξικοεξαρτημένοι, οι επίορκοι. Τώρα οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. Μέσα σε μια μέρα το κράτος, έκλεισε την ΕΡΤ στο σύνολο της. Σε μας δεν έκανε καμιά εντύπωση… Επί ενάμιση χρόνο – όταν μαθεύτηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ- , όμως η ξεπουλημένη ηγεσία του συνδικαλιστικού οργάνου αναλώθηκε σε εκτονωτικές στάσεις εργασίας και απεργίες του απογεύματος. Επί ενάμιση χρόνο οι μεγάλο δημοσιογράφοι και λοιποί παρατρεχάμενοι έπαιρναν μισθούς της τάξης των 5, και 8 χιλιάδων ευρώ το μηνά, ενώ άλλοι έχουν να δουν χρήματα εδώ και μήνες. Επί ενάμιση χρόνο που μαθευτείτε το κλείσιμο της ΕΡΤ , η ΝΔ διόρισε αδέρφια ξαδέλφια και εγγόνια σε θέσεις ισχύος. Και τώρα που την έκλεισε έχει ήδη ετοιμάσει τους νέους διορισμούς. Όλοι τα ήξεραν και δεν μίλαγαν. Απολάμβαναν ένα ιδιότυπο συμβιβασμό με το κράτος που εδώ και δεκαετίες υπηρετούν. Όσοι το τόλμησαν είδαν το κόψιμο της εκπομπής στον αέρα και την πόρτα της εξόδου. Το μαύρο του φασισμού σε ζωντανή μετάδοση.
Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι η ΕΡΤ θα γίνει το νέο σύνταγμα, η νέα Ταξιμ κτλ. Δεν στηρίζουμε καμιά ΕΡΤ. Στεκόμαστε στο πλευρό εργατών/τριών χαμηλόμισθων καταπιεσμένων από την λογοκρισία ,αυτών που τους έκλεισαν το στόμα. Αυτών που παλεύουν μέσα στην κοιλιά του τέρατος. Ένα τέρας που λέγεται ΕΡΤ που ήταν και είναι ένα φερέφωνο εξουσίας ,παραπληροφόρησης και φασιστικής προπαγάνδας της εκάστου κυβέρνησης. Το κλείσιμο της όμως σε μια νύχτα είναι άλλη μια ωμή παραβίαση του συντάγματος που λένε ότι υπηρετούν. Άλλο ένα χτύπημα στην κοινωνία που κοιτάζει σοκαρισμένη για άλλη μια φορά..
Η επαναφορά στην πρότερα κατάσταση, παρόλα αυτά, ένας ακόμα συμβιβασμός και η υποτέλεια δεν μας κάνει. Θεωρούμε ότι κάθε χτύπημα από την κρατική μηχανή ,πρέπει να πάρει την απάντηση που της αρμόζει.
 
  ΘΕΣ/ΝΙΚΗ : Φωτογραφίες απο την πορεία του Καραβανιού Αγώνα και Αλληλεγγύης στο Σωματείο της ΒΙΟ.ΜΕ.       Καλούμε τους εργαζόμενους που μέχρι τώρα έκλειναν το στόμα να πάρουν την κατάσταση στα χεριά τους. Να μιλήσουν τώρα, και να δώσουν βήμα σε κάθε καταπιεσμένο, άνεργο, φυλακισμένο αγωνιστή, εργάτη της ΒΙΟΜΕ, συνταξιούχο, εξεγερμένο κάτοικο της Χαλκιδικής…
 
Καλούμε τους εργαζόμενους που αντιλαμβάνονται το πρόταγμα της αυτοοργάνωσης και της αυτοδιαχείρισης, να οικειοποιηθούν τα μέσα και τις δομές της ΕΡΤ. Να μην αφήσουν το αρχείο να πέσει στα χεριά του κάθε καναλάρχη ,εργολάβου η ακόμα χειρότερο ανιστόρητου επικινδύνου Μιχαλολιάκου που ονειρεύτε τη νέα ΥΕΝΕΔ. 
 
Θα σταθούμε διπλά σε όσους βάλουν ένα ακόμα λιθαράκι στην αντιπληροφορηση, στην αλήθεια και στον πραγματικό ρολό μια δημόσιας λαϊκής δομής επικοινωνίας. 
 
Να ξεκινήσει τώρα απεργιακό πρόγραμμα που θα καταρτίσει μια συνέλευση εργαζομένων και αλληλέγγυων από κοινού.
 
Τέλος με τις ξεχωριστές συνελεύσεις στο προαύλιο και στο κτήριο που πελαγοδρομούν και ξεχωρίζουν τον αγώνα, θέτουν ψεύτικα διλλήματα και απαξιώνουν το ρόλο των από κάτω. Ο αγώνας είναι κοινός. Μαζικές συνελεύσεις, με συμμετοχή συνελεύσεων γειτονιάς, σωματείων βάσης, αυτόνομων δόμων, στεκιών καταλήψεων, συλλογικοτήτων ,αντιφασιστικών ομάδων.
Τους άλλους δέν τους φοβάμαι...
 
 
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΑΞΙΚΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
 
ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ
 
ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
 
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ? ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!
 
 
Ομάδα Ελευθεριακής Σκέψης Negrorojo

http://eleftheriakiskepsi.blogspot.gr/

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε