Αρχική > Ανακοινώσεις, Αναλύσεις, Δράσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Καλέσματα, Προτάσεις, Πολυμέσα > Ενημέρωση (φωτο + Βίντεο) απο την μοτοπορεία και τις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στο Νίκο Ρωμανό και το Γιάννη Μιχαηλίδη *Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου * Ανακοίνωση έναρξης απεργίας πείνας Μπουρζούκου- Πολίτη !

Ενημέρωση (φωτο + Βίντεο) απο την μοτοπορεία και τις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στο Νίκο Ρωμανό και το Γιάννη Μιχαηλίδη *Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου * Ανακοίνωση έναρξης απεργίας πείνας Μπουρζούκου- Πολίτη !

Δεκέμβριος 1, 2014 Σχολιάστε Go to comments

Μοτοπορεία και συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στο Νίκο Ρωμανό και το Γιάννη Μιχαηλίδη
Κοινωνία
30 Νοέμβριος 2014

Όποιος δεν βλέπει ότι η σχέση του Νίκου Ρωμανού και του Γιάννη Μιχαηλίδη με τους ανθρώπους που συγκεντρώνονται για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, υπερβαίνει την στεγνή πολιτική πράξη και την γενικότερη ανθρωπιστική προσέγγιση, πάσχει από σοβαρή μυωπία.

Η φωτογραφία είναι από τον λογαριασμό twitter @catmagoul

Η μοτοπορεία αλληλεγγύης προς τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό είχε σαν χώρο προσυγκέντρωσης τα Προπύλαια στις τέσσερις μετά το μεσημέρι. Εκατοντάδες μοτοσυκλέτες κυρίως μικρού κυβισμού συγκεντρώθηκαν εκεί και περίπου στις τέσσερις και μισή ξεκίνησαν προς το Γενικό Κρατικό «Γ.Γεννηματάς» όπου παραμένει φρουρούμενος από τουλάχιστον δέκα διμοιρίες ΜΑΤ ο Νίκος Ρωμανός διανύοντας την 21η ημέρα απεργίας πείνας του. Ταυτόχρονα στον σταθμό Εθνική Άμυνα του μετρό υπήρχε στις πέντε το απόγευμα καλεσμένη προσυγκέντρωση πεζών.

Όταν η μοτοπορεία έφτασε στον σταθμό, όλοι οι συγκεντρωθέντες -σίγουρα πάνω από χίλια και κάτω από δύο χιλιάδες άτομα- βάδισαν προς την οδό Υγείας, στο πλάι του Νοσοκομείου στο σημείο όπου υπάρχει οπτική και ακουστική επαφή με τον θάλαμο που κρατείται ο αναρχικός απεργός πείνας.

Ο Νίκος Ρωμανός εμφανίστηκε στην καγκελόφραχτη μπαλκονόπορτα του θαλάμου και για αρκετή ώρα είχε συνομιλία με τους συγκεντρωμένους για όλα σχεδόν τα θέματα. Πήρε ενημέρωση για τις κινητοποιήσεις που γίνονται σε όλοκληρη τη χώρα και το εξωτερικό, ενημέρωσε από την πλευρά του ότι αρνήθηκε να δει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τον επισκέφθηκαν, ενώ είχε ακόμα και το ψυχικό σθένος να αστειευτεί απαντώντας σε μια ομάδα νεαρών που του φώναξε «σε περιμένουμε στο ΤΕΙ» ότι τώρα πια θέλει να σπουδάσει «σε ΤΕΙ Μαγειρικής».

Σε όλο το διάστημα αυτής της επαφής ήταν ολοφάνερη η σχέση μεταξύ συγκεντρωθέντων και απεργού πείνας. Μια σχέση που σίγουρα δεν είναι αποκλειστικά πολιτική, αλλα ούτε και διέπεται από τις αρχές της γενικής ανθρωπιστικής προσέγγισης απέναντι σε έναν απεργό πείνας. Είναι μια αμφίδρομη σχέση αλληλεγγύης, μια σχέση συντροφική. Πράγμα που απεικονίζεται πολύ καλά στο σύνθημα που ακούστηκε πολλές φορές:

Ο Νίκος Ρωμανός είναι αδερφός μας, αντάρτης στο κελί, στο δρόμο σύντροφός μας.

Όμως αντίστοιχα συντροφική φαίνεται να είναι και η σχέση του Νίκου Ρωμανού με τον Γιάννη Μιχαηλίδη που συμμετέχει στην απεργία πείνας ως αλληλέγγυος προς το αίτημα του Ρωμανού να του χορηγηθούν οι εκπαιδευτικές του άδειες και χωρίς κανένα προσωπικό αίτημα. Όταν ο, εμφανώς εξαντλημένος πια, Νίκος Ρωμανός άκουσε από τους νεαρούς που είχαν ανέβει στα κάγκελα να του λένε ότι σκόπευαν να επισκεφθούν και το Γιάννη Μιχαηλίδη στο Τζάνειο όπου παραμένει κι αυτός φρουρούμενος από ισχυρές δυνάμεις καταστολής, με ιδιαίτερη χαρά επικρότησε την απόφασή τους.

(Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνα Νίκο Ρωμανό {Νοσ. Γεννηματάς 30/11/2014} )

Σαφώς λιγότεροι ήταν αυτοί που έφτασαν μέχρι το νοσοκομείο του Πειραιά. Και εδώ, επιτεύχθηκε οπτική και ακουστική επαφή με τον Γιάννη Μιχαηλίδη που διανύει την 14η ημέρα απεργίας πείνας του. Κι εδώ υπήρξε αντίστοιχος διάλογος.

Η μοτοπορεία έφυγε από το Τζάνειο λίγο μετά τις οχτώμιση. Συνοδευόμενη από τις συνήθεις -σε αυτές τις περιπτώσεις- κατασταλτικές δυνάμεις της Ομάδας Δέλτα.

Αναλυτικά η κάλυψη των σταδίων της Μοτοπορείας και των συγκεντρώσεων στα social media της αγωνιζόμενης ΕΡΤ

***************************************************

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Οι γονείς των απεργών πείνας Νίκου Ρωμανού και Γιάννη Μιχαηλίδη
καλούν σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου στις 11.30 π.μ.
στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
(Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή).
Πόσες φορές πρέπει να τιμωρηθεί ένας αναρχικός κρατούμενος επειδή είναι αναρχικός; Στο όνομα ποιών αξιών συνθλίβει ο κρατικός μηχανισμός τους κρατούμενους απεργούς πείνας που διεκδικούν το νόμιμο δικαίωμα της εκπαιδευτικής άδειας; Στο όνομα ποιου πολιτικού συστήματος διαγράφονται οι έγκλειστοι που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους στη φυλακή; Όταν το νομικό οικοδόμημα της αστικής δημοκρατίας καταρρέει μέσα από τις αντιφάσεις του, τα σώματα των απεργών πείνας ενσαρκώνουν την ήττα του καθεστώτος. Καλούμαστε όλοι να τα στηρίξουμε απέναντι στην εκδικητική στάση της κυβέρνησης απαιτώντας το αυτονόητο.
Θα γίνει ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας και τα αιτήματα των δύο απεργών πείνας από γιατρούς, δικηγόρους και αλληλέγγυους

*****************************************************************

Ανακοίνωση έναρξης απεργίας πείνας Μπουρζούκου- Πολίτη

από . Νοέμ. 30, 2014, 11:14 μμ.,

Αλληλεγγύη Πολιτικοί κρατούμενοι
Αλληλεγγύη.

Από τις 10/11 ο φίλος και σύντροφος Νίκος Ρωμανός βρίσκεται σε απεργία πείνας διεκδικώντας τις εκπαιδευτικές άδειες που βάση των δικών τους νόμων δικαιούται. Όμως ο αγώνας του δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να αποκοπεί απ’ τα πολιτικά χαρακτηριστικά που ο ίδιος ο Νίκος έχει θέσει και να νοηθεί ως κάτι λιγότερο απ την ανάγκη που κι εμείς έχουμε, για την συνολική καταστροφή του συστήματος καταπίεσης και εξαθλίωσης που αιώνες τώρα καταδυναστεύει τις ζωές μας.

Δεν θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε το συνολικότερο πολιτικό κλίμα που επικρατεί στις μέρες μας, την άγρια καταστολή που έχει εξαπολύσει το κράτος και το κεφάλαιο εναντίον οποιουδήποτε και οποιασδήποτε επιχειρεί να αντισταθεί στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και την απροκάλυπτη επίθεση στα «παράσιτα» αυτου του οικονομικού συστήματος. Την στιγμή που το Υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζει τις φυλακές τύπου Γ’ για να μεταφέρει εκεί τους αναρχικούς / κομμουνιστές αγωνιστές και τους απείθαρχους, ο Νίκος επέλεξε το δρόμο της αντίστασης για άλλη μια φορα, προσπαθώντας να βάλει ένα ανάχωμα για τον ίδιο (αλλά και για όλους εμας κατ’ επέκταση) στον ολοένα αυξανόμενο περιορισμό που βιώνει.

Στις 24/11 μεταφέρθηκε με εντολή εισαγγελέα στο νοσοκομείο «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ». Την μεταφορά του εκει συνόδευε και διαβιβαστικό του εισαγγελέα φυλακής που δήλωνε ευθαρσώς πως την ευθύνη για τον Νίκο την έχουν οι γιατροί του νοσοκομείου, πετώντας έτσι έμμεσα το μπαλάκι της υποχρεωτικής σίτισης στο υγειονομικό προσωπικό. Παρόλα αυτά, είτε το θέλουν, είτε όχι την ευθύνη για ότι πάθει ο Νίκος στην υγεία του την έχουν το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Νικόπουλος και το συμβούλιο της φυλακής.

Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης προχωράμε και εμείς, όπως και ο σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης (από τις 17/11), σε απεργία πείνας απο τη Δευτέρα 1/12, μέχρι την ικανοποίηση του αιτήματός του.

«Γιατί μία είναι η δύναμη της ανθρώπινης φύσης χάρη στην οποία καταφέρνουμε τα πάντα, μία στοχοπροσήλωση κι ένας καθαρός προσανατολισμός της καρδιάς, κι όποιος την έχει δεν θα ‘πρεπε να επιτρέπει στο φόβο να τον κυριεύει.»

ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ

ΠΗΓΕΣ / ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ :

http://www.ertopen.com/news/ellada/koinwnia/item/27843-motoporeia-kai-sygkentrwseis-allhleggyhs-sto-niko-rwmano-kai-to-giannh-michahlidh

https://www.facebook.com/dromografos?fref=ts

https://athens.indymedia.org/post/1535147/

https://athens.indymedia.org/post/1535157/

https://athens.indymedia.org/post/1535158/

http://embros.gr/index/

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: