Αρχική > Ανακοινώσεις, Δράσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Καλέσματα, Προτάσεις, Πολυμέσα > Κινητοποιήσεις αγροτών σε όλη την χώρα ! Μπλόκα στην Β. Ελλάδα !

Κινητοποιήσεις αγροτών σε όλη την χώρα ! Μπλόκα στην Β. Ελλάδα !

Φεβρουαρίου 4, 2014 Σχολιάστε Go to comments

Στους δρόμους οι αγρότες- Μπλόκα στη Βόρεια Ελλάδα

Στους δρόμους βρίσκονται οι αγρότες της χώρας αντιδρώντας στο νεό φορολογικό καθεστώς και στις υψηλές τιμές των πρώτων υλών.

Μλόκα ήδη έχουν στηθεί έξω από τη Λάρισα στον κόμβο της Νίκαιας, στην εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης, στην Αλεξάνδρεια, στην Νάουσα,  στον κόμβο της Κουλούρας επί της Εγνατίας αλλά και στον κόμβο Μελισσίου και Γυψοχωρίου. Συνεχώς νέοι αγρότες ενισχύουν τα «μπλόκα» ενώ μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να στηθούν νέα.

Την ίδια στιγμή η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας ανακοίνωσε  ότι, σύμφωνα με απόφαση της μέχρι το Σάββατο στις 13.30΄, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης από τον κόμβο Νίκαιας έως τον κόμβο Βιοκαρπέτ (Π.Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης), λόγω συγκέντρωσης αγροτών με γεωργικούς ελκυστήρες.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά από εναλλακτικές διαδρομές.

**********************************************************

Κινητοποιήσεις αγροτών σε όλη τη χώρα

Σε δεκάδες μπλόκα προχωρούν οι αγρότες όλης της χώρας διαμαρτυρόμενοι για την υπερφορολόγηση που τους επιβάλλεται, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.

Οι αγρότες στήνουν μπλόκα σε διάφορα σημεία κατά μήκος της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Αθηνών, καθώς επίσης και σε διάφορους κόμβους του επαρχιακού δικτύου της βόρειας Ελλάδας.

Το μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών, που πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις, θα στηθεί στον κόμβο της Νίκαιας, στην εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης, έξω από τη Λάρισα, ενώ στον Έβρο, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να βγουν τα τρακτέρ στο ύψος της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα την Τρίτη.

Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι αγρότες της Ημαθίας, μεταβαίνοντας με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας, η μορφή των κινητοποίησεων των οποίων αναμένεται να αποφασιστεί.

Σε τρία σημεία στην Αχαΐα και την Ηλεία έχουν παρατάξει οι αγρότες, τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, χωρίς όμως να έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό κάποιου δρόμου. Συγκεκριμένα, στην Πατρών-Πύργου, στον κόμβο του Μαραθιά Ηλείας, υπάρχουν παραταγμένα στην άκρη του δρόμου περισσότερα από 50 αγροτικά μηχανήματα. Στο ύψος των παλαιών διοδίων του Αιγίου, κοντά στην νέα εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, δεκάδες αγρότες έχουν παρατάξει πάνω από 60 αγροτικά μηχανήματα. Επίσης, αγρότες από την δυτική Αχαΐα έχουν ξεκινήσει να παρατάσσουν τα τρακτέρ τους, δίπλα από την εθνική οδό Πατρών-Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας.

Όσον αφορά τους αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση στις 11.30 το πρωί της Τρίτης στην εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στον κόμβο της Ερμίτσας Αγρινίου.

Αποφασισμένοι να στήσουν ένα δυνατό μπλόκο και να κινηθούν προς την Εθνική οδό στο ύψος του Κάστρου, είναι οι αγρότες της Βοιωτίας, που συγκεντρώνουν τρακτέρ στον περιφερειακό του Ορχομενού.

Οι αγρότες της Κρήτης θα προχωρήσουν από την Τρίτη σε κινητοποιήσεις στα Μεγάλα Χωράφια, αποκλείοντας συμβολικά τον δρόμο για λίγα λεπτά κάθε μέρα.

Σε κατάληψη της Β’ ΔΟΥ Ηρακλείου προχώρησαν από το πρωί οι αγρότες του νομού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Ηρακλείου, Γιώργο Τζωρτζάκη, η κινητοποίηση θα συνεχιστεί επ’ αόριστον, εφόσον η κυβέρνηση δεν ανταποκριθεί στα αιτήματα των αγροτών.

Σε αποκλεισμό του κτιρίου, όπου στεγάζονται η ΔΟΥ και τα Διοικητικά Δικαστήρια, έχουν προχωρήσει από το πρωί αγρότες στα Χανιά. Στην κεντρική είσοδο του κτιρίου που είναι κλειστή, οι αγρότες έχουν αναρτήσει πανό, ενώ με φυλλάδια ενημερώνουν τους πολίτες για τα αιτήματά τους. Ο αποκλεισμός του κτιρίου θα είναι διήμερος.

Χημικά και ξύλο στο μπλόκο των αγροτών στην Ηλεία

Συμπλοκές μεταξύ αγροτών και αστυνομικών σημειώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στον συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου στο μπλόκο της Μαραθιάς. Οι αστυνομικές δυνάμεις  επιτέθηκαν στους αγρότες που επιχείρησαν να κάνουν συμβολικό αποκλεισμό για μια ώρα και ακολούθησε ρίψη χημικών, των οποίων θύματα υπήρξαν και δημοσιογράφοι που κάλυπταν το ρεπορτάζ. Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.

*********************************************************************************
Στην Agrotica το αγροτικό συλλαλητήριο. Περισσότεροι από 3.000 αγρότες στους δρόμους

Στην Αgrotica και μέσα στο χώρο της ΔΕΘ βρέθηκε το αγροτικό συλλαλητήριο που ξεκίνησε από το Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη από αγρότες όλης της Β. Ελλάδας. Περισσότεροι από 3.000 αγρότες από την Ορεστιάδα την  Καβάλα, Ξάνθη, Καρδίτσα την Πέλλα κ.α. πραγματοποίησαν πορεία από το άγαλμα του Βενιζέλου προς την ΔΕΘ όπου πραγματοποιείται η 25η Agrotica. Παράλληλα εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων έχουν ήδη προαναγγείλει την κάθοδο των τρακτέρ στους δρόμους από την ερχόμενη Δευτέρα. Οι αγρότες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην ΔΕΘ όπου επισκέπτονται την έκθεση.Στα πανό τους αναγράφονται συνθήματα  όπως «Όχι στην φορολόγηση των φτωχών αγροτών». Μείωση του κόστους των αγροτικών προϊόντων»

Να σημειωθεί ότι εκπρόσωποι των συντονιστικών των μπλόκων αναφέρουν ότι σε κάθε χωριό έχουν ήδη στηθεί μπλόκα αγροτών για την ανατροπή της πολιτικής.

Αίτημα των αγροτών είναι η καθιέρωση βιβλίων εσόδων εξόδων να μην αφορά αγρότες με ετήσιο τζίρο έως 40.000 ευρώ και αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, «κούρεμα» 30% και για ύψος δανείων έως 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων που αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατώτατες εγγυημένες τιμές στα γεωργικά προϊόντα και κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, που επιβάλλει η ΚΑΠ.

Μιλώντας σε γέυμα εργασίας με δημοσιογράφους στη διάρκεια της Agrotika ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης τόνισε ότι η τήρηση βιβλίων εσόδων είναι προς όφελος των αγροτών και πρόσεθσε ήδη περίπου 100.000 αγρότες που το πράττουν τα τελευταία επτά χρόνια με επιτυχία ενώ παράλλληλα επεσήμανε οι στρεβλώσεις που υπάρχουν θα διορθωθούν.

ΠΗΓΗ / ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ :

http://www.alterthess.gr/content/stoys-dromoys-oi-agrotes-mploka-sti-voreia-ellada

**********************************************************************************************

Κινητοποιήσεις αγροτών

 Σε μπλόκα προχωρούν από σήμερα οι αγρότες της χώρας σε διάφορα σημεία κατά μήκος της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Αθηνών. Μιλά στο Κόκκινο ο αγροτοσυνδικαλιστής απο τη Λάρισα, Βαγγέλης Μπούτας.    Τα τρακτέρ του παρατάσσουν αυτή την ώρα  οι αγρότες της Θεσσαλίας στον κόμβο της Νίκαιας  ενώ οι αγρότες της  Πελοποννήσου δίνουν ραντεβού στην Κάτω Αχαγιά και στο Αίγιο.

Συγκεντρωμένοι έξω από την Β’ ΔΟΥ Ηρακλείου  βρίσκονται οι αγρότες της Κρήτης . Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τον τρόπο φορολόγησής τους.

Διαμαρτύρονται για σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων τα φορολογικά, ενώ ψηλά στην ατζέντα των διεκδικήσεων τους βρίσκονται ζητήματα που αφορούν το υψηλό κόστος παραγωγής και τα δάνεια.

Μπλόκα θα υπάρχουν σε διάφορα σημεία στην εθνικό οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών καθώς και σε κόμβους του επαρχιακού δικτύου της βόρειας Ελλάδας.

Το μπλόκο των θεσσαλών αγροτών, θα στηθεί στον κόμβο της Νίκαιας, στην εθνική Αθήνας – Θεσσαλονίκης, έξω από τη Λάρισα, ενώ την Τρίτη στον Έβρο μετά από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής θα βγουν τα τρακτέρ στο ύψος της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα.

Οι αγρότες της Ημαθίας από την πλευρά τους θα μεταβούν με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κολούρας.

Στην Αχαΐα οι αγρότες θα κάνουν συγκέντρωση στην Πατρών-Πύργου στη διασταύρωση της Κάτω Αχαγιάς, στην Πατρών-Τριπόλεως στο ύψος του Κουρλαμπά και στο Αίγιο στη Γέφυρα του Μεγανίτη.

Μπλόκο θα υπάρχει και στην Ηλεία έξω από την Αμαλιάδα, ενώ οι αγρότες της Κρήτης καλούν την Τρίτη σε κινητοποίηση στα Μεγάλα Χωράφια.

ΠΗΓΗ /ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ :

http://www.stokokkino.gr/article/5405/Kinitopoiiseis-agroton

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: