Αρχική > Ανακοινώσεις, Αναλύσεις, Δράσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Καλέσματα, Προτάσεις, Πολυμέσα, Ψηφίσματα > Κάλεσμα : Συγκεντρώσεις ενάντια στην ρίψη των Χημικών στην Θαλασσά μας ,Πέμπτη 5/6/14( Γύθειο , Χανιά , Ποτ. Κυθήρων). Λιμάνι ΓΥΘΕΙΟΥ , 19:30 Κεντρ. Πλατεία!ΧΑΝΙΑ , 19:30 Πλ. Αγοράς!ΚΥΘΗΡΑ 18:00Πλ. Ποταμού * SIGN THE PETITION!

Κάλεσμα : Συγκεντρώσεις ενάντια στην ρίψη των Χημικών στην Θαλασσά μας ,Πέμπτη 5/6/14( Γύθειο , Χανιά , Ποτ. Κυθήρων). Λιμάνι ΓΥΘΕΙΟΥ , 19:30 Κεντρ. Πλατεία!ΧΑΝΙΑ , 19:30 Πλ. Αγοράς!ΚΥΘΗΡΑ 18:00Πλ. Ποταμού * SIGN THE PETITION!

ΧΗΜΙΚΑ ΣΥΡΙΑΣ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΥΘΕΙΟ
ΠΕΜΠΤΗ 5 IOYNIOY
Σας προσκαλούμε την Πέμπτη 5 Ιουνίου, στις 19:30, στο Γύθειο (στην κεντρική πλατεία, στο λιμάνι), σε ανοιχτή συγκέντρωση κατά της Εξουδετέρωσης των Χημικών Όπλων της Συρίας στην Κλειστή Θάλασσα της Μεσογείου. Ο Αλιευτικός Σύλλογος Ανατολικής Μάνης «Λακωνικός Κόλπος» και ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Όμιλος Μάνης διοργανώνουν την εκδήλωση, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συντονιστικού Χανιών για εκδηλώσεις κατά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 5 Ιουνίου.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει συμβολική εν πλω διαμαρτυρία των καϊκιών μέσα στο λιμάνι του Γυθείου. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει το τοπικό μουσικό σχήμα «Περί Ορισμένης Ευθύνης».
Επίσης, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από τον Αλιευτικό Σύλλογο Ελαφονήσου αλλά και ψαράδες από όλον το Λακωνικό Κόλπο για να ενώσουν τη φωνή τους με τους συναδέλφους τους ψαράδες στη Μάνη.
Τέλος, θα διαβαστεί χαιρετισμός των εκδηλώσεων σε Χανιά, Κύθηρα και Γύθειο από την ιταλική SOS MEDITERRANEO που δραστηριοποιείται στη νότια Ιταλία κατά της «εξουδετέρωσης» των χημικών στη Μεσόγειο αλλά και κατά της μεταφόρτωσής τους σε λιμάνι της Καλαβρίας.
– Δείτε το ιταλικό Δελτίο Τύπου (3/6/2014) από το Συντονιστικό Καλαβρίας:
http://destruction-of-chemical-weapons.blogspot.gr/2014/06/3-2014.html
– Για ενημέρωση εκδηλώσεων από Κρήτη:
http://destruction-of-chemical-weapons.blogspot.gr/
– Για ενημέρωση εκδηλώσεων από Κύθηρα-Αντικύθηρα:
https://www.facebook.com/pages/Kythera-AntikytheraNO-chemicals-in-the-Mediterranean/1501787723376840

ΠΗΓΗ / ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ :

https://www.facebook.com/peripolo.manis

http://peripolomanis.blogspot.gr/

*******************************************************************************************************

5 Ιουνίου: Συλλαλητήριο στα Χανιά για τα χημικά της Συρίας

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος επέλεξαν συμβολικά στα Χανιά για την επόμενη διαμαρτυρία κατά της καταστροφής των χημικών της Συρίας ανοιχτά της Κρήτης
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Αγαπητοί φίλοι,
το Συντονιστικό Χανιών ενάντια στην καταστροφή τον χημικών της Συρίας στην Μεσόγειο απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής προς όλους την πέμπτη 5 Ιουνίου 2014 και ώρα 19:30 στην ανοικτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας – συλλαλητήριο στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.
Πρέπει να δώσουμε για ακόμα μία φορά ένα βροντερό παρόν γιατί ο αγώνας συνεχίζεται,διευρύνεται,κλιμακώνεται και δεν θα λάβει τέλος αν δεν καταφέρουμε να το αποτρέψουμε γιαυτό σας θέλουμε όλους εκεί.
Παράλληλα σε εξέλιξη είναι ο συντονισμός δράσεων ενημέρωσης και διαμαρτυρίας στην Καλαβρία (νότια Ιταλία) και στα Κύθηρα. Για τις αντίστοιχες δράσεις στη Λακωνία σύντομα θα υπάρχουν νεότερα.

ΠΗΓΗ / ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ :

http://peripolomanis.blogspot.gr/

*****************************************************************************************************

5 Ιουνίου πλατεία  Ποταμού ΚΥΘΗΡΩΝ : 18:00 Προβολή Ντοκιμαντέρ  20:00 Συναυλία

******************************************************

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΙΨΗΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ  ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟΝ  ΣΤΙΣ  17 ΜΑΪΟΥ 2014 ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

ΠΗΓΕΣ / ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ :

https://www.facebook.com/pages/Kythera-AntikytheraNO-chemicals-in-the-Mediterranean/1501787723376840

http://tsirigofm.blogspot.gr/2014/06/56.html

*********************************************************************************************************

 

Ψάρεμα τέλος στην Κρήτη – Έρχονται τα χημικά

Του Γιώργου Σαχίνη

Get Microsoft Silverlight
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/05/2014, 10:45
Τελευταία ενημέρωση: 29/05/2014, 17:17

Εν κρυπτώ, δίχως να ανακοινωθεί οτιδήποτε και στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου (δύο μέρες πριν από τις ευρωεκλογές!), πέρασε μία σε πρώτη ανάγνωση «περίεργη» απόφαση. Όπως κατήγγειλε ο καθηγητής και μέλος της πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα» Β. Πισσίας, δύο ημέρες πριν τις ευρωεκλογές εκδόθηκε υπουργική απόφαση με την οποία αναστέλλεται από τις 24 Μαΐου και έως τις 15 Ιουλίου η αλιεία σε περιοχές της Μεσογείου – νοτιοδυτικά της Κρήτης, νότια της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων, περιοχή της Μεσογείου. Πρόκειται βεβαίως για την ευρύτερη περιοχή όπου θα ξεκινήσει άμεσα η καταστροφή των χημικών της Συρίας, γεγονός που δεν παραλείπει να καταγγείλει ο κ. Πισσίας, τονίζοντας ότι πρόκειται σαφώς για σχετιζόμενα γεγονότα.

 

Η αποκάλυψη του καθηγητή – που επιβεβαιώνεται από τα σχετικά ΦΕΚ, όπου δημοσιεύτηκε η επίμαχη απόφαση της κυβέρνησης – προκαλεί νέα αναστάτωση στην Κρήτη, καθώς την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ενδέχεται να έχουν ξεκινήσει ήδη οι εργασίες καταστροφής με υδρόλυση των χημικών της Συρίας. Το διάστημα κατά το οποίο απαγορεύεται η αλιεία είναι ακριβώς το διάστημα κατά το οποίο, σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα ξεκινήσει η καταστροφή των χημικών της Συρίας πάνω στο πλοίο «Cape Ray».

Μείζον θέμα

Σύμφωνα με τον καθηγητή, που μίλησε στο Ράδιο 98,4 και την Αγγελική Δουλγεράκη, πρόκειται για μείζον εθνικό θέμα, που θα προκαλέσει νέο γύρο αντιδράσεων, καθώς έχει να κάνει με την επιβίωση των λαών της Μεσογείου. Παράλληλα αναφέρει ότι ομάδα ακτιβιστών θα βρεθεί όσο γίνεται πιο κοντά στο «Cape Ray» μαζί με αλιείς.

Τις καταγγελίες του καθηγητή συνηγορούν οι πληροφορίες από τις αρμόδιες λιμενικές Αρχές, αλλά και το Γραφείο Εποπτείας Αλιείας ότι μέχρι σήμερα οι απαγορεύσεις αλιείας στα διεθνή ύδατα είχαν να κάνουν μόνο με τον τύπο των σκαφών και αυτό όχι σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Για πρώτη φορά από το 1966 και μετά με υπουργική απόφαση τίθενται οι παραπάνω απαγορεύσεις. Σημείο αναφοράς είναι επίσης ότι στα διεθνή ύδατα το συγκεκριμένο διάστημα απαγορεύεται η αλιεία μόνο από τις ελληνικές τράτες βυθού.

Επίσημα έγγραφα

Η «Νέα Κρήτη» αποκαλύπτει και τα επίσημα έγγραφα και ΦΕΚ που αποδεικνύουν ότι παραμονές των ευρωεκλογών έχουμε και τη σχετική απαγόρευση αλιείας με υπουργική απόφαση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αλλά και σε απόλυτα οριοθετημένες περιοχές των ελληνικών και διεθνών χωρικών υδάτων που σχετίζονται άμεσα με τη διαδικασία για πρώτη φορά της υδρόλυσης εν πλω στη Μεσόγειο για τα χημικά της Συρίας.

Πέραν πάσης αμφιβολίας πλέον, το θέμα όχι απλά είναι εδώ, άμεσα και μας αφορά όλους, αλλά ήδη με αυτήν την απαγόρευση καταγράφονται οι πρώτες σοβαρές επιπτώσεις, αλλά και το πόσο επικίνδυνο είναι το όλο εγχείρημα, ούτως ώστε να εκδίδονται μέχρι και τέτοιες υπουργικές αποφάσεις.

Να κατευνάσει τα πνεύματα και τις ανησυχίες που «φούντωσαν», επιδιώκει από την άλλη ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωτοβουλίας κατά της εξουδετέρωσης των χημικών όπλων της Συρίας, Ρούσσος Κυπριωτάκης, ο οποίος με δηλώσεις του τονίζει ότι θεωρεί πως η απαγόρευση αλίευσης από μηχανότρατες δε συνδέεται με το θέμα των χημικών, όπως τις τελευταίες ώρες «κυκλοφορεί». Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και στελέχη του ΕΛΚΕΘΕ διευκρινίζοντας ότι η υπουργική απόφαση αποτελεί συμμόρφωση με ευρωπαϊκή οδηγία για την προστασία του γόνου και την αποτροπή του κινδύνου υπεραλίευσης.

Στο Ράδιο 9,84 μίλησε εκ νέου σήμερα ο Β. Πισσίας για τις αποφάσεις, τις μυστικές κινήσεις, τους φόβους και τους κινδύνους του εγχειρήματος.

***************************************************************

Σημείωση της Σύνταξης (Μολάοι) : Για λόγους αντικειμενικότητας της ενημέρωσης αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης  περί του «αβάσιμου της ανησυχίας» . Βέβαια ,όπως είναι γνωστό και έχει αποδειχθεί και στην ΠΡΑΞΗ : Εμείς  δεν τρώμε «κουτόχορτο» ,ούτε και σκοπεύουμε να φάμε «κουτόψαρο» !!!

***************************************************************

Περιφέρεια Κρήτης: «Η ανησυχία δεν είναι βάσιμη»
Καθησυχαστική εμφανίζεται η Περιφέρεια Κρήτης, η οποία ζήτησε εξηγήσεις από το υπουργείο για το πως παίρνει μέτρα για την προστασία από τις τράτες, αλλά όχι και πως προστατεύεται η περιοχή από την καταστροφή των χημικών.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση:
«Με αφορμή το θόρυβο που έχει προκληθεί από δημοσιεύματα περί απαγόρευσης της αλιείας και νοτιοδυτικά της Κρήτης λόγω της υδρόλυσης των χημικών της Συρίας, η Περιφέρεια Κρήτης επικοινώνησε σήμερα με τα αρμόδια υπουργεία και ενημερώθηκε σχετικά.

Σύμφωνα με πληροφόρηση που παρείχε η Διεύθυνση Θαλάσσιας Αλιείας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, εκδόθηκε η υπ’ αριθμό 4023/64557 ΥΑ (ΦΕΚ1307τΒ/22-5-14) σε εφαρμογή του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου (Ν4235/14) για την προστασία των ιχθυοαποθεμάτων στα χωρικά και στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου. Η εν λόγω υπουργική απόφαση προβλέπει σχετικές απαγορευτικές διατάξεις που αφορούν στην αλιεία με τράτα βυθού, για το προσεχές διάστημα.

Οι διατάξεις αυτές προκύπτουν από την ανάγκη προστασίας των ιχθυοαποθεμάτων σύμφωνα με τις σχετικές επιστημονικές παρατηρήσεις, και στο Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής με σκοπό την αειφόρο Αλιεία και την προστασία του γόνου, και δεν σχετίζονται σε καμία περίπτωση με πιθανή υδρόλυση των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο.

Την ίδια ώρα επιστήμονες του ΕΛΚΕΘΕ με δηλώσεις τους καθησυχάζουν επαναλαμβάνοντας ότι η απαγόρευση αλιείας αποτελεί συμμόρφωση με Ευρωπαϊκή οδηγία για την προστασία του γόνου αλλά και για την αποτροπή του κινδύνου του φαινομένου υπεραλίευσης.

Επομένως οποιαδήποτε ανησυχία ή συσχέτιση με πιθανή υδρόλυση των χημικών της Συρίας δεν είναι βάσιμη».

ΠΗΓΗ / ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ :

http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1143648&srv=94

************************************************************************************************

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ : ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ απο στεριά και θάλασσα ! Κυριακή 8 /6/14 , 11:00 Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ηρακλείου ( Παλαιό Ψυγείο )

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
«ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΤΕ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ – ΟΧΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ»


Με πρωτοβουλία των μαθητών της 47ης σχολής ανοιχτής θαλάσσης του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ηρακλείου, την Κυριακή 08 Ιουνίου 2014 και ώρα 11:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί εν πλω, και όχι μόνο, συγκέντρωση – διαμαρτυρία στο λιμάνι του Ηρακλείου μπροστά στον ιστιοπλοϊκό όμιλο (Παλιό Ψυγείο). Με την συνδρομή των εκπαιδευτικών σκαφών και άλλων πλωτών μέσων και την παρουσία πολιτών στο χώρο του λιμανιού, φωνάζουμε το σύνθημά μας «ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΤΕ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ – ΟΧΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ» για ν’ ακουστεί από άκρη σε άκρη.
Με την κίνηση αυτή, εκφράζουμε την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε δραστηριότητα τωρινή ή μελλοντική που μπορεί να αποτελέσει απειλή για τα θαλάσσια οικοσυστήματα και το περιβάλλον γενικότερα. Οφείλουμε να διαφωνήσουμε σε τέτοιου είδους ενέργειες, που τείνουν να μετατρέψουν το περιβάλλον σε χωματερή και λαμβάνουν χώρα, δίχως την πλήρη και σαφή ενημέρωση των κοινωνιών.
Αναγνωρίζοντας την ατομική και συλλογική ευθύνη που μας αναλογεί, και θεωρώντας δεδομένη την ευαισθητοποίηση του κόσμου, ζητούμε την δημόσια στήριξη όλων των φορέων καθώς και την ενεργό συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας σε αυτή την κίνηση διαμαρτυρίας.

Επικοινωνία: www.facebook.com/cretechem

https://www.facebook.com/events/1427912837474653/

*************************************************************************************************

Ηράκλειο 2-6-2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΣΤΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

Aισθανόμαστε την ανάγκη να απευθύνουμε θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στους αν-θρώπους που στήριξαν και στηρίζουν τις εκδηλώσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, για να μη γίνει η «εξουδετέρωση» των χημικών όπλων της Συρίας στην κλειστή θά-λασσα της Μεσογείου. Χαιρετίζουμε επίσης την εξάπλωση του κινήματος σε Πελο-πόννησο, Δωδεκάνησα, Ιταλία και Αυστραλία.

Έχουμε κατανοήσει καλά τους θανάσιμους κινδύνους που εγκυμονεί στους ανθρώ-πους και στο περιβάλλον, αυτό το ΠΛΩΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ, χωρίς την ενημέρωση και τη θέληση μας. Οι κίνδυνοι, που παραδέχονται και οι ίδιοι που θα επιχειρήσουν, για πρώτη φορά παγκόσμια, την εν πλω υδρόλυση, μπορεί να είναι από ατύχημα, τρομο-κρατικό κτύπημα, από απρόβλεπτο παράγοντα (θάλασσα – σεισμός) ή από αν-θρώπινο λάθος. Η επιστήμη γνωρίζει ότι κάθε πείραμα έχει και τις πιθανότητες α-ποτυχίας. Τα πειράματα όμως με τις δραστικές ουσίες των χημικών όπλων, που έ-χουν θανάσιμες και μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων και προκα-λούν ανεπανόρθωτες καταστροφές στο περιβάλλον, γνωρίζουμε ότι δεν προβλέπο-νται από τον Οργανισμό Απαγόρευσης Χημικών Όπλων. ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ από τις διακηρύξεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και από το διεθνές δίκαιο. Τέτοια πειράματα, για χημικά όπλα έχουν απαγορευθεί και στις χώρες παραγωγής τους. Άλ-λες χώρες της Ευρώπης αρνήθηκαν την χερσαία καταστροφή των χημικών, παρά τα οικονομικά ανταλλάγματα που εκβιαστικά τους προσέφεραν.

Λέγεται ότι η σχεδιαζόμενη υδρόλυση των χημικών στη Μεσόγειο είναι η πιο φτηνή και η πιο επικίνδυνη μέθοδος. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και άλλες μέθοδοι που εφαρμόζονται σε καλύτερα οργανωμένες, περισσότερο ασφαλείς και δοκιμασμένες εγκαταστάσεις. Επίσης γνωρίζουμε ότι υπάρχουν δυνατότητες αποθήκευσης και κα-ταστροφή τους σε σύγχρονες μονάδες όπου έχουν εξασφαλιστεί σε ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας.

Είμαστε ανυποχώρητοι μπροστά στα διλήμματα:
• Επαρκής, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση και επιστημονική συνεργασία ή αιφνιδια-στικές, πειρατικές εν πλω εφαρμογές με τακτικές εκφοβισμού;
• Σεβασμός του διεθνούς δικαίου ή μυστικές συμφωνίες, συμβόλαια σιωπής και πα-ζαρέματα;
• Απαγόρευση τέτοιου είδους πειραμάτων στη Μεσόγειο ή ανοχή και στήριξη αυτών των απόρρητων και εμπιστευτικών στρατιωτικών ενεργειών;
• Σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο περιβάλλον ή εκβιασμοί και έλλειψη πληροφόρησης για τις πιθανές θανάσιμες επιπτώσεις στην υγεία και στη μόλυνση του περιβάλλοντος;
• Είμαστε ελεύθεροι να αποφασίζουμε για το μέλλον των παιδιών και του τόπου μας ή είμαστε αφελείς, υποτελείς και αδύναμοι και πρέπει να γίνουμε ταπεινά πειραματόζωα με εξαναγκασμούς και συνωμοσίες των ισχυρών;

Είμαστε μαζί. Αγωνιζόμαστε να μη γίνει αυτό το ΕΓΚΛΗΜΑ. Για αυτούς τους λό-γους αποφασίσαμε να απευθυνθούμε και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Θεωρούμε ότι κάθε συμμετοχή στο έγκλημα αυτό αδυνατίζει, αποπρο-σανατολίζει και ακυρώνει το κίνημα και ιδιαίτερα τις δικαστικές προσφυγές μας. Δεν συμμετέχουμε στη πιθανή καταστροφή μας, αγωνιζόμαστε να μη γίνει.

Ο Κρητικός λαός δεν είναι αφελής, δεν τον ρώτησε κανείς αν θέλει την πειρα-ματική εξουδετέρωση των χημικών όπλων δίπλα του, δεν εξαναγκάζεται με α-πειλές και δεν χάνει τον προσανατολισμό του με την ύπουλη σιωπή ή τις φτηνές προφάσεις των εκτελεστών του πειράματος.

Σας ΚΑΛΟΥΜΕ, αυτή τη περίοδο, σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση για πιθανή έναρξη των «εργασιών» στο πλοίο Cape Ray, γιατί, όπως έχουμε ήδη γνω-στοποιήσει, θα είμαστε παρόντες στον τόπο του σχεδιαζόμενου εγκλήματος προ-κειμένου να προσπαθήσουμε, με κάθε μη βίαιο τρόπο, να το αποτρέψουμε. Κα-λούμε τους φορείς του Νομού, κατοίκους πόλεων και χωριών, την επιστημονική κοι-νότητα, την εκκλησία, τους νέους και νέες να ανταποκριθούν στην ανάγκη πρόληψης μιας καταστροφής. Καλούμε τους πολίτες να εκφράσουν με όποιο τρόπο μπορούν την υποστήριξη τους στο κοινό μας αγώνα και ενωμένοι να σταματήσουμε την επιχειρού-μενη εξουδετέρωση των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο.

Τέλος σας γνωστοποιούμε, ότι για την οικονομική ενίσχυση και στήριξη των δρά-σεων κατά των χημικών (έξοδα καυσίμων πλεύσης σκαφών, δικαστικές προσφυγές κλπ) χρησιμοποιείται ο λογαριασμός αλληλεγγύης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα με αριθμό 30000-229239-8-01 ή IBAN: GR750870000300000300002292398

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Ηρακλείου κατά της ‘’εξουδετέρωσης’’ των χημικών όπλων της Συρίας στην κλειστή θάλασσα της Μεσογείου

ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΛΩΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Επικοινωνία: email: eirinimesogeios@gmail.com, τηλ: 6944773555 (Σωκράτης Βαρδά-κης), 6972350768 (Γιάννης Χαρωνίτης) και 6978512779 (Πολυάνθης Συγγελάκης).

*************************************************************************************************

ΟΧΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΗΜΙΚΑ, ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑ !

Στέλνουμε από τη Λακωνία τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς μας στην Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα καθώς και σε όλες τις συλλογικότητες και τους πολίτες που εκφράζουν έμπρακτα την αντίθεσή τους στην εξουδετέρωση των χημικών όπλων της Συρίας στη θάλασσά μας.

Στέλνουμε το ψήφισμα που διακινούμε εδώ και μερικές ημέρες. Μαζί με το σωματείο μας, που ανέλαβε το συντονισμό στη Λακωνία, οι πρώτες υπογραφές συλλογικοτήτων από τον τόπο μας είναι:
– Αλιευτικός Σύλλογος «Λακωνικός Κόλπος», με έδρα το Γύθειο
– Αγροτικός Αλιευτικός Σύλλογος Σκάλας και περιχώρων
– Αγροτικός Συνεταιρισμός Γυθείου
– Δημοτική Κίνηση «Πολίτες εν δράσει» Δήμου Μονεμβασιάς
– Δικηγορικός Σύλλογος Γυθείου
– Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης
– Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Καστορείου
– Ένωση Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας
– Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Λακωνίας
– Οικολογική Πολιτιστική Κίνηση Μέσα Μάνης
– Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροκαμπίου
– Σύλλογος Επιστημόνων Ελαφονήσου
– Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Γυθείου «Η Κρανάη»
– Σωματείο Ενοικιαζόμενων Δωματίων «Ξένιος Ζευς», με έδρα τη Νεάπολη

ΨΗΦΙΣΜΑ
Κατά της Εξουδετέρωσης των Χημικών Όπλων της Συρίας στην Κλειστή Θάλασσα της Μεσογείου

 

23-04-2014
Οι πολίτες της Λακωνίας εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στη σχεδιαζόμενη «εξουδετέρωση» των χημικών όπλων της Συρίας στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου, ανοικτά των ακτών της Νότιας Πελοποννήσου, και απαιτούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση, που σήμερα έχει την Προεδρία της Ε.Ε., να θέσει βέτο κατά της απόφασης αυτής του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, με ταυτόχρονη παρέμβασή της στον Ο.Η.Ε.
· Η «εξουδετέρωση» αποτελεί μεγίστη περιβαλλοντική απειλή για το κλειστό θαλάσσιο περιβάλλον της Μεσογείου, ενός από τα πιο ευαίσθητα και πιο σημαντικά θαλάσσια οικοσυστήματα του πλανήτη, γιατί ακόμα και αν οι μέθοδοι που έχουν επιλεγεί για την καταστροφή των χημικών όπλων είναι ασφαλείς από χημική άποψη, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ατυχήματος (πχ. διαφυγή αερίου) ή ακόμα και την αποτυχία πλήρους καταστροφής όλης αυτής της ποσότητας όπλων.
· Εκτός από το θαλάσσιο περιβάλλον που θα καταστραφεί ανεπανόρθωτα σε ενδεχόμενο ατυχήματος, τα θαλάσσια ρεύματα είναι βέβαιο ότι θα μεταφέρουν τις τοξικές ουσίες στις κοντινές ακτές, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι ακτές της Λακωνίας), με ανυπολόγιστες συνέπειες στην υγεία των λαών που κατοικούν στα παράλια, στις τοπικές οικονομίες (αλιεία, τουρισμός), αλλά και στα θαλάσσια οικοσυστήματα.
· Όπως επισημαίνουν καθηγητές Ελληνικών Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων: «ό,τι χημικό, έστω και μη τοξικό, πέφτει στη θάλασσα, και δεν ανήκει στα συστατικά της, θεωρείται απρόβλεπτο για τις συνέπειές του».
· Δεν θα δεχθούμε την όποια απόφαση οποιουδήποτε οργάνου, Εθνικού ή Διεθνούς, που λαμβάνεται ερήμην των τοπικών κοινωνιών. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια τόσο σοβαρή απόφαση που απειλεί θανάσιμα την ήδη επιβαρυμένη περιβαλλοντικά με μεγάλο αριθμό διερχόμενων πλοίων θαλάσσια περιοχή της Νότιας Πελοποννήσου.
· Πιστεύουμε ότι μπορούν να εξευρεθούν ορθολογικότερες λύσεις στο πρόβλημα, όπως η διάθεση των προϊόντων της εξουδετέρωσης σε επίγειες ειδικές εγκαταστάσεις στις χώρες παραγωγούς χημικών, που έχουν τις υποδομές και την τεχνογνωσία.

ΠΗΓΗ /ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ :

http://peripolomanis.blogspot.gr/

***************************************************************************************************

PLEASE SIGN THE PETITION

UN, OPCW, Prime Ministers of Greece, Malta and Italy: Don’t allow the destruction of 800 tonnes of chemical weapons

 

Why this is important to me

(ακολουθεί το κείμενο στα ελληνικά παρακάτω)

(per italiano leggere qui di seguito)

Do not allow the destruction of 800 tonnes of chemical weapons in the Mediterranean

The Organization for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW) aims to destroy some 1,400 tons of Syrian toxic agents by mid-2014. Since many countries (Albania, Belgium, Norway and more) have refused already to undertake that risky operation in their territories, the US suggested to deploy its Field Deployable Hydrolysis System, in order to neutralize 800 tonnes of chemical weapons at sea area, in international waters between Italy, Malta and Greece. The first shipment of chemicals already departed Syria and will reach Italy soon to be reloaded to the American vessels that will commence the operation soon.

Experts and scientists from Greece and Israel have already expressed concerns regarding the effectiveness of the Hydrolysis method to neutralize chemical agents like Sarin, Mustard gases, and sulphur, while the remaining liquid waste is also highly toxic. The consequences will be destructive to the marine and coastal ecosystems, to humans and the economy, as the Mediterranean is a semi-enclosed sea with a quite slow water renewal rate.

The transport and treatment of chemicals in the Mediterranean falls short regarding restrictions in the 1982 U.N. Convention on the Law of the Sea and the 1972 London Convention on the Prevention of Marine Pollution by Dumping of Wastes and Other Matter, intended to protect the marine environment and how to transport the highly toxic cargo so it presents a minimal risk for sailors, other maritime traffic, and the oceans in general.

The destruction of 800 tonnes of chemical weapons treated with hydrolysis in the Mediterranean has a great risk and will potentially cause serious pollution, environmental degradation and severe threats to public health if an accident occurs. It does not respect local societies, international conventions and very valuable ecosystems and marine species present in the area.

We urge the Organization for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW) to reconsider better options for neutralization and dumping, and the Prime Ministers of Greece, Malta and Italy not to allow such a destructive process that will hinder the well-being of Mediterranean and European societies and ecosystems.

 

Προς: ΟΗΕ, Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW), Πρωθυπουργούς της Ελλάδας, της Μάλτας και της Ιταλίας

Μην επιτρέψετε την καταστροφή 800 τόνων χημικών όπλων στη Μεσόγειο

Ο διεθνής Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων έχει αναλάβει την καταστροφή των περίπου 1400 τόνων των Συριακών χημικών όπλων μέχρι τα μέσα του 2014. Μετά την άρνηση αρκετών χωρών (Αλβανία, Βέλγιο, Νορβηγία κ.α.) να φιλοξενήσουν στην επικράτειά τους αυτή την διαδικασία, η Αμερική πρότεινε τη χρησιμοποίηση του Συστήματος Υδρόλυσης που έχει αναπτύξει για την αδρανοποίηση 800 τόνων από τα χημικά όπλα της Συρίας σε διεθνή ύδατα, στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Ελλάδα (δυτικά τη Κρήτης), τη Μάλτα και την Ιταλία. Το πρώτο φορτίο χημικών έχει ήδη αποπλεύσει από τη Συρία με προορισμό την Ιταλία όπου θα μεταφορτωθεί στα Αμερικάνικα πλοία για να ξεκινήσει η διαδικασία σύντομα.

Ειδικοί επιστήμονες από την Ελλάδα και το Ισραήλ έχουν ήδη εκφράσει σοβαρές ανησυχίες για την αποτελεσματικότητα της μεθόδου της υδρόλυσης για να εξουδετερώσει χημικά όπως το Σαρίν, το αέριο μουστάρδας και το θειάφι, ενώ τα κατάλοιπα- υπολείμματα αυτής της διαδικασίας είναι τοξικά απόβλητα. Οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για τα θαλάσσια και παράκτια οικοσυστήματα, για τους ανθρώπους και την οικονομία, καθώς η Μεσόγειος είναι μια κλειστή θάλασσα με πολύ αργό ρυθμό ανανέωσης υδάτων.

Η μεταφορά και καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στην Μεσόγειο προσκρούει στους περιορισμούς που θέτουν η διεθνής Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας (1982) καθώς και η Συνθήκη του Λονδίνου για τη πρόληψη της θαλάσσιας ρύπανσης από την απόρριψη αποβλήτων (1972), που έχουν υιοθετηθεί για να προστατεύσουν το θαλάσσιο περιβάλλον και για να θέσουν κριτήρια για τη μεταφορά και απόρριψη τοξικών φορτίων για να μην αποτελούν κίνδυνο για τους ναυτικούς, τη ναυσιπλοΐα και τους ωκεανούς γενικότερα.

Η καταστροφή 800 τόνων χημικών όπλων επεξεργασμένων με τη μέθοδο της υδρόλυσης στη Μεσόγειο ενέχει υψηλό επίπεδο ρίσκου και θα προκαλέσει πιθανώς σοβαρή ρύπανση, περιβαλλοντική υποβάθμιση και σοβαρές απειλές για τη δημόσια υγεία αν συμβεί κάποιο ατύχημα. Μια τέτοια ενέργεια δεν σέβεται τις τοπικές κοινωνίες τις Μεσογείου, τις διεθνείς συνθήκες και τα πολύ ευαίσθητα οικοσυστήματα και θαλάσσια είδη που βρίσκονται στην περιοχή.

Καλούμε τον διεθνή Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) να εξετάσει τις εναλλακτικές επιλογές που υπάρχουν για την αδρανοποίηση και απόρριψη των χημικών όπλων της Συρίας, καθώς και τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδας, της Μάλτας και της Ιταλίας να μην επιτρέψουν αυτή τη καταστροφική διαδικασία που θα θέσει σε κίνδυνο την ευημερία των Μεσογειακών και Ευρωπαϊκών κοινωνιών και των οικοσυστημάτων.

Nazioni Unite, Grecia, Malta ed Italia: non premettete che vengano scaricate 800 tonnellate di sostanze tossiche provenienti da armi chimiche nel Mediterraneo.

Non permettere che vengano scaricate 800 tonnellate di armi chimiche nel Mediterraneo

L’Organizzazione per la Proibizione delle Armi Chimiche (OPAC) mira a distruggere circa 1.400 tonnellate di agenti tossici siriani entro la metà del 2014. Dal momento che molti paesi (Albania , Belgio , Norvegia e altri) si sono già rifiutati di intraprendere un´ operazione cosi´ rischiosa nei loro territori, gli Stati Uniti hanno suggerito di implementare il loro sistema di idrolisi sul campo, al fine di neutralizzare e scaricare 800 tonnellate di armi chimiche in mare, in acque internazionali tra Italia, Malta e Grecia . La prima spedizione di prodotti chimici e´ già partita dalla Siria e raggiungerà presto l’Italia per essere ricaricata sulle navi americane che cominceranno l’operazione al più presto.

Esperti e scienziati provenienti dalla Grecia e Israele hanno già espresso perplessita´ per quanto riguarda l’efficacia del metodo di idrolisi per neutralizzare agenti chimici come il Sarin (un tipo di gas nervino), Iprino (o gas mostarda) e zolfo poiche´ gli scarti liquidi rimanenti dal processo sono anch´essi altamente tossici.

Le conseguenze saranno distruttive e disatrose per gli ecosistemi marini e costieri, per gli esseri umani e l’economia del nostro mare poiche´ il Mediterraneo è un mare semi-chiuso con un tasso di rinnovamento delle acque piuttosto lento .

Lo scarico di sostanze chimiche nel Mediterraneo risulta inappropriato in base alla Convenzione della Legge del Mare delle Nazioni Unite del 1982 e la Convenzione di Londra sulla Prevenzione dell´ Inquinamento Marino per Scarico di Rifiuti ed altre Sostanze del 1972, entrambe destinate a proteggere l’ambiente marino e regolamentare il trasporto di carichi altamente tossici in maniera tale da presentare un rischio minimo per i marinai, per il traffico marittimo e gli oceani in generale .

Lo scarico di 800 tonnellate di armi chimiche trattate con idrolisi nel Mediterraneo, invece, causerà un grave inquinamento, degrado ambientale e gravi minacce alla salute pubblica. Questo non rispetta le comunita´ locali, le convenzioni internazionali ed ecosistemi e specie marine molto importanti presenti in questa zona.

Esortiamo l’ Organizzazione per la Proibizione delle Armi Chimiche ( OPAC) a riconsiderare opzioni migliori per la neutralizzazione e lo scarico delle armi chimiche siriane, ed esortiamo i Primi Ministri di Grecia, Malta e l’Italia a non permettere un processo così distruttivo che compromettera´ severamente il benessere degli ecosistemi e delle comunita´ del Mediterraneo.

 

PLEASE SIGN THE PETITION :

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΥΔΡΟΛΥΣΗ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ. (STOP NOW THE HYDROLYSIS OF WARFARE CHEMICALS)

Γιατί είναι σημαντικό;

(Follows in English, Italiano, Deutsch, Français, castellano)

Προς τους:

ΟΗΕ, Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Πρωθυπουργό της Αλβανίας, Πρωθυπουργό της Ιταλίας, Κυβερνώντες Διοικητές Αγίου Μαρίνου, Πρωθυπουργό της Κροατίας, Πρωθυπουργό της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Πρωθυπουργό της Σλοβενίας, Πρωθυπουργό Σερβίας-Μαυροβουνίου, Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Πρόεδρο της Κύπρου, Πρόεδρο της Συρίας, Πρόεδρο του Λιβάνου, Πρόεδρο του Ισραήλ, Πρόεδρο της Παλαιστίνης, Πρόεδρο της Αιγύπτου, Πρόεδρο της Λιβύης, Πρόεδρο της Τυνησίας, Πρόεδρο της Αλγερίας, Πρωθυπουργό του Μαρόκου, Πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πρωθυπουργό της Γαλλίας, Κρατικό Υπουργό του Μονακό, Πρωθυπουργό της Μάλτας

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΥΔΡΟΛΥΣΗ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Στις 27 Απρίλη αρχίζει η καταστροφή περίπου 800 τόνων χημικών όπλων από τους 1400 τόνους που πούλησαν στη Συρία οι Βιομηχανίες του Πολέμου. Η διαδικασία καταστροφής, με τη μέθοδο της υδρόλυσης, σχεδιάζεται να λάβει χώρα σε διεθνή ύδατα μεταξύ Κρήτης, Λιβύης, Ιταλίας και Μάλτας, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό το επικίνδυνο πείραμα θα γίνει πρώτη φορά στη θάλασσα, καθώς οι υποψήφιες χώρες, Αλβανία, Βέλγιο, Νορβηγία κ.ά., παρά τα ισχυρά αντισταθμιστικά οφέλη που τους δόθηκαν, αρνήθηκαν την καταστροφή των όπλων στο έδαφός τους.

Η μεταφορά και καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στην Μεσόγειο προσκρούει στους περιορισμούς που θέτουν η διεθνής Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS 1982) καθώς και η Συνθήκη του Λονδίνου για την πρόληψη της θαλάσσιας ρύπανσης από την απόρριψη αποβλήτων (LC 1972), που έχουν υιοθετηθεί για να προστατεύσουν το θαλάσσιο περιβάλλον και για να θέσουν κριτήρια για τη μεταφορά και απόρριψη τοξικών φορτίων.

Ειδικοί επιστήμονες από την Ελλάδα και το Ισραήλ έχουν ήδη εκφράσει σοβαρές ανησυχίες για την αποτελεσματικότητα της μεθόδου της υδρόλυσης για να εξουδετερώσει χημικά όπως το Σαρίν, το αέριο μουστάρδας και το θειάφι, ενώ τα κατάλοιπα-υπολείμματα αυτής της διαδικασίας είναι τοξικά απόβλητα. Οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για τα θαλάσσια και παράκτια οικοσυστήματα, για τους ανθρώπους και την οικονομία, καθώς η Μεσόγειος είναι μια κλειστή θάλασσα με πολύ αργό ρυθμό ανανέωσης υδάτων. Μια τέτοια ενέργεια δεν σέβεται τις τοπικές κοινωνίες τις Μεσογείου, τις διεθνείς συνθήκες και τα πολύ ευαίσθητα οικοσυστήματα και θαλάσσια είδη που βρίσκονται στην περιοχή.

Ο τόπος και ο τρόπος που έχουν επιλεχθεί για την καταστροφή των χημικών όπλων αποκαλύπτουν για μία ακόμη φορά το ρόλο που επιφυλάσσουν στον παγκόσμιο Νότο οι ισχυρές καπιταλιστικές οικονομίες και οι ντόπιοι εταίροι τους. Ο χώρος αυτός έχει επιλεγεί για να συντηρεί την Οικονομία του Πολέμου μέσω τεχνητών οικονομικών και πολεμικών συγκρούσεων· ως σκουπιδότοπος των επικίνδυνων καταλοίπων της «ανάπτυξης»· ως τόπος όπου η ζωή δεν έχει αξία.

Δεν δεχόμαστε το ρόλο που μας επιφυλάσσουν.

ΚΑΝΕΝΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΙΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

*****************************************

(English)

To:
United Nations,
Organization for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW),
European Parliament,
the Prime Minister of Greece; the Prime Minister of Albania; the Prime Minister of Italy; the Head of the Vatican State; the Captains Regent of San Marino; the Prime Minister of Croatia; the Prime Minister of Bosnia and Herzegovina; the Prime Minister of Slovenia; the Prime Minister of Serbia and Montenegro; the Prime Minister of Turkey; the President of Cyprus; the President of Syria; the President of Lebanon; the President of Israel; the President of Palestine; the President of Egypt; the President of Libya; the President of Tunisia; the President of Algeria; the Prime Minister of Morocco; the Prime Minister of Spain; the Prime Minister of France; the Minister of State of Monaco; the Prime Minister of Malta,
STOP NOW THE HYDROLYSIS OF WARFARE CHEMICALS IN THE MEDITERRANEAN

On April 27 2014, is scheduled to start the destruction of 100 tonnes of chemical weapons of the 1400 tonnes that were sold to Syria by the War Industries. The decommissioning process, with the method of hydrolysis, is scheduled to take place in international waters between Crete (Greece), Libya, Italy and Malta, under the auspices of the UN, NATO and the European Union. This dangerous experiment will occur for the first time at sea, as the candidate countries, Albania, Belgium, Norway, etc., refused the destruction of these weapons on their territory, despite the strong countervailing benefits that they were offered.

The transport and destruction of Syria’s chemical weapons in the Mediterranean Sea violates the limitations laid down by the United Nations «Convention on the Law of the Sea» (UNCLOS 1982;http://www.un.org/depts/los/convention_agreements/texts/unclos/unclos_e.pdf) and the «London Convention on the Prevention of Marine Pollution by Dumping of Wastes and Other Matter» (LC 1972; http://www.gc.noaa.gov/documents/gcil_lc.pdf), which have been adopted to protect the marine environment and to set up criteria for the transportation and dumping of toxic waste.

Scientists from Greece and Israel have already expressed serious concerns over the effectiveness of the method of hydrolysis to neutralise chemicals, such as sarin, mustard gas and VX (nerve gas), while the residues of this process are toxic waste. The consequences will be devastating for the marine and coastal ecosystems, for the people and the economy, as the Mediterranean is a closed sea with very slow water-renewal. Such an action does not respect the local communities of the Mediterranean, disregards the international treaties, and places at risk the highly sensitive ecosystems and marine species that live in the area.

The place and the way chosen for the destruction of the chemical weapons reveals once again the role that is determined for the Global South by the powerful capitalist economies and their local partners. This area has been selected to maintain the Warfare Economy through artificial economic and military conflicts; as the dumping site for the hazardous wastes of «development»; as a place where life has no value.

We do not accept the role they have assigned for us.

NO GEOPOLITICAL GAMES ON THE MEDITERRANEAN PEOPLE’S EXPENSE

WE DEMAND THAT YOU STOP NOW THE DESTRUCTION PROCESS OF CHEMICALS IN THE MEDITERRANEAN

*********************************************

(Italiano)

Verso:

Le Nazione Unite; L’Organizzazione per la Proibizione delle Armi Chimiche (OPAC); Il Parlamento dell’ Unione Europea; il Primo Ministro della Grecia; il Primo Ministro di Albania; Il Presidente del Consiglio italiano; lo Stato del Vaticano; I Capitani Reggenti di San Marino; il Primo Ministro della Croazia; il Primo Ministro della Bosnia-Erzegovina; Il Primo Ministro della Slovenia; il Primo Ministro della Serbia e Montenegro; il Primo Ministro della Turchia; il Presidente di Cipro; il Presidente della Siria; il Presidente del Libano; il Presidente d’ Israele; il Presidente della Palestina; il Presidente d’ Egitto; il Presidente della Libia; il Presidente della Tunisia; il Presidente dell’ Algeria; il Primo Ministro del Marocco; il Primo Ministro della Spagna; il Primo Ministro di Francia; il Primo Ministro di Malta.

Fermate oggi l’idrolisi della armi chimiche di guerra nel Mediterraneo

Il 27 aprile inizia la distruzione di circa 1000 tonnelate di armi chimiche delle 1400 tonnelate vendute alla Siria da diverse fabbriche di armi. Il processo di distruzione con il metodo dell idrolisi avverrà nelle acque internazionali tra Creta (Grecia), Libia, Italia e Malta, patrocinato dalle Nazioni Unite, la NATO e il Parlamento dell’ Unione Europea. Questo esperimento molto pericoloso si svolgerà in mare aperto per la prima volta, in acque internazionali dal momento che nessuno dei paesi candidati accetta la distruzione delle armi nel suo territorio , nonostante i lauti risarcimenti offerti a tal scopo .

Il trasporto e la distruzione di armi chimiche della Siria nel Mediterraneo viola le limitazioni previste dalla “Convenzione delle Nazioni Unite sul diritto del Mare” (UNCLOS, 1982) e la “Convenzione di Londra sulla prevenzione dell’inquinamento marino causato dallo scarico di rifiuti e di altre sostanze” (LC 1972), che sono state adottate per proteggere l’ ambiente marino e per regolamentare il trasporto e scarico di rifiuti tossici.

Esperti e scienziati provenienti dalla Grecia e Israele hanno già espresso serie preoccupazioni circa l’efficacia del metodo di idrolisi per neutralizzare agenti chimici come il Sarin, gas mostarda e zolfo (gas nervino), mentrei residui di questo processo diventeranno rifiuti tossici. Le conseguenze saranno devastanti per gli ecosistemi marini e costieri, per i popoli e per l’economia, poiché il Mediterraneo è un mare chiuso con un tasso di rinnovamento delle acque piuttosto lento. Tale azione non rispetta le comunità locali del Mediterraneo, le convenzioni internazionali e gli ecosistemi e specie marine molto importanti presenti in questa zona.

Il luogo e il modo in cui hanno scelto per la distruzione delle armi chimiche rivela ancora una volta il ruolo che viene determinato per il Sud Globale de parte delle potenti economie capitaliste e dei loro collaboratori locali. Questa zona è stata scelta per mantenere l’ economia della Guerra attraverso conflitti economici e militari artificiali; come discarica per i rifiuti pericolosi di “sviluppo”, come un luogo dove la vita non ha alcun valore.

Non accettiamo il ruolo che ci hanno assegnato !!! .

NESSUNO GIOCO GEOPOLITICO ALLE SPALLE DEI POPOLI DEL MEDITERRANEO!!!

CHIEDIAMO CHE SI SMELTE SMETTA ORA IL PROCESSO DI DISTRUZIONE DI SOSTANZE CHIMICHE NEL MEDITERRANEO

**************************************************

(Deutsch)

An: Die Vereinten Nationen, die Organisation für das Verbot chemischer Waffen ( OPCW ), das Europäische Parlament , den Ministerpräsident von Griechenland, den Ministerpräsident von Albanien, den Ministerpräsident von Italien , den Ministerpräsident von Kroatien, den Ministerpräsident von Bosnien- Herzegowina, den Ministerpräsident von Slowenien, den Ministerpräsident von Serbien-Montenegro, den Ministerpräsident der Türkei, den Präsident von Zypern, den Präsident von Syrien, den Präsident des Libanon, den Präsident von Israel, den Präsident der des Palästina Staates, den Präsident von Ägypten, den Präsident Lybien, den Präsident von Tunesien, den Präsident von Algerien, den Premierminister von Marokko , den Ministerpräsident von Spanien, den Präsident von Frankreich, den Ministerpräsident von Malta

STOPPEN SIE JETZT DIE HYDROLYSE DER KRIEGSCHEMIEKALIEN IM MITTELMEER

Am 27. April wird die Vernichtung von rund 1000, von den 1.400, Tonnen chemischen Waffen, die die Kriegsindustrie an Syrien verkauft hat, geplant. Der Zerstörungsprozess, durch das Hydrolyse-Verfahren, wird in internationalen Gewässern zwischen Kreta, Libyen, Italien und Malta und unter der Schirmherrschaft der UNO, der NATO und der Europäischen Union durchgeführt. Dieses gefährliche Experiment findet zum ersten Mal auf See statt, weil mögliche Kandidatenstaaten wie Albanien, Belgien, Norwegen usw, trotz mächtig angebotenen Ausgleichungen, die Zerstörung der Chemiewaffen auf ihrem Staatsgebiet verweigern.

Die Abtransportierung und Vernichtung von syrischen C-Waffen im Mittelmeer trifft gegen das Internationale Seerechtsübereinskommen (1972) und dem Internationalen Übereinkommen zur Verhütung der Meeresverschmutzung durch das Versenken von Abfällen und anderen Stoffen (London 1982), die zum Schutz der Meeresumwelt erlassen wurden und die Kriterien für den Transport und die Ablagerung von toxischer Fracht gestellt haben.

Wissenschaftler aus Griechenland und Israel haben bereits ernsthafte Bedenken über die Wirksamkeit des sogenannten Hydrolyse -Verfahrens Chemikalien wie Sarin, Senfgas und Schwefel zu neutralisieren, während aber die Reste – Abfall dieses Prozesses Giftmüll sind. Die Folgen werden verheerend sein für das Mittelmeer und die Küstenökosysteme, für die Menschen und die Wirtschaft, weil das Mittelmeer ein geschlossenes Meer ist mit einem sehr langsamen Prozess der Wassererneuerung. So eine Tat respektiert weder die lokalen Gemeinschaften des Mittelmeeres und die internationalen Übereinkommen noch die sehr empfindlichen Ökosysteme und Meerestiere, die sich in dieser Region befinden.

Der Ort und die Art, die für die Vernichtung von C-Waffen gewählt wurden, zeigen wieder einmal welche Rolle die mächtigen kapitalistischen Wirtschaften und ihre lokalen Partner dem globalen Süden zugeordnet haben. Dieses Gebiet wurde ausgewählt, um die Kriegswirtschaft zu unterhalten, durch künstliche Wirtschafts- und Kriegskonflikte• als Müllplatz von gefährlichem Restabfall der «Entwicklung» • als ein Ort, wo das Leben hat keinen Wert hat.

Wir nehmen die Rolle, die sie von uns erwarten, nicht an.

KEIN GEOPOLITISCHES SPIEL AUF DEN SCHULTERN DER MITTELMEERVÖLKER

WIR FÖRDERN DAS AUFHÖREN DES ZERSTÖRUNGSPROZESSES DER CHEMIKALIEN IM MITTELMEES

*************************************************

(Français)

Pour: l’Organisation des Nations Unies, l’Organisation pour l’interdiction des armes chimiques (OIAC) , le Parlement européen , le Premier ministre de la Grèce , le Premier ministre de l’Albanie, le Premier ministre de l’Italie , le Premier Ministre de la Croatie , le Premier ministre de la Bosnie – Herzégovine , le Premier ministre de la Slovénie , le Premier ministre de la Serbie – Monténégro , le Premier ministre turc , le président de Chypre , le président de la Syrie , le président du Liban , le président d’Israël , le président de la Palestine , le président de l’Egypte , le président de la Lybie, le Président de la Tunisie , le Président de l’Algérie , le Premier ministre du Maroc , le Premier ministre de l’Espagne , le président français , le Premier ministre de Malte

ARRETER MAINTENANT L’HDROLYSE DE PRODUITS CHIMIQUES DE LA GUERRE EN MÉDITERRANÉE

Le 27 Avril est la date prévue de la destruction de quelque 1000 tonnes d’armes chimiques, d’une totalité de 1400 tonnes, vendues par les Industries de guerre en Syrie. Le processus de destruction (neutralisation) par hydrolyse, doit avoir lieu dans les eaux internationales entre la Crète, la Libye, l’Italie et Malte, sous l’égide de l’ONU, de l’OTAN et de l’Union européenne. Cette expérience dangereuse se produira pour la première fois en mer, étant donné que les pays candidats comme l’Albanie, la Belgique, la Norvège et autres, en dépit de forts avantages compensatoires qui leur sont donnés, ont refusé de détruire les armes chimiques sur leur territoire.

Le transfert et la destruction des armes chimiques syriennes en Méditerranée, sont en conflit avec les limitations imposées par le Traité international sur le droit de la mer (UNCLOS 1982) et le Traité de Londres pour la prévention de la pollution des mers résultant de l’immersion de déchets (LC 1972), adoptés pour protéger l’environnement marin et pour fixer des critères pour le transport et le déversement de la cargaison toxique.

Des scientifiques grecs et israéliens sont profondément inquiets quant à l’efficacité du processus d’hydrolyse pour neutraliser les produits chimiques tels que le sarin, le gaz moutarde et le soufre, tandis que les résidus de ce processus sont des déchets toxiques. Les conséquences seraient dévastatrices pour les écosystèmes marins et côtiers, l’homme et l’économie car la Méditerranée est une mer fermée avec un renouvellement des eaux extrêmement lent. Un tel processus ne respecte pas les communautés locales de la Méditerranée, les traités internationaux, les écosystèmes très sensibles et les espèces marines de la région.

L’endroit et la façon choisis pour la destruction des armes chimiques, révèlent une fois de plus le rôle que les économies capitalistes puissantes et leurs partenaires locaux réservent partout dans les pays du Sud. Cette zone en Méditerranée à été déterminée pour bien maintenir l’économie de guerre via de faux problèmes économiques et des conflits artificiels ; comme un dépotoir de déchets dangereux de «développement» ; comme un lieu où la vie n’a pas de valeur. Nous n’acceptons pas le rôle qu’ils nous réservent.

AUCUN JEU GÉOPOLITIQUE SUR LE DOS DES PEUPLES DE LA MÉDITERRANÉE.

NOUS EXIGEONS D’ARRÊTER IMMÉDIATEMENT LE PROCESSUS DE DESTRUCTION DES PRODUITS CHIMIQUES DANS LA MÉDITERRANÉE

**************************************************

(castellano)

Dirigido a: la ONU; la Organización para la Prohibición de las Armas Químicas; Parlamento de la Unión Europea; Primer Ministro de Grecia; Primer Ministro de Albania; Primer Ministro de Italia; Capitanes Regentes de San Marino; Primer Ministro de Croacia; Primer Ministro de Bosnia-Herzegoniva; Primer Ministro de Eslovenia; Primer Ministro de Serbia y Montenegro; Primer Ministro de Turquía; Presidente de Chipre; Presidente de Siria; Presidente de Líbano; Presidente de Israel; Presidente de Palestina; Presidente de Egipto; Presidente de Libia; Presidente de Túnez; Presidente de Argelia; Primer Ministro de Marruecos; Primer Ministro de España; Primer Ministro de Francia; Ministro de Estado de Monaco; Primer Ministro de Malta

PAREN HOY LA HIDRÓLISIS DE LOS QUIMICOS DE LA GUERRA EN EL MEDITERRÁNEO

El 27 de Abril comienza la destrucción de aproximadamente 1000 toneladas de armas químicas de las 1400 toneladas que vendieron a Siria las Fábricas de la Guerra. El proceso de destrucción con el método de hidrólisis se planea llevarse a cabo en aguas internacionales entre Creta (Grecia), Libia, Italia y Malta, patrocinado por la ONU, la OTAN y el Parlamento de la Unión Europea. Este experimento de alto pelígro va a tomar lugar en el mar por primera vez, ya que ningúno de los países candidatos aceptaron la destrucción de las armas en su terreno a pesar de las compensaciones ofertadas.

El transporte y la destrucción al Mediterráneo de las armas químicas de Siria no cumple las restricciones puestas por la Convención de las Naciones Unidas sobre el Derecho del Mar (1982, UNCLOS) y el Convenio de Londres sobre la prevención de la contaminación del mar por vertimiento de desechos y otras materias (1972); que se han aprobado para la protección del medio abiente marítimo y para poner criterio al transporte y el vertimiento de cárgas tóxicas.

Científicos y expertos en Grecia e Israel han expresado sus preocupaciones sobre la eficacia del método de hidrólisis para la neutralización de sustancias químicas, como el Sarín, el gas mostaza y el azufre, pues los restos de este proceso son residuos tóxicos. Las consecuencias serán catastróficas para los ecosistemas marítimos y costeros, para los seres humanos y la economía, dado que el Mediterráneo es un mar semi-cerrado con muy lento ritmo de renovación de agua. Por ende, dicho acto no respeta las sociedades locales, los convenios internacionales y los altamente sensibles ecosistemas y especies marítimas que existen en la región.

El área y el modo que han elegido para la neutralización de las armas químicas revela, una vez más, el papel que han reservado para el lado “Sur mundial” las economías capitalistas poderosas y sus socios locales: esta región se ha elegido para conservar la Economía de la Guerra a travéz de enfrentamientos artificiales económicos y bélicos; como vertedero de los residuos peligrosos del “desarrollo”; y como el lugar donde la vida no tiene ningún valor.

¡No aceptamos el papel que han reservado para nosotr@s!

ALTO A LOS JUEGOS GEOPOLÍTICOS SOBRE LAS ESPALDAS DE LOS PUEBLOS DEL MEDITERRÁNEO

DEMANDAMOS EL PARO HOY DEL PROCESO DE LA DESTRUCCIÓN DE LOS QUÍMICOS EN EL MEDITERRÁNEO

 

 

 

 

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: