Αρχική > Ανακοινώσεις, Αναλύσεις, Δράσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Καλέσματα, Προτάσεις, Ψηφίσματα > Μολάοι/ Λακωνία : Άμεση παύση της δίωξης της αγωίστριας Δασκάλας Ελισάβετ Παπαδοπούλου !

Μολάοι/ Λακωνία : Άμεση παύση της δίωξης της αγωίστριας Δασκάλας Ελισάβετ Παπαδοπούλου !

Ιανουαρίου 28, 2014 Σχολιάστε Go to comments

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ!

Από τον Δεκέμβρη του 2013 μια δίωξη βρίσκεται σε εξέλιξη, εναντίον της Ελισάβετ Παπαδοπούλου, μιας δασκάλας στην περιοχή των Μολάων Λακωνίας και προέδρου του τοπικού συλλόγου δασκάλων “Γιάννης Ρίτσος”. Η δίωξη αυτή επιδιώκει να παρεμποδίσει την πολιτική της δράση και να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς και συνολικά τους εργαζόμενους που έχουν πολιτική δράση μέσα στους συλλόγους και τα σωματεία τους.

Η δίωξη της είναι συνδικαλιστική, εκδικητική και καθαρά πολιτική. Έρχεται σε συνέχεια άλλων αντίστοιχων διώξεων εκπαιδευτικών της περιοχής καθώς και εναντίων άλλων μελών του εργατικού κινήματος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα γεγονότα, καθώς τέτοιου τύπου διώξεις δεν ήταν ποτέ, και πόσο μάλλον τώρα, μεμονωμένα περιστατικά που αφορούν μόνο έναν εργασιακό κλάδο, τον συγκεκριμένο κάθε φορά.

Επί της συγκεκριμένης δίωξης:

Ενάμιση μήνα από την έναρξη της δίωξης συνεχίζει να εγκαλείται, από το Διευθυντή Π.Ε. Ν. Λακωνίας σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση ως κατηγορούμενη για “ανάρμοστη συμπεριφορά εντός κι εκτός Σχολείου”, μια κατηγορία που θυμίζει “κυνήγι μαγισσών” και “ιερά εξέταση”, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ!!!

Η Ελισάβετ είναι από εκείνους τους ανθρώπους που δεν σκύβουν το κεφάλι και δεν προσαρμόζονται στις επιταγές της νέας πραγματικότητας που θέλουν να μας επιβάλλουν. Αντιδρά σε ότι παράταιρο θέλει να επιβάλλει ο διευθυντής στο σχολείο που εργάζεται, ενώ συμμετέχει και σε άλλες συλλογικότητες όπως π.χ. η Επιτροπή για την Υγεία που αντιδρά με κάθε μέσο στο ουσιαστικό κλείσιμο του νοσοκομείου των Μολάων.

Όλα αυτά φαίνεται να τους χαλάνε τη μαγιά και πρέπει να παταχτούν άμεσα. Δεν θέλει το καπιταλιστικό σύστημα να μπορεί ο δάσκαλος, όπως  και ο κάθε εργαζόμενος, να έχει ενεργή πολιτική συμμετοχή σε σωματεία, συλλόγους, στην κοινωνία, πρέπει αυτός και όλοι μας να κοιτάμε μόνο την δουλειά μας, υποταγμένοι στους εξουσιαστές μας, φοβισμένοι. Ένας τρόπος για να περάσει το μήνυμα αυτό η άρχουσα τάξη είναι μέσω τέτοιων διώξεων, τρομοκρατώντας και εκβιάζοντας με απολύσεις.

Έτσι λοιπόν, ενώ εκκρεμεί η απάντηση του υπουργείου παιδείας στο αίτημα της για εξαίρεση του ανακριτή-εκπαιδευτικού, παρ’ όλα αυτά καλείται να καταθέσει την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014. Η Ελισάβετ  προσήλθε στο Δημ. Σχολείο Παπαδιανίκων όπου κατέθεσε  στο διευθυντή-ανακριτή που έχει αναλάβει τη γνωστή υπόθεση. Η απολογία της είχε να κάνει με διαδικασία ανάκρισης καθώς διήρκησε από τις 10.30 το πρωί  μέχρι τις 4.15 το απόγευμα και κατά την οποία “δεν προέκυψε κάποια σοβαρή κατηγορία”.

Είναι φανερό ότι επιδιώκεται από την πλευρά της διοίκησης η δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων στους γονείς και την τοπική κοινωνία όπου ζει και εργάζεται η Ελισάβετ Παπαδοπούλου και αποφυγή των μαχητικών αντιδράσεων των εκπαιδευτικών και των συγκεντρώσεων αλληλεγγύης. Γι’ αυτό άλλωστε, παρά του περί του αντιθέτου αιτήματός της ιδίας, καλείται σε απολογία στο χώρο του σχολείου όπου διδάσκει (!!!) αντί ενός υπηρεσιακού γραφείου, όπως όφειλε η διοίκηση.

Σαν συλλογικότητα στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην δασκάλα και καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς, εργατικά σωματεία, συλλόγους κτλ να σταθούν στο πλευρό της γιατί η υπόθεση της μας αφορά όλους. Δε θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσει ο φόβος και η υποταγή!

 Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ σε Συλλογικότητες / Σωματεία Βάσης

 για την Κοινωνική Χειραφέτηση κ την Ταξική Αντεπίθεση

 Νισάφι, Γενάρης 2014

***********************************************************

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ : Η Συλλογικότητα της » Πλατείας Μολάων » , συμφωνεί , συνυπογράφει και υιοθετεί ομόφωνα την παραπάνω αξίωση άμεσης παύσης κάθε δίωξης κατά της Ελισάβετ Παπαδοπούλου καθώς και το κάλεσμα της Συλολογικότητας  «Νισάφι» προς τους τοπικούς φορείς, εργατικά σωματεία, συλλόγους αλλά και κάθε άνθρωπο που δεν έχει αποποιηθεί των δικαιωμάτων της Ελευθερίας και της Αξιοπρέπειας , για αυτο-οργάνωση και έμπρακτη αλληλεγγύη προς την Αγωνιζόμενη Δασκάλα !

Κανένας μόνος του απέναντι στην λεηλασία των ζωών μας!

  Κανένας μόνος του απέναντι στην τρομακρατία των υπαλληλίσκων του Διεθνούς Οικονομικού Φασισμού και των σφουγκοκωλάριών τους !

Κανένας στην απελπισία, κανένας  στην αδιέξοδη ιδιώτευση !

Η αλληλεγγύη  και ο αυτο-οργανομένος μας αγώνας  θα νικήσουν !

Α.Σ.Λ.           28/1/2014           ΜΟΛΑΟΙ

***********************************************************************************************************

 

ΠΗΓΗ / ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ :

http://nisafispartis.wordpress.com/2014/01/28/%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B4%CE%B9%CF%89%CE%BE%CE%B7%CF%83-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1-2/

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: