Αρχική > Ανακοινώσεις, Αναλύσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Καλέσματα, Προτάσεις, Ψηφίσματα > ΚΕΝ Σπάρτης : Φόρτωσαν έναν άτυχο 22χρονο φαντάρο στο ΚΤΕΛ Σπάρτης και τον έστειλαν να πεθάνει στο 401 Σ.Ν.

ΚΕΝ Σπάρτης : Φόρτωσαν έναν άτυχο 22χρονο φαντάρο στο ΚΤΕΛ Σπάρτης και τον έστειλαν να πεθάνει στο 401 Σ.Ν.

Φόρτωσαν τον άτυχο 22χρονο φαντάρο στο ΚΤΕΛ Σπάρτης και τον έστειλαν να πεθάνει στο 401 Σ.Ν.

Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΟΝ 22χρονο ΦΑΝΤΑΡΟ ΣΤΟ ΚΕΝ ΣΠΑΡΤΗΣ

    Δεν την χωράει ανθρώπου νους τόση παλιανθρωπιά και αδιαφορία. Όπως αυτή που κυριαρχεί στον Στρατό.
Σύμφωνα με τις οργισμένες καταγγελίες των συναδέλφων του άτυχου 22χρονου, η διοίκηση του ΚΕΝ Σπάρτης και οι Υγειονομικές αρχές της μονάδας αντί νε μεταφέρουν με ασθενοφόρο και συνοδεία τον Νικήτα, τον έστειλαν με ΚΤΕΛ στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Όσο και κατάπτυστη να είναι η ανακοίνωση συγκάλυψης του ΓΕΣ για το φονικό, θέτει – χωρίς να…το θέλει- ένα βασικό ερώτημα, που μεταξύ άλλων πρέπει να απαντήσει η ΕΔΕ που έχει διαταχθεί:

Πως είναι δυνατόν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ, «ο Στρατιώτης (ΠΖ) Λ.Ν. ετών 22, ο οποίος βρισκόταν νοσηλευόμενος από τις 13 Μαρτίου 2015 στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών, απεβίωσε λόγω κεραυνοβόλου νεκρωτικής πνευμονίας – πολυοργανικής ανεπάρκειας», να μεταφέρεται με ΚΤΕΛ από το ΚΕΝ Σπάρτης, ενώ η κατάσταση της υγείας του ήταν τόσο κρίσιμη;

Ας θυμηθούμε όμως τι είχε προηγηθεί:

ΕΤΣΙ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ Ο 22χρονος ΝΙΚΗΤΑΣ

Ο Νικήτας ήταν ένας καλοκάγαθος γίγαντας. Έτσι τον θυμούνται όλες οι σειρούλες που τον γνώρισαν στην Τρίπολη, στο Γύθειο και στην Σπάρτη.
Κανονικά, επειδή ήταν υπέρβαρος θα έπρεπε να χαρακτηριστεί η σωματική ικανότητα Ι5.
Όμως ο Νικήτας υπηρέτησε, για να πέσει θύμα τελικά της Αδιαφορίας για την ανθρώπινη ζωή, που κυριαρχεί στον Ελληνικό Στρατό.
Ο Νικήτας αφού κόπηκε μετά από ιατρικές εξετάσεις στο Γύθειο, όπου εκπαιδεύονταν για μάγειρας, πήγε στο ΚΕΝ Σπάρτης, περιμένοντας τη μετάθεση για μονάδα της παραμεθορίου.
Στο ΚΕΝ Σπάρτης, σε αυτό το άθλιο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, που κυριαρχεί η βρωμιά, που βασιλεύει η Αδιαφορία των στελεχών και της Διοίκησης, γρήγορα θα παραπονεθεί για την κατάσταση της υγείας του.

Όμως, ενώ θα βγει ελεύθερος υπηρεσιών, δε θα του δοθεί καμιά συγκεκριμένη αγωγή.
Δε θα υπάρξει καμιά Διάγνωση.

Για 10 μέρες παραπονιέται ότι πονά, ότι υποφέρει, αλλά δεν του δίνουν Παραπεμπτικό.

Οι συνάδελφοι του τον παρακολουθούν να αγκομαχεί, καθώς πασχίζει και χρειάζεται μισή ώρα για να διανύσει την απόσταση από τους κοιτώνες στα ιατρεία, που απέχουν 5 λεπτά.

Όταν πλέον η κατάσταση της υγείας του χειροτερεύει, όταν πνίγεται από το βήχα, ουσιαστικά «τον φυγαδεύουν» εσπευσμένα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ το ΓΕΣ ανακοινώνει ότι νοσηλεύτηκε από τις 13-18-/3 στο 401 ΣΝ, μόλις την τελευταία στιγμή και λίγο πριν πεθάνει ενημερώνουν τους γονείς του.

Στα δραματικά ερωτήματα που προκύπτουν ποιος θα απαντήσει;

Ποιες ευθύνες, από ποιον και πότε θα αποδοθούν;

Αντίθετα, τόσο η ανακοίνωση του ΓΕΣ, όσο και η συμπεριφορά των διοικητών σε Γύθειο-Σπάρτη αποκαλύπτουν ότι έχει επιλεγεί ο δρόμος της συγκάλυψης.

Της απόκρυψης του φονικού.

Η Απανθρωπιά τους δεν έχει προηγούμενο.

Και στις δύο μονάδες, στελέχη και διοικητές κάνουν σαν να μην έχει συμβεί τίποτε…
Σαν να μην έκλεισε μια οικογένεια… Σαν να μην πέθανε ένα 22χρονο παλικάρι…

Τρελαμένοι και αηδιασμένοι οι συνάδελφοι του φαντάροι καταγγέλλουν ότι δεν κράτησαν ούτε ένα λεπτό σιγής…

************************************

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ :

Ψήφισμα της Α.Σ.Λ.  για την δολοφονική αδιαφορία που προκάλεσε τον θάνατο του στρατιώτη  Νικήτα Λ. !

Η Αμεσοδημοκρατική Συνέλευση Λακωνίας  (Α.Σ.Λ.) – ΜΟΛΑΟΙ  δηλώνει ότι :

1) Συμφωνεί με το σχόλιο της Ελένης Μακροζωνάρη και το υιοθετεί συμεπριλαμβάνοντάς το στο σχετικό της ( κάτωθι) ψήφισμα :

 » Να μην υπάρξει άλλος Νικήτας!
Να λογοδοτήσουν για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στις μονάδες και τα κέντρα, για τη λιγοστή και κακής ποιότητας τροφή, για την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους φαντάρους τους οποίους στέλνουν σε φαρμακεία έξω να αγοράσουν τα φάρμακά τους μόνοι τους όταν η μηνιαία αποζημίωση που παίρνουν δεν ξεπερνάει τα 8 ευρώ το μήνα.
Να λογοδοτήσουν για όλες τις αυτοκτονίες και τους εξευτελισμούς που υφίστανται οι “νέοι” και να πάψουν να στρατεύονται άνθρωποι που ποτέ δεν το έχουν επιθυμήσει!
Περιμένω από την περίφημη “Ελληνίδα μάνα” να διεκδικήσει το δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία και τη δυνατότητα επιλογής για στράτευση ή όχι του κάθε της γιου, αλλά και από τον “Έλληνα πατέρα” να προστατεύσει τα παιδιά του από το παραμυθάκι του στρατού όπου το αγόρι “γίνεται άντρας”, ώστε να μπει επιτέλους ένα τέλος σ’ αυτόν τον φασιστικό θεσμό της υποχρεωτικής στράτευσης, ο οποίος σε τίποτα δεν ωφελεί παρά στη διαιώνιση μιας εθνικιστικής λογικής για τη διαχείριση των μαζών.
Κατανοώ την ανάγκη των συναδέλφων του Νικήτα για σιγή ενός λεπτού ως ελάχιστο φόρο τιμής προς το νεκρό, αλλά δεν αρκεί. Ας μπει ένα τέλος στην παρωδία του στρατού που εξυπηρετεί τους μιζαδόρους, τους προμηθευτές και την υποκρισία περί αισθήματος ασφάλειας της κοινωνίας μέσα από το βασανισμό του κάθε ενός φαντάρου. «

2) Η Συν-έλευσή μας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια ,τους φίλους και τους αγαπημένους του αδικοχαμένου Νικήτα.
3 ) Η Συν-έλευση μας θεωρεί ότι ο κάθε στρατός είναι ένα απάνθρωπος θεσμός και ταυτόχρονα ένα μηχανισμός εδραίωσης και επιβολής της κρατικής εξουσίας καθώς και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης πάνω στους ανθρώπους. Είναι ένα όργανο που συντηρεί και διαιωνίζει τις ταξικές ανισότητες καθώς και τις πληγές στο σώμα του πλανήτη μας δηλαδή τα σύνορα των κρατών.
Παρά τις παραπλανητικές υποσχέσεις περί « προστασίας της ασφάλειας» των πολιτών ,όπως είδαμε και πρόσφατα στο Φέρκιουσον των Η.Π.Α , αλλά και στα χρόνια της χούντας εδώ στην Ελλάδα , ο στρατός χρησιμοποιείται στην καταστολή των λαϊκών κινημάτων και αποδεικνύει έτσι τον πραγματικό του ρόλο που δεν είναι άλλος από την προάσπιση των συμφερόντων των κυρίαρχων οικονομικών και πολιτικών ελίτ.
Βάση των παραπάνω , η Συν-έλευσή μας δεν θεωρεί σαν λύση στα παραπάνω προβλήματα ούτε την εθελοντική στράτευση ούτε την καθιέρωση μισθοφορικών στρατών αλλά την ταυτόχρονη και παγκόσμια κατάργηση όλων των στρατών !
ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ – ΚΑΤΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ !
Αμεσοδημοκρατική Συνέλευση Λακωνίας (Α.Σ.Λ.) –ΜΟΛΑΟΙ 22/3/15

********************************************

 

Είναι λογικό και αναμενόμενο όμως αυτοί που δεν σε σέβονται ζωντανό, να σε προσβάλλουν νεκρό!
Εμείς απαιτούμε το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας να διερευνήσουν τα αίτια του θανάτου του 22χρονου Νηκήτα και να αποδώσουν ευθύνες.
Είναι η ελάχιστη υποχρέωση που έχουν στο παλικάρι, την οικογένεια του και τους συνάδελφους του.
ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

ΦΑΝΤΑΡΟΙ: ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ

Αναρωτιόμαστε γιατί η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων κάνει διακρίσεις μεταξύ των φαντάρων και των στελεχών, σε ζωή και θάνατο.

Θυμόμαστε όλοι την στάση που κράτησε η κυβέρνηση και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων στο θανατηφόρο ατύχημα κατά τη διάρκεια άσκησης του ΝΑΤΟ, όπου έχασαν την ζωή τους δύο πιλότοι.
Τότε κήρυξαν πένθος, απέδωσαν τιμές, στήριξαν τις οικογένειες των άτυχων πιλότων.

Τώρα όπως και σε κάθε απώλεια φαντάρου γιατί δείχνουν αυτή την απανθρωπιά;

Δεν αξίζει ο Νικήτας και ο κάθε συνάδελφος του που βρέθηκε -και αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα- θα βρεθεί στην ίδια θέση, ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ;

Έτσι λοιπόν, στα μουλωχτά, θα μας καταπιέζουν, θα μας εκμεταλλεύονται, θα μας δολοφονούν κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής στράτευσης;

Σε κάθε περίπτωση εμείς έχουμε ενημερώσει με κάθε λεπτομέρεια την πολιτική ηγεσία και αν μένουμε τα αποτελέσματα της ΕΔΕ που έχει διαταχθεί.

Εμείς θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να μην κουκουλωθεί ο θάνατος του Νικήτα, να μην υπάρξει άλλος Νικήτας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

ΠΗΓΕΣ / ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ :

http://diktiospartakos.blogspot.gr/2015/03/22_21.html

http://epitropesdiodiastop.blogspot.gr/2015/03/22-401.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Advertisements
 1. Eleni Makrozonari
  Μαρτίου 22, 2015 στο 11:51 πμ

  Να μην υπάρξει άλλος Νικήτας!
  Να λογοδοτήσουν για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στις μονάδες και τα κέντρα, για τη λιγοστή και κακής ποιότητας τροφή, για την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους φαντάρους τους οποίους στέλνουν σε φαρμακεία έξω να αγοράσουν τα φάρμακά τους μόνοι τους όταν η μηνιαία αποζημίωση που παίρνουν δεν ξεπερνάει τα 8 ευρώ το μήνα.
  Να λογοδοτήσουν για όλες τις αυτοκτονίες και τους εξευτελισμούς που υφίστανται οι «νέοι» και να πάψουν να στρατεύονται άνθρωποι που ποτέ δεν το έχουν επιθυμήσει!
  Περιμένω από την περίφημη «Ελληνίδα μάνα» να διεκδικήσει το δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία και τη δυνατότητα επιλογής για στράτευση ή όχι του κάθε της γιου, αλλά και από τον «Έλληνα πατέρα» να προστατεύσει τα παιδιά του από το παραμυθάκι του στρατού όπου το αγόρι «γίνεται άντρας», ώστε να μπει επιτέλους ένα τέλος σ’ αυτόν τον φασιστικό θεσμό της υποχρεωτικής στράτευσης, ο οποίος σε τίποτα δεν ωφελεί παρά στη διαιώνιση μιας εθνικιστικής λογικής για τη διαχείριση των μαζών.
  Κατανοώ την ανάγκη των συναδέλφων του Νικήτα για σιγή ενός λεπτού ως ελάχιστο φόρο τιμής προς το νεκρό, αλλά δεν αρκεί. Ας μπει ένα τέλος στην παρωδία του στρατού που εξυπηρετεί τους μιζαδόρους, τους προμηθευτές και την υποκρισία περί αισθήματος ασφάλειας της κοινωνίας μέσα από το βασανισμό του κάθε ενός φαντάρου.

 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: