Αρχική > Ανακοινώσεις, Αναλύσεις, Δράσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Καλέσματα, Προτάσεις, Πολυμέσα > O lume diferită exista Fii parte din ea !!! Festival pentru Solidaritate și Economie Cooperativa, Atena 10-12 octombrie 2014!!!

O lume diferită exista Fii parte din ea !!! Festival pentru Solidaritate și Economie Cooperativa, Atena 10-12 octombrie 2014!!!

Οκτώβριος 11, 2014 Σχολιάστε Go to comments

Crowdfunding – Pregătirea pentru octombrie 2014!
Festivalul de economie solidară și de cooperare a avut loc în luna octombrie la Atena din 2012.
În acest an dorim sa îl impartasim cu Europa!

 

https://www.facebook.com/festival4sce

 

 

 

Descopera programul pentru Festivalul de aici :

http://www.festival4sce.org/en/festival-program-2014/

 «O alta Lume exista deja !!!»

In timp ce temeliile trecutului se prabusesc, noi udam si hranim semintele care incoltesc printre ruine

Intr-o Grecie a crizei sociale, economice si a mediului, in care structurile sociale de stat se prabusesc iar poporul e amenintat, unde somajul si haosul economic sunt o realitate pentru cei mai multi dintre noi,… – vinovatii pentru acest scam, – aceasta ‘fumigena’ lansata pe care EI o numesc criza nu au fost nici considerati responsabili, nici trasi la raspundere pentru crimele comise, iar vesnica promisiune putreda a unei cresteri sociale miraculoase e inca un refren repetat la nesfarsit.

Dar nu toti vegetam, dormind cu mainile in san in fata promisiunilor false si desarte. Dimpotriva, participam tot mai mult si tot mai activ in grupuri si retele de solidaritate, in grupuri de schimb alternativ si economie co-operativa intre cetateni, dand viata unei lumi unde valorile umane conteaza mult mai mult decat profitul.

Aceste proiecte, care se extind tot mai mult in toata tara noastra, reprezinta nu numai un mod de supravietuire in mijlocul zbaterilor de fiecare zi, dar mai ales reprezinta O SOCIETATE CARE A RESPINS SISTEMUL CAPITALIST DE VALORI.

Noi, grupurile care co-organizeaza si participa la Festivalul Solidaritatii si Economiei Co-Operative, nu intentionam si nu planuim sa ne vindem aceasta actiune pentru a acumula capital electoral, avere sau recunoastere sociala, ca alte organizatii ‘caritabile’ si [non]sociale care isi fac atat de publice asa-numitele ‘actiuni sociale’.

Scopul nostru esential si ultim este sa cream structuri sociale, si deci economice, care sunt bazate pe OAMENI si nu pe profit. Nu dorim sa ne intoarcem la perioada Pre-Memorandum*; in schimb, incurajam auto-organizarea, autonomia personala si adevarata prosperitate, indiferent de ce spun ‘indicatorii economici’.

Participarea in masa enorma la prima si a doua editie a Festivalului ne-a lasat o uriasa bucurie in suflet si enorm de multe lucruri la care trebuie gandit, ca si o uriasa vointa de actiune. Astazi ne pregatim sa continuam acest efort, largind orizonturile, gandind, planuind si asteptand noi si puternice momente ale schimbului de experienta, de ganduri, de opinii, de idei intre grupuri – dar si informand, de asemenea, ‘deschizand’ catre ceilalti aceasta noua lume, – o lume care nu e numai realista, realizabila si imperativa, dar care DEJA EXISTA.

Sunteti invitati cu totii, – va asteptam cu drag! «

***********************************************************

Festivalul este un loc de întâlnire, nu numai pentru grupurile și persoanele implicate în inițiativele de solidaritate și economie de cooperare, dar, de asemenea, pentru vizitatorii care sunt în căutarea altor stiluri de viață durabila. Acesta devine un bun prilej pentru ca publicul să se întâlnească și să-si împărtășească cunoștințele. Pentru vizitatorii este o oportunitate de a învăța cum să pună în aplicare cele mai bune si noi practici.
In jur de 200 de trupe alternative participa din toata Grecia, și sute de voluntari ne ajuta să ne organizam. Facem parte din inițiativele grecești. Festivalul este o inițiativă de auto-administratie completa . Noi nu facem parte din nici un partid, organizație politică sau ONG finanțate, și nu primim nici o subvenție. Orientările noastre politice sunt variate și s-au concentrat în jurul democrației participative directe.

Pentru a treia ediție a festivalului care va avea loc la 10-12 octombrie, vrem să atingem restul Europei pentru a crea legaturi și rețele de solidaritate. Invitam diferite grupuri europene și de aceea contribuția dumneavoastră este foarte importanta!
De ce finantare participoativa

Vrem să împărtășim și sa schimbam cunoștințele noastre, experiențele și practicile inovatoare, cu scopul de a crea o rețea europeană de economie solidara si de cooperare. Acest festival va fi un prim pas spre acest obiectiv. Pentru a ajunge acolo, avem nevoie de fonduri, și ne-am gândit că finatarea participativa (crowdfunding) ar fi cea mai bună soluție, respectând în același timp principiile noastre. Crowdfundingul va ajuta, de asemenea, pentru a ne face publicitate la festival, pentru a împărtăși această lume în care trăim și pentru a încuraja noi modalități de participare și colaborare.

Transportul este principala cheltuiala de finantat:
– Cu avionul spre Aeroportul Internațional din Atena
– Cu vaporul de la Ancona (Italia) până la Patras, și cu autobuzul din Patras la Atena

Vom invita mai multe proiecte din străinătate să ni se alăture și să participe. În cazul în care acestea pot acoperi costurile, cu atât mai bine! Alțora, care nu ar putea sa participe, le vom oferi posibilitatea de a participa, si le vom rambursa cheltuielile de călătorie in medie de 150 € pe persoana . Acest lucru va asigura cel puțin 26 schimburi interesante din toate colturile Europei!

Cazarea va fi asigurata gratuit la fata locuului prin solidaritatea locale. Nu este nevoie să finantam

Am început să contactam mai multe persoane, și odată ce acestea sunt confirmate, vom publica lista de participanți străini.

Restul banilor
Restul de bani care nu a fost folosit pentru transport va fi folosit pentru a acoperi cheltuielile neprevăzute ale festivalului, sau pentru a ajuta organizarea acestuia. Și dacă totuși, va ramâne în plus, aici sunt unele opțiuni cu care ne-ati putea ajuta să decidem:
– Prin donarea catre un grup care are nevoie de ajutor: ex. pentru prizonierii politici, imigranți sau proiecte de cooperare
– Ajutarea unui festival asemănător
– Cumpărarea de echipament pentru festivalul de anul viitor

Impactul așteptat

Având în vedere amploarea crizei cu care se confruntă civilizația noastră, tot mai mulți oameni sunt în căutarea pentru stiluri de viață alternative și durabile. Ne satisfacem nu doar nevoile de baza, ci si mâncarea și adăpostul. Noi nu suntem singuri și izolați, și de viață nu este o luptă fără sfârșit. Facem parte dintr-o lume în care viața omului și bucuria sunt plasate mai presus de toate profiturile economice.

Acesta lume există! Nu înca foarte vizibil, dar în creștere. Prin acest festival dorim să împărtășim o altă fata a Greciei (diferita de cea trista și zdrobita, portretizata de către mass-media) și dorim sa scoatm la iveala alte experiențe motivante. Vrem mai mulți oameni alături de noi. Există multe lucruri care pot fi realizate, si practici bune pentru a îmbunătăți calitatea vieții noastre. Pas cu pas vom crea o lume mai dreaptă. Următorul pas este în Atena!

Provocările noastre

Am autofinantat festivalului. Acesta este un proiect care stimuleaza și se bazează pe proiecte de autodirijare a tuturor celor care doresc să participe. de aici rezulta un proces laborios pe termen lung: închiriere de echipament, locații de rezervare, plata cheltuielilor de deplasare. În plus, organizarea și promovarea necesita munca. Cu toate acestea, organizând festivalului în acest fel, credem că acest lucru este un bun exemplu de ceea ce poate fi realizat de oameni pasionati, cu puține resurse, dar cu o mulțime de dragoste și solidaritate.

Alte mijloace de colaborare

Aveți posibilitatea să distrinuiti această campanie de crowdfunding în rețelele sociale sau sa îl trimiteti la oameni, familie și prieteni care ar putea fi interesait. Dar cel mai bun mod este încă să veniti la festival. Veniti si participati la Atena, integrati grupurile de lucru și trăiti solidaritatea la nivel maxim!

Puteți să vă alăturați, de asemenea, echipei de organizare, ajuta cu traduceri, concepții și materiale promoționale … există o mulțime de posibilitati de ajutor! Deci, haideti și ne contactați la: festival.economicsolidarity [at] gmail.com *

Dacă preferați să contribuiti prin transfer bancar sau în numerar, vă rugam indicati numele dvs., informatiile de contact (email / telefon) și numele festivalului la comunicare în virament Festival4sce. Contul nostru: GR02 0171 4180 0064 1804 0030 669 (beneficiar: European Village)

Descoperiti finanțarea participativa (Crowdfunding)

FROM :

http://www.festival4sce.org/

Advertisements
  1. Οκτώβριος 12, 2014 στο 9:53 μμ

    Sa fie un succes mare, mare!

  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: