Αρχική > Ανακοινώσεις, Αναλύσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Καλέσματα, Προτάσεις, Πολυμέσα > Γιατί «επιλέγουμε» την εξαθλίωση αντί της αυτοδιαχείρισης ???

Γιατί «επιλέγουμε» την εξαθλίωση αντί της αυτοδιαχείρισης ???

Ιανουαρίου 20, 2014 Σχολιάστε Go to comments

 Είναι πραγματικά εκπληκτικό το πόσα δεινά μπορεί να αντέξει ένα ανελεύθερο άτομο ή ένα τρομοκρατημένο  «ανθρωποσύνολο» ( αυτό που κατ’ επίφαση ονομάζαμε «κοινωνία )!

Αυτό γίνεται στις μέρες μας ,ολοένα και πιό φανερό ! Ενώ το «δήθεν κοινωνικό κράτος » καταρρέι και το καθεστώς της «Νέας παγκόσμιας Φεουδαρχίας » εξευτελίζει καθημερινά  θεσμούς όπως η Δημόσια Παιδεία και η Δημόσια Υγεία , με στόχο να μετατρέψει αυτά τα «πρωταρχικά κοινωνικά δικαιώματα» σε εμπορεύματα,  η «κοινωνία» δεν τολμά να αυτοδιαχειριστεί αυτούς τους θεσμούς- (πλήν ελαχίστων και λαμπρότατων εξαιρέσεων*)- που είναι τόσο σημαντικοί για την κοινωνική Ζωή και Εξελιξη !

Ευτυχώς ο «έρμος» ο Ρουσσώ δεν ζεί για να δεί το πέταμα στα σκουπίδια του » Κοινωνικού Συμβολαίου» του !

Σύμφωνα μ’ εκείνο το μνημειώδες- ( και απελευθερωτικό για την ανθρωπότητα )- έργο , ο Άνθρωπος (ο οποίος γεννιέται Ελεύθερος και ίσος με τους ομοίους του) εκχωρεί αυτοβούλως (με την θέλησή του ) μέρος της Ελευθερίας του στο Κράτος με την προϋπόθεση , εκείνο ( το Κράτος ) να του καλύπτει τις βασικές ανάγκες ( ζωή , ασφάλεια , υγεία ,παιδεία κ.λπ.) !

Σήμερα , μετά απο τόσους αιώνες εκμετάλευσης και κυριαρχίας ανθρώπου απο άνθρωπο , αποδεικνύεται ότι εδώ και πολλές γενεές κανένας δεν εκχώρησε τίποτα με την θέλησή του στο Κράτος ! Άν ήταν έτσι , τώρα που δεν τηρείται κανένας απο τους «όρους του Κοινωνικού Συμβολαίου» απο την μεριά της Εξουσίας , οι άνθρωποι άν ήταν ελεύθεροι θα έπερναν την Ζωή και την Ελευθερία τους πίσω !

Οι άνθρωποι όμως αντί να είναι- (και να θεωρούν τους εαυτούς τους) – ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ είναι ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΟΙ !

( * Όχι » εκ φύσεως » εθελόδουλοι ( μήν φοβάστε δεν έγινε καμιά μετάλλαξη …) , αλλά εθελόδουλοι λόγω αγωγής , «εκπαίδευσης», συνήθειας και λόγω αναπαραγωγής των συμπεριφορών του «κυρίαρχου κοπαδιού» και των γονέων!!!!)

Αυτό συμβαίνει γιατί εδώ και πολλές γενιές τους κυβερνάει ο ΦΟΒΟΣ !

Ο ΦΟΒΟΣ και συχνά ο ΤΡΟΜΟΣ μπροστά στην ίδια τους την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και τις ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ως ΚΟΙΝΩΝΙΑ είναι που τους καθορίζει τα πάντα !

Δυστυχώς οι δούλοι ακόμα κι’όταν γεννούν παιδιά  «εκ φύσεως ελεύθερα» σπέυδουν να τα υποχρεώσουν να γίνουν όμοια μ’εκείνους ΔΟΥΛΟΙ !

Το μεγάλο ερώτημα είναι : 

» Θα διαιωνίσουμε και εμείς αυτόν τον «αέναο» κύκλο εθελοδουλείας περιμένοντας ,ίσως , …κάποτε…να μας «σώσει ένας καλός πατέρας /αρχηγός /αφέντης ? ή θα τον σπάσουμε επιτέλους  δημιουργώντας  θεσμούς Ελευθερίας , Αυτοδιαχείρισης και Αυτοθέσμισης μακριά απο κάθε έννοια και μορφή εκεμετάλευσης και κυριαρχίας ανθρώπου πάνω σε άνθρωπο ?

Εμείς  έχουμε διαλέξει το δεύτερο και το κάνουμε πράξη στα Ελευθεριακά Σχολεία  ( και σε πολλά άλλα αυτοδιαχειριζόμενα εγχειρήματα ) , για εμάς , για τα παιδιά μας …και για να  αφαιρούμε και την «τελευταία δικαιολογία » απο τους εθελόδουλους !!! )

Δημήτρης  Αμεσοδημοκράτης

Πάρτε μιά ιδέα απο τα παρακάτω λίνκ :

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=188387

http://anexmk.blogspot.gr/2008/10/blog-post.html

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1489359

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1489337

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1489027

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1486496

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1486366

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1486138

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1486002

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=37554

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: