Αρχική > Ανακοινώσεις, Αναλύσεις, Δράσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Καλέσματα, Προτάσεις, Πολυμέσα > Σάββατο 14/03 Δράση αλληλεγγύης στους διωκόμενους των Σκουριών : 11:30 Πλατεία Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη ! * Ηχητικό : Συνέντευξη του δασεργάτη Γ. Κυριανού για τις Σκουριές !( + Video )

Σάββατο 14/03 Δράση αλληλεγγύης στους διωκόμενους των Σκουριών : 11:30 Πλατεία Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη ! * Ηχητικό : Συνέντευξη του δασεργάτη Γ. Κυριανού για τις Σκουριές !( + Video )

Δράση αλληλεγγύης στους διωκόμενους των Σκουριών
Παράνομες πολυεθνικές στο απυρόβλητο,
αγωνιζόμενες κοινωνίες στο εδώλιο.
Σάββατο 14/03 Δράση αλληλεγγύης στους διωκόμενους των Σκουριών
11:30 Πλατεία Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη

Την 1η Μαρτίου 2015, κοινοποιήθηκε το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής για την υπόθεση των Σκουριών. Με το βούλευμα, εικοσιένα συναγωνιστές παραπέμπονται στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με βαρύτατες κατηγορίες μεταξύ των οποίων σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία κ.α.

Σύμφωνα με το βούλευμα, οι κατηγορούμενοι τέλεσαν εγκληματικές πράξεις ενάντια σε μια νόμιμη εταιρεία.

Πώς εξάγει το Συμβούλιο το συμπέρασμα ότι η εταιρεία είναι νόμιμη; Αν αυτή η άποψη βασίζεται στις απορριπτικές αποφάσεις του ΣτΕ σε προσφυγές κατοίκων, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε (γεγονός γνωστό σε όλους όσοι έχουν βασικές δικονομικές γνώσεις) ότι το ΣτΕ εξέτασε την Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων και αποφάνθηκε ότι είναι σύννομη. Δεν εξέτασε ούτε την επιστημονική ουσία των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και ούτε, κυρίως, αποφάνθηκε για το αν η εταιρεία τηρεί ή όχι αυτούς τους όρους. Το συμπέρασμα ότι μια (σύννομα) αδειοδοτημένη δραστηριότητα δεν παρανομεί, είναι αυθαίρετο και αβάσιμο.

{ Aπό: Iwannis O Pizzas
Τη λευτεριά δεν στη χαρίζουν. Δεν θα στη δώσουν επειδή σε λυπήθηκαν. Θα την κρατήσεις εσύ, αν μπορείς, με τα χέρια σου.!
Αγώνας μέχρι την νίκη!!!
#skouries
}

Εμείς ξέραμε και ξέρουμε ότι η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. έχει πολύ κακή σχέση με τη νομιμότητα, όπως και με τον έλεγχο. Βιώνουμε καθημερινά την καταστροφή, τις αυθαιρεσίες και τις παρανομίες της εταιρείας. Ολόκληρο εργοστάσιο εμπλουτισμού έχει χτιστεί χωρίς τις απαραίτητες άδειες. Επικίνδυνα τοξικά απόβλητα μεταφέρονται μέσα από κατοικημένες περιοχές, χωρίς να πληρούνται κανόνες ασφαλείας. Δρόμοι επιστρώνονται με στείρα εξόρυξης, επιβαρυμένα με βαρέα μέταλλα και αρσενικό. Τοξικά υγρά απόβλητα σε ρέματα. Χωμάτινα φράγματα 150 μέτρων -με επικίνδυνα απόβλητα, σε σεισμογενή περιοχή, χωρίς να πληρούνται οι κανόνες ασφαλείας – η προσφυγή, ενάντια στην κατασκευή των οποίων, εκκρεμεί στο ΣτΕ.

Το βούλευμα επιχειρεί επίσης να συνδέσει την, οποιασδήποτε μορφής, διαμαρτυρία των κατοίκων ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, με λειτουργία και δράση εγκληματικής οργάνωσης. Εγκληματική οργάνωση δεν είναι οι άνθρωποι που αγωνίζονται για τον τόπο και τη ζωή τους. Εγκληματικό είναι το ξεπούλημα του τόπου μας στους χρυσοθήρες. Θεωρούμε αυτό τον αγώνα χρέος μας και δε θα σταματήσουμε μέχρι την τελική δικαίωση.

Οι διωκόμενοι συμπολίτες και συναγωνιστές μας θα δικαστούν με ολόκληρη την κοινωνία στο πλευρό τους. Σ΄αυτές τις δίκες, στο εδώλιο θα κάθεται ολόκληρη η κοινωνία. Και οι κοινωνίες δε δικάζονται. Γιατί οι κοινωνικοί αγώνες δεν είναι ούτε νόμιμοι, ούτε παράνομοι. Είναι δίκαιοι!

Απαιτούμε την παύση των διώξεων και την άμεση απαλλαγή των συναγωνιστών μας

Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής & Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

ΠΗΓΗ / ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ :

Μια Εποχή στην Κόλαση

*********************************************************

Ο δασεργάτης και οι άλλοι, που «οι Σκουριές είναι το σπίτι τους» (ηχητικό)!

Εν αναμονή της απόφασης του ΥΠΑΠΕΝ για την υλοτομία 300 στρεμμάτων παρθένου δάσους μοναδικής ομορφιάς στις Σκουριές (διαδρομή Κούφιος Πλάτανος – Καρατζάς), ακούστε τη συνέντευξη που ακολουθεί. Ο Γιώργος Κυργιανός είναι σαρανταπέντε χρόνια δασεργάτης και πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας M. Παναγίας: ένας άνθρωπος που έχει περάσει μια ζωή μέσα στο βουνό που τώρα κατατρώνε οι μπουλντόζες της Eldorado. Και όπως θα διαπιστώσετε, δεν μασάει τα λόγια του.

{ Η φωτογραφία του κ. Κυργιανού είναι από την ταινία ντοκυμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Χρυσός στα Χρόνια της Κρίσης, Μέρος Β’: Ο Θησαυρός της Κασσάνδρας». }

«Με τις τιμές που μας έδωσαν εγώ θα έβγαζα 2.000 ευρώ την ημέρα, τη στιγμή που δεν είχα να αγοράσω ψωμί για την οικογένειά μου. Αλλά αντιστάθηκα, όχι μόνο εγώ, όλοι οι 33 δασεργάτες της Μ. Παναγίας και οι υπόλοιποι δασεργάτες της Ενώσεως Δασικών Συνεταιρισμών Αρναίας. Όχι όλοι όμως, μεμονωμένα άτομα πήγαν…»

Το βίντεο αφιερώνεται σε αυτούς που «πήγαν», και που τώρα διαλαλούν: «Θα δώσουμε και τις ζωές μας γιατί οι Σκουριές είναι το σπίτι μας» και «Τα δάση μας θα τα προστατεύσουμε εμείς».

{ Ο αντιπρόεδρος του δασικού συνεταιρισμού Μ. Παναγίας, μιλάει στη ραδιοεφημερίδα της ΕΡΤopen και τον Ν. Κλέτσα, για την υλοτομία στις Σκουριές, για το ρόλο της Ελληνικός Χρυσός και την καταστροφή του δάσους. }

Διερωτώμαστε πότε απέκτησαν νέο νόημα οι λέξεις… Αν αυτό που αποκαλούν «σπίτι τους» αξίζει γι” αυτούς μόνο όσο τα λεφτά που θα βγάλουν γκρεμίζοντάς το, τοτέ ναι, οι Σκουριές είναι «το σπίτι τους». Γιατί αυτό που κάνει το «Σωματείο Σκουριές 2012″ δεν είναι η προσεκτική και ελεγχόμενη υλοτομία που ανανεώνει το δάσος, για την οποία μιλάει ο πραγματικός δασεργάτης κ. Κυργιανός. Μία σφαγή είναι. Μια ανελέητη και αδιάκριτη σφαγή των δέντρων για να έρθουν μετά οι μπουλντόζες της εταιρείας και να βγάλουν και τις ρίζες. Με αυτόν τον τρόπο έχουν ήδη αφανίσει περίπου 1.500 στρέμματα από το «σπίτι τους», εισπράττοντας τα αργύρια.

Και συνεχίζουν: «Εμείς δώσαμε μάχες για αυτά τα δάση, που μας παρέδωσαν οι πατεράδες μας και θα παραδώσουμε με καμάρι στα εγγόνια μας. Αυτά τα δάση θα τα σώσουμε εμείς»! Είναι βέβαιο ότι χρειαζόμαστε νέους ορισμούς… και για τη λέξη «σώζω» και για τη λέξη «παραδίδω» και για το «καμάρι» και για πολλές άλλες από αυτές που συχνά ακούμε από τα χείλη τους τις τελευταίες μέρες. Γιατί όταν τελειώσουν αυτοί με το «σπίτι τους» δεν θα υπάρχει πια τίποτα να παραδώσουν και τίποτα να σωθεί.

ΠΗΓΗ / ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ :

http://antigoldgr.org/blog/2015/03/13/kyrgianos-synentefxi/

**********************************************

Σκουριές: παλεύοντας για το νερό, τον αέρα και το δάσος στην Ελλάδα της κρίσης !

ΠΗΓΗ /ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ :

Ομάδα συμπαράστασης στους κατοίκους της Ιερισσού (και πέριξ)

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: