Αρχική > Ανακοινώσεις, Δράσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Καλέσματα, Προτάσεις > ΕΚΤΑΚΤΟ – Επείγον : Τώρα γίνεται πέσιμο φασιστών στο Ρεσάλτο ! Να κατέβει κόσμος !!!! * Ενημέρωση και φωτο απο την πορεία !

ΕΚΤΑΚΤΟ – Επείγον : Τώρα γίνεται πέσιμο φασιστών στο Ρεσάλτο ! Να κατέβει κόσμος !!!! * Ενημέρωση και φωτο απο την πορεία !

Ιανουαρίου 25, 2014 Σχολιάστε Go to comments

Πέσιμο φασιστών στο Ρεσάλτο

από Α/Α 11:55, Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ. – ΑΠΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ                                                                                                                                                             φασισμός

ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΕΣΙΜΟ ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΣΤΟ ΡΕΣΑΛΤΟ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

*****************************************

 Kαλειται συγκεντρωση ΑΜΕΣΑ στην πλατεια λαου στο κερατσίνι

80 φασίστες πριν απο λιγο την επεσαν στο ρεσαλτο.
η επιθεση αποκρουστηκε απο 15 συντροφους.
ολοι κατω τωρα

1513115
έκκληση να κατέβει κόσμος
από nancy 12:17, Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Απο τηλ επικοινωνία με σύντροφο

Υπάρχει έκκληση να κατέβει κόσμος

Στο ρεσάλτο προηγήθηκε επίθεση από τους φασίστες που τώρα έχουν αποχωρήσει

Η περιοχή σύμφωνα με την περιγραφή παρευρισκόμενων θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο

Οι φασίστες καταστρέψαν και το μνημείο του Παύλου

***************************************************************************************************************

ΑΠΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ
από Φ. 12:38, Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Οι σύντροφοι/ισσες απο το Κερατσίνι καλουν στις 13.30 στην πλ.Λαού

συγκέντρωση για να πραγματοποιηθεί πορεία-απάντηση στο πέσιμο απο φασίστες στο Ρεσάλτο.

****************************************************************************************************************

συνέλευση το απόγευμα στο κέντρο
από αντιφασίστας 13:18, Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Για να δωθεί μια κεντρική απάντηση στους φασίστες για όλα!

https://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=48818

******************************************************************************************
1513146
περισσότερες λεπτομέρειες από την επίθεση
από nancy 14:41, Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Οι φασίστες που επιτέθηκαν ήταν καμια 80αρια. Εμφανίστηκαν σε τριάδες με την επιτήρηση της αστυνομίας. Στο ρεσάλτο είχε μέσα καμια 15 συντρόφους. Οι φασίστες επιτέθηκαν με πέτρες τούβλα χρώματα έξω από το ρεσάλτο και όλο αυτό κράτησε λίγα λεπτά. Αποχώρησαν συντεταγμένα όταν ένας διας είπε ‘τελειωσατε’ και τους φυγάδευσαν από την οδό Λαμπράκη

*************************************************************************************************

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ..

Η πορεία με, 400 άτομα, εχει ξεκινήσει και βρίσκεται αυτη τη στιγμη στην οδό Σαλαμίνας και κατευθύνεται προς το σημείο της δολοφονίας του Παύλου.

Δελτάδες ακολουθούν την πορεία και μολις εμφανίστηκαν και ματ

μετά την επίθεση των νεοναζιστών ήρθαν και οι μπάτσοι συνοδοιπόροι τους..(1φώτο).Οι σύντροφοι ενωθήκανε με την  ΚΕΕΡΦΑ-Κερατσινίου  στην πλατεία Λαού(1 φώτο από ΚΕΕΡΦΑ).Σβήστηκαν τα  συνθήματα των νεοναζί στην Πλατεία  Λαού.(1 φώτο)Οι συνοδοιπόροι των νεοναζιστών με δύο δημοιριες ΜΑΤ στο τέλος της πορείας και ΑΗΔΙΑΣ από κοντά(1 φώτο) αλλά οι σύντροφοι δεν μασάνε η Η πορεία έχει ήδη ανεβεί  Αμφιάλη(1 φώτο) στο μνημείο του Π.Φύσσα(1 φώτο). Μαζική πορεία 450 αντιφασίστών στην πλειοψηφία τους σύντροφοι με παλμό παρά την προκλητική παρουσία των μπάτσων μετά την φασιστική επίθεση.

*********************************************************************************************************

Ενημερωτικό κείμενο και βίντεο σχετικά με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Κερατσίνι στις 25 Ιανουαρίου με την εμφάνιση των φασιστών της χρυσής αυγής, 4 μήνες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα. Διάρκεια του βίντεο: 13λ κ’ 06δ

4 μήνες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη από τάγμα εφόδου της χρυσής αυγής, τα θρασύδειλα φασιστοειδή έκαναν ξανά την εμφάνισή τους στο Κερατσίνι, 100 περίπου άτομα, στις συνοικίες της Αμφιάλης και των Ταμπουρίων.  Κατεβαίνοντας την οδό Τσαλδάρη, βεβήλωσαν το σημείο θανάτου του Παύλου Φύσσα -τον οποίο οι ίδιοι δολοφόνησαν- σβήνοντας συνθήματα, ποιήματα και αφιερώσεις δεκάδων ανθρώπων και καταστρέφοντας πανό του τοπικού συλλόγου δασκάλων «Πλουμπίδης». Μια ξεκάθαρη «ανάληψη ευθύνης» πλέον της δολοφονίας από πλευράς τους, που μέχρι στιγμής δεν την αποδέχονταν, έχοντας «αδειάσει» τον μαχαιροβγάλτη τους Ρουπακιά.

Στο πέρασμά τους κατέβασαν και άλλα πανό του τοπικού συλλόγου δασκάλων, έσβησαν αντιφασιστικά συνθήματα, λέρωσαν τοίχους με εμετικά φασιστικά-εθνικιστικά συνθήματα ενώ φτάνοντας, στην πλατεία Λαού, στα Ταμπούρια, κινήθηκαν επιθετικά προς τον αυτοοργανωμένο χώρο αλληλεγγύης και ρήξης ΡΕΣΑΛΤΟ (100μ από την πλατεία). Προφανώς, στην προσπάθεια τους να επανεμφανιστούν στις περιοχές του Πειραιά τις τελευταίες βδομάδες, έχουν ενοχληθεί από τη δυναμική αντίσταση που έχουν συναντήσει από τον κόσμο του αγώνα (την προηγούμενη βδομάδα εμφανίστηκαν στις περιοχές της Νίκαιας και του Κορυδαλλού και έγραψαν τον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο Κορυδαλλού Pasamontana).

Οι μισοί περίπου εισήλθαν στην οδό Ερμού και επιτέθηκαν στο στέκι, προκαλώντας ταυτόχρονα ζημιές σε σπίτια, αυτοκίνητα και μηχανάκια περίοικων, ενώ οι υπόλοιποι είχαν αποκλείσει την οδό Κωνσταντινουπόλεως μπλοκάροντας τα διερχόμενα οχήματα και προσφέροντας έτσι κάλυψη στην ομάδα επίθεσης. Οι 15 συντρόφισσες και σύντροφοι που βρίσκονταν στο στέκι εκείνη την ώρα υπερασπίστηκαν τον εαυτό τους και το εγχείρημα και μετά από πεντάλεπτη σύγκρουση κατόρθωσαν να τους απωθήσουν. Αποδεικνύοντας ότι ο συλλογικός συντροφικός αγώνας χωρίς διαβαθμίσεις «ικανότητας» και φύλου είναι σε θέση να αντιμετωπίσει επιτυχώς τα ναζιστικά τάγματα εφόδου, όταν αυτά δεν έχουν την ενεργό στήριξη των δυνάμεων καταστολής. Οι πολλές μηχανές ΔΙΑΣ, βέβαια, που συνόδευσαν τους φασίστες μετά την επίθεσή τους μέχρι την αποχώρησή τους από το Κερατσίνι, δεν προχώρησαν σε καμία προσαγωγή. Παρότι οι πρώτες αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο κατά τη διάρκεια της επίθεσης-σύγκρουσης και παρότι αρκετοί φασίστες (αυτοί που ήταν στην πρώτη γραμμή) αποχώρησαν χρωματισμένοι με μπογιά στα ρούχα τους. Έχει ιδιαίτερη σημασία να σημειωθεί ότι το κυριότερο γεγονός που επιβεβαιώνει τον αντικοινωνικό, τραμπούκικο και δολοφονικό χαρακτήρα τους, είναι η καταστροφή με πέτρες των τζαμιών των παραθύρων και της πρόσοψης του διπλανού σπιτιού, παρότι ο ιδιοκτήτης τούς φώναζε ότι είναι σπίτι και μέσα υπάρχει μικρό παιδί. Από τις δεκάδες πέτρες που πετάχτηκαν προς το σπίτι οι περισσότερες έπεσαν στο παιδικό δωμάτιο και αν το κοριτσάκι δεν είχε φυγαδευτεί από τους γονείς της θα είχε τραυματιστεί σοβαρά ή θανάσιμα.

Ακολούθησε άμεσο αντιφασιστικό κάλεσμα στην πλατεία Λαού και αυθόρμητη διαδήλωση στα Ταμπούρια και την Αμφιάλη (στους δρόμους που είχαν περάσει νωρίτερα οι φασίστες) από 400 και πλέον αντιφασίστες και αντιφασίστριες, που έσβησαν παράλληλα τα φασιστικά συνθήματα από τους τοίχους. Με μεγάλη συμμετοχή ανθρώπων της περιοχής και τη στήριξη πολλών αλληλέγγυων-αγωνιζόμενων ανθρώπων από τις γύρω περιοχές του Πειραιά και διάφορες συνοικίες της Αθήνας.

Οι φασίστες είναι τα πιστά σκυλιά του κράτους και του κεφαλαίου -όσο κι αν συνεχίζουν να το παίζουν αντισυστημικοί- που έπεσαν σε δυσμένεια από τα αφεντικά τους (πιθανώς προσωρινή) λόγω τάσεων αυτονόμησης και μιας σειράς ανεξέλεγκτων κινήσεων-επιλογών τους, όπως οι δολοφονικές επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.  Θα το πούμε για άλλη μια φορά: στις γειτονιές της προσφυγιάς, της αντίστασης, της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης, οι φασίστες, τα τάγματα εφόδου τους και οι υποστηρικτές τους, δεν είναι απλά ανεπιθύμητοι αλλά εχθροί. Φασίστες δολοφόνοι δε χωράτε στις γειτονιές μας. Και αυτό θα το επιβεβαιώνουμε κάθε στιγμή, με κάθε τρόπο.

 

  Link για βίντεο αντιπληροφόρησης:

 

http://dai.ly/x1abj6v

 

 

******************************************************************************************

υπόλοιπες από πορεία

1513171
sineleusi
από simera 16:10, Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

to apogeuma sto politexneio gia na dwthei mia maxitiki antifasistiki apantisi

as eimaste oloi ekei

ΠΗΓΕΣ / ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ :

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1513112

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1513125

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: