Αρχική > Ψηφίσματα > «H πιο δύσκολη σχολική χρονιά των τελευταίων ετών» : Ανοιχτή επιστολή του συλ. Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου » Δομήνικος Θεοτοκόπουλος»

«H πιο δύσκολη σχολική χρονιά των τελευταίων ετών» : Ανοιχτή επιστολή του συλ. Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου » Δομήνικος Θεοτοκόπουλος»

Ιανουαρίου 20, 2014 Σχολιάστε Go to comments

«H πιο δύσκολη σχολική χρονιά των τελευταίων ετών»

    Παρέμβαση πραγματοποιεί ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου,»Δομήνικος Θεοτοκόπουλος», με ανοιχτή επιστολή που επισυνάπτουμε:

Ανοιχτή Επιστολή

        Αρκετό καιρό πριν από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς είχαμε επισημάνει πως θα είναι η πιο δύσκολη των τελευταίων ετών.

Είχαμε τονίσει στις συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς και τους τοπικούς βουλευτές τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημόσιο Σχολείο και τα τεράστια εκπαιδευτικά κενά που υπήρχαν σε επίπεδο νομού Ηρακλείου. Τελικά αφού δεν δόθηκε η ανάλογη σημασία στα προβλήματα στα οποία διαβλέπαμε , όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, οδηγηθήκαμε στη σημερινή τραγελαφική κατάσταση.

Δυστυχώς, η κυβερνητική πολιτική ακολούθησε και συνεχίζει να ακολουθεί το δρόμο της διάλυσης του Δημόσιου Σχολείου. Καμιά πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτών από τον κρατικό προϋπολογισμό και μπαλώματα από τις προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ.

Το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια, ακόμη στα μέσα της σχολικής χρονιάς, να υπάρχουν δεκάδες κενά στις σχολικές μονάδες. Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει σχολεία διαφορετικών ταχυτήτων και εκπαιδευτικούς διαφορετικών κατηγοριών. Η παρεχόμενη μόρφωση των μαθητών μας υποβαθμίζεται, καθώς χάνονται καθημερινά δεκάδες διδακτικές ώρες, τμήματα συγχωνεύονται ακόμη και σήμερα και οι εκπαιδευτικοί μετατρέπονται σε περιπλανώμενους θιασώτες με υποχρεωτικές μετακινήσεις. Συνάμα, τα εργασιακά μας δικαιώματα πετιούνται από τη μια μέρα στην άλλη στο καλάθι των αχρήστων.

Σας παρουσιάζουμε ενδεικτικά τη σημερινή δραματική κατάσταση που στην οποία έχουν περιέλθει πολλά σχολεία του νομού μας.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΕΝΑ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δασκάλων

45

Νηπιαγωγών

7

Δασκάλων Ειδικής Αγωγής

3

Δασκάλων Παράλληλης στήριξης

40

Νηπιαγωγών Παράλληλης στήριξης

5

Γυμναστών

8

Αγγλικών

8

Γερμανικών

7

Γαλλικών

2

Μουσικής

2

ΣΥΝΟΛΟ

127

                                                                                                                                 

ΚΕΝΑ ΔΑΣΚΑΛΩΝ

Δημ. Σχολείο Ανάληψης Χερσονήσου

1

Δημ. Σχολ. Άρβης

1

Δημ. Σχολ. Ασημίου

2

Δημ. Σχολ. Βώρων

1

Δημ. Σχολ. Γκαγκαλών

1

Δημ. Σχολ. Ελιάς

1

2ο Δημ. Σχολ. Μαλίων

1

Δημ. Σχολ. Μεταξοχωρίου

1

Δημ. Σχολ. Μητρόπολης

1

2ο Δημ. Σχολ. Μοχού

1

Δημ. Σχολ. Πετροκεφαλίου

1

Δημ. Σχολ. Πιτσιδίων

1

Δημ. Σχολ. Σίβα

1

Δημ. Σχολ. Τεφελίου

1

Δημ. Σχολ. Τυλίσου

2

1ο Δημ. Σχολ. Τυμπακίου

2

Δημ. Σχολ. Φόδελε

1

13ο Δημ. Σχολ. Ηρακλείου

1

15ο Δημ. Σχολ. Ηρακλείου

1

25ο Δημ. Σχολ. Ηρακλείου

1

41ο Δημ. Σχολ. Ηρακλείου

1

52ο Δημ. Σχολ. Ηρακλείου

1

Δημ. Σχολ. Αγ. Δέκα

1

ΣΥΝΟΛΟ

27

                                                                                                                                             

ΚΕΝΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ (ΟΛΟΗΜΕΡΑ)

Νηπιαγωγείο Ασιτών

1

Νηπιαγωγείο Πιτσιδίων

1

Νηπιαγωγείο Χάρακα

1

Νηπιαγωγείο Γαλιάς

1

2ο Νηπιαγωγείο Μοιρών

1

3ο Νηπιαγωγείο Μοιρών

1

3ο Νηπιαγωγείο Τυμπακίου

1

ΣΥΝΟΛΟ

7

Τα υπόλοιπα κενά δασκάλων υπολογίζονται με βάση το σπάσιμο των τμημάτων που πρέπει να γίνει έπειτα από την υποχρεωτική συγχώνευσή τους.

Επιτέλους, οι υπεύθυνοι πρέπει να αναρωτηθούν πόσο δύσκολο είναι για έναν μαθητή να «χάσει» ξαφνικά το δάσκαλό του στα μέσα της σχολικής χρονιάς ή δύο τμήματα να συμπτυχτούν επειδή δεν υπάρχουν προσλήψεις εκπαιδευτικών!

Τους καλούμε, λοιπόν, να αφήσουν τα «success story» και τις «λευκές εβδομάδες» και να βρουν άμεσα λύση για τις αμέτρητες εκπαιδευτικές ώρες που χάνονται καθημερινά στα σχολεία μας.

Ως εδώ ! ! !

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Δ. Θεοτοκόπουλος» και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Φαιστός» απαιτούν:

Η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας να αντιληφθεί επιτέλους τη σοβαρότητα της κατάστασης και να προχωρήσει άμεσα σε μόνιμες προσλήψεις και προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά που υπάρχουν στο νομό Ηρακλείου.

Οι τοπικοί βουλευτές να αναδείξουν άμεσα το ζήτημα στο ελληνικό κοινοβούλιο και να πιέσουν προς πάσα κατεύθυνση.

Για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα σχολεία μας από την έλλειψη εκπαιδευτικών θα πραγματοποιήσουμε την ερχόμενη Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014 στις 13:30 το μεσημέρι, Παράσταση Διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων, την Ομοσπονδία Γονέων, αλλά και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων κάθε σχολείου να συμμετέχουμε όλοι μαζί για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο, την κανονική λειτουργία των σχολείων, έστω και στα μέσα της σχολικής χρονιάς.

Η μόνη λύση είναι να προσληφθούν εκπαιδευτικοί μέσα από κοινούς δυναμικούς αγώνες εκπαιδευτικών και γονέων, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική υποβάθμισης και διάλυσης του δημόσιου σχολείου.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος»

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μεσσαράς «Φαιστός»

**********************************************************************************************

( ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ : Είναι πραγματικά εκπληκτικό το πόσα δεινά μπορεί να αντέξει ένα ανελεύθερο άτομο ή ένα τρομοκρατημένο  «ανθρωποσύνολο» ( αυτό που κατ’ επίφαση ονομάζαμε «κοινωνία )!

Αυτό γίνεται στις μέρες μας ,ολοένα και πιό φανερό ! Ενώ το «δήθεν κοινωνικό κράτος » καταρρέι και το καθεστώς της «Νέας παγκόσμιας Φεουδαρχίας » εξευτελίζει καθημερινά  θεσμούς όπως η Δημόσια Παιδεία και η Δημόσια Υγεία , με στόχο να μετατρέψει αυτά τα «πρωταρχικά κοινωνικά δικαιώματα» σε εμπορεύματα,  η «κοινωνία» δεν τολμά να αυτοδιαχειριστεί αυτούς τους θεσμούς- (πλήν ελαχίστων και λαμπρότατων εξαιρέσεων*)- που είναι τόσο σημαντικοί για την κοινωνική Ζωή και Εξελιξη !

Ευτυχώς ο «έρμος» ο Ρουσσώ δεν ζεί για να δεί το πέταμα στα σκουπίδια του » Κοινωνικού Συμβολαίου» του !

Σύμφωνα μ’ εκείνο το μνημειώδες- ( και απελευθερωτικό για την ανθρωπότητα )- έργο , ο Άνθρωπος (ο οποίος γεννιέται Ελεύθερος και ίσος με τους ομοίους του) εκχωρεί αυτοβούλως (με την θέλησή του ) μέρος της Ελευθερίας του στο Κράτος με την προϋπόθεση , εκείνο ( το Κράτος ) να του καλύπτει τις βασικές ανάγκες ( ζωή , ασφάλεια , υγεία ,παιδεία κ.λπ.) !

Σήμερα , μετά απο τόσους αιώνες εκμετάλευσης και κυριαρχίας ανθρώπου απο άνθρωπο , αποδεικνύεται ότι εδώ και πολλές γενεές κανένας δεν εκχώρησε τίποτα με την θέλησή του στο Κράτος ! Άν ήταν έτσι , τώρα που δεν τηρείται κανένας απο τους «όρους του Κοινωνικού Συμβολαίου» απο την μεριά της Εξουσίας , οι άνθρωποι άν ήταν ελεύθεροι θα έπερναν την Ζωή και την Ελευθερία τους πίσω !

Οι άνθρωποι όμως αντί να είναι- (και να θεωρούν τους εαυτούς τους) – ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ είναι ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΟΙ !

( * Όχι » εκ φύσεως » εθελόδουλοι ( μήν φοβάστε δεν έγινε καμιά μετάλλαξη …) , αλλά εθελόδουλοι λόγω αγωγής , «εκπαίδευσης», συνήθειας και λόγω αναπαραγωγής των συμπεριφορών του «κυρίαρχου κοπαδιού» και των γονέων!!!!)

Αυτό συμβαίνει γιατί εδώ και πολλές γενιές τους κυβερνάει ο ΦΟΒΟΣ !

Ο ΦΟΒΟΣ και συχνά ο ΤΡΟΜΟΣ μπροστά στην ίδια τους την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και τις ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ως ΚΟΙΝΩΝΙΑ είναι που τους καθορίζει τα πάντα !

Δυστυχώς οι δούλοι ακόμα κι’όταν γεννούν παιδιά  «εκ φύσεως ελεύθερα» σπέυδουν να τα υποχρεώσουν να γίνουν όμοια μ’εκείνους ΔΟΥΛΟΙ !

Το μεγάλο ερώτημα είναι : 

» Θα διαιωνίσουμε και εμείς αυτόν τον «αέναο» κύκλο εθελοδουλείας περιμένοντας ,ίσως , …κάποτε…να μας «σώσει ένας καλός πατέρας /αρχηγός /αφέντης ? ή θα τον σπάσουμε επιτέλους  δημιουργώντας  θεσμούς Ελευθερίας , Αυτοδιαχείρισης και Αυτοθέσμισης μακριά απο κάθε έννοια και μορφή εκεμετάλευσης και κυριαρχίας ανθρώπου πάνω σε άνθρωπο ?

Εμείς  έχουμε διαλέξει το δεύτερο και το κάνουμε πράξη στα Ελευθεριακά Σχολεία  ( και σε πολλά άλλα αυτοδιαχειριζόμενα εγχειρήματα ) , για εμάς , για τα παιδιά μας …και για να  αφαιρούμε και την «τελευταία δικαιολογία » απο τους εθελόδουλους !!! )

Πάρτε μιά ιδέα απο τα παρακάτω λίνκ :

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=188387

http://anexmk.blogspot.gr/2008/10/blog-post.html

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1489359

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1489337

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1489027

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1486496

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1486366

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1486138

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1486002

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=37554

***************************************************************************************************

ΠΗΓΗ / ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ :

http://www.ertopen.com/eidiseis/item/13149-h-h-pio-dyskolh-scholikh-chronia-twn-teleytaiwn-etwn#.UtpoFLTQDIU

Advertisements
Κατηγορίες:Ψηφίσματα
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: