Αρχική > Ανακοινώσεις, Αναλύσεις, Δράσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Καλέσματα, Προτάσεις, Πολυμέσα > Rezista, Romania! «Frack Free ROMANIA» * 5 august la 18:00 ,Mamaia – Piateta PERLA » Protest antiGAZE DE ŞIST şi ROŞIA MONTANĂ!» * Mesaje pentru Pungesti * Ce prevede noua lege antifracturare depusă la Parlament * 15 august FânFest !Mobilizare naţională pentru sprijinirea legii de interzicere a fracturării hidraulice în România

Rezista, Romania! «Frack Free ROMANIA» * 5 august la 18:00 ,Mamaia – Piateta PERLA » Protest antiGAZE DE ŞIST şi ROŞIA MONTANĂ!» * Mesaje pentru Pungesti * Ce prevede noua lege antifracturare depusă la Parlament * 15 august FânFest !Mobilizare naţională pentru sprijinirea legii de interzicere a fracturării hidraulice în România

Ziua Internationala a Gradinilor Zoologice si Parcurilor! Protest antiGAZE DE ŞIST şi ROŞIA MONTANĂ!

1507812_626276490763949_838319561_n

 

 

Constanteni si turisti, deopotriva, toti vrem MAI MULT VERDE! Nu ar trebui sa fie doar un slogan fiindca vedem bine ce se petrece in jurul nostru. Profitam de aceasta zi si iesim in strada, intr-o locatie inedita, in fata turistilor care viziteaza Mamaia. De asta SI VOI CEI DIN TARA SUNT BINE VENITI, mai mult ca oricand.
Vrem spatii verzi, nu beton!
Vrem copaci, nu cioturi!
NU VREM GAZE DE ŞIST!
NU VREM CIANURĂ LA ROŞIA MONTANĂ!
Vrem o gandire strategica, nu vorbe aruncate in fata presei!
VENITI LA MAMAIA! Nu doar ca turisti!:)

PS> Motivul alegerii datei de 5 este ca Primaria nu ne-a acordat autorizarea in preajma weekendului din cauza unor «manifestari specifice» care trebuie pregatitte din timp. Nu-i nimic. Iesim pe 5 august la 18:00.

From :

https://www.facebook.com/events/1516708628545384/?ref=22

***************************************************************************************************

Ce prevede noua lege antifracturare depusă la Parlament (video)

Matei Dobrovie

Asociaţia România Vie şi un grup de parlamentari şi activişti de mediu au introdus în Senat un proiect de lege pentru interzicerea exploatării gazelor de şist prin fracturare hidraulică de mare volum. Acesta cuprinde şi un mecanism de control Parlament-societate civilă pentru a construi un cadru legislativ transparent referitor la tehnologiile de exploatare a resurselor neconvenţionale. Avocaţii Alexandru Surcel şi Daniela Grigoraş de la Asociaţia România Vie explică într-un interviu acordat Epoch Times care sunt prevederile principale ale legii anti-fracking şi cum se va desfăşura campania pentru a-i determina pe parlamentari s-o susţină.
Despre scopul legii
Alexandru Surcel: Este o iniţiativă care are ca scop blocarea fracturării hidraulice de mare volum şi în subsidiar crearea unui precedent de transparenţă în chestiunea deosebit de importantă a exploatării resurselor naturale. Hidrocarburile neconvenţionale sunt în România un subiect virgin pe care nu există legislaţie – motiv pentru care foarte multe dintre autorizaţiile date pentru exploatarea gazelor de şist sunt acum atacate în instanţă tocmai pentru ca legea petrolului nu se referă la ele. De aceea noi am introdus în această lege, pe lângă interzicerea fracturării de mare volum, şi acel control parlamentar – societate civilă, comunităţi afectate, reprezentanţi ai companiilor pentru ca toate negocierile pe alte tehnologii decât fracturarea hidraulică să fie făcute într-un mod transparent. Ceea ce face ANRM în prezent este teoretic legal, dar practic nu există nicio transparenţă şi niciun mecanism de control asupra modului cum sunt luate deciziile şi cum ajung ei să dea aceste avize şi autorizaţii.
Alexandru Surcel: Legea aceasta ar bloca şi planurile de exploatare ale NIS şi Gazprom în Banat. Nu ne interesează dacă vorbim de companii americane, ruseşti sau cvasiromâneşti gen Petrom. În circa 20 de ani, dacă se dă drumul la aceste exploatări, este posibil ca România să rămână fără resurse proprii.
O comisie de evaluare a resurselor neconvenţionale:

Alexandru Surcel: Din această comisie ar urma să facă parte atât senatori cât şi deputaţi, prin urmare este comună ambelor Camere ale Parlamentului. Ea va fi formată din reprezentanţi ai partidelor parlamentare şi ai societăţii civile. Vom avea cerinţe de vechime ca să nu ne trezim cu ONG-uri făcute peste noapte care nu au experienţă în problema resurselor neconvenţionale, plus reprezentanţi ai comunităţilor locale ca să nu mai avem situaţii gen Pungeşti – statul care vine ca un tăvălug cu jandarmeria, care a devenit armată privată pentru o companie.
Fără aprobarea acestei Comisii nu se va putea merge mai departe cu niciun proiect de explorare-dezvoltare-exploatare. Acestei Comisii i se vor prezenta substanţele care se introduc în sol, aditivii chimici din lichidul de fracturare, explozibilul – tot. Iar şedinţele comisiei vor fi publice.
Daniela Grigoraş: ANRM nu doreşte să transparentizeze acordarea licenţelor şi perimetrelor. În momentul de faţă secretul comercial este mai important decât sănătatea oamenilor, iar profitul decât efectele adverse pe care le-ar putea avea acele substanţe toxice. Necunoscându-se aceste substanţe, nici nu pot fi tratate persoanele care se vor îmbolnăvi ca urmare a consumului de apă contaminată. Închipuiţi-vă Vama Veche sau Băile Felix fără apă potabilă şi cu sonde în apropierea plajelor. Se distruge tot – nu numai agricultura, ci şi turismul, apele termale.
Despre sancţiunile legii
Alexandru Surcel: Discutăm de pedepse cu închisoarea între 3 şi 5 ani, care pentru companie se traduc în amenzi, închiderea unui punct de lucru sau chiar închiderea companiei. Toate companiile vor trebui să prezinte Comisiei nişte rapoarte în funcţie de care îşi vor continua activitatea sau nu.
Daniela Grigoraş: Unde se prevede fracturarea hidraulică ca metodă de exploatare, autorizaţiile vor fi anulate. Nu dorim nici explorare pentru că aceasta implică fracturare hidraulică în etapa finală. Noi nu dorim să nu exploatăm resursele pe care le avem, ci să aşteptăm o metodă care să fie atât eficientă economic, cât şi să garanteze sănătatea populaţiei.
Despre campania de susţinere a legii

Citiţi mai multe şi urmăriţi video la:

Read more and watch the video at:

http://epochtimes.ro/news/exclusiv-ce-prevede-noua-lege-antifracturare-depusa-la-parlament-video—221162

****************************************************************************************************

Ne organizăm! Întâlnirea naţională a activiştilor antifracturare la FânFest

 

 

 

Anul acesta, la FanFest, activiştii antifracturare din toată ţara sunt invitaţi la o discuţie aplicată, concretă, despre cum ne putem organiza mai eficient în lupta antifracturare şi cum ne putem îmbunatăţi colaborarea. 

Cei ce duc greul luptei anti-fracturare fac un apel către toți cei ce doresc să se implice în acest câmp de bătaie, către cei care o fac deja, către cei care doresc să schimbe starea de fapt pe tema gazelor de șist:

” Vineri, 15 august, facem retrospectiva lucrurilor care s-au făcut până acum, cu bune și rele. Până în prezent am acționat destul de disparat. A venit însă timpul să ne coordonăm. Haideți să ne vedem cu toții la FânFest să identificăm și să plănuim acțiuni comune, la nivel național. Vă așteptăm în număr cât mai mare, cu idei fezabile și cu încredere că împreună putem lupta și învinge fracturarea hidraulică!” – Maria Olteanu, activist anti-fracturare.

Vineri, 15 august, începând cu orele 19:30, organizatorii FânFest sunt bucuroși să pună la dispoziție Cortul Forum pentru discuții de organizare legate de problema gazelor de șist și a fracturării hidraulice. Vă așteptăm cu drag!

Trebuie să ne organizăm cât mai curând, pentru că ei, cei care vor să ne fractureze viitorul, sunt mulţi, organizaţi şi dispun de multe mijloace. Insă noi putem fi şi mai mulţi. Şi la fel de organizaţi. Lipsa de mijloace o putem suplini prin creativitate.

Sursa/republicată de:

From :

http://farafracturare.ro/ne-organizam-intalnirea-nationala-a-activistilor-antifracturare-la-fanfest/

********************************************************************************************************

Mesaje pentru Pungesti
La standul antifracturare de la Street Delivery am strans mesaje ale oamenilor pentru Pungesti si pungesteni, care au intrat in mentalul colectiv al romanilor ca unii dintre cei mai curajosi romani.
Fie ca exemplul lor sa fie dus mai departe de alte comunitati care vor alege sa isi apere viata, apa, aerul si pamantul in fata agresiunii fara precedent a frackerilor.

Rezista, Pungesti!
Rezista, Romania!

#uniti #rezistam #invingem

***********************************************

Nous avons récupérés des messages de la part des gens lors de l’événement anti-fraturation «Street Delivery» -«Distribution de rue»- organisé a Bucarest. Ces habitants de Pungesti sont entrés dans la conscience collective des Roumains comme quelques-uns des plus braves Roumains. Que leur exemple soit suivi par d’autres communautés qui choisissent de défendre la vie, l’eau, l’air et la terre en face de l’agression sans précédent des individus et corporations pro-fracturation. Tiens bon, Pungesti! Tiens bon, la Roumanie! #unis #resistons #vainquons

**************************************************

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης δρόμου «Street Delivery» που έγινε στο Βουκουρέστι ενάντια στην Υδραυλική Εξόρυξη Σχιστολιθικού Αερίου (Fracking) ο κόσμος που συμετείχε έγραψε μυνήματα για τους κατοίκους του χωριού Pungesti (Σημ.τ.Συντ : Πουνγκέστι είναι το Ρουμάνικο «Γαλατικό χωριό» που αντιστέκεται στην Chevron )!
Οι κάτοικοι αυτού του χωριού μπήκαν στην συλλογική συνείδηση των Ρουμάνων ( και όχι μόνον) σαν οι πιο γενναίοι . Ευχόμαστε και δουλεύουμε έτσι ώστε το παράδειγμά τους να ακολουθηθεί και από άλλες κοινότητες που επιλέγουν να υπερασπιστούν την Ζωή ,το Νερό , τον Αέρα και την Γή ενάντια στην χωρίς προηγούμενο επιθετικότητα των ατόμων και των εταιριών που λεηλατούν τη γή προωθώντας το Fracking !
ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ ΠΟΥΝΓΚΕΣΤΙ !
ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ ΡΟΥΜΑΝΙΑ !
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ !

Σας παραθέτουμε παρακάτω 58 ενδεικτικά μυνήματα που μεταφράσαμε από τα Ρουμάνικα στα Γαλλικά και στα Ελληνικά :

 

1. Pungesti! Rosia Montana! Caini! Romani! Nu-i vom lasa pe ticalosi sa va / ne distruga! Pungesti! Rosia Montana! *Chiens! Roumains! Nous ne laisserons pas les bâtards vous / nous détruire!* Πουνγκέστι ! Ρόσια Μοντάνα ! Παλιόσκυλα ! Ρουμάνοι να μήν αφήσουμε τα καθάρματα να μας νικήσουν !

2.Big Up Pungesti! Prin voi aratam ca mai exista si luptatori! Much love!*  Big Up Pungesti! Par vous nous montrons qu’il existe aussi des combattants! Beaucoup d’amour! * Big Up Punguesti ! Μέσα απο εσάς δείχνουμε ότι υπάρχουν ακόμα μαχητές! Πολύ αγάπη !

3. Pungesti -> rezervatie socio-naturala. Domeniu ocrotit. * Pungesti -> Réserve socio-naturelle. Zone protégée. * Πουνγκέστι : Προστατευόμενη ζώνη κοινωνικού και φυσικού πλούτου !

4.Curaj! Dreptatea e de partea voastra!*  Courage! La justice est de votre côté! * Κουράγιο ! Το δίκιο είναι με το μέρος σας!

5. Uniti salvam toata Romania!*  Sauvons unis toute la Roumanie!* Ενωμένοι θα σώσουμε όλη την Ρουμανία !

6.If we live in a way that doesn’t sustain nature, we will «have»a world that doesn’t not sustain life!* Si nous vivons dans une manière qui ne favorise pas la nature, nous «allons vivre» dans un monde qui n’aura pas la vie! * Άν ζήσουμε με έναν τρόπο που δεν ευννοεί και που δεν θα υποστηρίζει  την φύση ,θα  «ζήσουμε » σ’έναν κόσμο που δεν θα υποστηρίζει την ζωή !

7.Luptam alaturi de voi! NU sunteti singuri! Andreea Balaurea (Bucuresti)  *Nous nous battons avec vous! Vous n’êtes pas seuls! Andreea Balauréa (Bucarest) * Αγωνιζόμαστε μαζί σας! Δέν είσαστε μόνοι σας! Andreea Balaurea (Bucuresti) 

8.Vietile noastre sunt mai ales cum ni le credem. Cred ca ne credem vieti mai frumoase. Bravo si succes! * Nos vies sont la plupart du temps ce que nous croyons. Je pense que nous pensons que nos vie sont de plus belles. Bravo et bonne chance!*Οι ζωές μας είναι αυτό στο οποίο πιστεύουμε τον περισσότερο καιρό.Πιστεύω ότι πιστεύουμε ότι οι ζωές μας είναι οι πιό ωραίες.Μπράβο και καλή τύχη !

9.Romania are nevoie de asa oameni liberi si curajosi ca voi. Respect. Sustin. Iubesc! * La Roumanie a besoin de gens si libres et courageux comme vous. Mon respect. Mon soutien. Mon amour!* Η Ρουμανία έχει ανάγκη ανθρώπους τόσο γενναίους και ελεύθερους σαν κι’ εσάς! Έχετε τον σεβασμό , την υποστήριξη και την αγάπη μου !

10.Nu va lasati fratilor! Suntem alaturi de voi! * Tenez bon, frères! Nous sommes avec vous!* Κρατάτε γερά αδέρφια!Είμαστε μαζί σας !

11.Refuzati! Rezistati! *  Refusez! Résistez! *Αρνηθήτε! Αντισταθήτε!

12.Pungesteni, nu uitati: cu totii suntem frati! * Habitants de Pungesti n’oubliez pas, nous sommes tous frères !* Κάτοικοι του Πουνγκέστι  μήν ξεχνάτε ότι είμαστε όλοι αδέρφια!

13.Lupta!! * Lutte!* Αγώνας !

14.Nu sunteti singuri!*  Vous n’êtes pas seuls! * Δέν είσαστε μόνοι !

15.Curaj! Suntem alaturi de voi! * Courage! Nous sommes avec vous!* Κουράγιο είμαστε μαζί σας !

16. Tinerii sunt cu voi! *  Les jeunes sont avec vous!* Οι νέοι είναι μαζί σας !

17. (probablement un enfant) Ama * Σ’ αυτό το μύνημα υπήρχε ζωγραφισμένη μιά καρδιά προφανώς απο κάποιο παιδάκι !

1468754_504054823034845_53988548_n

 

 

18. Trebuie sa nu-i scapati din ochi pe politicieni.* Vous devez avoirs les politiciens toujours à l’œil.* Πρέπει να έχετε πάντα τον νού σας με τους πολιτικούς.

19.Suntem alaturi de voi! Sa nu cedati niciodata! * Nous sommes avec vous! N’abandonnez jamais! * Είμαστε μαζί σας ! Μήν εγκαταλείψετε ποτέ !

20. Don’t give up! Imi pare rau ca nu sunt alaturi de voi! Respect! * N’abandonnez pas! Désolé de ne pas être avec vous! Respect! * Μήν εγαταλείπετε τον αγώνα! Λυπάμαι που δεν μπορώ να είμαι εκεί μαζί σας! Έχετε όλον μου τον σεβασμό!

21. Tineti-va tare! Bucurestiul va sustine! * Tenez bon! Bucarest vous soutien!* Κρατάτε γερά!Το Βουκουρέστι σας υποστηρίζει!

 

22. Natura le va echilibra pe toate. Noi suntem parte din natura. Echilibrul vietilor noastre poate ajuta natura. Pace.  *La nature va équilibrer tout cela. Nous faisons partie de la nature. L’équilibre de nos vies peut aider la nature. Paix. * Η φύση θα τα εξισορροπήσει όλα αυτά.Αποτελούμε μέρος της φύσης. Η ισορροπία στις ζωές μας μπορεί να βοηθήσει την φύση.Ειρήνη.

23. Sunteti mai curajosi ca toata Romania! *Vous-êtes plus braves que toute la Roumanie! * Είσαστε οι πιό γενναίοι σ’όλη τη Ρουμανία!

24.Solutia gazelor de sist este falsa- fara efect. Atentia trebuie indreptata catre hidro si nucleara.* Le gaz de schiste est une fausse solution, sans effet. Il faut faire attention à l’hydroélectricité et le nucléaire. * Το σχιστολιθικό αέριο είναι μιά ψεύτικη λύση χωρίς αποτέλεσμα.Πρέπει να προσέξουμε την υδοϋλεκτική και την πυρηνική ενέργεια.

25. Cand actiunile omului sunt in conflict cu natura din care suntem parte, natura va fi in conflict cu oamenii. Protejati natura! * Lorsque les actions humaines sont en conflit avec la nature dont nous faisons partie, alors la nature sera en conflit avec les gens. Protégez la nature!*  Όταν οι ανθρώπινες πράξεις αντιμάχονται την φύση της οποίας είμαστε μέρος προκαλούν την εναντίωση της φύσης προς τους ανθρώπους.Να προστατεύουμε την φύση.

26. Curajul vostru ne inspira! Merci Pungesti! Ioana, Paris * Votre courage nous inspire! Merci Pungesti! Ioana, Paris* Το κουράγιο σας μας εμπνέι !Ioana, Paris

27. Curaj! Marius, Bucuresti * Courage! Marius, Bucuresti * Κουράγιο !Marius, Bucurest

28. Suntem alaturi de voi! Semnat: Bucuresti !* Nous sommes avec vous! Signé: Bucarest* Είμαστε μαζί σας! Υπογραφή Βουκουρέστι

30. Banul e ochiul dracului. * L’argent est l’œil du diable.* Το χρήμα είναι το μάτι του διαβόλου.
31. Rezistati! Va iubim *Résistez! Nous vous aimons* Αντισταθήτε ! Σας αγαπάμε!

32. Curajul vostru ne da putere! Bianca Maria Oancea *Votre courage nous donne la force! Bianca Maria Oancea* Το κουράγιο σας μας δίνει δύναμη!Bianca Maria Oancea

33. Curaj! Suntem alaturi de voi! * Courage! Nous sommes avec vous!* Κουράγιο ! Είμαστε μαζί σας!

34. Va respect Sunt alaturi de voi Este cauza corecta* Je vous respecte Je suis de votre côté C’est la bonne cause* Έχετε τον σεβασμό μου.Είμαι μαζί σας .Αυτός είναι ένας δίκαιος αγώνας.

35. Curaj si toata stima pentru voi!* Courage et toute l’estime pour vous!* Κουράγιο. Έχετε όλη μας την εκτίμηση!

36. Pungasii nu au ce cauta la Pungesti!* Les voleurs n’ont rien à faire à Pungesti!*Οι  κλέφτες δεν έχουν καμιά δουλειά στο Πουνγκέστι !

37. Multumim ca sunteti constienti, treji, activi…salvati albinele! *Nous vous remercions parce que vous êtes conscients, éveillés, actifs … Sauvez les abeilles!* Σας ευχαριστούμε γιατί είσαστε συνειδητοί , αφυπνισμένοι και ενεργοί …Σώστε τις μέλισσες!

38. Curaj, multi ne gandim la voi si cum sa va ajutam!* Courage, beaucoup pensent à vous et aux moyens de vous venir en aide!* Κουράγιο , πολλοί σας σκέφτονται και προβληματίζονται πάνω στα μέσα που θα χρησιμοποιήσουν για να σας εκφράσουν την αλληλεγγύη που σας αξίζει!

39. Unissons-nous pour résister au monde de l»argent, un autre monde est possible dans le respect de notre terre, des êtres humains et de tous les êtres vivants!*  Sa ne unim pentru a rezista lumii conduse de bani, o alta lume este posibila in respectul Pamantului, a oamenilor si a tuturor vietuitoarelor!*Ας ενωθούμε για ν’ αντισταθούμε στον κόσμο του χρήματος , ένας άλλος κόσμος είναι δυνατός μέσα απο τον σεβασμό της γής μας , των ανθρώπων και κάθε ζωντανού πλάσματος!

40. Lumea iti va auzi povestea!* Le monde va connaître ton histoire!* Ο κόσμος θα μάθει την ιστορία σου !

41. Fiti tari! Sa nu ne lasam pacaliti! *Soyez forts! Ne soyons pas dupes!* Να είστε δυνατοί! Δεν είμαστε κορόϊδα !

42. Nu renuntati niciodata! Aparati-va opinia! Scarlat Cornelia, Bucuresti* N’abandonnez jamais! Défendez votre opinion! Scarlat Cornelia, Bucarest * Μήν τα εκαταλείψετε ποτέ! Υποστηρίξτε την γνώμη σας!Scarlat Cornelia, Bucarest

43. Luptati pana la capat!*  Battez-vous jusqu’à’ à la fin!* Αγωνιστήτε μέχρι τέλους!

44. Va sustinem! Studentii FIMM.* Nous vous soutenons! Les étudiants FIMM * Σας στηρίζουμε ! Φοιτητές του FIMM

45. Couraj!*  Courage!* Κουράγιο

46. Rezista, Pungesti!* Résiste, Pungesti!* Αντιστάσου Πουνγκέστι !

47. Sint cu voi! * Je suis avec vous! Fabrice (France Lille/ Bucarest (?) ) * Είμαι μαζί σας !Fabrice (France Lille/ Bucarest (?) )

48. Rares si Matei (7 ani) sunt alaturi de copiii din Pungesti! * Rares et Mathieu (7 ans) sont à coté des enfants de Pungesti! * Ο Rares και ο Matei (7 ετών) είναι στο πλευρό των παιδιών απο το Πουνγκέστι !

49. Romanii sunt cu voi!!! Rezistati!!! * Les Roumains sont avec vous!!! Résistez!!! * Οι Ρουμάνοι είναι μαζί σας! Αντισταθήτε!

50. Do not ruin the world that your children will live in.* Ne gâchez pas le monde dans lequel vos enfants vont vivre.* Μήν καταστρέφετε τον κόσμο που θα ζήσουν τα παιδιά σας.

51. Pungesti 2014. Bucuresti, unde esti? La Pungesti!!!*  Pungesti 2014. Bucarest, où es-tu? A Pungesti!!!* Πουνγκέστι 2014.Πού είσαι Βουκουρέστι ? Στο Πουνγκεστι !

52. Love and faith! * Amour et foi!* Αγάπη και πίστη !

53. Voi luptat pentru noi toti si stiu ca va este foarte, foarte greu si ca uneori va simtiti singuri si coplesiti si vreau sa va dau putere si curaj si dragoste si mai multa determinare sa luptati pana invingeti. Solidaritate cu Pungestiu. Va iubesc. *Vous luttez pour nous tous et je sais que c’est très, très difficile pour vous et que parfois vous vous sentez seuls et débordés et je veux vous donner de la force et du courage et de l’amour et encore plus de détermination pour lutter jusqu’à ce que vous vainquez. Solidarité avec Pungesti. Je vous aime.* Αγωνιζετε για όλους εμάς και ξέρω ότι είναι πολύ -πολύ δύσκολο και ότι μερικές φορές θα αισθάνεσθε μόνοι και εγκαταλειμμένοι  .Θέλω να σας δώσω δύναμη , κουράγιο και αγάπη για να έχετε ακομα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και να αγωνιστήτε μέχρι να νικήσετε. Αλληλεγγύη με το Πουγκέστι. Σας αγαπώ.


54. Sistemul care v-a obligat sa treceti prin asta, sta sa moara. Si suntem multi care construim o lume mai buna in fiecare zi . Ramaneti puternici, suntem cu voi! * Le système qui vous a forcé à passer par là, est mort. Et nombreux sont ceux qui construisent un monde meilleur chaque jour. Restez fort, nous sommes avec vous! * Το σύστημα που σας ανάγκασε να τα περάσετε αυτά έχει πεθάνει . Πολλοί είναι εκείνοι που καθημερινά χτίζουν έναν καλύτερο κόσμο. Να παραμείνετε δυνατοί , είμαστε μαζί σας!

55. Rezistati! Suntem cu voi! Voi salvati Romania. Dumnezeu e cu voi! * Résistez! Nous sommes avec vous! Vous sauvez la Roumanie. Dieu est avec vous!* Αντισταθήτε! Είμαστε μαζί σας !Σώζετε την Ρουμανία . Ο Θεός είναι μαζί σας !

56. Dreptatea este cu cei curajosi. Dragostea ajuta pe cei curajosi. Suntem tot mai multi in ajutorul vostru.*  La justice est du coté des braves. L’amour aide les braves. Nous sommes de plus en plus nombreux à venir en votre aide! *  Η δικαιοσύνη είναι με το μέρος των γενναίων! Η αγάπη βοηθάει τους θαρραλέους! Είμαστε κάθε μέρα και περισσότεροι στο πλευρό σας!

57. Nu avem nevoie de fracturare! Folositi tehnologiile curate! *Nous n’avons pas besoin de la fracturation! Utilisez les technologies propres!* Δέν χρειζόμαστε το Φράκινγκ! Χρησιμοποιήστε καθαρές τεχνολογίες!

58. Fiti tari! Toti suntem mandrii de voi si ne gandim la voi. Imi doresc sa fie mai multi care sa vrea sa iasa in strada. Voi face tot ce pot! Tineti minte ca luptati pentru Pungesti! Rosia Montana! Caini! Romani! Nu-i vom lasa pe ticalosi sa va / ne distruga! * Soyez forts! Nous sommes tous fiers de vous et pensons à vous. J’aimerais qu’il y ait plus qui voudraient aller dans la rue. Je ferai ce que je peux! Rappelez-vous que vous luttez pour Pungesti! Rosia Montana! Chiens! Roumains! Nous ne laisserons pas les bâtards vous / nous détruire!* Να είστε δυνατοί! Είμαστε περήφανοι για σάς και σας σκεφτόμαστε.Θα ήθελα να υπήρχαν περισσότεροι άνθρωποι διατεθημένοι να κατέβουν στον δρόμο ! Απο την μεριά μου θα κάνω ότι μπορώ! Να θυμάστε ότι αγωνίζεσθε για το Πουνγκέστι !Για την Ρόσια Μοντάνα! Παλιόσκυλα! Ρουμάνοι δεν θ’ αφήσουμε τα καθάρματα να σας /μας νικήσουν !

From :

Maria Olteanu
 Daria Pîrvu

 Mobilizare naţională pentru sprijinirea legii de interzicere a fracturării hidraulice în România

 

 

 

De mâine, 30 iulie, începem strangerea de semnături pe petiţia de susţinere a legii de interzicere a fracturării hidraulice de mare volum, despusa la Senat şi sprijinită de mai mulţi parlamentari. 
Va exista o locaţie (itineranta) unde se vor aduna semnaturi si se vor depune, de catre cei din Bucuresti, care vor sa se implice si să adune semnaturi, listele cu semnături strânse de ei. Săptamâna aceasta ne gasiţi pe platforma din faţa tramvaiului, de la Sfantu Gheorghe. Saptamâna următoare ne veţi găsi la metrou, la Piata Romană, în faţa KFC. Iar în săptămâna 18-25 august, ne veţi găsi la Magazinul Unirea, în faţa magazinului H&M. 

La link-ul următor puteţi vedea petiţia de sprijin a Legii: http://goo.gl/wWLkXA
Petiţia nu poate fi semnată online pentru că alaturi de semnatură sunt necesare şi date de identificare. Ea trebuie descărcata şi semnată, preferabil de mai multe persoane, iar apoi trimisă prin poştă la adresa Calea Griviţei, nr 39, ap.3, sector 1, București, cod poştal 010703. Prima tranşă de semnaturi va trebui trimisă la sediul din Griviţei până pe 27 august, pentru a trimite această tranşă către Senat, care îşi începe activitatea la 1 spetembrie şi e posibil ca legea noastră să se voteze la primele şedinţe. Cea de-a doua tranşă are ca deadline data de 15 octombrie, când legea se mută la Camera Deputaţilor. În funcţie de cum se va mişca efectiv legea, vom decala şi noi aceste date finale. 

Cei care doresc să ajute cu strânsul semnăturilor pentru petiţtie, pot accesa la acest link tabelele de semnături: http://goo.gl/XQdjKJ
Între 28 iulie şi 24 august, cu o pauză de o săptămâna pe durata Fânfest, în Bucureşti se vor strânge semnături pentru petiţia se susţinere a legii. Cei care vor să facă voluntariat la punctele de colectare din Bucureşti, sunt invitaţi să se înscrie aici: http://goo.gl/jqayZN 
Pagina de Facebook unde sunt concentrate informaţiile despre legea antifracturare este, inclusiv textul legii: http://goo.gl/TYnztv
Explicaţii despre proiectul de Lege puteţi afla şi în interviul acordat Epoch Times Romania aici: http://goo.gl/pQTphQ
Haideti, implicati-va si voi, e nevoie de fiecare din noi. Cu siguranţă, fiecare poate strţnge cel puţin 10 semnaturi.
Mobilizarea!!!
Sa se auda la Palatul Parlamentului ca Romania nu vrea fracturare hidraulică!
Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: