Αρχική > Ανακοινώσεις, Αναλύσεις, Δράσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Καλέσματα, Προτάσεις, Πολυμέσα > Frankfurt 18/3/15 : Videos , photos and uptades from the demonstrations against austerity ! * Η Ευρώπη λέει όχι στη λιτότητα έξω από την ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη ! ( Videos + Photos)

Frankfurt 18/3/15 : Videos , photos and uptades from the demonstrations against austerity ! * Η Ευρώπη λέει όχι στη λιτότητα έξω από την ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη ! ( Videos + Photos)

Η Ευρώπη λέει όχι στη λιτότητα έξω από την ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη !

από Αυτόνομος 18/03/2015 3:25 μμ.,


{ Frankfurt almost looks like a war scene on the day of the opening of new ECB headquarters.Thousands of anti-capitalist protesters clashed with riot police near the new headquarters of the European Central Bank (ECB) in Frankfurt on Wednesday, hours before the ceremonial opening of the 1.3-billion-euro ($1.4-billion) building. Protesters oppose austerity #Blockupy
}

VIDEO : Protesters clash with Frankfurt police #Blockupy 

VIDEO : Police Station as it gets attacked during the Blockupy riot 

{ View from inside the Frankfurt Police Station as it gets attacked from protesters, during the Blockupy riot, against the policies of the European Central Bank, during the opening of its new building of cost €1.4 billion (Wednesday 18 March 2015). }

«Επειδή η μεγάλη ανατροπή που αρχικά πραγματοποιήθηκε μέσω την Ελληνικών εκλογών, μπορεί να είναι μόνο μία πανευρωπαϊκή ανατροπή, είναι δυνατό να ολοκληρωθεί στους δρόμους και τις πλατείες όλης της Ευρώπης. Οι κινητοποιήσεις του Blockupy στην Φρανκφούρτη στις 18 Μαρτίου θα είναι μία πρώτη απάντηση με αυτό τον τρόπο. Καλούμε όλους και όλες να συμμετέχουν», αναφέρει μεταξύ άλλων το κάλεσμα για την μεγάλη κινητοποίηση που από τα ξημερώματα της Τετάρτης βρίσκεται σε εξέλιξη στη γερμανική πόλη. Αφορμή τα εγκαίνια του νέου πύργου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αιτία όμως η εφαρμογή πολιτικών λιτότητας που έχει οδηγήσει την Ευρώπη σε κρίση.

Βίντεο #Blockupy protesters clash with Frankfurt police https://www.youtube.com/watch?v=S2aOl3e4VXo Germany: Frankfurt in FLAMES as protests mount against ECB https://www.youtube.com/watch?v=O2NGFiel5qY Blockupy international – Our time to act has come – let’s meet in Frankfurt! https://www.youtube.com/watch?v=IqfqzqoVfbQ

Το σύνθημα που επικρατεί στις τάξεις των ακτιβιστών είναι «οι άνθρωποι πάνω από τις τράπεζες». Σε οδομαχίες μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών, στο περιθώριο του Blockupy, έχει εξελιχθεί η ένταση που κυριαρχούσε ήδη από το ξημέρωμα στην Φρανκφούρτη την ημέρα των εγκαινίων του νέου Πύργου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας: Η αστυνομία έχει κάνει χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού και έχει θέσει υπό κράτηση 350 άτομα.

VIDEO : Germany: Militants set police car AFLAME in ECB protest 

{ Early morning clashes broke out in Frankfurt on Wednesday between police and ‘Blockupy’ protesters, as the ECB (European Central Bank) opens its €1.3 billion ($1.4 billion) headquarters in the city. Police fired teargas in an attempt to disperse the crowd, who set a police car on fire. }

Ζωντανή μετάδοση από τη Φρανκφούρτη:

Παίρνοντας τη σκυτάλη από την Κύπρο

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας παίρνει τη σκυτάλη από τις αντίστοιχες διαδηλώσεις στην Κύπρο, όπου διεξήχθησαν οι εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, με αιχμή τη δυσαρέσκεια για τον τρόπο που ενεργεί η ΕΚΤ.

VIDEO : Germany: Watch police charge protesters outside ECB hq 

{ Clashes broke out in Frankfurt on Wednesday morning between police and ‘Blockupy’ protesters, as the ECB (European Central Bank) opens its €1.3 billion ($1.4 billion) headquarters in the city. Police charged a group of demonstrators who were in a park near the headquarters. An estimated 350 people have been arrested. }

«Ο κύριος λόγος της κινητοποίησης είναι ότι η ΕΚΤ είναι μέρος της τρόικας, κι η τρόικα είναι υπεύθυνη για τις πολιτικές λιτότητας που έσπρωξαν τόσους πολλούς στη φτώχεια», επισήμανε ο Ούλριχ Βίλκεν, ένας από τους επικεφαλής του κινήματος «Blockupy».

«Δεν έχουν εκλεγεί δημοκρατικά, αλλά πιέζουν συνεχώς τις κυβερνήσεις για να λαμβάνουν αποφάσεις», δήλωσε τις παραμονές της μεγάλης διαδήλωσης ο Βίλκεν, αναφερόμενος στα μέλη του ΔΣ της ΕΚΤ. «Το είδαμε ξανά αυτό στον τρόπο με τον οποίο έκαναν πολύ πιο σκληρούς τους όρους προκειμένου η Ελλάδα να αντλεί χρηματοδότηση μετά τις εκλογές», σημειώνει χαρακτηριστικά. ( Germany: Frankfurt in FLAMES as protests mount against ECB )

Ξεκίνησαν τα επεισόδια

Διαδηλωτές από την Γερμανία αλλά και από 40 ακόμα ευρωπαϊκές πόλεις έχουν αρχίσει να κατακλύζουν τη Φρανκφούρτη ήδη από την αρχή της εβδομάδας. Με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας να κάνουν λόγο για 10.000 διαδηλωτές, επίσης 10.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός. Ένας για κάθε διαδηλωτή… Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή γύρω από το κτήριο της ΕΚΤ με κιγκλιδώματα μήκους 100 χιλιομέτρων, ενώ πολλές διμοιρίες είναι παραταγμένες στους γύρω δρόμους. Η αστυνομία ανακήρυξε την όλη περιοχή γύρω από την ΕΚΤ σε ζώνη κινδύνου, έχοντας το δικαίωμα να ελέγχει τον οποιοδήποτε μέσα και γύρω απο αυτην τη ζώνη χωρις δικαιολόγηση. Στη διάθεση της αστυνομία βρίσκονται και οι 28 αύρες νερού που διαθέτει η Γερμανία.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι επικεφαλής του κινήματος έκαν λόγο για σκανδαλώδη αστυνομική επιχείρηση τονίζοντας ότι«δεν θα αφήσουμε αυτή την άκρως «γερμανική» αντιμετώπιση των κοινωνικών κινημάτων να μας εκφοβίσει και καλούμε όλο τον κόσμο να διαδηλώσει μαζί μας στους δρόμους της Φρανκφούρτης ενάντια στην ευρωπαϊκή διαχείριση της κρίσης».

Η κατάσταση στην πόλη όπου εδερεύει η ΕΚΤ είναι δυναμιτισμένη ήδη από τα ξημερώματα. Διαδηλωτές πυρπόλησαν 3 περιπολικά της αστυνομίας με τις δυνάμεις καταστολής να απαντούν με χημικά και καπνογόνα. Περίπου μία ώρα πριν ξεκινήσει η τελετή των εγκαινίων στην ΕΚΤ, η αστυνομία ανακοίνωσε πως έθεσε υπό κράτηση «περίπου 350 άτομα» για επεισόδια και βανδαλισμούς.

To κίνημα του Blockupy επέρριψε την ευθύνη των επεισοδίων στην αστυνομία, καταλογίζοντάς της ανάπτυξη δυνάμεων «με σενάριο εμφυλίου πολέμου, το οποίο γίνεται αντιληπτό ως πρόκληση». Από την πλευρά της, η αστυνομία είχε ήδη από νωρίς μιλήσει για «πολύ επιθετικό κλίμα» απέναντί της.

Ακτιβιστές σκαρφάλωσαν στον πύργο της ΕΚΤ

Ακτιβιστές, που παίρνουν μέρος στις διαδηλώσεις κατά της λιτότητας στη Φρανκφούρτη, σκαρφάλωσαν στο κτήριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και κρέμασαν πανό.

Το πρόγραμμα

Μεγάλο πλήθος διαδηλωτών βρίσκεται στην Φρανκφούρτη ήδη από την αρχή της εβδομάδας. Από τα ξημερώματα διαφορετικές δυναμικές και δημιουργικές δράσεις στην περιοχή γύρω από την ΕΚΤ, με βασικό χαρακτήρα τις καθιστικές διαμαρτυρίες και με σκοπό το μπλοκάρισμα των διόδων προς την ΕΚΤ. Στόχος είναι να μην μπορεί κανείς, είτε εργαζόμενος είτε καλεσμένος να προσεγγίσει το κτίριο της ΕΚΤ.

Σημειώνεται ότι σήμερα, ημέρα εγκαινίων της ΕΚΤ, το νέο κτίριο της οποίας κόστισε το αστρονομικό ποσό των 1,3 δισεκ. ευρώ, οι εργασίες διεξάγονται κανονικά με τους εργαζόμενους να καλούνται να βρεθούν στη θέση τους αλλά και το συμβούλιο της ΕΚΤ να έχει προγραμματισμένη συνάντηση.

Η πολιτική πίεση, που άσκησε το Blockupy ανάγκασε τους διοργανωτές του γκαλά των εξκαινίων της ΕΚΤ να περιορίσουν το εύρος της τελετής, όπου θα μιλήσουν ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Έσσης, Τάρεκ Αλ-Βαζίρ, που ανήκει στο κόμμα των Πρασίνων και ο δήμαρχος της Φρανκφούρτης Πέτερ Φέλντμαν από το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD).

Έξι σημεία-μπλόκα γύρω από την ΕΚΤ. Στις 12 ακολουθεί η πορεία της Γερμανικής Συνδικαλιστικής Ένωσης (DGB). Για τις 2 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η κεντρική συγκέντρωση του συνασπισμού, όπου μεταξύ άλλων θα μιλήσει και η γνωστή ακτιβίστρια Ναόμι Κλάιν. Σαν ολοκλήρωση της ημερίδας δράσης έρχεται η μεγάλη πορεία στις 5 το απόγευμα. ( Blockupy international – Our time to act has come – let’s meet in Frankfurt! )

Κάλεσμα του Blockupy: Στην Ελλάδα με αγάπη

Το κάλεσμα των διαδηλώσεων στην Φρανκφούρτη έχει χρώμα ελληνικό. Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο του καλέσματος:

Η ώρα του Κυρίου, έρχεται σαν κλέφτης στην μέση της νύχτας, γράφει ο Απόστολος Παύλος στην επιστολή του προς τους Θεσσαλονικείς, την κοινότητα στην οποία τώρα υπάρχει η σύγχρονη ελληνική πόλη της Θεσσαλονίκης. Μία απίστευτη σύμπτωση μιας και σήμερα ξανά ερχόμαστε αντιμέτωποι με μία νέα εποχή, μία εποχή που ξέσπασε μάλλον ξαφνικά έχοντας τις ρίζες της στην Ελλάδα. Οι προκλήσεις αυτής της νέας εποχής, δεν εξαρτώνται απλά από την δυνατότητα κάποιας κυβέρνησης να ικανοποιήσει τις προσδοκίες των ψηφοφόρων, επειδή οι μεγάλες αλλαγές που πλησιάζουν και που εγκαινιάστηκαν από τις Ελληνικές Εκλογές, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από μία κυβέρνηση και σίγουρα όχι από μία κυβέρνηση που είναι μόνη της.

Ποια είναι η μεγάλη αυτή αλλαγή που πραγματοποιήθηκε από τους Έλληνες ψηφοφόρους και την Κυβέρνησή τους; Ποιο είναι το περιεχόμενο αυτής της αναταραχής που οι λεγόμενοι «θεσμοί» προσπαθούν να αναιρέσουν; Ως πρώτο βήμα, επιβάλλεται να απαγορευτεί σε αυτούς τους θεσμούς να μας μετατρέψουν όλους σε οφειλέτες. Οι Έλληνες ψηφοφόροι και η Κυβέρνησή τους δηλώνουν συνοπτικά: Είμαστε αθώοι. Θα επιστραφεί η ευθύνη των χρεών προς τους πραγματικούς οφειλέτες: τους ίδιους τους θεσμούς, τις χρηματοοικονομικές αγορές, τις κυβερνήσεις τους, τις διεφθαρμένες ελίτ -οπουδήποτε και οποιοιδήποτε και αν είναι- και η λογική που τους συνδέει. Το ελληνικό μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Δεν πληρώνουμε το χρέος σας.

Το δεύτερο βήμα αυτής της μεγάλης αλλαγής είναι να μετατρέψει το πρόβλημα του χρέους από ένα Ελληνικό πρόβλημα (ή Ισπανικό ή Πορτογαλικό κλπ), σε ένα Ευρωπαϊκό πρόβλημα. Αν θέλαμε να το διατυπώσουμε λίγο πιο θετικά: Απορρίπτοντας την ευθύνη αυτού του μεγάλου χρέους, οι Έλληνες ψηφοφόροι και η Κυβέρνησή τους απαιτούν με την σειρά τους μία Δημοκρατική Ευρώπη. Ζητούν μία Ευρώπη που θα παρέχει σε όσους ζουν στην επικράτειά της, ελεύθερη και ισότιμη πρόσβαση για τα δικαιώματά τους και συνεπώς στον κοινωνικό πλούτο. Σε αντίθεση με αυτό, ο στόχος των «θεσμών» και των πελατών τους είναι να υποτάξουν όλη την Ευρώπη σε ένα χρέος που δεν μπορεί να αποπληρωθεί ποτέ.

Αυτή η υποταγή αναφέρεται συχνά ως λιτότητα και σχετίζεται με μία φετιχοποιημένη «μαύρη» οικονομική πολιτική. Ο κανόνας της λιτότητας επιθυμεί να μας κάνει να πιστέψουμε ότι όλοι μας – και μαζί και η ίδια η δημοκρατία- είμαστε χρεωμένοι στην οικονομία. Η πολιτική δήλωση που συνοδεύει το παραπάνω, είναι ότι η Ευρώπη θα συνεχίσει να είναι υποταγμένη στην Γερμανία. Ως εκ τούτου το βασικό τρίτο βήμα της ανατροπής είναι η αντικατάσταση της οικονομίας με την πολιτική δράση και την δημοκρατία.

Η ζωή μας δεν μπορεί να υπολογιστεί με μία καλοφτιαγμένη φόρμουλα και μία εύχρηστη αριθμομηχανή. Το να είσαι αλληλέγγυος με τους Έλληνες και την Κυβέρνησή τους δεν σημαίνει τίποτα λιγότερο από το να είσαι αλληλέγγυος με μία Ευρώπη η οποία από τώρα και στο εξής υποβάλλεται σε μία διαδικασία εκδημοκρατισμού. Ωστόσο, μία τέτοια διαδικασία δεν μπορεί απλά να είναι μία κυβερνητική πράξη από μόνη της καταδεικνύοντας έτσι την πρόκληση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Οι Ελληνικές εκλογές απεικονίζουν μία συμπύκνωση της πολυετούς αντίστασης εκατομμυρίων ανθρώπων στους δρόμους και τις πλατείες των πόλεών τους, στην Θεσσαλονίκη και αλλού. Η υπεράσπιση αυτής της Κυβέρνησης και η υπεράσπιση της ίδιας της δημοκρατίας θα πρέπει να προχωρήσουν προς την ίδια κατεύθυνση.

Επειδή η μεγάλη ανατροπή που αρχικά πραγματοποιήθηκε μέσω των Ελληνικών εκλογών, μπορεί να είναι μόνο μία πανευρωπαϊκή ανατροπή, είναι δυνατό να ολοκληρωθεί στους δρόμους και τις πλατείες όλης της Ευρώπης.

Οι κινητοποιήσεις του Blockupy στην Φρανκφούρτη στις 18 Μαρτίου θα είναι μία πρώτη απάντηση με αυτό τον τρόπο. Καλούμε όλους και όλες να συμμετέχουν. Όχι μόνο η ώρα του Κυρίου άλλα και των ανθρώπων, είναι που πλησιάζει σαν κλέφτης μέσα στην νύχτα.

**************************************

Περίπου 550 διαδηλωτές συνελήφθησαν

από Α 18/03/2015 11 μμ.,

Η οργάνωση Blockupy, η οποία κάλεσε στη διαδήλωση εναντίον των πολιτικών λιτότητας για την οποία χαρακτηρίζει συνυπεύθυνη την ΕΚΤ, έκανε λόγο στο Twitter για 21 τραυματίες, ιδίως από χτυπήματα αστυνομικών με ρόπαλα, καθώς και τουλάχιστον 107 ανθρώπους που υπέστησαν ερεθισμούς στα μάτια από δακρυγόνα και σπρέι πιπεριού.

Περίπου 550 διαδηλωτές συνελήφθησαν.

Απο την αλλη η αστυνομία ανέφερε 14 αστυνομικοί τραυματιες και ότι προχώρησε σε 16 συλλήψεις. Επτά αυτοκίνητα της αστυνομίας πυρπολήθηκαν.

FROM :

ΠΗΓΕΣ / ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ :

https://athens.indymedia.org/post/1541283/

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: