Un alt accident minier poluator este raportat în Mexic!

Οκτώβριος 20, 2014 Σχολιάστε Go to comments

Un alt accident minier poluator este raportat în Mexic!

Publicat în 17 octombrie 2014                                                                                                                                                                                                                     


Distribuiti pe Facebook, pe Twitter
Trimiteti pe google_plusone_share , pe email
Vă recomandăm


Autoritățile locale au raportat vineri cedarea unui baraj de retenție, într-o mină de aur și de argint, din nordul unui stat mexican – Sinaloa, cauzând o poluare a râurile din apropiere cu aproape 11.000 de tone de materiale toxice.
Aproximativ 10.800 de tone de materiale toxice de la mina “Two Gentlemen” din statul mexican Sinaloa de nord s-au scurs în Chupaderos, care se varsă în râul Baluarte în orașul Concordia, .


Autoritățile de stat și federale au luat măsuri de urgență pentru a preveni contaminarea apelor subterane si afectarea locuitorilor din regiune cu deseuri poluante.
Potrivit oficialilor, o bresa s-a deschis într-un baraj de retentie, la o mina care extrăgea initial aur și argint.
Procurorul Federal pentru Protecția Mediului (Profepa) a declarat că deversarea de materiale toxice a avut loc joi dimineață, din cauza unui «colaps» la barajul minei; cu toate acestea, agenția nu a fost notificată decât trei ore mai târziu. Compoziția materialelor toxice nu a fost încă dezvăluită.


Într-o declarație, agenția a explicat că materialul chimic a acoperit până acum o distanță de 900 de metri în jos pe panta de partea exterioară a barajului, care este situat la nord de capitala Sinaloan Culiacan, aproximativ la o distantă de 900 de mile nord de Mexico City.
Profepa a menționat de asemenea că va deschide o procedură administrativă pentru a planifica eventuala remediere a sitului, care va fi autorizată de către Ministerul Ecologiei și Resurselor Naturale (SEMARNAT).
La 8 august, 40 de mii de metri cubi de acid sulfuric s-au vărsat de la mina Cananea în Sonora, Mexic, poluând râurile Bacanuchi și Sonora și afectând alimentarea cu apă a mai mult de 22.000 de persoane. Directorul SEMARNAT lui, Juan Jose Guerra Abud, a denumit scurgerea «cel mai mare dezastru industrial minier» al țării.
Această deversare a provocat indignare publică și protest, organizațiile și politicienii au cerut aplicarea de sancțiuni dure și costurile să fie plătite de compania miniera gigant, de asemenea, Grupo Mexico.
Organizații cum ar fi Greenpeace, au avertizat că remedierea nu va curăța pe deplin deversarea și metalele grele vor rămâne, provocând daune prelungite și posibil permanente asupra mediului înconjurător si riscuri grave asupra sănătății populației învecinate.

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: