Αρχική > Ανακοινώσεις, Δράσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Πολυμέσα > Σχολικοί φύλακες ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα με τα πόδια – Πορεία και συγκέντρωση στο Σύνταγμα από την ΠΟΕ ΟΤΑ ( fotos + video)

Σχολικοί φύλακες ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα με τα πόδια – Πορεία και συγκέντρωση στο Σύνταγμα από την ΠΟΕ ΟΤΑ ( fotos + video)

22 Οκτωβρίου, 2013 Σχολιάστε Go to comments

 



Περπάτησαν 560 χιλιόμετρα οι σχολικοί φύλακες που ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη που έφτασαν ως την Αθήνα διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα. Σε εξέλιξη πορεία από τη Μεσογείων προς το Σύνταγμα από την ΠΟΕ ΟΤΑ. Κλειστό αυτή την ώρα το ρεύμα καθόδου της Μεσογείων.

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε δέκα, ούτε 100 αλλά 560 ολόκληρα χιλιόμετρα κάλυψαν με τα πόδια οι σχολικοί φύλακες που ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη στις 28 Σεπτεμβρίου.

Χθες πραγματοποίησαν χθες πορεία από το Μαραθώνα ως το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στη Μεσογείων και τώρα είναι σε εξέλιξη πορεία που θα καταλήξει στο Σύνταγμα όπου και θα γίνει συγκέντρωση υποδοχής τους από τους υπόλοιπους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση.

*********************************************************
Να σημειωθεί ότι η άφιξή τους στην Αθήνα ξεκίνησε με πορεία από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ενώ ενδιάμεσο σταθμό της κινητοποίησης αποτέλεσε η Βουλή, όπου οι διαδηλωτές επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Οι πεζοπόροι διαδηλωτές ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη στις 28 Σεπτεμβρίου με τελικό προορισμό τους την πλατεία Συντάγματος και με σύνθημα «Μαραθώνιος Πρωτογενούς Πλεονάσματος, Ανεργίας, Ανέχειας, Εξαθλίωσης».

*******************************************************

560 χιλιόμετρα περπάτησαν οι σχολικοί φύλακες που ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη εως την Αθήνα - ΦΩΤΟ NEWSIT
560 χιλιόμετρα περπάτησαν οι σχολικοί φύλακες που ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη εως την Αθήνα – ΦΩΤΟ NEWSIT
Οι σχολικοί φύλακες φοράνε μπλουζάκια και καπέλα στα οποία αναγράφουν τα χιλιόμετρα που διένυσαν - ΦΩΤΟ NEWSIT
Οι σχολικοί φύλακες φοράνε μπλουζάκια και καπέλα στα οποία αναγράφουν τα χιλιόμετρα που διένυσαν – ΦΩΤΟ NEWSIT

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κηρύξει παννατική στάση εργασίας από τις 10.00 το πρωί εως τη μία το μεσημέρι προκειμένου οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ της Περιφέρειας Αττικής να συμμετάσχουν στην πορεία για να σταλεί μήνυμα κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.

ΠΗΓΕΣ /ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ :

http://www.matrix24.gr/2013/10/%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE-%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B8%CF%89%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA/

newsit.gr