Αρχική > Ανακοινώσεις, Δράσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Καλέσματα, Προτάσεις, Πολυμέσα > Επείγον κάλεσμα : » Όχι στον εκτοπισμό των Ρομά Χαλανδρίου στις 17 Ιουνίου 2014 !»

Επείγον κάλεσμα : » Όχι στον εκτοπισμό των Ρομά Χαλανδρίου στις 17 Ιουνίου 2014 !»

Στις 17 Ιουνίου οι Ρομά του καταυλισμού Νομισματοκοπείου στο Χαλάνδρι περιμένουνε μπουλντόζες με εισαγγελέα.

Περιμένουν μέχρι τελευταία στιγμή ανάκληση της απόφασης από νομικά μέσα που χρησιμοποιούν, ωστόσο θα χρησιμοποιήσουν για εκείνη τη μέρα και όποιο άλλο μέσο κρίνουν πρόσφορο για να αποτρέψουν την καταστροφή των σπιτιών τους και τον εκτοπισμό τους σε πρώην νατοϊκή βάση στου διαόλου τον πατέρα κυριολεκτικά στο όρος Πατέρα στα Μέγαρα. Κανονικό φασιστικό γκέτο, καραμπινάτη εκδήλωση -ακόμα μία- θεσμοποιημένου φασισμού. Ασχέτως των μέσων που οι ίδιοι θα προκρίνουν για να αντισταθούν -όπως έχουν αποφασίσει- θεωρώ ότι όποιος/α «στηρίζει φαβέλες» και τον αφορά ο φασισμός γενικώς αλλά εμπράκτως κι όχι αορίστως ή δεν τον εξαντλεί στον «αντιχρυσαυγιτισμό» (λες κι η σβάστικα μόνο είναι φασισμός) οφείλει να προσπαθήσει να είναι εκεί από το πρωί. Για νεότερες εξελίξεις, θα ενημερώσω το συντομότερο.

Πήγαμε σήμερα κάποιοι άνθρωποι από «κατάληψη Πραπόπουλου» και «Σβήστε τους » και μιλήσαμε με τον Νίκο (Κάτσαρη) και το Στέλιο (Καλαμιώτη) ,γραμματέα και πρόεδρο αντίστοιχα του συλλόγου των τσιγγάνων «Ελπίδα» του Νομισματοκοπείου Χαλανδρίου. Έχουν αγωνία για 17, είναι η τρίτη και φαρμακερή έξωση που δέχονται κατά σειρά κι αυτή τη φορά μοιάζουν τα πράγματα πιο σοβαρά. Είπαμε ότι θα είμαστε σε επαφή και ότι θα προσπαθήσουμε κι απ’τη μεριά μας να είμαστε κάποιος κόσμος στις 17, οπότε και περιμένουν μπουλντόζες με βάση τα δεδομένα μέχρι τώρα.

Βέβαια , θεωρώ αυτονόητο είτε μου αρέσει είτε όχι ότι θα σεβαστούμε πρώτα τον τρόπο που θέλουν να το χειριστούν οι ίδιοι είτε συμφωνούμε είτε όχι.

Συμφωνήσαμε να κάνουμε στο πλαίσιο αντιφασιστικού διημέρου εκδήλωση με θέμα «θεσμοποιημένος φασισμός, ο εκτοπισμός των Ρομά του Χαλανδρίου» στις 29 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου με συζήτηση όπου θα μιλήσουν πρωτίστως οι ίδιοι στις 18:00 και γλέντι μετά στις 21:00 όπου θα έχουμε φέρει όλοι/ες ρεφενέ κρασιά και φαγητά αλλά και όργανα.

Όλα αυτά με δεδομένο βέβαια ότι η μάχη στις 17 θα έχει κερδηθεί είτε με ανάκληση της απόφασης είτε με όποιο άλλο τρόπο κρίνουν πρώτα οι ίδιοι οι Ρομά πρόσφορο ενισχυμένοι κι από αλληλέγγυους/ες.

ΠΗΓΗ / ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ :

https://athens.indymedia.org/post/1526280/

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: