Αρχική > Ανακοινώσεις, Αναλύσεις, Δράσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Ελεύθερη Έκφραση (Δεν εκπροσωπεί τη Λαϊκή Συνέλευση)! > Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Κέρκυρα) : «Όποιος τολμάει να διαμαρτυρηθεί θα προσαγάγεται…!!!!»

Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Κέρκυρα) : «Όποιος τολμάει να διαμαρτυρηθεί θα προσαγάγεται…!!!!»

18 Ιανουαρίου, 2013 Σχολιάστε Go to comments
 
θεματικές: Κρατική καταστολή – Κοινωνικός έλεγχος \ Εκπαίδευση

Σήμερα, 17 Γενάρη 2013, φοιτητές του τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου, μετά από απόφαση του φοιτητικού συλλόγου τους, αποφάσισαν να παρευρεθούν στην ορκωμοσία συναδέλφων τους φοιτητών που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στο κτίριο της Πρυτανείας, στο ιστορικό κτίριο της Ιονίου Ακαδημίας. Στόχος τους ήταν να κάνουν παρέμβαση  μετά το πέρας της ορκωμοσίας, για να διαμαρτυρηθούν για το πρόσφατο Προεδρικό διάταγμα που μετατρέπει το μέχρι πρότινος υποχρεωτικό – και χρηματοδοτούμενο από το Πανεπιστήμιο- εξάμηνο φοίτησης στο εξωτερικό, σε προαιρετικό – άρα μη χρηματοδοτούμενο πια -, καθιστώντας το έτσι απρόσιτο σε φοιτητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το εντάξουν στις σπουδές τους.

Να σημειωθεί εδώ, ότι το συγκεκριμένο τμήμα είναι το μόνο στην Ελλάδα, ενώ η φοίτηση σε Πανεπιστήμιο του εξωτερικού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των σπουδών από την ίδρυση του τμήματος, είναι αυτονόητο πως είναι απαραίτητη σε μεταφραστές και διερμηνείς και μέχρι τώρα προσέδιδε κύρος στις σπουδές και στο πτυχίο του τμήματος.

Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν στη διάρκεια της τελετής  ορκωμοσίας δεν επέτρεψαν στους φοιτητές να κάνουν την παρέμβασή τους. Αυτοί, όμως, επέμεναν να μιλήσουν με την Πρύτανη, κα Αναστασία Σαλή – Παπασαλή και κατευθύνθηκαν προς τον δεύτερο όροφο όπου είναι το γραφείο της. Το διοικητικό προσωπικό καθώς και καθηγητές τους πληροφόρησαν ότι η Πρύτανης είχε φύγει, ενώ οι ίδιοι την άκουγαν να μιλάει μέσα από το γραφείο. Αυτό τους πείσμωσε και αποφάσισαν να μη φύγουν αν δεν την δουν. Η ώρα περνούσε και κάποια στιγμή εμφανίστηκαν αστυνομικοί της ομάδας Δίας μέσα στα γραφεία της Πρυτανείας, εγκλωβίζοντας ουσιαστικά τους φοιτητές μέσα στο χώρο. Η δικαιολογία που πρόβαλλαν ήταν ότι κάποια υπάλληλος είχε χτυπηθεί. Φυσικά, αυτό δεν ευσταθούσε και ρεζιλεύτηκαν όταν η συγκεκριμένη υπάλληλος βγήκε και δήλωσε ότι ήταν μια χαρά. Ο χρόνος περνούσε και κάποια στιγμή, ενώ ομάδα φοιτητών συνεδρίαζε μέσα σε κάποιο από τα γραφεία για να αποφασίσουν τι θα κάνουν στη συνέχεια, οι αστυνομικοί όρμησαν πάνω στους φοιτητές που περίμεναν ακριβώς απέξω και με σπρωξιές και μερικές ‘ψιλές’ οδήγησαν 30 περίπου φοιτητές μέσα σε κλούβα που περίμενε έξω από το κτίριο και τους οδήγησαν στην Γενική Ασφάλεια του νησιού, με την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης», μετά από μήνυση που άσκησε η γραμματέας της Πρυτανείας Μαρία – Σπυριδούλα Σπόζιτου. Ο πρόεδρος του ΤΞΓΜΔ, Γιώργος Κεντρωτής, καθώς και 4-5 άλλοι καθηγητές του τμήματος ακολούθησαν τους φοιτητές στην Ασφάλεια για να τους συμπαρασταθούν και να τους βοηθήσουν σε ότι χρειαστούν. Αυτά συνέβησαν το απόγευμα, γύρω στις 7.

 

Την ίδια ώρα που γινόταν η επιχείρηση της αστυνομίας στην Πρυτανεία,  σε κεντρική πλατεία της πόλης (πλατεία Γεωργάκη), ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τις καταλήψεις. Περίπου 40 άτομα, μόλις πληροφορηθήκαμε τι συνέβαινε στην Πρυτανεία, φύγαμε και κατευθυνθήκαμε προς τα εκεί φωνάζοντας συνθήματα, όμως όταν φτάσαμε η επιχείρηση είχε ήδη ολοκληρωθεί και η αστυνομία είχε απομακρυνθεί. Σύμφωνα με μαρτυρίες, βιάστηκαν να φύγουν μόλις έμαθαν ότι θα πηγαίναμε προς τα εκεί, γι’ αυτό και δεν γέμισαν την κλούβα, πήραν μόνο 30 φοιτητές.

Στη συνέχεια, συγκεντρωθήκαμε έξω από την Ασφάλεια για συμπαράσταση στους φοιτητές, φωνάζοντας συνθήματα. Ήμασταν αποφασισμένοι να μείνουμε μέχρι να τους αφήσουν!! Εκεί μάθαμε από καθηγητή του τμήματος ότι η Πρύτανης είχε κλειδώσει το διοικητικό προσωπικό και τους καθηγητές μέσα στα γραφεία και είχε καλέσει την αστυνομία. Ο αστυνομικός διευθυντής σε επικοινωνία του με καθηγητή του Πανεπιστημίου δεν είχε την πρόθεση να προβεί σε επιχείρηση, όμως, όταν οι πιέσεις του ασκήθηκαν «από Αθήνα» – υπονοώντας την παρέμβαση Δένδια – δεν μπόρεσε να μην υπακούσει  στη διαταγή.

Στη διάρκεια της παραμονής μας έξω από την ασφάλεια, ο πρόεδρος του ΤΞΓΜΔ μαζί με έναν άλλο καθηγητή βγήκαν και μας «μετέφεραν το μήνυμα» ότι οι φοιτητές θα αφήνονταν ελεύθεροι αν εμείς αποχωρούσαμε!! Φυσικά, όχι μόνο δεν αποχωρήσαμε, αλλά μαζεύτηκαν κι άλλοι!! Ήμασταν γύρω στα 100 άτομα. Ειδοποιήσαμε και τα τοπικά κανάλια ώστε να γίνει το γεγονός γνωστό στην τοπική κοινωνία.

Μέσα στην ασφάλεια, πήραν καταθέσεις, αποτυπώματα και φωτογραφίες από τους φοιτητές, οι οποίοι υπέγραψαν καταθέσεις ότι δεν αποδέχονταν τις κατηγορίες. Τελικά, η γραμματέας επικοινώνησε τηλεφωνικά με την ασφάλεια και ζήτησε να μη γίνει δίωξη στους φοιτητές, είχε κάνει λάθος, ή κάπως έτσι πήγε να τα μπαλώσει (μαρτυρία φοιτήτριας μόλις βγήκε έξω). Ο φίλος δικηγόρος που είχε ανεβεί για βοήθεια μας ενημέρωσε ότι τα παιδιά θα αφεθούν ελεύθερα, ενώ η εισαγγελέας αύριο θα αποφασίσει αν θα τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Όταν έφυγα, η διαδικασία ολοκληρωνόταν, μια φοιτήτρια είχε ήδη βγει έξω (απ’ αυτήν και άλλους φοιτητές οι λεπτομέρειες του τι συνέβη μέσα στην Πρυτανεία) και οι υπόλοιποι περίμεναν να τελειώσουν τα διαδικαστικά με όλους τους συναδέλφους τους για να βγουν όλοι μαζί.

 

Προσωπικό σχόλιο συντρόφισσας:

 

Με κάθε ευκαιρία η κρατική χούντα δείχνει στους πολίτες τα δόντια της, κάνοντας επίδειξη δύναμης, αποφασισμένη να τρομοκρατήσει τους πάντες με τη μέθοδο της μηδενικής ανοχής στην παραμικρή διαμαρτυρία. Μέσα στη λαϊκή αγορά πριν από λίγες μέρες,  απλοί πολίτες έγιναν μάρτυρες εισβολής οπλισμένων αδρών στην κατάληψη Λέλας Καραγιάννη. Σήμερα, φοιτητές κατατρομοκρατήθηκαν και στοχοποιήθηκαν επειδή μια ανεγκέφαλη φασιστοπρύτανης έδωσε εντολή και απαίτησε η αστυνομία να της ‘καθαρίσει’ την αυλή της – λες και είναι τσιφλίκι του πατέρα της η πρυτανεία – από τους ενοχλητικούς φοιτητές, αυτούς που έφτασαν να ζητάνε το αυτονόητο: δωρεάν εκπαίδευση και ίσες ευκαιρίες στη μάθηση για όλους!!

 

Το μήνυμα προς την κοινωνία είναι ένα, και είναι πολύ απλό: να φοβάσαι λαουτζίκο, και να σκύβεις το κεφάλι, σου τα παίρνουμε όλα, γη και ύδωρ, δουλειά, παιδεία, υγεία, αξιοπρέπεια, αλλά εσύ δεν πρέπει να μιλάς, δεν πρέπει να διαμαρτύρεσαι, γιατί με το παραμικρό κιχ που θα κάνεις, οι δυνάμεις καταστολής θα είναι στο κατόπι σου!!

Όταν μια πρύτανης δεν θέλει να δεχτεί και να κουβεντιάσει με τους φοιτητές της, κι όταν ένας υπουργός δημόσιας τάξης βάζει τα όργανα της αστυνομίας να ‘επιχειρούν συμβολικά’ για να παραδειγματίσει τους πολίτες, το μήνυμα έχει και μια δεύτερη ανάγνωση: το κράτος έχει καταλυθεί, παραπαίει…

 

Οι εκπρόσωποι του αυταρχισμού, νέοι  στα πόστα και άμαθοι ακόμα  στις λεπτές αλλά σημαντικές τεχνικές και ισορροπίες της επικοινωνιακής πολιτικής, μέθυσαν από εξουσία και καβάλησαν πολύ γρήγορα το καλάμι… κι ο λαός δεν ξεχνά… κι η κοινωνία σιγοβράζει… και κανείς μα κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια ακριβώς είναι τα όρια που δεν πρέπει να ξεπεραστούν…και καλά θα κάνουν οι Σαλήδες – Παπασαλήδες και οι Δένδιες αυτού του τόπου να φοβούνται… γιατί δείχνουν σημάδια πολιτικής και επιχειρησιακής ανοησίας… κι επικινδυνότητας…

 

 

..

τους εχουν μεταφερει στην ασφαλεια στις αλυκες,27 φοιτητες, αυτοφωρο για παρακρατηση χωρου  κοσμος μαζευεται απο εξω

οι φοιτητες θελανε να ζητησουν εξηγησεις απο την πρυτανη για το εξαμηνο εξωτερικου του τξγμδ,το οποιο καταργηθηκε

η συγκεκριμενη ‘κυρια’ ηταν κρυμμενη στο γραφειο της και το υπολοιπο προσωπικο ελεγε πως δεν ειναι εκει

καποτε πρεπει να ερθει η ωρα των ευθυνων

να αναφερθει οτι ασφαλιτες ηταν στο χωρο της πρυτανειας απο το μεσημερι

ολοι εκει!

 

1450342
ΚΕΡΚΥΡΑ-Προσαγωγή πάνω από 25 φοιτητών/τριών με εντολή πρυτάνεως

από @ 20:07, Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Προσαγωγή πάνω από 25 φοιτητών/τριών με εντολή της πρυτάνεως Αναστασίας Σαλή-Παπασαλή

Προσαγωγή πάνω από 25 φοιτητών/τριών με εντολή της πρυτάνεως Αναστασίας Σαλή-Παπασαλή καθώς πήγαν στην Πρυτανεία την ημέρα της ορκωμοσίας να μιλήσουν μαζί της για θέματα που αφορούν τα τμήματα Ξένων γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας και Τεχνών Ήχου και Εικόνας. Η πρύτανης ως συνήθως αρνήθηκε να τους ακούσει και να συζητήσει μαζί τους και κλειδώθηκε στο γραφείο της δίνοντας εντολή για προσαγωγή τους.

Αυτή τη στιγμή πλήθος αλληλέγγυων φοιτητών, καθηγητών, αριστερών και αναρχικών βρίσκεται έξω από την ασφάλεια στις Αλυκές, που συνεχώς αυξάνεται.Όποιος μπορεί ας πάει.

1450344
Twra t Gunter

από Desktop outline 20:24, Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013
Afti t stigmi vriskomaste exw apo t Tmima 60 Kai atoma. I fitites katigorunte g omiria !!! Tn idia stigmi I mpatsi prospathun na Kanun simfonia mazi mas n apoxorisume k n na ts Afisun!!!! Pios Kani omiria tr???? Tn Isodo filaei Mia Dimiria!!
1450346
Episode

από Ath 20:31, Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013
Η κλούβα αποχώρησε χωρίς ν προλάβει να μαζέψει όλους τους φοιτητές όταν στο χώρο έφτανε η σημερινή πορεία για τις καταλήψεις. Τρομαγμενα τα ματ φώναζαν » όσους πήραμε – πήραμε πάμε να φύγουμε γιατί φτάνει η πορεία!! Λευτεριά σε όσους είναι στα κλουβιά!! Τα παιδιά μέσα δίνουν καταθέσεις.
1450347
Επιβεβαίωση + πληροφορίες

από ΛτΔ 20:32, Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013
Еπιβεβαιώνω – τσαμπουκαλεμένα ματ εισέβαλαν εν ώρα συνέλευσης!, χτυπώντας με γκλοπ μάλιστα μερικούς από τους φοιτητές που αντέδρασαν – τραυματισμένος από την εισβολή τους ένας φοιτητής.Σε κλούβες μεταφέρθηκαν φοιτητές μετά από μήνυση από την γνωστή φασιστοπρύτανη Τσαλή (ΠΡΟΣΟΧΗ: μέσω προσφιλή της γραμματέα για να αποφύγει ό,τι μπορεί!) για παρακράτηση χώρου! Να μαζευτούν όσοι μπορούν παιδιά, επείγει.

(Αυτή τη στιγμή υπογράφουν ότι δεν δέχονται τις κατηγορίες.)

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

1450349
Περισσότερα για την υπόθεση

από # 20:35, Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ: ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ

Είμαστε ανεξάρτητοι φοιτητές του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Το τμήμα μας ιδρύθηκε το 1986, είναι το μοναδικό πανεπιστημιακό τμήμα που καταρτίζει ελληνόφωνους μεταφραστές και διερμηνείς και έχει την πιο υψηλή βάση εισαγωγής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ενδεικτικό της μεγάλης ζήτησης που έχει. Από τη μέρα που ιδρύθηκε δεν είχε ποτέ δικό του κτήριο και τα μαθήματα διεξάγονταν σε διάφορα κτήρια που μίσθωνε το πανεπιστήμιο. Εν μέσω του περασμένου καλοκαιριού, το Πρυτανικό Συμβούλιο του Ι.Π. εν αγνοία του τμήματος αποφάσισε τη μεταφορά του στο χώρο του Ψυχιατρείου Κέρκυρας , εξοικονομώντας γύρω στις 7.000€ κάθε μήνα, ποσό το οποίο θα πήγαινε σε άλλες ανάγκες του τμήματος, όπως το εξάμηνο εξωτερικού. Για την ακρίβεια, το μηνιαίο κόστος ενοικίασης του Πρώην Γαλλικού Ινστιτούτο ήταν 6.250€ και του κτηριού «Καλυψώ» 7.280€ (συνολικά περίπου 13.530€), ενώ το μηνιαίο κόστος ενοικίασης των νέων κτηρίων «Ιπποκράτης» και «Ασκληπιός» είναι 4.200€ και 2.360€ αντίστοιχα (συνολικά γύρω στα 6.560€). Αυτές οι αλλαγές αποφασίστηκαν εντελώς πρόχειρα και χωρίς καμία πρόβλεψη, η χωρητικότητα των αιθουσών δεν επαρκεί για τον αριθμό των φοιτητών και οι εγκαταστάσεις βρίσκονται υπό άθλιες συνθήκες.

Εκτός απ’ το κτηριακό, ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το τμήμα είναι η έλλειψη καθηγητών. Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο κάθε χρόνο παίρνει ελάχιστες συμβάσεις Π.Δ. 407/80, οι οποίες μοιράζονται μεταξύ των έξι τμημάτων. Ενδεικτικά, τα τελευταία χρόνια το Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. παίρνει 1,5 σύμβαση. Αυτό σημαίνει ότι οι συμβασιούχοι καθηγητές δεν πληρώνονται ούτε με το μισό βασικό μισθό. Λογικό επακόλουθο αυτής της κατάστασης είναι πολλά μαθήματα και ειδικές μεταφράσεις να μη διδάσκονται, ενώ οι κατευθύνσεις Διερμηνείας και Ισπανικής υπολειτουργούν.

Το αποκορύφωμα αυτής της κατάστασης ήρθε με το Φ.Ε.Κ. της 10ης Δεκεμβρίου 2012 , το οποίο μας κοινοποιήθηκε επισήμως σχεδόν ένα μήνα μετά. Με απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας, χωρίς τη γνωμοδότηση από κανένα θεσμικό όργανο του Ιονίου Πανεπιστημίου, πλέον οι φοιτητές του Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. «δύνανται» και δεν οφείλουν να μεταβούν στο εξάμηνο εξωτερικού. Το εξάμηνο εξωτερικού, θεσπισμένο από την ίδρυση του Τμήματος, αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ολοκληρωμένη παιδεία των μεταφραστών. Τους φέρνει σε επαφή με τις γλώσσες εργασίας τους, τον πολιτισμό και την κουλτούρα της εκάστοτε χώρας. Δεν είναι επομένως πολυτέλεια, αλλά ουσιώδες κομμάτι του προγράμματος σπουδών, όπως συμβαίνει και σε όλες τις αντίστοιχες σχολές του εξωτερικού και για αυτόν ακριβώς το λόγο ήταν υποχρεωτικό για την απόκτηση του πτυχίου. Με αυτό το Φ.Ε.Κ., το εξάμηνο εξωτερικού γίνεται προαιρετικό. Κατά συνέπεια, θα μεταβαίνουν στο εξωτερικό μόνο όσοι το επιθυμούν και έχουν την οικονομική δυνατότητα, καθώς η χρηματοδότηση είχε ήδη μειωθεί όταν το εξάμηνο ήταν ακόμη υποχρεωτικό, πόσο μάλλον τώρα.

Ίσως αυτή η απόφαση να φαίνεται εύλογη, δεδομένης της οικονομικής κρίσης που επηρεάζει τον προϋπολογισμό του Ιονίου Πανεπιστημίου. Για όποιον όμως γνωρίζει την κατάσταση εκ των έσω, το επιχείρημα αυτό καταρρίπτεται. Γινόμαστε διαρκώς θεατές αλόγιστων δαπανών από μέρους της Πρυτανείας, την ώρα που οι ανάγκες των φοιτητών και του Πανεπιστημίου μοιάζουν να είναι η τελευταία της προτεραιότητα. Συγκεκριμένα, αναφέρουμε τα εξής χαρακτηριστικά παραδείγματα, τα οποία αντλήσαμε από την ιστοσελίδα του προγράμματος «Διαύγεια» (diavgeia.gov.gr):

– Η Πρύτανης του Ι.Π. και υποψήφια στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Σαλή Παπασαλή ενέκρινε για τον εαυτό της την κάλυψη όλων των εξόδων μετακίνησης και διαμονής στη Θεσσαλονίκη από τον προϋπολογισμό του Ι.Π., προκειμένου να παρακολουθήσει ομιλία του αρχηγού της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά στη Δ.Ε.Θ.
– Για την δημιουργία της νέας κεντρικής βιβλιοθήκης του Ιονίου Πανεπιστημίου δόθηκαν συνολικά πάνω από 4.000.000€. Βέβαια, κατά τη διαδικασία μεταφοράς των βιβλίων στην κεντρική βιβλιοθήκη δόθηκε η εντολή από την Πρυτανεία να καταστραφούν πολλά βιβλία και λεξικά επειδή «δεν χωρούσαν» .
– Η Πρύτανης αποφάσισε τη δωρεά 48.000€ στο Δήμο Αθηναίων για τη δημιουργία γλυπτοθήκης ταφικής τέχνης στο 1ο Νεκροταφείο Αθηνών.
– Με απόφαση της Συγκλήτου δόθηκαν 300.000€ για τη δημιουργία ξενώνα διδασκόντων και προσκεκλημένων, την ίδια ώρα που εκατοντάδες φοιτητές δεν δικαιούνται δωρεάν στέγαση.
– Ένα από τα κτήρια όπου στεγάζεται το Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. είναι το Μέγαρο Καποδίστρια, που βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Γι΄ αυτόν τον λόγο εγκρίθηκε το ποσό των 50.000€ για μελέτη αποκατάστασής του. Με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου η απόφαση αυτή τροποποιήθηκε: για τη μελέτη αποκατάστασης του Μεγάρου Καποδίστρια δόθηκαν 500€ και τα υπόλοιπα 49.500€ μεταφέρθηκαν σε άλλα έργα.
– Στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο δεν υπάρχουν μόνο έξι τμήματα, τυπικά τουλάχιστον. Υπάρχει και το έβδομο τμήμα «φάντασμα», το Τμήμα Ασιατικών Σπουδών που ιδρύθηκε το 2009 . Το Τμήμα δεν λειτουργεί, δεν έχει δεχθεί εισακτέους, ωστόσο επιβαρύνει κανονικά τον προϋπολογισμό του Ι.Π. (έχουν γίνει προμήθεια βιβλίων ύψους 8.000€ , αγορά επίπλων ύψους 3.900€ κλπ.) Τις σχετικές αποφάσεις υπέγραψαν ο τότε Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος του Τμήματος Ασιατικών Σπουδών μέχρι και σήμερα Δημήτριος Τσουγκαράκης και ο τότε Αντιπρύτανης Οικονομικών Βασίλειος Χρυσικόπουλος.

Και η λίστα δε σταματά εδώ. Με αυτά τα λίγα παραδείγματα και ένας απλός εξωτερικός παρατηρητής διαπιστώνει πως ενώ υπάρχουν χρήματα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, η διοίκηση τα χρησιμοποιεί για κάθε σκοπό, εκτός από την κάλυψη των πραγματικών αναγκών. Ταυτόχρονα, έχει μετατρέψει το κτήριο της Πρυτανείας σε απόρθητο φρούριο, στο οποίο δεν επιτρέπεται η είσοδος για κανένα φοιτητή. Κάμερες έχουν τοποθετηθεί στην κλειδωμένη είσοδο, η οποία ανοίγει μόνο εφόσον ο φύλακας δεχθεί εντολή, με αποτέλεσμα κάθε προσπάθεια διαλόγου με την Πρυτανεία να αποβαίνει ατελέσφορη.

Ο εμπαιγμός από την πλευρά της διοίκησης πρέπει να σταματήσει. Η γενικότερη στάση της και συγκεκριμένα η διαχείριση των οικονομικών ζητημάτων από τον Αντιπρύτανη Οικονομικών Υποθέσεων Σταύρο Κάτσιο, ο οποίος χαρακτηριστικά για να αποφύγει το διάλογο με τους φοιτητές έφτασε στο σημείο να διαλαλεί ότι πηγαίνει στην κηδεία του προ επταετίας νεκρού πατέρα του, οδηγεί το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. στην καταστροφή. Όταν δαπανώνται τεράστια ποσά για ένα ανύπαρκτο τμήμα ή για δωρεές σε νεκροταφεία, αρνούμαστε να δεχθούμε πως δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι πόροι για την ομαλή λειτουργία των τμημάτων. Το εξάμηνο εξωτερικού αποτελεί ζωτική ανάγκη για το Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. και απαιτούμε να παραμείνει υποχρεωτικό και πλήρως χρηματοδοτούμενο από το Πανεπιστήμιο.

Σε καιρούς κρίσης, οι μόνες περικοπές που πρέπει και δεχόμαστε να γίνουν είναι αυτές σε αλόγιστες σπατάλες όπως οι παραπάνω. Οι περικοπές στην παιδεία, την υγεία, την ασφάλιση και η καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων αποτελούν κατάφωρη αδικία και είναι μόνο επιφάσεις εξοικονόμησης χρημάτων. Όχι μόνο δεν αποτελούν διέξοδο από την κρίση, αλλά εντείνουν τις ανισότητες και υποδαυλίζουν τον ανταγωνισμό μεταξύ των κοινωνικών ομάδων. Ο αγώνας που δίνουμε για το εξάμηνο εξωτερικού και την επιβίωση του Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. δεν είναι συντεχνιακός. Τον εντάσσουμε σε ένα ευρύτερο πλαίσιο κοινωνικού αγώνα για τη δικαιοσύνη, τη διαφάνεια, την ισότητα και την αξιοπρεπή επιβίωση, απέναντι στη διαφθορά, τη φίμωση, την εκμετάλλευση.

ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΦΑΣΜΑ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ.
fasma-txgmd.blogspot.gr

http://smed.forumotion.net/t674-topic

1450352
Απο τηλέφωνο

από ενας 20:42, Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013
Τα παιδια που μεταφερθηκαν στο τμημα  βρισκοντουσαν στην πρυτανεια του πανεπιστιμιου ,απο συντροφους που κατευθαναν εκεινη την ωρα στο σημειο μας μεταφερθηκε οτι  οι μπατσοι ηταν μες την βιασυνη να τους πανε στο τμημα.Επισης το απογευμα ηταν κανονισμενη και πορεια αλληλεγγυης στις καταληψεις.

Αυτην την στιγμη 100 αλληλεγγυοι βρισκονται εξω απο την ασφαλεια στις Αλυκες.

Ειναι σημαντικο οσος περισοτερος κοσμος μπορει να κατεβει για συμπαρασταση.

1450354
Νεότερα

από ΛτΔ 21:01, Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Εγκλήματα κατά της Προσωπικής Ελευθερίας

Σε έγκλημα κατά Προσωπικής Ελευθερίας κατέφυγε εν τέλει η φασιστοπρύτανης μέσω της γνωστής της γραμματέας Σποζίτου Σπυριδούλα-Μαρία. Αυτή τη στιγμή περιμένουν εισαγγελέα, κι ενώ απ’ έξω μαζεύεται όλο και περισσότερος κόσμος, οι κρατούμενοι φοιτητές, σε φάλαγγα κατ’ άνδρα, υπογράφουν αρνητικά τις εκθέσεις κατηγοριών για Διατάραξη Οικιακής Ειρήνης.

Οι φασιστικές παρεμβάσεις της πρυτανείας θα απαντηθούν κατάλληλα.

ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

1450357
an

από AntifaCorfu 21:09, Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013
I sigkekrimeni pritanis exei dimiourgisei ksana thema me tin fasistiazousa simperifora tis kai irhte i ora na parei to mathima tis. An den afisoun de tous kratoumenous problepo megalo bradi stin kerkira.ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ (Α)
1450371
Νεότερα

από ΛτΔ 21:48, Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013
Έχουν καταφτάσει 3 δικηγόροι για τους φοιτητές, ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει σε δημιουργία φακέλου για τους κατηγορούμενους – φωτογραφίες, δακτυλικά αποτυπώματα κλπ. Οι δουλοπάροικοι του Σαμαρά μπερδεύτηκαν άλλη μια φορά για το τί εστί τρομοκρατία· Όσο τα λαγωνικά και οι καουμπόυδες της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν αρχίσει ένα ντόμινο εισβολών σε σχολές (στέκια) όσο και σε ελευθεριακούς χώρους (καταλήψεις) απλώνοντας τα πλοκάμια τους σε όλη την Ελλάδα. Η φασιστική βία δεν θα περάσει όμως, με κανέναν τρόπο – αυτό πρέπει να το πάρουν χαμπάρι.

Η ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΟΡΓΗ

Η ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ

Επίσης, στα τοιαύτα: στο τμήμα κατέφτασε καί η Μαρία – Σπυριδούλα Σποζίτου , η απεσταλμένη της φασιστοπρυτάνεως, η οποία έκανε την μήνυση εις βάρος των φοιτητών, η οποία μάλιστα δεν την απέσυρε!

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΑΣΙΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

1450372
Fasistopritaneis

από AntifaCorfu 21:50, Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Οι μηχανισμοί της κυριαρχίας στις σχολές είναι οι γλύφτες πρυτάνεις.

Καιρός να δώσουμε σε αυτά τα καθάρματα μια αντιφασιστική σφαλιάρα.

(Α)

1450387
AFINONTE ELEFTHEROI

από telos stin anexia 22:32, Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013
Siga siga arxisan na afinun kosmo. Enas enas i fitites vgenun apo to tmima afu prota exun kanei katathesi, exun dosi daktilika apotipomata kai tus exune travi3i fotografies.
1450395
Περισσότερα

από ΛτΔ 23:01, Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013
Η κα.Σποζίτου κυριευμένη από αμηχανία λόγω της πίεσης που έχει ασκηθεί πάνω της από την φασιστοπρυτάνη Αναστασία Σαλή – Παπασαλή, και έχει πάρει πάνω της το βάρος της μήνυσης, την οποία μπροστά στους φοιτητές δεν παραδέχεται – ωστόσο η ίδια αστυνομία το αναφέρει στους φοιτητές δείχνοντας μάλιστα και το ανάλογο έγγραφο!, το μόνο που ζήτησε η κα.Σποζίτου είναι να μην ασκηθεί ποινική δίωξη στους κατηγορουμένους φοιτητές.Ο σύλλογος φοιτητών του τμήματος μεταφραστικού επικοινωνεί ήδη με δικηγόρους και ποινικολόγους για να ασκήσει μήνυση στην Πρύτανη με ένα σωρό κατηγορίες όσο και στον Ματατζή που άφησε τραυματισμένο τον φοιτητή στην πρυτανεία.

Θετικό είναι ότι οι καθηγητές σύσσωμα καταδικάζουν περίτρανα το γεγονός – την εισβολή των ματατζήδων μέσα στην συνέλευση, ζητούν ένταλμα εισαγγελέα, ενώ καταδικάζουν επίσης τις αστείες κατηγορίες της αστυνομίας όσο και την μήνυμα της Σποζίτου (δηλαδή της Παπασαλής).

Πάνω από δέκα φοιτητές έχουν ήδη αποδεσμευτεί, ενώ πολλοί αλληλέγγυοι αναρχικοί (όπως και αριστεροί απ’ τον ευρύτερο χώρο) βρίσκονται απ’ έξω μέχρι να φύγει και ο τελευταίος φοιτητής από το τμήμα.

ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΑΠ’ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ

1450427
ΤΕΛΟΣ

από ΑΝΑΡΧΙΑ 0:26, Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013
ΟΛΟΙ ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ.
1450451
@

από # 2:58, Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013


Image scaled down

(1η φωτο)Μερικοί από τους φοιτητές εν ώρα συνέλευσης (για το αν θα φύγουμε ή θα μείνουμε να περιμένουμε τη Σαλή) στον χώρο της πρυτανείας, λίγο πριν εισβάλλουν οι ματατζήδες. (2η φωτο)Να σημειωθεί ότι εκτός από την «αστυνομική κάλυψη» έξω από το κτίριο, υπήρχαν λίγο πιο πέρα τρεις κλούβες, ώρες πριν δοθεί η εντολή!

1450452
Attachment

από # 2:58, Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013


Image scaled down

1450462
Καταρχάς να εκφράσω την

από κοντοχωριανός/αλληλέγγυος 8:48, Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013
αλληλεγγύη μου στους φοιτητές και δεύτερον μία ερωτήση…’Εχει διμοιρίες ΜΑΤ/ΥΜΕΤ μόνιμα στην Κέρκυρα ρε παιδιά;;;
1450474
@@

από dkl 10:57, Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013
Μα εννοείται! Ποιος φυλάει, νομίζεις, τα γραφεία της χρυσής αυγής;;
1450475
δεν υπαρχουν γραφεια χα στην κερκυρα

από αλληλέγγυος 11:08, Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013
για να απαντησω και στο ερωτημα η διμοιρία πρωτοεμφανιστηκε πριν μια εβδομαδα να φυλαει το σπιτι του αρχιφασιατα δενδια.ΠΗΓΗ /ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ :

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1450336

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε