Αρχική > Ανακοινώσεις, Αναλύσεις, Δράσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Καλέσματα, Προτάσεις, Πολυμέσα > 3 Φεστιβάλ Χρωμάτων Μεταξουργείου –Κεραμεικού! 14+15/6/14

3 Φεστιβάλ Χρωμάτων Μεταξουργείου –Κεραμεικού! 14+15/6/14

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟΥ -ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ
ΧΡΩΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

(Φωτογραφίες: Πηνελόπη Γερασίμου )

 

Tο Φεστιβάλ Χρωμάτων Μεταξουργείου-Κεραμεικού ξεκίνησε για πρώτη φορά τον Μάιο 2013, ακολούθησε καθώς βγαίναμε από το καλοκαίρι το Φεστιβ(Γ)άλ Χρωμάτων τον Οκτώβριο 2013, και σήμερα στις 14 Ιουνίου γιορτάζουμε το 3ο συνολικά τον Φεστιβάλ Χρωμάτων Μεταξουργείου –Κεραμεικού!

Το Φεστιβάλ Χρωμάτων είναι μια πανήγυρη Χρώματος και Μουσικής – – – με δημιουργικές δράσεις, που αξιοποιεί τις δυνατότητες έκφρασης στον Δημόσιο Χώρο και συγκεκριμένα στο ανθρώπινο αστικό κολλάζ της περιοχής του Μεταξουργείου. Με σεβασμό στην πολυχρωμία της γειτονιάς, με επίγνωση και με στόχο πάντα να περάσουμε καλά σκορπώντας κέφι, χαμόγελα και αΓαΠη , οργανώνουμε πάντα μια σΥμπαρΑγΩγΗ ΧρώΜαΤοΣ, ΜουΣικΉς και ΔημιουρΓιάΣ !!

<p><a href=»http://vimeo.com/98022108″>FesTivaL of CoLourS MeTaXouRGeiO AtHenS</a> from <a href=»http://vimeo.com/user1793805″>ioan sal</a> on <a href=»https://vimeo.com»>Vimeo</a>.</p>
Μουσικοί, μπάντες, καλλιτέχνες, street performers, ακροβάτες, street art & grafiti artists, χορευτές, χειροτέχνες, yogis, μάγειρες, άνθρωποi με πολύχρωμες ιδέες που απλά θέλουν να βοηθήσουν αποτελούν την ανοιχτή μας ομάδα του Φεστιβάλ Χρωμάτων Μεταξουργείου -Κεραμεικού !!!


Το όλο εγχείρημα είναι μία αυτό-οργανωμένη προσπάθεια, και στηρίζεται στην προσωπική ενέργεια των ανθρώπων που το στηρίζουν. Τα δρώμενα, τα υλικά, τα ΧρΩΜαΤα, το συνολικό στήσιμο του Φεστιβάλ, χρηματοδοτείται από όλους όσους συμμετέχουν και από όλους όσους θέλουν να συμβάλλουν. Το Φεστιβάλ είναι εντελώς μη κερδοσκοπικό και δεν υποστηρίζει χρηματικές συναλλαγές κατά την διάρκεια του.
Κάθε βοήθεια και κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ είναι πάντοτε παραπάνω από ευπρόσδεκτη !!!
*Το Φεστιβάλ Χρωμάτων Μεταξουργείου-Κεραμεικού δεν δίνει συνεντεύξεις, μιλάει από μόνο του ))!


……………………………………………………………………………………………
The 3rd Color Festival of Metaxourgeio-Kerameikos, is an independent, self-structured, self-supported and self-financed fest by individual efforts and people. We are an open-team, which leaves, creates and dedicates itself in providing opportunities for serious fun and creation within the multi colored urban environment of Metaxourgeio area in Athens.

Our actions involve many areas of making and a lot of CoLoR. These range from planting activities, music happenings, street-art projects, yoga practices, open handcraft- workshops for children and adults, constructional projects for public spaces, support of minority groups, and a variety of other things that promote better quality, healthier environment and substantial entrainment of all people of all ethnicities in public spaces.

Musicians, bands, artists, street performers, acrobats, street art and graffiti artists, dancers, crafters, yogis, cooks and people with color-full ideas that wish to support the Festival and share the same urban vision, constitute the open dream team of Color Festival of Metaxourgeio-Kerameikos.
Every help you wish to provide during the Festival is more than welcome !!!


………………………………………………………………………………………………………………………………..
Info:
festivalcolors@gmail.com
https://www.facebook.com/colorsfestivalmetaxourgeio

*********************************************************************************************

Κάποιες διευκρινήσεις / MANUAL χρήσης:
το φεστιβάλ γίνεται σε ανοιχτούς χώρους του Κεραμεικού -Μεταξουργείου χωρίς είσοδο ή κάποιο εισιτήριο.
Απλά έρχεσαι και παρακολουθείς ή συμμετέχεις στα δρώμενα χωρίς κάποια ενημέρωση /κράτηση.

Από τις 12.00 το πρωί στο Δημόσιο Σήμα (Λεωνιδου και Πλαταιών) και ως τις 18.00 θα υπάρχουν εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, Πανήγυρη Χρώματος και Μουσικής – – – με δημιουργικές δράσεις…. παιχνίδια με ανακυκλώσιμα υλικά και συσκευασίες, ζωγραφική στο πρόσωπο και στο σώμα , πολύχρωμα αξεσουάρ γεμάτα χρώμα για παιδιά και για παντοτινά παιδιά, bubbles με την MrS & MrS BubbLe, τσίρκο, ξυλοπόδαρους, το παιχνίδι του Κύκλωπα, Χουλα Χουπ, Yoga Practices, δωρεάν κοινωνική κουζίνα από τον Άλλο Άνθρωπο , κατασκευές και επισκευές στο ΔΣ με παλέτες, strEEt aRt pRojects & live DJ sets.

σΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ από τις 18.00 και μετά στην πλατεία Αυδή με lIvE muSiC, χορό, νΤου(σ)οκολάτας , χΡωμανατοπΕτΑματα πολυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ τρελή διάθεση, τεΡάΣτιΑ Χαμόοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοογελα και ποΛύ πολύ ΠοΛΥΥΥΥΥ ΑγΑπΗ!! !

Τα χρώματα στο ΧΡωμΑΤΟΠόλεμΟ της Kυριακής θα μοιραστούν δωρεάν, δεν χρειάζεται να φέρεις κάτι παρά μόνο καλή διάθεση!
Το Σάββατο για πρώτη φορά θα γνωρίσουμε το νΤου(σ)οκολάτας !!! Ένα γιγαντιαίο μΠεν μαρί σοκολάτας για όλους εΜαΣ … !!! ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΑΣ για την συΜπαραγωΓη του μΠεν μαρί !!!

Λερώνει, θα λερωθείς….. κάποια χρώματα σε κάποια ρούχα ίσως μείνουν να σου θυμίζουν πόσο ξέγνοιαστα και χρωματιστά τα πέρασες!

Επίσης, ΔΕΝ υπάρχει μπαρ ή οποιαδήποτε άλλη οικονομική συναλλαγή όποτε είσαι υπεύθυνος/η για το ποτό σου ,το νερό σου κ.λπ. ..!

Ελπίζω να βοηθήσαμε.. Θα σας δούμε όλους εκεί !!!

Μη Ξεχνάς! Το όλο εγχείρημα είναι αυτοδιοργανωμένο και στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην προσωπική ενέργεια ανθρώπων που το που το διοργανώνουν, στην γειτονιά και φυσικά σε όσους από εσάς θέλουν να βοηθήσουν. Είναι εντελώς μη κερδοσκοπικό! Κάθε βοήθεια και κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη !!!

ΠΗΓΗ / ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ :

https://www.facebook.com/colorsfestivalmetaxourgeio?fref=photo

*************************************************************************************************

Χρώμα παντού!

Φωτογραφίες: Πηνελόπη Γερασίμου

Μια διαφορετική πολυχρωμία, κυριολεκτική αυτή τη φορά, συναντούσε το Σαββατοκύριακο όποιος περνούσε από το Δημόσιο Σήμα στον Κεραμεικό και την πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο.

Πώς θα σας φαινόταν αν, εκεί που κάνετε την Κυριακάτικη βόλτα σας, βλέπατε δέκα ανθρώπους να κάνουν υπαίθρια yoga, δίπλα τους μια παρέα παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας να ζωγραφίζουν και να κάνουν χειροτεχνίες, ενώ ένας καλλιτέχνης του είδους κάνει body painting με κισσούς, μαργαρίτες και άλλα άνθη σε όποιον θέλει να «ανθίσει», ανεξαρτήτως ηλικίας; Και μάλιστα, όταν την ίδια στιγμή κάποιος προσπαθεί μπροστά στο φακό της φωτογραφικής μηχανής να φάει όσα περισσότερα καυτερά chili μπορεί για να κερδίσει ένα γλαστράκι με τον εν λόγω σπόρο;

Το 2ο Φεστιβάλ Χρωμάτων έδωσε ζωή και χρώμα στις γειτονιές αυτών των περιοχών και κατάφερε να συνδυάσει μια ποικιλία ανθρώπων-από παιδιά που είχαν έρθει με τους γονείς τους και ξετρελάθηκαν με το παιχνίδι με τα χρώματα, μέχρι φοιτητές, τουρίστες, ρομά, ανθρώπους κάθε ηλικίας που ήθελαν να βοηθήσουν και το έκαναν, Έλληνες και ξένοι-, αλλά και δράσεων.

«Υπάρχει ποικιλία στους ανθρώπους που έρχονται» λέει η Πεπίτα, εθελόντρια του Φεστιβάλ. «Το Φεστιβάλ Χρωμάτων είναι μια αφορμή για ανθρώπινες σχέσεις. Το επιθυμητό είναι αυτό εδώ, να μην έχω ιδέα τι είναι ο καθένας και παρ’ όλα αυτά να παίρνω κάτι και να δίνω κάτι στον καθένα».

Στο Δημόσιο Σήμα οι εθελοντές δούλευαν επί ώρες για να φτιάξουν καθίσματα, ώστε να μπορούν οι κάτοικοι να απολαμβάνουν το πάρκο. «Θα φτιάξουμε καθιστικές περιοχές τις οποίες θα γεμίσουμε με χρώμα σε επόμενη δράση. Πάνω απ’ όλα, θέλουμε να φτιάχνουμε τη διάθεση, χωρίς να υπάρχουν εμπορικές συναλλαγές σ’ αυτό. Το Φεστιβάλ ξεκίνησε με αφορμή τα χρώματα, την ένωση των λαών» λέει η Πόπη, εθελόντρια στο Φεστιβάλ.

«Σήμερα στο Φεστιβάλ βάζουμε χρώμα, με διάφορες μορφές» συνεχίζει. «Είτε είναι με φυτά, είτε μέσω workshop και παιδικών παιχνιδιών, είτε είναι street art και παράλληλα, επειδή είναι ένα αυτό-οργανωμένο φεστιβάλ από ανθρώπους που ζουν, λειτουργούν ή εμπνέονται μέσα από αυτή την πιο σκοτεινή και πολιτισμικά πλούσια περιοχή της πόλης, κάνουμε και παρεμβάσεις για να γίνει καλύτερη». Αυτό κάνουν οι εθελοντές ζωγραφίζοντας τον τοίχο, για να δώσουν μια καλλιτεχνική νότα στον χώρο.

Την ίδια ώρα κάποια άλλα μέλη της ομάδας ετοιμάζουν τα σακουλάκια με τα χρώματα για τον «χρωματοπόλεμο» που θα αποτελέσει το αποκορύφωμα του Φεστιβάλ. Είναι γεμάτοι χαρά, όρεξη, πειράζουν και βοηθούν ο ένας τον άλλον σε ένα κλίμα συνεργασίας και γιορτής.

«Κάθε φορά οι εθελοντές είναι λίγο περισσότεροι» σημειώνει η Πόπη. «Πάντα υπάρχει ανάγκη για εθελοντισμό, δηλαδή υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται με δράσεις, performances, διάφορα πράγματα. Απλά, τις μέρες του φεστιβάλ χρειαζόμαστε εθελοντές, γιατί τις μουσικές σκηνές τις στήνουμε μόνοι μας. Τα πράγματα που φέρνουμε εδώ, οι παλέτες, το να καθαρίσουμε τους χώρους, ακόμη και από τις ακαθαρσίες σκύλων, είναι πράγματα δύσκολα και εκεί ο εθελοντισμός λείπει».

Όλη η ουσία του Φεστιβάλ, λοιπόν, βρίσκεται στους ανθρώπους που συγκεντρώνονται, προσπαθούν και δημιουργούν μαζί, όπως εξηγεί και η Πεπίτα. «Το νόημα για μένα είναι πρώτον, οι ανθρώπινες σχέσεις που χτίζονται με διάφορους τρόπους -κι αυτός είναι ένας- και μετά, η επανοικειοποίηση, η επανάχρηση του δημόσιου χώρου. Δεν υπάρχει κάποιος εδώ που να μην χαίρεται μ’ αυτό που γίνεται».

Δίπλα στο χρώμα και τα παιχνίδια, οι εθελοντές της Κοινωνικής Κουζίνας-Ο Άλλος Άνθρωπος ετοιμάζουν το γεύμα που θα μοιραστούν όλοι, εθελοντές, επισκέπτες του φεστιβάλ και περαστικοί.

Ο εμπνευστής της Κοινωνικής Κουζίνας, Κώστας Πολυχρονόπουλος, σημειώνει πως ο σκοπός της δράσης τους είναι κοινός με του φεστιβάλ. «Μαγειρεύουμε, με πρόσχημα την τροφή, για να φέρουμε τους ανθρώπους μας πιο κοντά, να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, αλλά και εκείνους που δεν έχουν ανάγκη το φαγητό, αλλά έναν άνθρωπο για να μιλήσουν. Αυτό κάνουμε. Στηριζόμαστε στην αλληλεγγύη των ανθρώπων, είτε είναι ένας άστεγος είτε επιχειρηματίας».

Αυτοί οι τόσο διαφορετικοί άνθρωποι πήραν στα χέρια τους κάτι μικρό με σκοπό να κάνουν τη διαφορά. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως τα κατάφεραν βλέποντας ένα άδειο και παραμελημένο οικόπεδο να μετατρέπεται σε καλλιτεχνικό δρώμενο με σκοπό να το απολαμβάνουν όλοι, κάνοντάς το σημείο συνάντησης.

ΠΗΓΗ / ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ( SEE MORE FOTOS ) :

http://popaganda.gr/%CF%87%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%8D/

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: