Αρχική > Ανακοινώσεις, Αναλύσεις, Δράσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Καλέσματα, Προτάσεις, Πολυμέσα > Protestele violente în Franța, după asasinarea tânărului de 21 de ani Rémi Fraisse !!!

Protestele violente în Franța, după asasinarea tânărului de 21 de ani Rémi Fraisse !!!

Οκτώβριος 30, 2014 Σχολιάστε Go to comments
Protestele violente în Franța, după asasinarea tânarului de 21 de ani Rémi Fraisse

Proteste violente în Franța după ce Rémi Fraisse a murit la 21 de ani, demonstrând împotriva unui proiect de baraj controversat, ucis de o grenadă a poliției, care a explodat lângă capul lui acest week-end. Manifestatii au fost raportate la Nantes si Rennes în Bretania, și la Albi, unde Rémi Fraisse, în vârstă de 21 de ani , a fost ucis, în apropierea locului de baraj planificat în sud-vestul Franței.Moartea sa a stârnit un val politic furios, cu Verzii acuzând guvernul socialist de a nu-i lua în serios.Procurorul local a declarat că protestatarul a murit de răni provocate de o «explozie».»Examinatorul medical, pe baza leziunilor care s-au găsit pe corp, nu poate nici confirma nici nega faptul că originea ranii a venit de la un dispozitiv exploziv aruncat din zona în care ofițerii de poliție s-au refugiat», a declarat Claude Dérens reporterilor.

Anterior aproximativ 2.000 de persoane au protestat pașnic împotriva proiectului barajului Sivens în sud-vestul regiunii Tarn.

Promotorii săi spun că economia va beneficia și agricultorii vor fi ajutati la irigarea și dezvoltarea culturilor.

Adversarii săi susțin ca beneficiile sale economice vor fi limitate și ca barajul va distruge biodiversitatea.

Un protestatar a descris evenimentele din jurul morții tânărului:
«Mai multe grenade explozive și flash ball cu bile au fost trase. Apoi, prietenul nostru a cazut pe teren. Se pare că grenada a ramas blocata între spate și umăr, se pare că a explodat acolo. »

Moartea protestatarului este prima fatalitate de dupa anii 1980 care se petrece în timpul unei demonstrațiie în Franta.

Ministrul de Interne al Franței, Bernard Cazeneuve, în timp ce trimitea condoleanțe familiei tânărului, a condamnat «violența inacceptabilă» a adversarilor barajului care au răniți zeci de poliție.

Verzii, care au părăsit guvernul socialist la inceputul acestui an, au solicitat o anchetă parlamentară.

Familia mortului se pare că se pregătește să facă o plângere întemeiată pe motiv de crimă.

Sursa: https://www.facebook.com/RevNews

https://www.facebook.com/OccupyFrance?fref=ts

Socialiștii francezi și Verzii la contradictie, ca urmare a decesului protestatarului de la barajul Sivens
Rémi Fraisse a murit pe loc în noaptea de sâmbătă după ce a fost lovit de o grenadă, spune autopsia

Liderii guvernamentali francezi socialiști și deputații verzi sunt în contradicție după moartea unui protestatar în timpul ciocnirilor cu poliția paramilitara la locul unui proiect de baraj controversat în sud-vestul Franței.

Rémi Fraisse, un student în vârstă de 21 de ani, a murit pe loc în noaptea de sâmbătă după ce a fost lovit în spate de o grenadă, în conformitate cu rezultatele unue autopsii. Cu toate acestea, concluziile analizelor suplimentare, care ar trebui să indice dacă arma apartine jandarmilor sau protestatarilor, nu sunt de așteptatedecât cel târziu marți.

Protestatarii s-au opus proiectului barajului Sivens în regiunea Tarn , ei spun că va distruge un rezervor de biodiversitate și va aduce beneficii doar unui număr mic de fermieri. Cei care promoveaza proiectului spun că barajul este în interesul public, ca se va asigura irigarea și dezvoltarea culturilor de valoare înaltă.

Intrerupând o tăcere oficială de două zile de la violența din week-end, ministrul de interne, Bernard Cazeneuve a condamnat marti deputații Partidul Verde, care au acuzat forțele de securitate de responsabilitate pentru moartea lui Fraisse înainte de a cunoaște rezultatele anchetei.

În remarcile ascunse împotriva deputaților verzi, care au fost zgomotosi în critica lor din acțiunea poliției de duminică, el a denunțat «politizarea nerușinată» a evenimentelor din week-end.

Președintele François Hollande a anunțat marți că a sunat la tatăl lui Fraisse – care a declarat luni că va depune o plângere de crimă – pentru a-și exprima condoleanțele și «solidaritatea».

Vorbind -după ce protestatarii s-au adunat în mai multe orașe franceze pentru a denunța «represiunea politiei»-, luni seara, Hollande a garantat că «tot adevărul» va fi descoperit. Cu toate acestea, el a adăugat că «declarațiile publice excesive» nu au fost de ajutor pentru a calma lucrurile. Opt persoane au fost luate în custodie în timpul unui protest de aproximativ 600 de persoane în Nantes, aproape de locul unde protestatarii au ocupat amplasamentul propus pentru un nou aeroport. Planurile de aeroport au fost suspendate.

Verzii, care au părăsit guvernul în aprilie și care sunt acum în mod deschis ostili față de politicile guvernului, au fost critici la prezența poliției la locul viitorului baraj Sivens, acolo unde protestatarii de mediu au campat. Cu toate acestea, jandarmii spun că demonstranții au fost însoțiti de provocatori din Blocul Negru, care au fost parte dintr-un mic grup de protestatari violenți si aruncau rachete la forțele de securitate.

Citește mai mult: http://www.theguardian.com/world/2014/oct/28/french-socialists-greens-sivens-dam-protestor-remi-fraisse-grenade-autopsy

******************************************

 

La trei zile după moartea lui Rémi Fraisse, tânar opozant al barajului de la Sivens, din regiunea Tarn în Franta, parchetul din Toulouse a deschis miercuri, 29 octombrie, o anchetă penală pentru «violență cauzatoare de moarte fără intenția de a ucide.» Această investigație, deschisa împotriva X (n.t. autor necunoscut), se referă la «fapte comise de către o persoană care deține autoritate publica în exercitarea atribuțiilor sale», a declarat parchetul într-o declarație, adăugând că doi judecători au fost numiți să conducă investigații și Inspectoratul General al Jandarmeriei a fost sesizat.Corpul studentului în vârstă de 21 ani a fost găsit în noaptea de sâmbătă spre duminică de către forțele de securitate la locul proiectului barajului, după ciocnirile între acestea din urma și oponenții barajului. Marți, noi analize au clarificat cauzele morții lui Rémi.Citește interviul nostru: Președintele Consiliului General al Tarn nu vrea să renunțe la barajul de la SivensCe au dezvaluit analizele?
Primele analize, anuntate luni au scos la iveala o «rană semnificativa în partea de sus a spatelui» victimei,dupa spusele procurorului din Albi, Claude Derens o arsură profundă, potrivit informațiilor noastre. Această plagă «a fost provocat, după toate probabilitățile, de o explozie», a declarat domnul Derens luni. Marți, judecătorul a anunțat că urme de TNT, explozibilul utilizat în grenade ofensive de catrre jandarmi au fost găsite pe hainele victimei.i.
 
Ce pista este acum privilegiata?
După aceste dezvăluiri, teza moartii cauzate de un proiectil lansat de forțele de securitate este de preferata. Într-adevăr, prezența TNTului pe hainele lui Rémi Fraisee » nu se poate exclude astazi rolul grenadei ofensive aruncate de la reduta în care erau retransati jandarmii», potrivit cuvintelor domnului Claude Derens de marți.
Prin urmare, aceste analize susțin punctul de vedere luat până în prezent de către rudele victimei. Avocatul familiei a anuntat luni ca a depus doua plangeri: una pentru «omucidere voluntară», iar a doua pentru «violență cauzatoare de moarte fără intenția de a ucide» comise «de către una sau mai multe persoane învestite cu autoritate de serviciu. «Avocatul s-a exprimat, de asemenea, marți dimineața, chiar înainte ca rezultatele testelor sa fie date publice: «Eu ma orientez mai degrabă spre un tir de armă, un proiectil, Flash-Ball, grenadă -destul de aproape de asaltul jandarmilor mobili. «Primul-ministru, Manuel Valls, a revenit asupra cazului miercuri. Întrebat pe RTL, el a spus că în plus față de o anchetă internă, o «anchetă administrativă va fi realizată de către Inspectoratul General al Poliției Naționale și Jandarmeriei.» «Nu avem nimic de ascuns (…), de ce să se teamă», a lansat dumnealui.Directorul general al Jandarmeriei Naționale, Denis Favier,a exclus suspendarea jandarmului care a aruncat grenada. După ce a exprimat «un gând de compasiune» pentru familia tânărului, șeful jandarmilor a declarat la BFM-TV ca acorda «sprijinul deplin» escadronului.
Ce grenade au fost folosite?
Întrebările cu privire la pericolul grenadelor ofensive au fost ridicate marți. În plus față de gazul lacrimogen, poliție, jandarmiu și fortele de ordine folosesc două tipuri de grenade în timpul protestelor care degenereaza: grenade «defensive» sau «asurzitoare» și grenade»ofensive».
Primele conțin margele mici din plastic care se sparg în explozie, și «ar putea în cele din urmă răni ușor, dar este foarte rar», potrivit unei surse din poliție care lucrează în aplicarea legii. Cele ofensive sunt mult mai puternice «Acest lucru duce la o explozie buna și zgomot puternic», a declarat o sursă de securitate. Poliția, atunci când este posibil, ar trebui săprevina protestatarii ca grenade vor fi trase.
În cazul în care grenada ofensiva poate provoca uneori răni grave, experții arată clar: acestea nu pot omorî, doar printr-un concurs de circumstanțe improbabile. În cazul în care una dintre aceste grenade l-a ucis pe Rémi Fraisse, toți experții sugerează o asociere cu un alt element ca de ex. fum, un cartuș de gaz sau poate chiar un spray.«Fără a aștepta rezultatele anchetei» despre condițiile de utilizare ale grenadelor ofensive, care ar trebui să fie cunoscute în două săptămâni, ministrul de interne, Bernard Cazeneuve, a anunțat marți suspendarea utilizarea acestor proiectile de către poliție.Citește reacție Bernard Cazeneuve: «Nu este o greșeală»Cine este responsabil de procedură?
#testet: demonstrație astăzi în Piata primariei Paris Place de l’hôtel de ville din Paris la ora 19:00 este nevoie de oameni la ora 18h la Fântâna Inocentilor pentru a ajuta la confectionarea de bannere și receptia restului de material
#Testet Și împotriva violenței poliției, evenimentul se mută acum la Rue de Rivoli, fortele de ordine CRS vor bloca strada. aproximativ 1.000 de persoane, nu ezitați să sprijiniti
Sursa: https://www.facebook.com/OccupyFrance?fref=ts
*********************************************************************
Acum câteva zile murea unul din cei mai mari poluatori si nu au fost necesare decât câteva minute pentru ca sa se revarse o lauda dezgustatoare («un mare căpitan de industrie», «prieten», «un om mare» …)
Și Remi, ucis la # Testet acum patru zile, condoleanțe rostite din vârful buzelor, minute de reculegere calculate politic, pline de calcule fricoase, declarații oficiale demne de cele mai grave guverne de dreapta (desigur, deoarece este ceea ce avem și că deghizarea a fost cumparata la mâna a doua)
Până la acest «Murind pentru idei este un lucru, dar este încă relativ prost» spus de consilierul general, care denota ambianta.
Violența, degenerare? Noi vorbim puțin despreaceste lucruri, pe această pagină. Având în vedere informațiile și presa de sâmbătă, nu vom face nicio incitare, dar refuzăm oricui judecata.
jucându-ne cu focul, anumite «indignari» ale clasei politice ne fac sa ramânem afoni..
Cu toate acestea, toată lumea știe ce este drept.
Moartea tuturor proiectelor inutile si impuse!
sursa:
Mahna Mahna Mathieu
https://www.facebook.com/hashtag/testet
Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: