Αρχική > Ανακοινώσεις, Δράσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Καλέσματα, Προτάσεις > ΧΑΝΙΑ : Πορεία ενάντια στην έξωση αστέγου απο το Πουτεχνείο Κρήτης !

ΧΑΝΙΑ : Πορεία ενάντια στην έξωση αστέγου απο το Πουτεχνείο Κρήτης !

Φεβρουαρίου 8, 2014 Σχολιάστε Go to comments

Δυναμική πορεία στα Χανιά για τη στέγη

από α/ν 22:08, Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Η πορεία είχε δυνατό παλμό και μεγάλη συμμετοχή (παρά το ότι καλέστηκε μόλις σε λίγες ώρες και στόμα με στόμα) από τη νεολαία της πόλης, κινήθηκε σε γειτονιές που δεν εμφανίζονται συχνά πορείες, και ήταν μια πρώτη απάντηση στην αναλγησία, το ηθικό τέλμα και την καταστολή από τα αφεντικάκια του πολυτεχνείου και της ασφάλειας

Περίπου 200 άτομα διαδήλωσαν πριν λίγο στα Χανιά, μετά από έξωση άστεγου από εγκατελειμένο σπίτι που ανήκει στο πολυτεχνείο (ενημέρωση εδώ: https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1515246.

          Η έξωση έγινε με πρωτοβουλία των πρυτανικών αρχών που δεν τσιγκουνεύτηκαν να στέιλουν περίπου 30 – 40 μπάτσους και χαφιέδες της ασφάλειας για να ξεσπιτώσουν έναν άνθρωπο από ένα κτίριο εγκατελειμένο για δεκαετίες. Ο άστεγος είχε ως αίτημα να μείνει στο ερείπιο για κάποιο διάστημα (χωρίς καμία διάθεση ιδιοκτησίας όπως έγραφε στο κείμενο του) και είχε την υποστήριξη της γειτονιάς και των κινημάτων της πόλης.

Έτσι, μετά την «έξωση», και το κράξιμο των ένστολων και ακαδημαϊκών μπάτσων, με άμεσες συνελεύσεις αποφασίστηκε άμεσα πορεία την ίδια μέρα στην πόλη, από αλληλέγγυες και αλληλέγγους, από το φοιτητικό σύλλογο και κόσμο των κινημάτων. Το ζήτημα της στέγης ανοίγει πάλι λοιπόν πολιτικά στην πόλη, μέσα από τον αγώνα του άστεγου για ένα θεμελιώδες δικαίωμα και μια ανάγκη, που πρέπει να πάψει να είναι τζόγος των αφεντικών, των ιδιοκτητών και της καταστολής.

Η πορεία είχε δυνατό παλμό και μεγάλη συμμετοχή (παρά το ότι καλέστηκε μόλις σε λίγες ώρες και στόμα με στόμα) κυρίως από τη νεολαία της πόλης, κινήθηκε σε γειτονιές που δεν εμφανίζονται συχνά πορείες, και ήταν μια πρώτη απάντηση στην αναλγησία, το ηθικό τέλμα και την καταστολή από τα αφεντικάκια του πολυτεχνείου και της ασφάλειας.

Σημαντική η ανταπόκριση και η συμπαράσταση από πολύ κόσμο στις γειτονιές και την αγορά, κατά την πορεία και τα μοιράσματα. Ο αγώνας συνεχίζεται.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Όλες, όλοι στη λαϊκή συνέλευση αύριο Σάββατο στις 12, στη Σπλάντζια.

Οι άστεγοι δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις

στους δρόμους γεννιούνται συνειδήσεις

Πρύτανεις και μπάτσοι, τα ίδια και τα ίδα

όχι άλλοι άστεγοι, να μπούμε στα άδεια σπίτια

Αυτό είναι σωστό, κατάληψη για στέγη στο μπατσομέγαρο

και στην πρυτανεία, φοιτητική εστία.

ΠΗΓΗ / ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ :

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1515321

 

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: