Αρχική > Ανακοινώσεις, Αναλύσεις, Δράσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Καλέσματα, Προτάσεις, Πολυμέσα > 75 κρατούμενοι αλληλέγγυοι στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό / Έκτη μέρα απεργίας πείνας του Νίκου Ρωμάνου και Δέκατη ένατη μέρα απεργίας πείνας του Ηρακλή Κωστάρη.

75 κρατούμενοι αλληλέγγυοι στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό / Έκτη μέρα απεργίας πείνας του Νίκου Ρωμάνου και Δέκατη ένατη μέρα απεργίας πείνας του Ηρακλή Κωστάρη.

Νοέμβριος 15, 2014 Σχολιάστε Go to comments

75 κρατούμενοι αλληλέγγυοι στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό

από A Νοέμ. 15, 2014, 3:58 μμ.,

Αλληλεγγύη Πολιτικοί κρατούμενοι Φυλακές
Τι λέει η ιατρική γνωμάτευση για την κατάσταση της υγείας του .

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, 75 κρατούμενοι της Ε΄ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού ξεκινούν σήμερα Πέμπτη διήμερη αποχή συσσιτίου ώς ένδειξη αλληλεγγύης στο Νίκο Ρωμανό.

Ο Νίκος Ρωμανός που βρίσκεται στη φυλακή για τη συμμετοχή του στη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, έχει ξεκινήσει απερεία πείνας με αίτημά του να του δωθεί η εκπαιδευτική άδεια έτσι ώστε να μπορεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα του πανεπιστημίου όπου και πέρασε.

Η ανακοίνωση των κρατουμένων είναι η εξής:

«75 κρατούμενοι της Ε΄ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού ξεκινάμε σήμερα διήμερη αποχή συσσιτίου. Με αυτό τον τρόπο στεκόμαστε δίπλα στον αναρχικό απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό,που διεκδικεί την εκπαιδευτική άδεια που δικαιούται.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ

Ε΄πτέρυγα

Φυλακές Κορυδαλλού»

Εν τω μεταξύ, δόθηκε στη δηοσιότητα η ιατρική γνωμάτευση για την κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος διανύει την τέταρτη ημέρα της απεργίας πείνας:

«Βεβαιώνω ότι στις 13/11/2014 μεταξύ των ωρών 11.00-12.00 εξέτασα , μετά από προβλεπόμενες υπηρεσιακές διαδικασίες, στο ιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, τον κ.Ρωμανό Νικόλαο του Γεωργίου, ετών 21, κρατούμενο στις φυλακές Κορυδαλλού, απεργό πείνας από 10 Νοεμβρίου 2014 ως και σήμερα.

Μετά από μελέτη του ατομικού (ιατρικού) φακέλλου των φυλακών , λήψη λεπτομερούς ατομικού και οικογενειακού ιστορικού,κλινικής και παρακλινικής εξέτασης (ΗΚΓ) , γνωματεύω τα παρακάτω:

Ο απεργός πείνας κ.Ρωμανός Νικόλαος αναφέρει: έντονη αδυναμία , καταβολή, εύκολη κόπωση στην ελάχιστη προσπάθεια (βάδιση από το κελι του ως το ιατρείο).Η τελευταία κένωση ήταν προ 2μέρου, ενώ παράλληλα αναφέρει περιορισμένη λήψη υγρών (περίπου 4-5 ποτήρια ημερησίως)

Η απώλεια βάρους καταμετρείται στα 3,2 kg (αντιστοιχία μικρότερη του 10% του Σ.Β.) Αρχικό βάρος Σ.Β. :74 kg-Σημερινό Σ.Β. 70,8 kg.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ διαπιστώνονται τα εξής:

Δέρμα: χροιά ελαφρώς ικτερική, με παράταση >2’’ χρόνου τριχοειδικής επαναπλήρωσης.Ελάτωση πάχους δερματικής πτυχής .Σχετική ανιδρωσία. Ξηρότητα στοματικού βλεννογόνου. Ολα τα ανωτέρω συνιστούν σημεία αφυδάτωσης.Εντονη ωχρότης βλεννογόνων.

Νευρολογικό σύστημα : Αδρός νευρολογικός έλεγχος, δεν ανέδειξε παθολογικά ευρήματα.

Αναπνευστικό σύστημα: Ακρόαση : ελαφρά μείωση αναπνευστικού ψιθυρίσματος στην αριστερή πνευμονική βάση.

Καρδιαγγειακό : Ακρόαση καρδιάς : S1 S2 ευκρινείς .

Αρτηριακή πέση σε ορθία θέση 90/60mmHg. Αρτηριακή πέση σε κατακελιμένη θέση 110/65mmHg.

Σφύξεις : καθιστός (100/1’)ρυθμικές. Ορθιος (115/1’)Διαπιστώνεται δηλ. ελαφρά υπόταση ορθοστατική και ήπια φλεβοκομβική ταχυκαρδία.(ως επί αφυδάτωσης)

Εγινε ΗΚΦικός έλεγχος:ΗΚΓ Ε.Φ.Ο.

Πεπτικό σύστημα : Επισκοπικά διαπιστώνεται ελαφρύς μετεωρισμός κοιλίας και ακροαστικά τυμπανικότητα και μειωμένοι (ελαφρώς) εντερικοί ήχοι αριστερά.

Παρακλινικά :Μέτρηση σακχάρου (stick) 64.

Εγινε αιμοληψία για πλήρη αιματολογικό και βιοχημικό έλεγχο.

Δόθηκαν οδηγίες στον κ.Νικόλαο Ρωμανό , για την ασφαλή διεξαγωγή της απεργίας πείνας.

Αναμένονοντας τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων και με δεδομένο το αιματολογικό ιστορικό του κ.Ρωμανού ,κάποια μορφή κληρονομικού τύπου αναιμίας (μεσογειακής;) και ότι συνεχίζεται η απεργία πείνας από μέρους του, εκτιμώ ότι τις προσεχείς ημέρες θα γίνει έκδηλη η απορρύθμιση του οργανισμού του, ως αποτέλεσμα ηλεκτρολυτικών και μεταβολικών διαρταρραχών.

Απορρύθμιση που οδηγεί σε καταστάσεις απειλητικές για την οργανική, διανοητική και ψυχική του υγεία, ακόμα και για την ίδια του τη ζωή.

Συνιστώ επανεξέταση σε χρονικό διάστημα 4-5 ημερών , εάν δεν προηγηθεί κάτι οξύ.

Η ΙΑΤΡΟΣ

ΠΑΝΤΕΛΙΑ ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Αναισθησιολόγος-Γενική Ιατρός

Επιμελήτρια Α’ ΕΚΑΒ Αθηνών

ΠΗΓΗ / ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ :

https://athens.indymedia.org/post/1534110/

******************************************************************************
Έκτη μέρα απεργίας πείνας του Νίκου Ρωμάνου και Δέκατη ένατη μέρα απεργίας πείνας του Ηρακλή Κωστάρη.

Σημ. της Σύνταξης : Ο πρωτότυπος τίτλος του άρθρου του Παναγιώτη που αλλάχθηκε για να μήν υπάρξει λάθος στον αριθμό των ημερών απεργίας  (λόγω ετεροχρονισμένης αναδημοσίευσης ) είναι  :

{Πέμπτη μέρα απεργίας πείνας του Νίκου Ρωμάνου και Δέκατη Όγδοη μέρα απεργίας πείνας του Ηρακλή Κωστάρη.}

Είναι μεγάλη μου μαλακία που ενώ είδα την έναρξη της απεργίας του Ηρακλή Κωστάρη, στη συνέχεια μου ξέφυγε. Ευτυχώς ήρθε η Πρωτοβουλία να την ξαναβάλει στο κάδρο μου…

Από το Indymedia:

Τραγελαφικοί και επικίνδυνοι!

Αναγνώρισαν στο Νίκο Ρωμανό το δικαίωμα να δώσει εξετάσεις και αφού θέλησαν να τον βραβεύσουν για την επιτυχία του, του αρνούνται να παρακολουθήσει τα μαθήματα.

Έδιναν στον Ηρακλή Κωστάρη για πάνω από 3 χρόνια εκπαιδευτικές και κανονικές άδειες και ξαφνικά τον θεωρούν επικίνδυνο – χωρίς ο ίδιος να παραβιάσει κανέναν από τους όρους – και τις κόβουν.

Δεν είναι λοιπόν μόνο εκδικητική και εξοντωτική η πολιτική που κάθε μέρα ξεδιπλώνει με επιταχυνόμενους ρυθμούς η σημερινή κυβέρνηση. Ασκείται και από ηλίθιους ανθρώπους, οι οποίοι μέσα στην αγωνία τους να ικανοποιήσουν στο ακέραιο τους κάθε είδους εντολοδόχους τους – πέρα από το τραγελαφικό, πολλές φορές, της μορφής – διαμορφώνει μια απίστευτα επικίνδυνη κατάσταση. Πραγματικά δεν θα ξαφνιαζόμαστε καθόλου αν κάποια στιγμή ζητήσουν πίσω, από τον Ηρακλή Κωστάρη, το χρόνο των αδειών που μέχρι πρόσφατα είχε πάρει.

Ο νόμος για τις φυλακές τύπου Γ΄ που ψήφισε η κυβέρνηση έχει καταγγελθεί, και σωστά, από πολλούς ως ακραίος και επικίνδυνος. Θα προσθέταμε ότι είναι και φασιστικής λογικής. Δεν είναι μόνο ότι στερεί από έναν μεγάλο αριθμό φυλακισμένων (πολιτικών και ποινικών) τις δυνατότητες επαφής και επικοινωνίας με την κοινωνία αλλά κατηγοριοποιεί ανθρώπους χωρίς να λαμβάνει υπόψη την ιδιαιτερότητα του καθενός.

Από τη στιγμή που δεν έγινε εφικτό, τόσο από τους ίδιους τους φυλακισμένους όσο και από το ευρύτερο κίνημα, ν’ αποτραπεί η ψήφιση του νόμου, θα πρέπει να ενισχύσουμε κάθε μορφή αντίστασης, έστω και στα επιμέρους σημεία του, μέχρι την τελική κατάργησή του.

Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας Ηρακλή Κωστάρη (από 28 Οκτώβρη) και Νίκο Ρωμανό (από 10 Νοέμβρη) που διεκδικούν το δικαίωμα στις εκπαιδευτικές άδειες.

Αγώνας για την κατάργηση του ανθρωποκτόνου νόμου για τις φυλακές τύπου Γ΄

Πρωτοβουλία Αντίστασης και Αλληλεγγύης

Κείμενο αλληλεγγύης στον Ν. Ρωμανό από τους συντρόφους του της υπόθεσης του Βελβεντού

«Και είναι ανάγκη να πάμε μπροστά, να γεμίσουμε όλα τα Κενά, εάν όχι και να αυτοκαταστραφούμε αντλώντας δύναμη απ’ τα περασμένα… Κάθε καιρός και η ιερή του εξέταση. ΤΟ “ΚΕΝΟ” ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΣΟ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥ» .

Μία ανάσα ελευθερίας μακριά απ’ το τσιμέντο της φυλακής.

Λίγες ώρες όπου η ματιά μπορεί να ταξιδέψει ελεύθερη μη σκοντάφτοντας πάνω σε κάγκελα.

Ουρανός δίχως συρματοπλέγματα. Βήματα που δεν χρειάζεται να μετρήσεις. Κινήσεις λίγο διαφορετικά κουρδισμένες.

Στις 10 Νοεμβρίου ο φίλος και σύντροφος Νίκος Ρωμανός ξεκίνησε απεργία πείνας διεκδικώντας μία ανάσα ελευθερίας. Έχοντας περάσει μέσω των πανελληνίων εξετάσεων σε σχολή των ΤΕΙ Αθηνών αγωνίζεται να κερδίσει κάτι που με τους δικούς τους νόμους δικαιούται: την εκπαιδευτική του άδεια.

Εμείς απ’ την πλευρά μας στεκόμαστε δίπλα στον Νίκο και τον αγώνα του, δίπλα σε κάθε κίνηση που θέλει και πρέπει να πλαισιώσει τη μάχη του, δίπλα σε κάθε έκφραση της επιθετικής αλληλεγγύης… Γιατί τα αστέρια που βλέπεις να βουτάνε στο κενό είναι αυτά που κουβαλάνε τα όνειρα μας, τις λυσσασμένες επιθυμίες μας, τα όλο νόημα χαμόγελα μας… Γιατί δεν ανταλλάζουμε με τίποτα στον κόσμο μια ζωή στα άκρα.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ του αιτήματος του συντρόφου Νίκου Ρωμανού για τη χορήγηση της εκπαιδευτικής άδειας.

Φοίβος Χαρίσης

Αργύρης Ντάλιος

Ανδρέας – Δημήτρης Μπουρζούκος

Γιάννης Μιχαηλίδης

Δημήτρης Πολίτης

Δ’ πτέρυγα φυλακών Κορυδαλλού

13-11-2014

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από χθες

Ο ειδικός εφέτης ανακριτής Ευτύχης Νικόπουλος, εδώ και καιρό δήλωνε αναρμόδιος ν’ αποφασίσει πάνω στο ζήτημα της χορήγησης των εκπαιδευτικών αδειών του συντρόφου μας, μεταθέτοντας την ευθύνη στο συμβούλιο της φυλακής.

Σήμερα όμως ο κύριος αυτός, απέδειξε ότι αποτελεί έναν πιστό υπάλληλο, έναν επιμελή εντολοδόχο των άθλιων πολιτικών του προϊσταμένων, που φέρει σε πέρας τις αποστολές που του ανατίθενται.

Έστειλε λοιπόν ο υπαλληλίσκος αυτός έγγραφο στο συμβούλιο, δηλώνοντας ότι είναι τελικά αρμόδιος να αποφασίσει για το ζήτημα, και ότι ότι το αίτημα για χορήγηση αδειών απορρίπτεται και με δική του απόφαση.

Από σήμερα λοιπόν, και για ό,τι συμβεί στο σύντροφό μας όσο τον ωθούν σε παράταση της απεργία πείνας του, θεωρούμε ότι ο Νικόπουλος και κάθε άλλος αρμόδιος, είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι.

Την Παρασκευή στη συνέλευση, θα υπάρξει άμεση ενημέρωση από τον ίδιο τον Νίκο Ρωμανό.

Νεότερο: Η συνέλευση της Παρασκευής αναβάλλεται για την Τετάρτη 19/11 λόγω των γεγονότων που συνέβησαν χτες στο Πολυτεχνείο και λόγω του ότι όλα τα πανεπιστημιακά ιδρυμάτα θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή. Ισχύουν οι ίδιες ώρες , δηλαδή 18:00 κτίριο Γκίνη έναρξη διαδικασίας και 18:30 τηλεφωνική επικοινωνία με το σύντροφο. Μας συγχωρείτε για την καθυστέρηση της ενημέρωσης , αλλά προσπαθήθηκε μέχρι τελευταία στιγμή να πραγματοποιήθει η διαδικασία , λόγω του επείγοντως του θέματος.

Οι απαντήσεις, δίνονται στους φλεγόμενους δρόμους του αγώνα.

Αλληλεγγύη σημαίνει επίθεση.

Πρωτοβουλία συντρόφων από τη συνέλευση αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ ΣΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ»

Ισχύει πάντα το να συμπληρώνεις ό,τι μου έχει ξεφύγει, σωστά;

ΠΗΓΗ / ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ :

http://keipi.blogspot.gr/2014/11/blog-post_14.html

***********************************************************************************************

Το κείμενο με το οποίο δημοσιοποίησε την απεργία πείνας του ο Νίκος Ρωμανός έχει ως εξής:

«Την περασμένη άνοιξη έδωσα πανελλήνιες εξετάσεις μέσα από τη φυλακή και πέρασα σε μια πανεπιστημιακή σχολή στην Αθήνα. Με βάση τους δικούς τους νόμους, λοιπόν, από τον Σεπτέμβρη δικαιούμαι να αρχίσω να παίρνω εκπαιδευτικές άδειες από τη φυλακή για να παρακολουθώ το πρόγραμμα της σχολής.

Όπως είναι λογικό, οι αιτήσεις που έχω κάνει έχουν καταλήξει στα αζήτητα, γεγονός που με οδηγεί να διεκδικήσω αυτό το αίτημα με οδόφραγμα το σώμα μου.
Σε αυτό το σημείο είναι απαραίτητο να ξεκαθαρίσω το πολιτικό μου σκεπτικό ώστε να μπει ένα πλαίσιο γύρω από την επιλογή που πραγματοποιώ.
Οι νόμοι, εκτός από εργαλεία ελέγχου και καταστολής, αποτελούν ταυτόχρονα και μια διατήρηση ισορροπιών ή αλλιώς αυτό που επιγραμματικά ονομάζουμε κοινωνικά συμβόλαια, αντανακλούν κοινωνικοπολιτικούς συσχετισμούς και διαμορφώνουν τμηματικά ορισμένες θέσεις διεξαγωγής του κοινωνικού πολέμου.
Γι’ αυτό και η επιλογή που κάνω θέλω να είναι όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρη: δεν υπερασπίζομαι τη νομιμότητά τους· αντίθετα, απευθύνω έναν πολιτικό εκβιασμό ώστε να κερδίσω ανάσες ελευθερίας από την ισοπεδωτική συνθήκη του εγκλεισμού.
Σε αυτό το σημείο ανοίγει ένα ζήτημα που αφορά τις διεκδικήσεις μας σε καθεστώς αιχμαλωσίας. Είναι δεδομένο πως αντιφάσεις πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν σε τέτοιες συνθήκες. Εμείς, για παράδειγμα, συμμετείχαμε στη μαζική απεργία πείνας των κρατουμένων ενάντια στο νέο νομοσχέδιο ενώ είμαστε φανατικοί εχθροί όλων των νόμων· αντίστοιχα πολλοί σύντροφοι έχουν διαπραγματευτεί με οδόφραγμα το σώμα τους τους όρους του εγκλεισμού τους («παράνομες» προφυλακίσεις, άρνηση σωματικού ελέγχου, παραμονή σε μία φυλακή), και πολύ καλά έκαναν.
Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι, από τη συνθήκη που βρισκόμαστε, πολλές φορές είμαστε αναγκασμένοι να μπούμε σε ένα στρατηγικό πόλεμο θέσεων που είναι αναγκαίο κακό εδώ που βρισκόμαστε.
Με αυτή μου την επιλογή, τα πολιτικά χαρακτηριστικά της οποίας συγκεκριμενοποιούνται στον ίδιο τον τίτλο του κειμένου, δίνεται η δυνατότητα να ανοίξει ένα μέτωπο αγώνα σε μια χρονική συγκυρία ιδιαίτερα κρίσιμη για όλους μας.
«Ακριβώς, η ποίηση είναι η τέχνη του ατόφιου. Είναι αυτή που παραμένει ανυπότακτη, όταν η τάξη του διαφανούς έχει υποτάξει όλα τα άλλα είδη του λόγου. Όταν οι λέξεις έχουν προσεκτικά απολυμανθεί και στολιστεί σα μαρκησίες της αυλής, αφού θα καταλήξουν στο κρεβάτι του πρίγκιπα, όσο κι αν αυτό τις τρομάζει, και θα παραστήσουν τις σεμνές, θα υποκριθούν ότι έχουν αρετές που έχουν χάσει από καιρό στο βούρκο του συμβιβασμού και της εκπόρνευσης. Η ποίηση ή είναι ασυμβίβαστη ή δεν είναι τίποτα». (Ζαν-Μαρκ Ρουγιάν)
Συντρόφισσες και σύντροφοι, εδώ και καιρό μας εγκλωβίζουν. Από τα αστυνομικά μπλόκα και τα αντιτρομοκρατικά πογκρόμ, στα συμβούλια των οικονομολόγων που εξοντώνουν όσους δε χωράνε στις στατιστικές τους. Από τους έλληνες βιομηχάνους που αντιστέκονται στην επέλαση των πολυεθνικών κολοσσών στηρίζοντας τον όψιμο σοσιαλισμό του ΣΥΡΙΖΑ, στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης, με πολιτικούς που προβάρουν το κοστούμι του υπερ-πατριώτη πάντα δουλικού για το καλό του τόπου, από τους μπάτσους και το στρατό που εξοπλίζονται με όπλα τελευταίας τεχνολογίας για την καταστολή εξεγέρσεων, στις φυλακές υψίστης ασφαλείας.
Ας πούμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους: αν κάτι εκμεταλλεύεται το κράτος, αυτό δεν είναι άλλο από την αδράνεια που πλέον έχει μονιμοποιηθεί ως μια φυσιολογική συνθήκη.
Σε λίγο θα είναι πια αργά, και η εξουσία με το μαγικό ραβδί της θα δίνει έλεος μόνο σε όσους γονατίζουν υποτακτικά μπροστά στην παντοδυναμία της.
Το σύστημα οραματίζεται ένα μέλλον όπου οι επαναστάτες θα θάβονται ζωντανοί σε «καταστήματα κράτησης εντατικού σωφρονισμού», μέσα στα οποία θα επιχειρείται η σωματική, ψυχική και ηθική καταστροφή τους.
Ένα πρωτότυπο μουσείο ανθρώπινης φρίκης όπου τα ζωντανά εκθέματα θα έχουν κρεμασμένη πάνω τους την ταμπέλα «παραδείγματα προς αποφυγή», ανθρώπινα πειραματόζωα πάνω στα οποία θα δοκιμαστούν όλες οι σαδιστικές προθέσεις της εξουσίας.
Ο καθένας απαντάει στα διλήμματα και κάνει τις επιλογές του. Ή θεατές σε απομονωμένες πολυθρόνες μιας ευνουχισμένης ζωής ή δράστες των γεγονότων που διαμορφώνουν την εξέλιξη της ιστορίας.
*
Εκείνο το βράδυ με το βλέμμα καρφωμένο στον ορίζοντα είδαμε πολλά αστέρια να πέφτουν διαγράφοντας τις δικές τους χαοτικές διαδρομές. Κι εμείς μετρούσαμε και ξαναμετρούσαμε, κάναμε ευχές, υπολογίζαμε τις πιθανότητες. Το ξέραμε ότι η επιθυμία μας για μια ελεύθερη ζωή έπρεπε να περάσει πάνω από όλα όσα μας καταπιέζουν, μας δολοφονούν, μας καταστρέφουν, γι’ αυτό βουτήξαμε στο κενό, όπως ακριβώς τα αστέρια που βλέπαμε να πέφτουν.
Από τότε άπειρα αστέρια πέσαν, μπορεί να ήρθε η ώρα να πέσει και το δικό μας, ποιος ξέρει; Αν είχαμε έτοιμες τις απαντήσεις δε θα γινόμασταν αυτό που είμαστε αλλά ιδιοτελή καθάρματα που θα διδάσκαμε στους ανθρώπους τρόπους να γίνουν τρωκτικά που τρώγονται μεταξύ τους όπως κάνουν σήμερα.
Τουλάχιστον εμείς παραμένουμε ακόμα απόλυτοι και πεισματάρηδες όπως οι άνθρωποι της πάστας μας. Και όσοι από εμάς με έναν πόνο έκλεισαν τα μάτια τους και ταξίδεψαν μακριά, παραμένουν με το βλέμμα κολλημένο σε εκείνον το βραδινό ουρανό που κοιτάζαμε και εμείς. Και μας βλέπουν να πέφτουμε, αστέρια όμορφα και λαμπερά. Τώρα ήρθε η σειρά μας. Τώρα πέφτουμε χωρίς δισταγμό.
Από τη Δευτέρα 10/11 ξεκινάω απεργία πείνας χωρίς να κάνω βήμα πίσω, με την αναρχία πάντα στην καρδιά μου.
Υπεύθυνο για κάθε μέρα απεργίας πείνας, και ό,τι συμβεί από εδώ και μπρος, είναι το συμβούλιο της φυλακής που αποτελείται από τον εισαγγελέα Νικόλαο Ποιμενίδη, τη διευθύντρια Χαραλαμπία Κουτσομιχάλη, καθώς και την κοινωνική λειτουργό.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ
ΥΓ. Προς όλους τους «αγωνιστές» των σαλονιών, τους επαγγελματίες ανθρωπιστές, τις «ευαίσθητες» προσωπικότητες της διανόησης και του πνεύματος: προκαταβολικά στα τσακίδια.
Νίκος Ρωμανός
Δικαστική Φυλακή Κορυδαλλού»

ΠΗΓΕΣ / ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ :

https://athens.indymedia.org/post/1534110/

http://keipi.blogspot.gr/2014/11/blog-post_14.html

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: