Αρχική > Ανακοινώσεις, Δράσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Καλέσματα, Προτάσεις, Πολυμέσα > Marți noapte, 21 octombrie 2014V, la OTV Live – Asaltul hirdocarburilor în România ! * Tonight 21-22/10 (from 00.00 to 6.00) marathon broadcast regarding the recent hunt for oil and gas in Romania. (OTV – TV Romania, RTV)

Marți noapte, 21 octombrie 2014V, la OTV Live – Asaltul hirdocarburilor în România ! * Tonight 21-22/10 (from 00.00 to 6.00) marathon broadcast regarding the recent hunt for oil and gas in Romania. (OTV – TV Romania, RTV)

Οκτώβριος 21, 2014 Σχολιάστε Go to comments

Marți noapte, 21 octombrie, la OTV Live – Asaltul hirdocarburilor în România !

Publicat 20 octombrie 2014 | De Maria Olteanu

*****************************************************************************************

Maria Olteanu :

Cine vrea sa vada inregistrarea emisiunii de aseara de la OTV, aici, pe ore. Sunt 5 bucati. Partea «picanta» (adica penibila pt noi) vine la final, asa ca daca nu vreti sa vedeti circ neaparat, puteti sa evitati ultimele 3 ore, de la 4 la 6.

http://www.romaniatv.net/emisiune/otv-live_895.html

*****************************************************************************************

http://www.romaniatv.net/live

****************************************

Distribuiti masiv , va rog!
In noaptea asta, la RTV, emisiunea OTV Live despre invazia hidrocarburilor in Romania.
Distribuiti masiv, uitati-va, anuntati-va cunostintele, intrati in direct cu noi! Telefoanele vor fi baza acestei emisiuni unica ca si concept.
Maine noapte, la OTV, care se receptioneaza pe RTV, intre orele 00.00 si 6.00 dimineata, vom pune pe harta puncte, care privite in ansamblu, ne vor da o imagine a situatiei grave din tara, atat privind problemele de mediu care decurg din exploatarea hidrocarburilor, de care nu discuta nimeni, dar si privind drepturile comunitatilor si cetatenilor. Vom contura un Gasland incipient, cu sanse foarte mari de a se transforma in curand intr-o Pennsylvania a Europei.
http://farafracturare.ro/marti-noapte-21-octombrie-la-otv-trezirea-la-realitate-asaltul-hirdocarburilor-in-romania/

 

*******************************************************************************************************

Tuesday night to Wednesday, October 21, we invite you to a marathon broadcast regarding the present situation in Romania, the situation generated by the recent hunt for oil and gas in Romania. The marathon show, six hours, will be broadcasted at OTV (which are transmitted on the channel TV Romania, RTV) from 00.00 to 6.00!

On Tuesday night, October 21, at OTV Live- We will receive phone calls from viewers worried about what happens/happened to her in the village/town on three topics:
-abusive prospecting
-ecological disasters caused throughout the country by oil and gas exploitation,
– new , suspect drilling rigs, not having proper documentation/where there were no public consultations.
-deficiencies/problems you have noticed as a state employee of the environmental protection institutions/companies and you wish to share, ANONYMOUSLY, the data with us.
You will find a way to call on a line which is safe !

********************************************************************************************************

 

Acum aproape peste 3 ani a început să circule pe internet filmul lui Josh Fox, Gasland (Ținutul gazului), în care aflam cu toții despre un război dus în tăcere de fermieri americani împotriva unor giganți. La momentul respectiv, nu ne puteam imagina că acest lucru se poate întâmpla și în România. Însă ultimii ani ne-au făcut să conștientizăm faptul că România este deja și se îndreaptă vertiginos spre aceeași situație – de transformare într-un iad al petrolului și gazelor. Informațiile pe care noi, ca cetățeni îngrijorați de subiect, le-am primit până acum, deși incomplete și uneori poate eronate, ne-au făcut să conștientizăm faptul că în satele și orașele mici din România, în ultimii ani se dau niște lupte de care majoritatea țării nu este conștientă.

Marți noapte spre miercuri, 21 octombrie, vă invităm la o emisiune maraton despre situația actuală în România profundă, pe teren, situație generată de goana nebună după petrol și gaze din ultima perioadă din România. Emisiunea maraton, de șase ore, va fi difuzată la OTV (care se prinde pe canalul Romania TV, RTV),  de la ora 00.00 la 6.00!


Vă rugăm frumos alertați-vă cunoștințele din zonele vizate de explorări și explorări petroliere și pe cei care lucrează în industrie și doresc/pot să ne furnizeze informații interesante, să se uite la emisiune și mai ales să intre în direct cu noi!
În data de 14 septembrie, Dan Diaconescu a invitat mai mulți activiști care luptă împotriva fracturării hidraulice în studio pentru a dezbate pe larg, în prima emisiune maraton pe această temă, timp de 6 ore, problema fracturării hidraulice și a gazelor de șist în Romania, cea mai informativă emisiune despre acest subiect până la ora actuală, datorită duratei și a informațiilor vehiculate, dar și a libertății cu care activiștii au putut să își spună punctul de vedere.

Datorita succesului emisiunii, dar mai ales datorită nevoii de a avea o situație cât de cât legată de situația actuală a cât de pregnant este fenomenul goanei după petrol și gaze în Romania (harta lăsată după emisiune în studio s-a dovedit a fi extrem de utilă în studio, Dan Diaconescu făcând seară de seară trimitere la ea), membrii Grupului fără Fracturare au fost invitați să fac o emisiune interactivă. Împreună cu membri ai Grupului de Intervenție Civică vom pune pe hartă problemele legate de explorarea și exploatarea petrolului și gazului în Romania, atât convențional (pentru că sunt și aici foarte multe probleme), cât si neconvenționale (petrol și gaze de șist, printre altele).

Se vor primi telefoane în direct de la telespectatorii îngrijorați de ceea ce se întâmplă/ s-a întâmplat la ei în sat/oraș pe 3 subiecte:
– prospecțiunile abuzive,
– dezastrele ecologice cauzate pe teritoriul întregii țări de exploatarea petrolului și gazelor,
– sonde nou aparute/dubioase, care nu au documentația în regulă / unde nu s-au făcut consultări.
– nereguli/probleme pe care le-ați sesizat ca angajat al instituțiilor de protecția mediului/companiilor și ați dori să le impartașiți, SUB ANONIMAT. Veți găsi dvs. o soluție de a suna de pe un telefon care nu e atât de nesigur!

Dacă vom avea timp, vom discuta și despre achiziții dubioase de terenuri de către primari/companii (care au acces la informațiile legate de planurile de amplasare a sondelor), în vederea posibilei lor închirieri pentru firmele de foraje.
Pentru emisiunea aceasta, va fi nevoie de telefoanele dumneavoastră, ale telespectatorilor, în care sa ne povestiți despre problemele pe care le-ați întampinat pe cele 4 domenii enumerate mai sus. Astfel veți a ajuta la conturarea unei imagini de ansamblu a goanei după petrol și gaze la nivel național, în ultimii ani.

Pentru cei care lucrează în industrie/autorități publice și detin informații sensibile pe care vor sa le facă publice, înțelegând miza acestei lupte împotriva unei industrii distrugătoare, dar se tem de repercusiuni la locul de muncă, exista posibilitatea de a le ascunde identitatea prin BRUIEREA VOCII.

Ulterior, datele furnizate de dvs. telefonic în emisiune, prin email la farafracturare@gmail.com sau facebook, pe pagina https://www.facebook.com/farafracturare.ro,sau direct postate pe grupul de facebook intitulat “Radarul petrolului și gazului în România”(https://www.facebook.com/groups/1491876561092251/), vor fi verificate de echipe de activiști / cetățeni responsabili care vor merge pe teren, în măsura posibilităților. De asemenea, dorim ca emisiunea să activeze nuclee de inițiativa locală, care sa meargă și să documenteze ceea ce se întâmplă pe teren, să alerteze alți activiști din țara/regiune, precum și mass-media și ulterior să confrunte autoritățile responsabile în domeniu.

Emisiunea va încerca să cartografieze o situație extrem de gravă și de complexă, pe care deocamdată noi doar o intuim, din informațiile primite până acum, dar și să ofere soluții oamenilor despre cum ar trebui să se apere în fața acestei invazii a industriei petroliere, convenționale și neconvenționale, care nu ține cont de drepturile comunităților și ale oamenilor.
Vom încerca să arătăm faptul că exploatările de hidrocarburi, chiar și în varianta lor convenționala, sunt făcute cu costuri enorme pentru comunități, mediu, în condițiile în care acestea care nu aduc statului român și cetățenilor români absolut niciun beneficiu, deoarece plătim prețuri identice cu cele din vest pentru benzină și gaze.

Subiectul fracturării hidraulice și al exploatării rezervelor de hidrocarburi este un subiect de campanie electorală aproape tabu sau, atunci când este atins de candidații cei mai vizibili, consensual. Toți candidații cotați cu șanse în campanie vor să știe ce conține subsolul…numai că ei omit sau uită faptul că contractele cu firmele sunt de explorare/dezvoltare/exploatare, deci nu se poate face o etapă fără celelalte și nici companie nu va veni să cerceteze doar, fără să știe că poate și exploata, în caz că găsește ceva. Vom încerca să spargem tăcerea și să spunem lucrurilor pe nume într-un moment în care mass-media și politicienii tac legat de marea amenințare pe care o reprezintă planurile de a fractura România, de a fora la mare adâncime în Marea Neagră, de a crește productivitatea vechilor zăcăminte (folosind procedee asemănătoare ca grad de pericol cu fracturarea hidraulică de mare volum).

În emisiune vor fi prezenți activiști, avocați, specialiști în domeniile conexe subiectului și vom fi intervenții telefonice cu activiști care lupta împotriva fracturării hidraulice și a a abuzurilor companiilor de explorare și exploatare a hidrocarburilor.

Anunțați-vă prietenii, va fi cu siguranță o emisiune incendiară! Pentru că avem destule semnale că situația de pe teren este una extrem de îngrijorătoare!

FROM :

http://farafracturare.ro/asaltul-hidrocarburilor-in-romania-otv-live-21-oct-2014/

Maria Olteanu

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: