Αρχική > Ανακοινώσεις, Αναλύσεις, Δράσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Καλέσματα, Προτάσεις, Ψηφίσματα > Σκουριές 5/8/14 : Συνεχής ενημέρωση απο την πύλη του εργοταξίου όπου έχουν αλυσοδεθεί γυναίκες ενάντια στην εξόρυξη χρυσού ! * Ψήφισμα για τα δάση !

Σκουριές 5/8/14 : Συνεχής ενημέρωση απο την πύλη του εργοταξίου όπου έχουν αλυσοδεθεί γυναίκες ενάντια στην εξόρυξη χρυσού ! * Ψήφισμα για τα δάση !

Αύγουστος 5, 2014 Σχολιάστε Go to comments

Γυναίκες αλυσοδέθηκαν στην πύλη του εργοταξίου των Σκουριών (συνεχής ενημέρωση)

από @ Αύγ. 5, 2014, 3:13 μμ.,

 

 

Women chain themselves to the main entrance gate of Eldorado Gold’s Skouries mining site

Early this morning, twelve women have blockaded the entrance to Eldorado Gold’s Skouries mining site in Halkidiki, Greece in a peaceful, symbolic protest against an amendment which –if voted tomorrow in the Greek Parliament- legalizes all the construction activities of the processing plant in Skouries which have to date not received any construction permits.

Four of the women have chained themselves to the gates of the site entrance. There is police presence at the site of the protest, and officers have stated to the protestors that there will be arrests if the gates need to open in order for company vehicles to pass.

The protestors are calling for public support.

They are also calling upon the Members of the Summer Chamber of the Greek Parliament to reject article 36 of the recently proposed law for forests which comes to vote tomorrow, Tuesday, as well as the despicable amendment which “photographically” attempts to legalize construction activities which Eldorado Gold has been advancing without the required legal permits for over a year.

*************************************************************************************

Τρίτη 09:20

Τρεις κλούβες ΜΑΤ, κινούνται αυτή τη στιγμή προς την είσοδο του εργοστασίου στις Σκουριές όπου βρίσκονται οι αλυσοδεμένες γυναίκες και συγκεντρωμένος κόσμος.

Τρίτη 08:45

Η διαμαρτυρία στις Σκουριές συνεχίστηκε ολόκληρη τη νύχτα, με τις γυναίκες να παραμένουν αλυσοδεμένες στις πύλες του εργοστασίου και συγκεντρωμένους κατοίκους να περνούν τη νύχτα στις Σκουριές. Για σήμερα είναι προγραμματισμένη νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σημείο.

22:00

Συνεχίζεται η διαμαρτυρία. Οι αλυσοδεμένες γυναίκες και οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι παραμένουν στην πύλη του εργοταξίου των Σκουριών. Αύριο Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση διαμαρτηρίας στις Σκουριές κατά του άρθρου 36 του πολυνομοσχεδίου για τα δάση και την ιδιωτική πολεοδόμηση και της φωτογρφικής (ν)τροπολογίας που ψηφίζεται στη Βουλή.

19:40
Υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ ενημέρωσε τις αλυσοδεμένες γυναίκες και τους συγκέντρωμένους, ότι εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός οργανώνονται προκειμένου να ανέβουν στο σημείο όπου βρίσκονται οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές. Τα περιπολικά της αστυνομίας υποχώρησαν από την είσοδο του εργοστασίου.

Θυμίζουμε ότι 20 Μαρτίου του 2012 δημιουργήθηκε παρόμοια κατάσταση με αποτέλεσμα 30 κάτοικοι της Μ.Παναγίας και της Ιερισσού να έρθουν αντιμέτωποι με μια οργισμένη μάζα εκατοντάδων εργαζομένων.

Μετά την επικείμενη νομιμοποίηση της παρανομίας, θα χρησιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι ενάντια σε μια ειρηνική συμβολική διαμαρτυρία;

19:00
Παραμένουν στο σημείο οι πέντε αλυσοδεμένες γυναίκες και δηλώνουν αποφασισμένες. Στο πλευρό τους πλήθος κόσμου που τις στηρίζει.

13:00

Η διαμαρτυρία συνεχίζεται στην είσοδο του εργοταξίου των Σκουριών, ενώ ανταποκρίνεται κόσμος στο κάλεσμα συμπαράστασης των γυναικών. Αλλη μία γυναίκα δέθηκε στην πύλη του εργοταξίου μαζί με τις τέσσερις που δέθηκαν το πρωί.

«Σκοπός της διαμαρτυρίας είναι να ακουστούμε, στην Χαλκιδική συντελείται ένα τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα» δηλώνουν οι γυναίκες που δέθηκαν στην πύλη του εργοταξίου.

Protestors blockade Skouries construction site entrance

09:30

Σήμερα το πρωί, δώδεκα γυναίκες βρίσκονται στην είσοδο του εργοταξίου της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ / ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ στις Σκουριές σε μια ειρηνική συμβολική διαμαρτυρία ενάντια στην τροπολογία που –αν ψηφιστεί αύριο στη Βουλή- νομιμοποιεί τις μέχρι σήμερα αυθαίρετες οικοδομικές εργασίες των εγκαταστάσεων του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές.

Τέσσερις γυναίκες έχουνε αλυσοδεθεί στην πύλη, ενώ στο σημείο υπάρχει περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. Όπως ενημέρωσε τις διαμαρτυρόμενες η ΕΛ.ΑΣ., θα προχωρήσουν σε συλλήψεις στην περίπτωση που χρειαστεί να ανοίξει η πύλη για να περάσει όχημα της εταιρίας.

Οι γυναίκες καλούν κόσμο να τους συμπαρασταθεί.
Καλούν τους βουλευτές να καταψηφίσουν το άρθρο 36 του πολυνομοσχεδίου για τα δάση που ψηφίζεται αύριο Τρίτη με ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, καθώς και την κατάπτυστη φωτογραφική τροπολογία που επιχειρεί να νομιμοποιήσει οικοδομικές εργασίες στις οποίες η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ / ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ προχωράει παράνομα εδώ και ένα χρόνο.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ Ρ/Σ “ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ” ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ
Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

ΠΗΓΕΣ / ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ :

 

https://athens.indymedia.org/post/1529615/

https://www.facebook.com/groups/121492691364796/?fref=ts

https://www.facebook.com/FreeWaterNeroGiaOlous?fref=photo

******************************************************************************************************

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ !

Θέση του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος στο Σχέδιο Νόμου «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση – Βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών- Ρυθμίσεις Δασικής Νομοθεσίας»
Κάλεσμα φορέων και πολιτών σε Ψήφισμα
================================
Φορείς και πολίτες που συμφωνούν, καλούνται να το γνωστοποιήσουν στο email: info@environ-sustain.gr το ταχύτερο δυνατόν, διότι η ψήφιση του Νομοσχεδίου στη Βουλή προγραμματίζεται άμεσα !!
================================
Στο Κράτος Δικαίου ο νόμος, εκτός από το τυπικό στοιχείο της ψήφισής του από τη Βουλή, οφείλει να διαθέτει και συγκεκριμένα ποιοτικά γνωρίσματα τα οποία του εξασφαλίζουν το κύρος γνησίου κανόνα δικαίου και την αποδοχή των πολιτών.
Πρέπει, πρώτα απ’ όλα, να αποσκοπεί στην επίλυση ενός δημοσίου προβλήματος, το οποίο έχει δομηθεί και μελετηθεί επαρκώς από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Πρέπει να είναι γενικός, αντικειμενικός και αφηρημένος, να μην εξαντλείται δηλαδή σε αποσπασματικές ρυθμίσεις ατομικών περιπτώσεων ή στη χαριστική ικανοποίηση μεμονωμένων συμφερόντων που «σκοντάφτουν» στην κείμενη νομοθεσία. Τέλος, πρέπει να είναι σύμφωνος με το Σύνταγμα. Ο τελευταίος λόγος ανήκει, βέβαια, στα Δικαστήρια, πλην όμως η Εκτελεστική εξουσία είναι σε θέση να κάνει μια, κατά το μάλλον ή ήττον, ασφαλή πρόβλεψη για τη συνταγματικότητα των νομοσχεδίων της, αρκεί να διαβάσει το Σύνταγμα και τη νομολογία, ιδίως του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το επίμαχο νομοσχέδιο «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση – Βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών- Ρυθμίσεις Δασικής Νομοθεσίας» είναι προφανές ότι αντιλαμβάνεται ως δημόσιο πρόβλημα την υπερεπάρκεια της χώρας σε δάση και δασικές εκτάσεις, τα οποία πρέπει, ως εκ τούτου, να αποψιλωθούν και να οικοδομηθούν, καθώς την ανεπαρκή επιχειρηματική τους εκμετάλλευση και την ανάγκη να εγκατασταθούν σε αυτά από δεξαμενές καυσίμων και μονάδες διαχείρισης αποβλήτων μέχρι σφαγεία, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, τουριστικά χωριά και νεκροταφεία. Αντιλαμβάνεται επίσης ως δημόσιο πρόβλημα την υπερβολική προστασία των αναδασωτέων εκτάσεων, με αποτέλεσμα να αίρεται η υποχρεωτική αναδάσωση, να ανακαλούνται οι αναδασώσεις χιλιάδων στρεμμάτων και να επιτρέπονται πλείστες όσες χρήσεις σε καμμένα και αποψιλωμένα. Θεωρεί επίσης ως δημόσιο πρόβλημα την ανεπάρκεια οικισμών στη χώρα, με αποτέλεσμα να επιτρέπεται η δημιουργία αορίστου αριθμού νέων οικισμών, εική και ως έτυχε, σε 50, 100 και 200 στρέμματα ακόμα και μέσα σε δάση, κατά το δοκούν των επιχειρηματιών, καθ’ υπέρβαση ακόμα και των Ρυθμιστικών Σχεδίων που επιβάλλουν την ανάσχεση εξάπλωσης πόλεων όπως η Αθήνα.

Θεωρεί ότι η σάρωση παγίων νομοθετημάτων, όπως ο Δασικός Νόμος 998/1979, και η αντικατάστασή τους με σωρεία φωτογραφικών διατάξεων, καθώς και η τροποποίηση δεκάδων διατάξεων που ψηφίστηκαν μέχρι και προχθές, δεν θα δημιουργήσουν καμμία ανασφάλεια στους πολίτες που θα κληθούν να συμμορφωθούν, καμμία σύγχυση στη Διοίκηση που θα κληθεί να τις εφαρμόσει και καμμία καθυστέρηση στα Δικαστήρια που θα κληθούν να τις ελέγξουν.
Θεωρεί ότι δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο από το άρθρο 24 του Συντάγματος που επιβάλλει τον ορθολογικό χωροταξικό σχεδιασμό και απαγορεύει τη μεταβολή που προορισμού των δασών και δασικών εκτάσεων, εκτός εάν συντρέχει ανάγκη άλλης χρήσεως ζωτικής για την εθνική οικονομία, με δεδομένα και παραμέτρους εθνικού επιπέδου, η δε θυσία του δάσους είναι το μοναδικό πρόσφορο μέσο για την ικανοποίηση της ανάγκης αυτής (ΣτΕ 2435/1993 κ.ά.), ούτε από το άρθρο 117 παρ. 3 του Συντάγματος, που επιτάσσει την υποχρεωτική αναδάσωση και αποκλείει τη διάθεση των αναδασωτέων για άλλο προορισμό. Θεωρεί ότι η Νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία έχει παγίως κηρύξει αντισυνταγματικές διατάξεις νόμων που επέτρεπαν την ιδιωτική πολεοδόμηση, καθώς και χρήσεις εντός δασών πολύ ηπιότερες από τις επίμαχες, δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα. Ίσως πάλι να θεωρεί ότι τα εμπόδια από τις συνταγματικές διατάξεις και τη νομολογία του ΣτΕ θα αρθούν σύντομα με την κατάργηση αμφοτέρων.

Αυτά θεωρεί το νομοσχέδιο. Καλούμε τους βουλευτές όλων των κομμάτων, οι οποίοι θα κληθούν σε λίγες μέρες να αποφασίσουν, να έχουν διαφορετική γνώμη και να το καταψηφίσουν.
================================
Φορείς και πολίτες που συμφωνούν με το παρόν Ψήφισμα
……………………………..Φ Ο Ρ Ε Ι Σ
1. Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος
2. ΠΑΝ.Δ.ΟΙΚ.Ο (Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων)
3. WWF Ελλάς
4. Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.)
5. Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων
6. Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
7. Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. –‘Ένωση Καταναλωτών
8. Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
9. Περιβαλλοντικός Σύλλογος ΡΕΘΥΜΝΟΥ
10. ΒΙΟΖΩ -Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών ‘Βιο-Καταναλωτές για ποιοτική ζωή’
11. ΑΝΙΜΑ -Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής


12. MOΝUMENTA, για την προστασία της φυσικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς Ελλάδας και Κύπρου
13. ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ / Naturefriends Greece
14. Π.Φ.Π.Ο. Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
15. Παρατηρητήριο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΧΩΡΩΝ Αθήνας-Αττικής
16. Παρατηρητήριο ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ Δραστηριοτήτων
17. Όμιλος Φίλων του Δάσους (ΛΑΜΙΑ)
18. Οικολογική Ομάδα ΡΟΔΟΠΗΣ
19. ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ Ριζοσπάστες
20. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του ΥΜΗΤΤΟΥ
21. Διαδημοτική Συντονιστική Επιτροπή για την Διάσωση του ΥΜΗΤΤΟΥ
22. Σύλλογος Ορειβασίας-Χιονοδρομίας-Αναρρίχησης Προστασίας Περιβάλλοντος ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
23. Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας ΠΕΡΙΒ.Ο.Σ.
24. ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου
25. Κίνηση πολιτών κατά του ξεπουλήματος και της καταστροφής του ΕΡΗΜΙΤΗ, Σινιές ΚΕΡΚΥΡΑΣ
26. Συσπείρωση Πολιτών ενάντια στις εγκαταστάσεις του ΚΥΤ Ηλιούπολης- Αργυρούπολης
27. Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ
28. Σύλλογος για τη Διατήρηση της Φυσιογνωμίας της ΦΙΛΟΘΕΗΣ
29. Σύλλογος Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος Περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας
30. Σύλλογος Σκάλας Λουτρών ΛΕΣΒΟΥ «ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ»
31. Σύλλογος Περιβαλλοντικής Προστασίας ΨΥΧΙΚΟΥ
32. Εξωραϊστικός Σύλλογος «Πολιτεία ΒΟΥΛΑΣ»
33. Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ιτάνου – ΚΡΗΤΗ
34. Όμιλος Φίλων ΣΙΦΝΟΥ
35. Οικολογική Εταιρεία ΈΒΡΟΥ
36. Οικολογική Πρωτοβουλία ΧΑΝΙΩΝ
37. Ε.Δ.Α.Δ.Ε ΧΑΝΙΩΝ
38. Πρωτοβουλία Πολιτών ΛΑΚΩΝΙΑΣ
39. Οικολογικός Σύλλογος Π. ΦΑΛΗΡΟΥ «Φαληρός»
40. Κίνηση για τη Διάσωση της ΟΙΤΗΣ
41. Ι. Ησυχαστήριο «ΠΑΝΑΓΙΑ, η φοβερά προστασία»
42. Περιβαλλοντικό Δίκτυο ΑΘΗΝΑΣ
43. Σύνδεσμος ΓΟΥΡΝΩΝ Ανάπτυξη και Περιβάλλον
44. Σωματείο οικιστικής ανάπτυξης & προστασίας του περιβάλλοντος Πρασσών ΚΙΜΩΛΟΥ «Το Πρασσονήσι»
45. Διαρκής Κίνηση ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
46. Κίνηση Πολιτών Χορτιάτη, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
47. Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος ΧΑΛΚΙΔΑΣ
48. Σωματείο: Δράση για την Άγρια Ζωή
49. Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης
50. Κίνηση Άνω Κάτω στο ΚΑΛΑΜΑΚΙ
51. Αυτοδιαχειριζόμενος Αγρός στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ
52. Οικολογική Κίνηση για τη διάσωση του περιβάλλοντος
53. ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο Μάνης
54. Οι Γαλάτες του Μορέα-Οικολογικό Χρέος
55. Ριζοσπαστική Συνεργασία Ανατροπή στη ΓΛΥΦΑΔΑ
56. Επιτροπή για τη Διάσωση της Παραλίας ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
57. Εθελοντές αυτοδιαχειριζόμενου π. κάμπινγκ ΒΟΥΛΑΣ
58. Κίνηση πολιτών ΜΟΣΧΑΤΟΥ “Μεσοποταμία”
59. Κίνηση Πολιτών ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ «Πολίτες σε δράση για την ανατροπή»
60. Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Π .ΦΑΛΗΡΟΥ
61. Δημοτική Συνεργασία ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
62. Ανατροπή στη ΓΛΥΦΑΔΑ
63. Ανοιχτή Πόλη ΑΘΗΝΑΣ
64. Κόντρα στον Καιρό ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
65. Δημοκρατική Ριζοσπαστική Ανανέωση ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ
66. Δημοτική Πρωτοβουλία ‘Στάση ΒΥΡΩΝΑ’
67. Ανάπλαση ΑΙΓΑΛΕΩ
68. ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ, Δράση για μια Άλλη Πόλη
69. ‘ΑΝΑΣΑ’ Εκάλη – Κηφισιά – Νέα Ερυθραία
70. «Αλληλεγγύη» ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ- ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
71. «ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη Πόλη» ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
72. Κίνηση Πολιτών ΕCOELEUSIS, ΕΛΕΥΣΙΝΑ
73. «Φοίνιξ» Οργάνωση εφαρμογών Βιώσιμης Ανάπτυξης
74. Σύλλογος ΑΡΚΑΔΩΝ Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ)
75. Κίνηση ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ‘Πάμε Αλλιώς’
76. Επιτροπή προστασίας και Οικολογικής Ανάδειξης του Όρους ΑΙΓΑΛΕΩ
77. Φιλοζωικό Σωματείο ΕΡΕΤΡΙΑΣ «Ο ΑΡΓΟΣ»
78. Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Αγίου Δημητρίου «ΜΕΤΕΧΩ»
79. Ενότητα για την ανατροπή στο ΓΑΛΑΤΣΙ
80. Ενότητα για τη ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
81. Στροφή ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
82. «Κόντρα στο Ρεύμα» ΝΙΚΑΙΑΣ- ΡΕΝΤΗ
83. ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΟ Δημοτικό Δίκτυο «Το Λιμάνι της Αγωνίας»
84. Ριζοσπαστική Ανατροπή ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ – ΠΕΥΚΗΣ
85. ‘ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ’ Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Οργάνωση ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
86. Εξωραϊστικός Σύλλογος «Νηρέας», ΡΑΦΗΝΑ
87. Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
88. Ανοιχτή Πόλη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
89. Δρόμος Συνεργασίας Ανατροπής και Αλληλεγγύης ΒΟΛΟΥ
90. Ενότητα για την ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
91. Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων
92. «Πολίτες σε Κίνηση ΔΑΦΝΗΣ – ΥΜΗΤΤΟΥ»
93. Κίνηση Πολιτών ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
94. Κίνηση ΠΑΛΛΗΝΗΣ – ΑΝΘΟΥΣΑΣ – ΓΕΡΑΚΑ «Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο»
95. Δημοτικό Σχήμα Καισαριανής ‘ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ’
96. Αρισ. Σχήμα Ιλίου, ΑΤΤΙΚΗ
97. Φιλοζωικό Σωματείο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ο Άργος»
98. Πρωτοβουλία για μια Νέα και Οικολογική Αθήνα (ΠΝΟΙΚΑ)
99. Δίκτυο Ριζοσπαστικής Οικολογίας – Άμεση Δημοκρατία
100. Δύναμη Πολιτών ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ- ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ
101. Οικολογική Συνεργασία ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
102. Φιλοζωικό & Πολιτιστικό Σωματείο ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
103. Δίκτυο Πολιτών ΧΟΛΑΡΓΟΥ – ΠΑΠΑΓΟΥ
104. Ομάδα «Encounter Athens»
105. Αυτόνομοι ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Ανατολικής ΚΡΗΤΗΣ (ΑΜΑΚ)
106. ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ενεργοί Πολίτες
107. Φίλοι Περιβάλλοντος ΙΕΡΙΣΣΟΥ
108. Αντιφασιστική Πρωτοβουλία ΚΑΒΑΛΑΣ
109. Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση δεξαμενών καυσίμων στη Βάσοβα (ΚΑΒΑΛΑ)
110. Αντίσταση με τους Πολίτες του ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
111. Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι ΚΕΡΚΥΡΑΣ
112. Δυνάμεις Κοινωνίας ΒΒΒ
113. ΕΛΖΗΝ
114. Μάχιμοι Μηχανικοί
115. Legabiente Di Corfu, ΚΕΡΚΥΡΑ
116. Σύλλογος Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας «συν Aθηνά», Καβάλα
117. «ΔΙΕΞΟΔΟΣ», Οργάνωση Αποτροπής του Εκφοβισμού
118. Πρωτοβουλία ενάντια στο χρυσό Άγκιστρου και Νιγρίτας

………………………………Π ο λ ί τ ε ς
1. Αλεξάνδρα Λακαφώση, δασολόγος στην Ειδική Γραμματεία Δασών, Υ.ΠΕ.Κ.Α.
2. Αμαλία Κουδούνη, Αρχιτέκτων Πολεοδόμος ΕΜΠ, Πρ. Δ/ντρια Δ/νσης Πολ/κού Σχεδιασμού Υ.ΠΕ.Κ.Α.
3. Πολυξένη Νικολοπούλου Σταμάτη, Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Διευθύντρια MSc ‘Περιβάλλον και Υγεία’ Διαχείριση Περιβαλλοντικών Θεμάτων με Επιπτώσεις στην Υγεία
4. Κυριάκος Π. Παναγιωτόπουλος, Καθηγητής Γεωπονικής Σχολής ΑΠΘ
5. Γιώργος Στουρνάρας, Καθηγητής Υδρογεωλογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος
6. Ράγκου Πολυξένη, Επίκ. Καθηγ. Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, ΑΠΘ
7. Σμήναρχος ε.α. Ιωάννης Μανομενίδης, Νομικός ΑΠΘ
8. Κώστας Μπασιούκας, Πανεπιστημιακός Ιωάννινα
9. Ελένη Πορτάλιου Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ
10. Δρ. Β. Καλύβας, εκτ. Καθηγητής ΤΕΙ Πειραιά
11. Ειρήνη Γρατσία, Monumenta
12. Ειρήνη Μολφέση, Πρόεδρος Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, αντιπρόεδρος Φίλων του Εθνικού Κήπου
13. Sofia DERMATAKI, Atttorney at Law, Supreme Court of Appeal, LL.M. Cambridge University
14. Γιώργος Κοντόσταυλος, νέος Δήμαρχος Καισαριανής
15. Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Αγγελόγλου, Πνευματικός & εφημέριος του Ι. Ησυχαστηρίου «Παναγία, η Φοβερά Προστασία»
16. Ελευθ. Βορτσέλας, Αντιεισαγγελεύς Αρείου Πάγου ε.τ
17. Γεωργία Βορτσέλα, πρώην Γραμματεύς Νομικής Σχολής Παν/μιου Αθηνών
18. Βασιλική Παπασωτηρίου-Μπεχράκη, ιατρός δερματολόγος
19. Άρης Βασιλόπουλος, νέος Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας
20. Δρ. Ρήγας Τσιακίρης, Δασολόγος, PhD, MSc Οικολογίας, Ιωάννινα
21. Σπυρίδων Κ. Καρουσος, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ της Ελλάδος, Δ/ντής, Κατ. Ιπποκράτους
22. Δρ Αλέξανδρος Μπουσουλέγκας, περιβαλλοντολόγος, τ. Σύμβουλος ΟΥΝΕΣΚΟ
23. Γιώργος Ντοκόπουλος, Πολιτειολόγος, τ. ΕΔΠ Πανεπιστήμιο Πειραιά
24. Φίλιππος Νικολόπουλος, Δρ Κοινωνιολογίας -δικηγόρος, Αν. Καθηγητής Παν/μιου Ινδιανάπολης
25. Γιάννης Στεφανίδης, Δασολόγος Περιβαλλοντολόγος M.Sc.
26. Δημήτρης Ιωάννου, Αρχιτέκτονας Μηχ. ΕΜΠ, MSc Πολεοδομία-Χωροταξία
27. Μαρία Βερνάρδου, αρχιτέκτων, μέλος ΔΣ Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγ. Φιλοθέης Αμαρουσίου ‘Άγ. Γεώργιος’
28. Χρήστος Κορτζίδης, Δήμαρχος Ελληνικού
29. Πέτρος Κακολύρης, συγγραφέας
30. Κωνσταντίνος Κακολύρης, σπουδαστής, Καλλιθέα
31. Νίκος Τσόχλας, επιχειρηματίας
32. Φωτεινή Τακη Τρακαδα, Αγ. Δημήτριος, Αθήνα
33. Σταυρούλα Χατζηγεωργίου, υπάλληλος ΕΥΔΑΠ, Πειραιάς
34. Σ. Πλάτσκου, Σχολική Σύμβουλος Π.Ε.06 Χανίων
35. Λεωνίδας Λιάκος, Γεωγράφος
36. Διονύσης Ι. Κλαδάκης, πολιτικός μηχανικός ΑΠΘ
37. Διονυσία Αντύπα-Κούγκουλου δημοτική σύμβουλος Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού
38. Γεώργιος Βασιάδης, Ακτιβιστής Οικολόγος, Βούλα Αττική
39. Τάσος Ταστάνης, Δημοτικός Σύμβουλος, Γλυφάδα
40. Μαριλένα Ιατρίδου, συντ. Πολιτικός Μηχανικός
41. Νίκος Ζέρβας, Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος
42. Σίμος Ρούσσος, Δήμαρχος Χαλανδρίου
43. Σουζάνα Ανδρίτσου, Δασολόγος
44. Ιωάννα Τόπακα, Δικηγόρος
45. Βασίλειος Παπαδημητρίου, Δικηγόρος
46. Μαρία Ορφανού, συνταξιούχος, Μελίσσια
47. Όλγα Παπαδημητρίου, συνταξιούχος, Άγ. Ανάργυροι
48. Αμαρυλλίς Δεληγιάννη, φυσικός-πληροφορικός
49. Βασίλειος Κούγκουλος, Δικηγόρος
50. Στέλιος Σχοινάς, Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
51. Ίρις Λυκουριώτη, Αρχιτέκτων
52. Καρυώτη Μάρθα-Μαρία, Δικηγόρος
53. Γεώργιος Ν. Ουρσουζίδης, πολ. Μηχανικός, Βέροια
54. Κοσμάς Κοσμάς, Ηλεκτρονικός Μηχανικός, Άλιμος
55. Θεοκτίστη – Μαρία Παπαδοπούλου, δικηγόρος
56. Ιωάννα Θεοδωροπούλου, ιατρός, Πάτρα
57. Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, ιατρός, Πάτρα
58. Πλιάκης Στέλιος, Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Γλυφάδα Αττικής
59. Λάμπρος Ντούσικος, Δρ. Φιλοσοφίας
60. Στέφανος Σαμοϊλης, βουλευτής
61. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων
62. Νικολέττα Πανδή, Αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων
63. Άλκης Ρήγος, ομ. καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου
64. Μιχάλης Μαιλλης, επιχειρηματίας
65. Μαρία Τσουκνάκη, καλλιτέχνις
66. Ξανθή Γώγου, ψυχολόγος
67. Ελένη Καββαδία, Βιολόγος
68. Ελένη Φιλιπποπούλου, ζωγράφος
69. Μαίρη Ζήφου, Δρ. Χωροτάκτης-Πολεοδόμος
70. Βασίλειος Βεντουράτος, Κ. Χαλάνδρι, ΑΘΗΝΑ
71. Άννα Λοΐζου, μέλος συνεταιρισμού ΣΥΝ+ΠΡΑΞΙΣ Μεσογαίας
72. Αντώνης Δ. Μάντζιος, οικονομολόγος, δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης
73. Ναυσικά Γραμματικάκη-Βασενχόβεν, Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος
74. Γιάννης Δημητριάδης, Μαθηματικός, 7ο Γυμνάσιο Κέρκυρας
75. Πανοπούλου Παρασκευή του Γεωργίου, Κασσιώπη Κέρκυρας
76. Έλλη Γ. Ρούσσου, Δικηγόρος
77. Σοφία Τζονίκη, Γ.Γραμματέας της Πανελ. Φιλοζωϊκής Ομοσπονδίας
78. Δρ. Θεοδώρα Σερετάκη, Μηχανικός Περιβάλλοντος
79. Θέμος Στοφοροπουλος, Συνταξιούχος Πρεσβευτής
80. Μαρία Καδόγλου, Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων
81. Φώτης Ποντικάκης, Δάσκαλος, Χανιά
82. Μαρία Θεοδωράκου, Δασοφύλακας
83. Κωστής Πετράκης, κοινωνιολόγος, Κακοδίκι Καντάνου-Σελίνου, Χανιά Κρήτης
84. Βασιλική-Αγγελική Κατσίκη, μέλος ερευνητικού προσωπικού ΕΛΚΕΘΕ (ωκεανολογία, οικοτοξικολογία)
85. Κλεοπάτρα Δίγκα, Ζωγράφος- Σκηνογράφος
86. Κατερίνα Νομικού, δικηγόρος
87. Σταμάτης Γκίνης, βιολόγος
88. Μιλτιάδης Μπάλκος, δικηγόρος
89. Κώστας Ντάλλας, δασολόγος, Πρέβεζα
90. Δήμητρα Χαλικιά, Δασολόγος, εργαζόμενη ΜΟΔ Α.Ε.
91. Ευτυχία Ροδοπούλου, εικαστικός
92. Ευσταθία Δουκατά, Καισαριανή
93. Νίκη Αυγερινού, Ψυχολόγος, Αθήνα
94. Δέσποινα Ερρίκου, Αθήνα
95. Ισμήνη Δούκα, μεταφράστρια
96. Πέτρος Χυτήρης, Ηλ. Μηχανικός, Καισαριανή
97. Δημήτρης Αδρακτάς, Πολ. Μηχανικός – Μηχανικός Περιβάλλοντος
98. Δραγουμάνη Θεοδοσία, Περιβαλλοντολόγος, MSc
99. Θάνος Ματόπουλος, Βούλα Αττικής
100. Γεράσιμος Βιτσεντζάτος, Ασφαλιστικός Σύμβουλος
101. Στέφανος Τσανηρας, Δικηγόρος
102. Γιάννης Καρδαράς, μέλος ΔΣ Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά
103. Δημήτρης Καλέσης, Δασοσόλογος
104. Γεώργιος Χριστοδούλου, Καθηγητής
105. Γαβριέλλα Χριστοδούλου
106. Ηλέκτρα Χριστοδούλου
107. Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη, Δικηγόρος
108. Θάλεια Παπαδάκη, Ηθοποιός
109. Ελένη Στέα, Βιολόγος
110. Έφη Δόδουρα, Πρόεδρος Φιλοζωικού Σωματ. Θεσ/νίκης «ο Άργος»
111. Ασήμω Τζονίκη του Κωνσταντίνου
112. Ηλίας Θ. Κωνσταντόπουλος
113. Δημήτριος Γκολφινόπουλος
114. Διονύσης Ποζιόπουλος, Αρχιτέκτων
115. Μάλιος Θανάσης, ιατρός Γυναικολόγος
116. Μαρία Πετεινάκη, αρχιτέκτων μηχ.
117. Γιώργος Δεμερίδης, δασολόγος
118. Ρενάτε Αθανασίου, Aίγινα
119. Μαργαρίτη Σπυριδούλα, συντ. εκπαιδευτικός
120. Απόστολος Πατούνης, Κέρκυρα
121. Κωνσταντίνος Ν. Ιωαννίδης, Ψυχικό, Αθήνα
122. Αλεξάνδρα Σκαλτσογιάννη, Πάρος
123. Χαρίλαος Η. Ερμείδης, Αχαΐα
124. Νίκος Η. Κασίμης, Πόρτο Ράφτη
125. Δημήτριος Παπαχρυσός, Λέσβος
126. Ανδριάνα Διβόλη, Πάρος
127. Κική Τζανετάκου, Γύθειο Λακωνίας
128. Νικόλαος Τζόβας, αρτοποιός, Γαλάτσι
129. Χρήστος Χρηστάκης, Ελευσίνα
130. Διονύσιος Γ. Κουνάδης, Παλαιό Φάληρο
131. Ευάγγελος Γεωργίου του Κωνσταντίνου
132. Σοφία Τζονικη του Νικολάου
133. Γαρυφαλλιά Μπουμπαλου-Γιαννη
134. Καλλιόπη (Λίνα) Ιορδάνου, ιδ. Υπάλληλος, Πειραιάς
135. Ευγενία Δοντά
136. Σπύρος Παναγιωτάκης, Παλαιά Ρουμάτα Χανίων, Κρήτη
137. Δήμητρα Καβαλλάκη
138. Μαρία Σουπιάδου
139. Τζένη Λαμπετσου
140. Θεόδωρος ΘΩΜΑΣ
141. Φαιναρέτη Ξυδη
142. Άννα Καράπα-Λαβασά, Αρχιτέκτων
143. Τάνια Παληκαρώνα
144. Γεώργιος Τσάτσος, Κηφισιά
145. Φίλιππος Τσάτσος, Λονδίνο
146. Ιωάννα Τσάτσου, Αθήνα
147. Ανδριανού Ασημίνα, συνταξιούχος, Αθήνα
148. Μαρία Ευσταθίου, εκπαιδευτικός
149. Άννα Βολσκα
150. Θόδωρος Νίτης
151. Αγγελική Πύθουλα
152. Σήφης Πηρουνάκης του Γεωργίου
153. Μαγδαληνή Γαβαλάκη
154. Σπύρος Παναγιωτάκης
155. Ιωσήφ Ευφραιμίδης
156. Αναστασία Π. Σπηλιώτου
157. Βασιλική Αλεξάκη του Γεωργίου
158. Χρυσούλα Ρουσάκη
159. Λεωνίδας Η. Μανιάτης
160. Πελαγία Δ. Σουσιοπούλου
161. Μαρία Κορομηλά, Βούλα
162. Δημήτρης Ψαρράς
163. Χαϊδούλα Καφφέ-Πράντζου
164. Κώστας Λώλης, Γιάννενα
165. Νίκη Χαρλαύτη
166. Νικόλαος Σκορδος
167. Ιωάννα Αθανασιάδου
168. Μανώλης Νταής, ‘Νηρέας’ Ραφήνας
169. Θωμάς Γέροντας
170. Ελισάβετ Μπαργιάννη
171. Πάνος Ηλιόπουλος
172. Γεωργία Βιβιλάκη
173. Βαγγέλης Λιβιτσάνος, Ιωάννινα
174. Παντελης Κουτας
175. Διονυσία Κούλου, Αθήνα
176. Αλεξάκη Βασιλική
177. Πωλ Μπέιλυ
178. Κώστας Τριανταφύλλου
179. Χριστίνα Καραγεώργου
180. Σταύρος Βανακάρης
181. Μαίρη Βουτσίνου
182. Νικιάνα Σιμιγδαλά
183. Κατερίνα Ζαχαριαδου
184. Ζωή Πρέτσιου
185. Ηλιάνα Παυλίδου
186. Νίκος Καρούσος
187. Νίκη Παππά
188. Γιώργος Σταυρουλάκης
189. Κυριάκος Μπέζας
190. Ζαίρα Μπέζα
191. Ηλίας Κοκουγιάννης
192. Κώστας Βερβερίδης
193. Ισμήνη Σαββάλα
194. Χριστίνα Κιτσάκη
195. Βασιλική Κουτσιμπου
196. Μιχάλης Σκαραμαγκάς
197. Γεώργιος Χουτζούμης του Αθανασίου
198. Μαρία Φρονιμάκη
199. Θάνος Πετμεζάς
200. Ευαγγελία Ζυμνη
201. Σοφία Δρόσου
202. Γιώργος Χαρίτος
203. Σταύρος Καλπάκης
204. Χρήστος Φαλλιερος
205. Ριχάρδος Βάγκνερ
206. Θανάσης Θεοχάρης
207. Μαρία Ζαφειράτου
208. Ελένη Ζαφειράτου
209. Χρ. Κοροβέσης
210. Στέργιος Γοριδάρης
211. Αντώνης Θεοδώρου
212. Κωνσταντίνος Ματσούκας
213. Ζήσης Κωνσταντινίδης
214. Μαρία Σούτη
215. Νικόλαος Σούτης
216. Διονυσία-Λευκή Σωτηροπούλου
217. Κωστής Σταμπουλέλης
218. Φανή Μαυραγάνη
219. Ζαφειρία Μάντζαρη
220. Ευγενία Μαδιανού
221. Κωνσταντίνα Ασημακοπούλου
222. Φαίη Φραγκισκάτου
223. Εύη Καλαϊτζίδου
224. Μαρία Κεφαλιακού
225. Γρηγόρης Σπερεντζος
226. Μαργαρίτα Γεωργίου, Αθήνα
227. Μάριος Κυριακίδης
228. Χάρη Αλεξάκη του Γεωργίου
229. Αλεξάνδρα Βουδούρη
230. Helen Philon
231. Rocchi Tamara
232. Alicia Coriolano
233. Αγγελίνα Βακάλη
234. Ευδοκία Φραντζολά
235. Γαβριήλ Πανάγος
236. Αθανάσιος Λασκαρίδης
237. Δανάη Σταθοπούλου
238. Σπύρος Πετρίτης
239. Ιωάννα Γεωργίου
240. Μαρία Κυπριωτάκη
241. Αναστασία Ι. Κοντζανάκη
242. Μαρία Ζολινδάκη
243. Ιωάννα Γεωργίου
244. Κωνσταντίνα Ναθαναηλίδου
245. Ηλίας Γιαννίρης
246. Κατερινα Κωστογιαννου
247. Παναγιώτης Παπαστάθης
248. Πανδώρα Ειρήνη Παππά
249. Άννα Χαροκόπου
250. Παρασκευή Κλείδωνα
251. Ανθή Αβούρη
252. Κορίνα Μαρινέλη
253. Τάκης Θεοδώρου
254. Αναστάσιος Κανελλίδης
255. Λάμπρος Μακροστέργιος
256. Γιώργος Κυρίτσης
257. Anna Karapa-Lavasa
258. Λίλα Φλώρου
259. Ελένη Θεοδωροπούλου
260. Κώστας Ζυρίνης, συγγραφέας, φωτογράφος
261. Ισαβέλλα Μπερτράν, ιδιωτική υπάλληλος
262. Θανάσης Λαχανάς, άνεργος, Νέα Φιλαδέλφεια
263. Μαρία Παπαδημητρίου, εκπαιδευτικός, Άγιοι Ανάργυροι
264. Παναγιώτα Παπαδημητρίου, ιδιωτικός υπάλληλος, Άγιοι Ανάργυροι
265. Αθανασία Φωτοπούλου, συνταξιούχος, Άγιοι Ανάργυροι
266. Τάσος Μονάς, ελεύθερος επαγγελματίας, Κρανίδι Αργολίδας
267. Ολυμπία Πολυζωγοπούλου, ιδιωτικός υπάλληλος, μηχανικός, Νέα Σμύρνη
268. Ευθύμιος Μαλλιαρίτης, ελεύθερος επαγγελματίας, Ρέντη
269. Κατερίνα Καραμάνου, κομμώτρια, Αγία Παρασκευή
270. Πέτρος Ζερβός, ιδιωτικός υπάλληλος, Χολαργός
271. Ρούλα Βανικιώτη
272. Μαρία Μπαρέλη
273. Ευφροσύνη Κουτσούτη
274. Κώστας Δούκας
275. Βασίλειος Αγγούρης, Εκπαιδευτικός
276. Ξένια Διαμαντοπούλου
277. Μαίρη Ιωαννίδη, Αρχιτέκτων
278. Ευθ. Φλώρος, Κρίκελλο Ευρυτανίας
279. Βασιλική Ιωάννου
280. Σοφία Λάζου
281. Αγριππίνα Μαδυτινού
282. Φωτεινή Βερβελίδου

================================
Φορείς και πολίτες που συμφωνούν με το παρόν, καλούνται να το γνωστοποιήσουν στο email: info@environ-sustain.gr το ταχύτερο δυνατόν, διότι η ψήφιση του Νομοσχεδίου στη Βουλή προγραμματίζεται άμεσα !
================================

ΠΗΓΗ / ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ :

 

https://www.facebook.com/events/312730192233543/

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: