Αρχική > Ανακοινώσεις, Αναλύσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Ελεύθερη Έκφραση (Δεν εκπροσωπεί τη Λαϊκή Συνέλευση)!, Πολυμέσα > Πόπη Χριστοδουλίδου : Τί είπε στην απολογία της για τη δήθεν διαρροή στρατιωτικών μυστικών. ( Ολόκληση η απολογία σε pdf )

Πόπη Χριστοδουλίδου : Τί είπε στην απολογία της για τη δήθεν διαρροή στρατιωτικών μυστικών. ( Ολόκληση η απολογία σε pdf )

Φεβρουαρίου 16, 2014 Σχολιάστε Go to comments

Διαβάστε όλη την απολογία της δημοσιογράφου Πόπης Χριστοδουλίδου-Μόνο στο Directnews,gr!!!!!!!

H δημοσιογράφος εξετάστηκε παράνομα με την ιδιότητα της κατηγορούμενης και επομένως όσοι ενεπλάκησαν στην υπόθεση διέπραξαν τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος.
Μόνο στο  http://directnews.gr/media
αναδημοσίευση

*************************************************************************************

Διαβάστε ολόκληρη την απολογία της δημοσιογράφου εδώ.

*************************************************************************************
Ως κατηγορούμενη και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος για μετάδοση στρατιωτικών μυστικών απολογήθηκε σε αστυνομικούς της κρατικής Ασφάλειας…

η δημοσιογράφος Πόπη Χριστοδουλίδου.

Αυτό προκύπτει από τα επίσημα έγγραφα της δικογραφίας, με αποτέλεσμα να μένει έκθετη η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη το βράδυ, υποστήριζε ότι είχε παραγγελθεί απλώς προκαταρκτική εξέταση για πλημμελήματα – σχετικά με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα peiratiko reportaz περί Λιμενικού Σώματος – και ότι ουδεμία ποινική δίωξη έχει ασκηθεί σε βάρος της δημοσιογράφου.
Το directnews.gr δημοσιοποιεί σήμερα την κατάθεση της Πόπης Χριστοδουλίδου, από την οποία προκύπτει ότι εξετάστηκε παράνομα με την ιδιότητα της κατηγορούμενης και επομένως όσοι ενεπλάκησαν στην υπόθεση διέπραξαν τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος.
Το θέμα που δημιουργείται είναι μείζον, έχει να κάνει με την ελευθερία του Τύπου και την παραβίαση βασικών άρθρων του Συντάγματος και της ΕΣΔΑ.
Γι’ αυτό το λόγο η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ θα πρέπει να παρέμβουν άμεσα με συγκεκριμένες νομικές ενέργειες και να μην αρκεστούν στην έκδοση ανακοινώσεων συμπαράστασης.
Για το ίδιο θέμα οι δικηγόροι της δημοσιογράφου, Παναγιώτης Σαπουντζάκης και Χρύσα Σαλαβράκου, εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η δημοσιογράφος Πόπη Χριστοδουλίδου κλήθηκε το πρωί της 12-2-2014 από την Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας να προσέλθει στο κτήριο της Λ. Αλεξάνδρας για να καταθέσει σε διαταχθείσα από τον κ. Εισαγγελέα κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση αναφορικά με τα προβλεπόμενα από τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα αδικήματα της μετάδοσης στρατιωτικών μυστικών και μυστικών πληροφοριών στρατιωτικής σημασίας (άρθρα 143 και 144 Σ.Π.Κ.).
Προσήλθε περί ώρα 14.00. Τελικά την 16.10 ώρα απολογήθηκε ως κατηγορούμενη για παράβαση των άρθρων 143 και 144 σε συνδυασμό με το άρθρο 195 του Σ.Π.Κ. και αρνήθηκε την κατηγορία επιφυλαχθείσα για την νομιμότητα της όλης διαδικασίας . Όλα αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία της σχηματισθείσας δικογραφίας».
Διαβάστε ολόκληρη την απολογία της δημοσιογράφου εδώ.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-2-2014 από directNEWS.gr
********************************************************************************************

Τί λέει η Εισαγγελία Πρωτοδικών για τη δήθεν διαρροή στρατιωτικών μυστικών.

Ουδεμία ποινική δίωξη έχει ασκηθεί για την υπόθεση της ιστοσελίδας «peiratiko reportaz», διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της…

η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η ανακοίνωση της Εισαγγελίας, έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια προηγούμενου Δελτίου Τύπου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών (10-2-2014) σχετικά με την ανάρτηση «Πειρατικό Ρεπορτάζ» περί Λιμενικού Σώματος κ.λπ, διευκρινίζεται ότι έχει παραγγελθεί η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για πλημμελήματα, η οποία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, ώστε ουδεμία ποινική δίωξη έχει ασκηθεί».

Η δημοσιογράφος της ιστοσελίδας Πόπη Χριστοδουλίδου, κλήθηκε την Τετάρτη, στην Κρατική Ασφάλεια, στο πλαίσιο της έρευνας στην Κρατική Ασφάλεια Αθηνών, όπου έδωσε πολύωρη κατάθεση, η οποία στη συνέχεια μετατράπηκε σε απολογία.

Όπως ανέφερε η ίδια, μέσω του blog, αφού κατέθεσε, οι αστυνομικοί την ενημέρωσαν ότι αντιμετωπίζει κατηγορίες για παραβίαση του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα σε βαθμό κακουργήματος (!), επειδή δεν συμμορφώθηκε με την υπόδειξη να «κατεβάσει» την σχετική ανάρτηση.

Υπενθυμίζεται, ότι το ρεπορτάζ που δημοσίευσε η δημοσιογράφος στο «peiratiko reportaz», αφορούσε στη φύλαξη «ευαίσθητων στόχων» από βατραχανθρώπους του Λιμενικού Σώματος. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, κοινοποίησε ΦΕΚ στο οποίο έχει δημοσιευθεί ο σχετικός νόμος.

Η απάντηση της Πόπης Χριστοδουλίδου

Η Πόπη Χριστοδουλίδου, απάντησε στην ανακοίνωση της Εισαγγελίας με την παρακάτω δήλωση, που αναρτήθηκε στο «peiratiko reportaz»:

«Μου άσκησαν δίωξη. Μου απαγγέλθηκαν κατηγορίες ενώπιον τριών δικηγόρων, του Παναγιώτη Σαπουντζάκη, του Γιώργου Σαπουντζάκη και της Χρύσας Σαραβράκου, νομικής συμβούλου της ΕΣΗΕΑ.

Έδωσα κανονικά απολογία επί της κατηγορίας, με νομικά και άλλα επιχειρήματα, αρνήθηκα τις κατηγορίες, απέδειξαν οι δικηγόροι πως είναι αβάσιμες οι κατηγορίες και πως η προδικασία είναι εντελώς παράνομη.

Και στο τέλος, κράτησα επιφύλαξη για άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός μου, κατά αυτών που με διέσυραν ως κατάσκοπο».

Υπέγραψα κανονικά, εγώ κι ο αστυνομικός της κρατικής ασφάλειας και αιτήθηκα, όπως δικαιούμαι ως κατηγορούμενη, επιτόπου αντιγράφων.

Και πήρα αντίγραφο της δικογραφίας. Το έχει ο κ. Παναγιώτης Σαπουντζάκης, ο δικηγόρος μου. Και σε λίγη ώρα, θα εκδώσει ανακοίνωση – διάψευση σχετικά με την «μη δίωξη»… Θα δώσει ο δικηγόρος μου, αν χρειαστεί, στη δημοσιότητα όλη τη δικογραφία. Και φυσικά, την απολογία μου.

Αν και όποιοι θέλουν να κάνουν πίσω, να γνωρίζουν πως ο διασσυρμός μου θα έχει συνέπειες».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-2-2014 από directNEWS.gr

ΠΗΓΗ / ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ :

http://peiratikoreportaz.blogspot.gr/2014/02/directnewsgr.html

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: