Αρχική > Ανακοινώσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Ελεύθερη Έκφραση (Δεν εκπροσωπεί τη Λαϊκή Συνέλευση)! > Νέα Σμύρνη : Έβαλαν 5.000 πρόστιμο σε άνεργη που πούλαγε κουλούρια!

Νέα Σμύρνη : Έβαλαν 5.000 πρόστιμο σε άνεργη που πούλαγε κουλούρια!

Ν. Σμύρνη: 5.000 πρόστιμο σε άνεργη που πούλαγε κουλούρια!

Πέντε χρόνια άνεργη. Τα χρόνια του μνημονίου. Πουλούσε κουλούρια στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Με προβλήματα υγείας. Τόσο η ίδια όσο και η υπερήλικη μητέρα της. Πέντε τα χρόνια της ανεργίας, 5.000 το πρόστιμο. 1000 ευρώ για κάθε χρόνο. Πού θα τα βρει κύριοι της κυβέρνησης, της αστυνομίας, του Δήμου, κύριε Πανούση, κύριε Τζουλάκη;

Οι εκπρόσωποι του μνημονίου στο Δήμο της Νέας Σμύρνης, κάνουν τα στραβά μάτια στις παρανομίες της πολιτικής τους πελατείας και στοχοποιούν τους βιοπαλαιστές.

Η φτώχεια στοχοποιείται. Και στοχοποιείται προκλητικά και διπλά, αφού υποχρεώνεται και αυτός που θα αγόραζε το κουλούρι να ψωνίσει από τα κυριλέ μαγαζιά της πλατείας. Αυτά που δεν αφήνουν τετραγωνικό εκατοστό του δημόσιου χώρου ακάλυπτο από τραπεζοκαθίσματα. Που σε ορισμένες περιπτώσεις, για να περπατήσεις στο πεζοδρόμιο πρέπει να περάσεις μέσα από μαγαζιά!

Έχουνε ξεφύγει… Οργή και αγανάκτηση στη Νέα Σμύρνη, όπου η άνεργη μικροπωλήτρια είναι γνωστή και ιδιαίτερα αγαπητή.

Χαρακτηριστικό είναι το κείμενο του δημοτικού συμβούλου της Αριστερής Παρέμβασης ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ, Γιώργου Αφεντουλίδη:

» 5000 ευρώ πρόστιμο, στην κυρία που πουλά κουλούρια στην πλατεία, διότι δεν συνεμορφώθην με τας υποδείξεις. Μετά από 5 χρόνια ανεργίας και με μητέρα υπερήλικα κατάκοιτη, μόνες τους, η κυρία κατάφερε να φτιάξει ένα καρότσι και να πουλάει κουλούρια στην πλατεία. 5000 ευρώ πρόστιμο επειδή δεν έχει άδεια.

Το Δημοτικό Συμβούλιο προ 6μήνου αρνήθηκε να της δώσει άδεια και κατά πλειοψηφία στήριξε την άποψη να μην δίνονται άδειες σε μικροπωλητές. Η πλειοψηφία του ΔΣ με Δήμαρχο Τζουλάκη και αντιδήμαρχο Κονιδάρη, θεωρεί πως έχει τόσο τακτοποιημένη την πανέμορφη πλατεία μας, που είναι μίασμα να την πατούν άνθρωποι της δουλειάς. Έτσι συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε η κυρία κουλουρτζού να μείνει απροστάτευτη απέναντι στο Νόμο, και το τόσο φιλολαϊκό σώμα της αστυνομίας να της ρίξει (όπως μάθαμε με μεγάλη χαρά και βία) αυτό το πρόστιμο της ντροπής για τη Νέα Σμύρνη μας.

Σήμερα τραβήξαμε φωτό από την πλατεία.

Το μήνυμα είναι σαφές. »

Αφεντουλίδης Γιώργος, δημοτικός σύμβουλος με την ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ

ΠΗΓΗ / ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ :

http://www.pandiera.gr/%CE%BD-%CF%83%CE%BC%CF%8D%CF%81%CE%BD%CE%B7-5-000-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CF%83%CE%B5-%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B1/

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: