Αρχική > Ανακοινώσεις, Αναλύσεις, Δράσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Καλέσματα, Προτάσεις > ΕΚΤΑΚΤΟ – Ιανός 28/12/14 : 4 συλλήψεις από το σπάσιμο της Απεργίας στην » Αλυσίδα Πολιτισμού» ! * Ο Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» διακόπτει την εμπορική συνεργασία !

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ιανός 28/12/14 : 4 συλλήψεις από το σπάσιμο της Απεργίας στην » Αλυσίδα Πολιτισμού» ! * Ο Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» διακόπτει την εμπορική συνεργασία !

Δεκέμβριος 28, 2014 Σχολιάστε Go to comments

4 συλλήψεις από το σπάσιμο της Απεργίας στον Ιανό

από προλετ. Δεκ. 28, 2014, 2:22 μμ.,

Εργατικά Κρατική καταστολή – Κοινωνικός έλεγχος

UPDATES FROM :

Dromografos

Retweeted Sapienchia (@sapienchia):

Υπάρχει κάλεσμα για ΓΑΔΑ σήμερα στις 18:00 ‪#‎rbnews‬ ‪#‎antireport‬

************************************

Retweeted Sapienchia (@sapienchia):

Η πορεία συνεχίζει με παρέμβαση έξω από το βιβλιοπωλείο παπασωτηριου ‪#‎rbnews‬ ‪#‎antireport‬ http://t.co/EO0SO9ARQV

************************************

Retweeted Sapienchia (@sapienchia):

Ξεκίνησε πορεία από το ατ Ακρόπολεως ‪#‎rbnews‬ ‪#‎antireport‬

***************************************

Retweeted MONAHUS (@monahus):

κόσμος τρώει χημικά και ξύλο μέσα στο αστ.τμήμα Ακροπόλεως εξαιτίας του @IANOS_GR

************************************

Retweeted Methexis (@Methexis66):

Στο ΑΤ Ακροπόλεως φωλιάζει και σήμερα το τέρας της Δημοκρατίας.

*****************************************

Retweeted dromografos2 (@dromografos2):

Χτυπάνε τους συλληφθέντες μέσα στο Τμήμα ακόμα και μπροστά στους δικηγόρους

***************************************

Retweeted dromografos2 (@dromografos2):

Στο σύνολο 7 συλλήψεις και έχουμε δρόμο ακομα

**************************************

Retweeted dromografos2 (@dromografos2):

3 ακόμα προσαγωγές

**************************************

Retweeted dromografos2 (@dromografos2):

Ξύλο και προσαγωγές έξω από το τμήμα χτύπημα ακόμα και σε φωτορεπόρτερ

Οι 4 προσαγωγές έξω από τον Ιανό, μετά την μεσημεριανή αστυνομική επίθεση για το σπάσιμο της Απεργίας των βιβιλιοϋπαλλήλων έπειτα από την μήνυση που κατέθεσε ο ιδιοκτήτης αυτής της «Αλυσίδας Πολιτισμού»(καταδικασμένος για το σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου) Καρατζάς, μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Τα αφεντικά, οι προϊστάμενοι και τα τσιράκια τους, ο «κόσμος της διανόησης και του πολιτισμού», το «κόκκινο ραδιόφωνο που ακούει» και όλο το αστικό στρατόπεδο μπορεί να αισθάνεται ανακουφισμένο. Ο νόμος της αγοράς επικράτησε, οι εργαζόμενοι ας ξεζουμιστούν για άλλη μια Κυριακή, το έχει ανάγκη ο τόπος και η ανάκαμψη της οικονομίας. Ας ανακουφιστούν, αλλά ας μην κοιμούνται ήσυχοι.

Η Κυριακάτικη Αργία με Αγώνες κατακτήθηκε και με Αγώνες θα περιφρουρηθεί.

Αλληλεγγύη στους 4 συλληφθέντες.

Ούτε βήμα πίσω!

ΠΗΓΗ / ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ :

https://athens.indymedia.org/post/1537663/

https://www.facebook.com/dromografos

***************************************************************************

Άγριο ξύλο, χημικά και συλλήψεις απεργών έξω από το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ!

updates15:15 Ελεύθερος αφέθηκε ο ένας εκ των πέντε προσαχθέντων. Οι υπόλοιποι τέσσερις περνάνε αύριο από αυτόφωρο14:45: Κόσμος συγκεντρώνεται έξω από το Α.Τ. Ακροπόλεως
Άγρια επίθεση εξαπέλυσαν διμοιρίες των ΜΑΤ στους απεργούς του Σωματείου Βιβλίου Χάρτου και τους αλληλέγγυους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχε προκηρυχθεί ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Στον ΙΑΝΟ, εκείνη την ώρα, βρισκόταν σε εξέλιξη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που συνδιοργάνωνε το βιβλιοπωλείο μαζί με τον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο». Σε ανύποπτο χρόνο τους διαδηλωτές περικύκλωσαν δυο διμοιρίες που έκαναν χρήση χημικών και χτύπησαν βάναυσα τους συγκεντρωμένους. Έχουν ήδη επιβεβαιωθεί πέντε προσαγωγές ανθρώπων που έχουν υποστεί σοβαρά τραύματα από τα ΜΑΤ. Εξ αυτών, οι τέσσερις μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Να σημειωθεί ότι οι δυο εκ των προσαχθέντων/συλληφθέντων είναι πατέρας και γιος που έτυχε να περνούν την ώρα της επίθεσης των ΜΑΤ έξω από το βιβλιοπωλείο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα ΜΑΤ χτύπησαν αρχικά το γιο, ο πατέρας παρενέβη για να αποτρέψει τα χειρότερα και τότε δέχθηκε και ο ίδιος τη «φροντίδα» των κλομπ.
Οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί στο ΑΤ Ακροπόλεως, δίχως να τους έχουν γνωστοποιηθεί οι κατηγορίες με τις οποίες βαρύνονται. Στο ΑΤ αναμένεται δικηγόρος. Κατά πληροφορίες, το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ υπέβαλε μήνυση σε βάρος των απεργών του Σωματείου Βιβλίου Χάρτου. Η εκδήλωση ξεκίνησε κανονικά.
ΠΗΓΗ / ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ :
************************************************************************

Ελλάδα : Ο ραδιοφωνικός σταθμός στο Κόκκινο μετά και από την σημερινή απαράδεκτη και βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολής κατά των απεργών του Σωματείου Βιβλίου και Χάρτου ανακοινώνει διακοπή εμπορικής συνεργασίας με τα βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από το βιβλιοπωλείο Ιανός όπου οι εργαζόμενοι βιβλίου και χάρτου πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πέντε προσαγωγές.

Απεργία για σήμερα Κυριακή είχε εξαγγείλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής, συνεχίζοντας τον αγώνα για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, ενάντια στα «απελευθερωμένα» ωράρια. Η ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής:

Στο πλαίσιο του συνολικού αγώνα μας για την προάσπιση των εργατικών μας συμφερόντων και δικαιωμάτων, της ζωής και της αξιοπρέπειάς μας, τα τελευταία χρόνια και με ιδιαίτερη ένταση το 2014 έχουμε δώσει μια σειρά από μεγάλες μάχες ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Το τι παίζεται είναι πλέον γνωστό σε όλους μας. Το τι επιδιώκεται από το κράτος και τους εργοδότες (ακόμα και οι όποιες κόντρες ανάμεσά τους), το σιγοντάρισμα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, το ποιες είναι οι επιπτώσεις στη ζωή μας, το τι οφείλουμε να κάνουμε εμείς ως εργαζόμενοι… Τα έχουμε γράψει σε τόσες και τόσες προκηρύξεις. Και ακόμα και οι πιο «εξωπραγματικές» προβλέψεις/εκτιμήσεις μας –έτσι χαρακτηρίζονταν τα όσα ανά καιρούς γράφαμε, όπως πχ ότι στόχευαν στην ολοκληρωτική κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας (βλ. «52 Κυριακές»)– βλέπουμε να είναι πλέον κομμάτι της ζοφερής εργασιακής πραγματικότητας που βιώνουμε σήμερα. Και βέβαια πολλοί από εμάς έχουν βιώσει από πρώτο χέρι τι σημαίνει το να σου επιβάλλουν να δουλεύεις Κυριακάτικα.

Βέβαια, από την άλλη, πολλοί από εμάς έχουν βιώσει και το τι σημαίνει να αντιστέκεσαι απέναντι στην επιβολή αυτή, όπως άλλωστε και απέναντι σε ότι συνιστά κατρακύλα στον εργασιακό μεσαίωνα.

Και δε θα κάνουμε πίσω ούτε απέναντι στη μεθόδευση (μέσω τροπολογίας σε νόμο που ψηφίστηκε χθες) για άνοιγμα των καταστημάτων και την Κυριακή 28 Δεκέμβρη. Για μια 8η Κυριακή! Για μια τρίτη συνεχόμενη Κυριακή μετά την 14η Δεκέμβρη και την 21η Δεκέμβρη (η οποία εδώ και χρόνια πολλά αποτελεί το όριο που γίνεται -στην πράξη- «αποδεκτό» από την πλευρά μας, και πέρα από το οποίο δεν κάνουμε «ούτε βήμα πίσω»).Μια τρίτη συνεχόμενη Κυριακή μέσα στην εορταστική περίοδο που οι ρυθμοί δουλειάς είναι ούτως ή άλλως εξοντωτικοί! Σε παλιότερη ανακοίνωσή μας σημειώναμε ότι «το εν ισχύ μέτρο των 7 Κυριακών του χρόνου πέρα από το ότι από μόνο του συνιστά σημαντικό πλήγμα στα δικαιώματα και τη ζωή μας, αφήνει πάντα ανοιχτό το ¨παράθυρο¨ και για ακόμα περισσότερες Κυριακές με τα μαγαζιά ανοιχτά».

Η συνέχιση και το δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, όπως άλλωστε και του αγώνα ενάντια στη συνολική επίθεση που ως εργαζόμενοι δεχόμαστε, είναι στο χέρι όλων μας, όλων των εργαζομένων στα εμπορικά καταστήματα, όλων των συναδέλφων μας, όλου του κόσμου του αγώνα.

Η απάθεια και η μοιρολατρία δυσχεραίνουν διαρκώς τη θέση μας και τους όρους της εκμετάλλευσής μας. Η οργάνωσή μας στους χώρους δουλειάς μας, ηαλληλεγγύη μεταξύ μας και η συλλογική αντίστασή είναι η μόνη λύση. Και είναι και μια καλή βάση και για τον αγώνα μας ακόμα και για την ολοκληρωτική κατάργηση της εκμετάλλευσή μας.

Όλα συνεχίζονται…

ΠΗΓΗ / ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ :

http://www.stokokkino.gr/article/1000000000002135/Me-MAT-i-apergia-ston-klado-tou-bibliou

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: