Αρχική > Ανακοινώσεις, Αναλύσεις, Δράσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Καλέσματα, Προτάσεις, Πολυμέσα > Κατάληψη του Πολυτεχνείου (1/12/14)για την δικαίωση των αιτημάτων του Ν. Ρωμανού! * Ανακοίνωση. *Ενημέρωση απο την παρέμβαση στο σπίτι του Βενιζέλου (Βίντεο) * Ανακοίνωση ΣΥΒΧΑ !

Κατάληψη του Πολυτεχνείου (1/12/14)για την δικαίωση των αιτημάτων του Ν. Ρωμανού! * Ανακοίνωση. *Ενημέρωση απο την παρέμβαση στο σπίτι του Βενιζέλου (Βίντεο) * Ανακοίνωση ΣΥΒΧΑ !

Δεκέμβριος 1, 2014 Σχολιάστε Go to comments

Κατάληψη του Πολυτεχνείου για την δικαίωση των αιτημάτων του Ν. Ρωμανού

Ανακοίνωση της Συνελευσης της Κατάληψης Πολυτεχνείου

Από σήμερα 1/12/14 το Ε.Μ.Π. Αθήνας καταλαμβάνεται, ως ένα ακόμη σημείο αλληλεγγύης και συστράτευσης με τον αγώνα του αναρχικού απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού (από 10/11/14), καθώς και των υπολοίπων αλληλέγγυων απεργών πείνας Γ. Μιχαηλίδη (από 17/11/14), Δ. Πολίτη και Α. Δ. Μπουρζούκου (από 1/12/2014).

Ο Νίκος Ρωμανός βρίσκεται αιχμάλωτος του κράτους από τις 1/2/2013 για την διπλή απαλλοτρίωση τράπεζας και ΕΛΤΑ στο Βελβεντό Κοζάνης.

Η πράξη του αποτελεί μέρος του πολύμορφου αναρχικού αγώνα, ενάντια σε όσους είναι υπεύθυνοι για την λεηλασία που επιβάλεται στην κοινωνία συνολικά από το κράτος και το κεφάλαιο.

Οι πολιτικές επιλογές του Ν. Ρωμανού και η αγωνιστική του συστράτευση αποτελεί συνέχεια της εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008.

Αγωνίζεται για ένα κόσμο χωρίς εξουσία, εκμετάλλευση και αφεντικά.

Ο αγώνας των φυλάκισμένων απεργών πείνας για μια ανάσα ελευθερίας

και εναντια στη βαρβαρότητα του εγκλεισμού και της όξυνσης της σωφρονιστικής καταστολής, (διακοπή και άρνηση αδειών, γενίκευση του καθεστώτος απομόνωσης, φυλακές τύπου Γ) βρίσκεται πλάι-πλάι με τον αγώνα του κάθε καταπιεσμένου ενάντια στην καταστολή και την λεηλασία της ζωής του.

Η κατάληψη του Πολυτεχνείου επιχειρεί /έχει σκοπό να δώσει στο απελευθερωμένο έδαφος του ΕΜΠ χαρακτηριστικά ενός ανοιχτού, μαζικού και μαχητικού κέντρου αγώνα, παράλληλα με κάθε άλλο σημείο που αναπτύσεται προς την κατεύθυνση της δικαίωσης των αιτημάτων του Ν. Ρωμανού (χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών) αλλά και της υπόθεσης της κοινωνικής απελευθέρωσης γενικότερα.

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ – ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ

Συνέλευση Κατάληψης Πολυτεχνείου

1/12/2014

Συγκεντρώσεις και πορείες:

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου στις 18:00: ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ (Αθήνα) | ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (ΠΑΤΡΑ) | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ (Iωάννινα) | ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ (Μυτιλήνη) | ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ (Ηράκλειο) |ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ (Αγρίνιο) | ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ (Ρέθυμνο) | ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ (Ναύπλιο)| ΑΓΟΡΑ ΧΑΝΙΩΝ( Χανια) | ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ Ο.Τ.Ε. (Σπαρτη)στις 17.00

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου: Συγκένρωση στην πλατεία Καλλιθέας (Θεσσαλονίκη) στις 17:00

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου: Συγκέντρωση στο Σταθμό του Μετρό Αιγάλεω, στις 18:00

*****************************************************************************

Για την παρέμβαση στο Βενιζελο.

Συντροφοι και συντρόφισες του Ν.Ρωμανού απεργου πείνας απο 10/11/2014,
αλληλεγγυοι στον δίκαιο αγώνα του επισκεφθήκαμε το σπίτι του αντιπροέδρου της κυβέρνησης
Ευάγγελο Βενιζέλο προκειμένου να τον θεσουμε προ των ευθυνών του…….

Ο Ε.Β ως αντιπροεδρος της καταστροφικης κυβερνησης ειναι κατ ουσία υπευθυνος για την στερηση των εκπαιδευτικών αδειων του συντρόφου Νίκου Ρωμανού,εξαιρωντας τον προκλητικά σε σχέση με τους αλλους φοιτητες κρατούμενους….


Της κυβερνησης που ψηφίζει και υλοποιεί την δημιουργία φυλακων υψιστης ασφαλείας(Τύπου Γ)
-συγχρονων μακρονήσων -για τους πολιτικούς κρατουμενους.Αν και συνταγματολογος ο Ευαγγελος Βενιζέλος καταπατά αποδεδειγμένα και κατ επαναληψη το συνταγμα που υποτίθεται οτι υπαρασπιζεται τα λαικα΄δικαιώματα,τόσο απεναντι στον λαο αυτου του τόπου που δεινοπαθεί ‘οσο και με την αναλγητη σταση του απεναντι στον συντροφό μας Νίκο Ρωμανό.

Ο Νίκος Ρωμανός με τη σειρα του επέλεξε τη σκληρότερη μορφή αγώνα για το αυτονόητο,δηλαδη τις εκπαιδευτικές αδειες που δικαιούται, συμφωνα με το συνταγμα που υπερασπιζεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ηδη, συμφωνα με τις ανακοινώσεις των γιατρών που τον παρακολουθούν και των δικηγόρων του η κατάσταση της υγείας του ειναι οχι απλά κρίσιμη αλλα σε οριακό σημείο.
Για αυτο το λόγο επισκεφθήκαμε τον Εύαγγελο Βενιζέλο ωστε να τον θεσουμε προ των πραγματικών ευθυνών του αυτόν και την κυβερνηση,απο δω και πέρα υπευθυνοι για οτι συμβει στον σύντροφο μας Ν.Ρωμανό ειναι ο Ευαγγελος Βενιζελος και η κυβερνηση…

Αλληλέγγυοι,Αλληλέγγυες

****************************************************************************

[ανακοίνωση ΣΥΒΧΑ] Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας για τη διεκδίκηση του δικαιώματος στις εκπαιδευτικές άδειες
Posted on 01/12/2014 | Σχόλια κλειστά

Ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής:

Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας για τη διεκδίκηση του δικαιώματος στις εκπαιδευτικές άδειες

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του πολιτικού κρατούμενου Νίκου Ρωμανού, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας από 10/11 -και πλέον είναι στο νοσοκομείο με την υγεία του σε κρίσιμη κατάσταση-, διεκδικώντας το δικαίωμα σε εκπαιδευτικές άδειες, καθώς και στους συντρόφους και συγκρατούμενούς του, Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος σε ένδειξη αλληλεγγύης βρίσκεται επίσης σε απεργία πείνας (από 17/11) -κι αυτός στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση-, και Ανδρέα-Δημήτρη Μπουρζούκο και Δημήτρη Πολίτη (που ξεκινούν απεργία πείνας από 1/12).

Η συγκεκριμένη διεκδίκηση του προκύπτει έπειτα από την εισαγωγή του σε σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσα από πανελλαδικές εξετάσεις στις οποίες συμμετείχε -λαμβάνοντας σχετική άδεια- την περασμένη άνοιξη ενόσω βρισκόταν ήδη φυλακισμένος. Σύμφωνα με την ίδια τη νομοθεσία λοιπόν, δικαιούται να λαμβάνει εκπαιδευτικές άδειες από τη φυλακή για να παρακολουθεί το πρόγραμμα της σχολής του. Ωστόσο, οι σχετικές αιτήσεις που έχει κάνει δεν έχουν γίνει αποδεκτές. Πρόκειται για καταφανή παραβίαση της νομιμότητας και της ισότητας στη μεταχείριση των κρατουμένων, του σεβασμού των δικαιωμάτων των κρατουμένων που τους αναγνωρίζει ο ίδιος ο νόμος και η έννομη προστασία τους.

Αντίστοιχη ήταν και η πολύ πρόσφατη περίπτωση ενός ακόμα πολιτικού κρατούμενου του Ηρακλή Κωστάρη, στον οποίον επίσης εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας, που ενώ μέχρι πριν λίγο καιρό λάμβανε εκπαιδευτικές άδειες και χωρίς να έχει παραβιάσει κάποιον από τους όρους που του επιβάλλονταν, πλέον του έχει στερηθεί αυτό το δικαίωμα. Το οποίο και διεκδίκησε, χωρίς για την ώρα να του δοθεί, μέσα από απεργία πείνας από τις 28/10 και για 30 ημέρες.

Όπως σημειώνει βέβαια δικαίως και ο ίδιος ο Νίκος Ρωμανός, αναφερόμενος στο πολιτικό πλαίσιο της μάχης αυτής που δίνει με όπλο το ίδιο το σώμα του και τη ζωή του, μέσα από τη διεκδίκησή του δικαιώματός αυτού, μέσα από έναν «πολιτικό εκβιασμό» από την πλευρά του, αναζητά ένα τρόπο για να «κερδίσει ανάσες ελευθερίας από την ισοπεδωτική συνθήκη του εγκλεισμού»

Πίσω από τη στάση αυτή του Συμβουλίου Φυλακών και -προφανώς- των αρμόδιων υπουργείων και των όποιων άλλων εντολοδόχων διαβλέπουμε ξεκάθαρα τον εκδικητικό χαρακτήρα με τον οποίο αντιμετωπίζονται συγκεκριμένοι κρατούμενοι. Πρόκειται ουσιαστικά για την εφαρμογή του μέτρου των «ειδικών συνθηκών κράτησης» και την όλη μεθόδευση για τη δημιουργία φυλακών «τύπου Γ» για τους κρατούμενους «ειδικής κατηγορίας και εξέχουσας επικινδυνότητας» ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται και οι πολιτικοί κρατούμενοι, για όσους τολμούν να αγωνίζονται και μέσα στη φυλακή.

Διαβλέπουμε ασφαλώς και τη συνολική επίθεση κράτους και κεφαλαίου στα δικαιώματα όλων μας, στη ζωή και την αξιοπρέπειά μας. Και βέβαια διαβλέπουμε την άγρια καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αγώνων, το «δόγμα της μηδενικής ανοχής» με το οποίο αντιμετωπίζονται από το καθεστώς όσοι έμπρακτα μέσα από τους αγώνες τους αμφισβητούν την παντοκρατορία του.

Απαιτούμε από το συμβούλιο της φυλακής και από κάθε υπεύθυνο για την υπόθεση να προχωρήσουν άμεσα στην χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας στον Νίκο Ρωμανό και στον Ηρακλή Κωστάρη.

Αλληλεγγύη σε όλους τους αγώνες «εντός των τειχών» για δικαιώματα και αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής.

Και οι αγώνες αυτοί είναι ανάγκη να γίνουν υπόθεση κι όλων των εργαζομένων και των σωματείων και των συλλογικοτήτων τους. Να γίνουν υπόθεση του συνόλου του κόσμου του αγώνα, όλων των καταπιεζόμενων κι εκμεταλλευόμενων κομματιών της κοινωνίας.

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής

Λόντου 6, Εξάρχεια, 10681, Αθήνα | τηλ: 210-3820537
sylyp_vivliou@yahoo.gr | https://bookworker.wordpress.com

ΠΗΓΕΣ / ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ :

https://www.facebook.com/dromografos?fref=ts

https://bookworker.wordpress.com/2014/12/01/apergiapeinasnromanos/

https://athens.indymedia.org/feature/10122/

 

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: