Αρχική > Ανακοινώσεις, Αναλύσεις, Δράσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός > Rote -Flora : Χούντα στο Αμβούργο ! Άρση του αποκλεισμού χθές .

Rote -Flora : Χούντα στο Αμβούργο ! Άρση του αποκλεισμού χθές .

Ιανουαρίου 14, 2014 Σχολιάστε Go to comments

ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟ-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ROTE FLORA-ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΧΘΕΣ
από Νίκος 12:48, Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014
θεματικές: Καταλήψεις – Αυτοδιαχειριζόμενοι Χώροι \ Κρατική καταστολή – Κοινωνικός έλεγχος

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ROTE FLORA-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΟΜΗΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

αναλυτικές ενημερώσειςσύντροφοι συγκρούονται σφοδρά στο Αμβούγο για την Rote Flora,συνολική ενημέρωση,βίντεοςφώτος(με την ανακοίνωση των συντρόφων)-https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1507234

χιλιάδες σύντροφοι συγκρούονται για την Rote Flora,συνολική ενημέρωση,μέρος 2, βίντεοςφώτος(με αναφορές από συλλογικότητες για την στάση των μπάτσων,βίντεο που το αποδεικνύουν κτλ)-https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1507368(επίσης βίντεο από πορείες για μετανάστες-συγκρούσεις 14 και 12/12/13)

χιλιάδες σύντροφοι συγκρούονται για την Rote Flora,συνολική ενημέρωση,μέρος 3,βίντεοςφώτος( με περιγραφή από συλλογικότητα για την στάση των μπάτσων  κτλ)-https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1507615

πηγή στα Αγγλικά με την ιστορία,της ιστορικής κατάληψης και τον πόλεμο που δέχεται,υπάρχουν πολλές αναφορές  μεταφρασμένες  μέσα από την ανακοίνωση των συντρόφων στο πρώτο link,παλιότερες δράσεις,εκδηλώσεις,πορείες,κείμενα κτλ)http://florableibt.blogsport.de/english/(παραπέμπει βέβαια σε link στα Γερμανικά για πολλά περισσότερα)-Θα μπεί αναλυτικό πόστ για τα καινούρια γεγονότα(μεταφρασμένο που να περιέχει ανακοινώσεις,περιγραφές από τους συντρόφους κάποια στιγμή)

Η υπόθεση με τον εναλλακτικό χώρο δράσης και αλληλεγγύης, τη κατάληψη Rote Flora, η επίθεση του κράτους προς τους μετανάστες,οι φασιστικές κρατικές δομές και κατασταλτικές κινήσεις(πρόσφατα η κήρυξη σε επικίνδυνες ζώνες- περιοχές,αναλυτικά πιο κάτω)  και ο ξεριζωμός των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων για χάρη μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων στην περιοχή του St. Pauli  είναι 3 από τα βασικότερα θέματα που απασχολούν το κίνημα στο μεγαλύτερο λιμάνι του Βορρά της Γερμανίας. . Τα παραπάνω γεγονότα έχουν καταφέρει να συσπειρώσουν πολίτες και δυνάμεις των αντιεξουσιαστών και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς σε ένα κοινό μέτωπο δράσης. 

Το 1989 ένα κτήριο που στέγαζε το θέατρο, Alte Flora- “Παλαιά Φλώρα”, στην περιοχή Sternschanze του Αμβούργου εκκενώθηκε και παρέμενε άδειο από τότε. Το κτήριο μετονομάστηκε σε Rote Flora- “Κόκκινη Φλώρα” και ήταν το κέντρο της αυτόνομης αριστεράς και των αντιεξουσιαστών του Αμβούργου εφ εξής. Το 2001 το κτήριο πωλήθηκε σε έναν επενδυτή, ο οποίος υποσχέθηκε να μην προβεί σε εκκένωση της κατάληψης. Ωστόσο τους τελευταίους μήνες, η Rote Flora, τελεί υπό την απειλή εκκένωσης απο την αστυνομία με αποτέλεσμα να ξεσηκωθεί ένα κύμα αντιδράσεων από πολίτες και κύκλους του αντιεξουσιαστικού χώρου. Η ομάδα Lampedusa του Αμβούργου είναι μια ομάδα από 300 μετανάστες. Χωρίς καμία νομική υπόσταση οι άνθρωποι αυτοί ζουν σε καθεστώς τρομοκρατίας και φόβου απέλασης. Από τον Οκτώβριο του 2013 οι δημοτικές αρχές του Αμβούργου έχουν ξεκινήσει ένα γαϊτανάκι πογκρόμ συλλήψεων εναντίον μεταναστών. Στην περιοχή St. Pauli οι αστυνομικές αρχές σταματάνε για εξακρίβωση στοιχείων όλους όσοι έχουν σκούρο χρώμα δέρματος, και τους καταγράφουν σε “μαύρη λίστα” ως υποψήφιους προς απέλαση. Η περιοχή “Esso-Häuser” είναι ένα σύνολο κτηρίων στην περιοχή ”Reeperbahn”, κέντρο εναλλακτικής διασκέδασης στο Αμβούργο, στην “καρδιά” της γειτονιάς του St. Pauli. Τον Ιούλιο ιδιώτες και αστυνομικές αρχές προανήγγειλαν εκκενώσεις και κατεδαφίσεις σε πολλά κτήρια στην παρατημένη-απο το κράτος αλλά όχι απο τους πολίτες- περιοχή καθώς οι τιμές των κατοικιών έχουν υποχωρήσει και οι ιδιοκτήτες έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στην “ανάπτυξη”. Αποτέλεσμα  των εξώσεων ήταν να μείνουν στον δρόμο πάνω από 70 οικογένειες. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν προσωρινά στεγαστεί, με έξοδα του δήμου, σε ξενοδοχείο και αναζητείται λύση στο πρόβλημα στέγασης τους. Τον περασμένο Οκτώβριο διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την φασιστική και ρατσιστική συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων που σταματούν οποιονδήποτε σκουρόχρωμο συνάνθρωπό μας για εξακρίβωση των στοιχείων του. Οι διαδηλωτές εμποδίστηκαν από τις δυνάμεις καταστολής με βία και ρίψη νερού.

       Αυτό αποτέλεσε τη θρυαλλίδα των κοινωνικών αναταραχών στο Αμβούργο. Στις 21/12/13 πάνω από 10.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από την Rote Flora, απαιτώντας κοινωνική δικαιοσύνη και προσπάθησαν να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στις αστυνομικές πρακτικές αλλά και να αποτραπεί η εκκένωση του πρώην θεάτρου. Οι κατασταλτικές δυνάμεις του κρατικού μηχανισμού προσπάθησαν να διαλύσουν την διαδήλωση με δολοφονικούς ξυλοδαρμούς, χημικά και ρίψη νερού…αλλά δεν τα κατάφεραν.Οι σύντροφοι με απίστευτο πείσμα ανταπέδωσαν την δολοφονική επίθεση των μπάτσων και συγκρούστηκαν σφοδρά(links στην αρχή). Η τακτική αυτή χρησιμοποιείται πλέον και από την Ελληνική αστυνομία .

Οι αστυνομικές αρχές της Γερμανίας παράλληλα με τις αντιδράσεις του κόσμου και τις διαδηλώσεις φρόντισαν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας και υιοθέτησαν τη γνωστή  και στην Ελλάδα, θεωρεία των δύο άκρων.

Από τον Ιούνιο του 2012 το think tank των Χριστιανοδημοκρατών, το Ινστιτούτο Κόνραντ Αντενάουερ, εξέδωσε ειδική μπροσούρα στο πλαίσιο «της εκπαίδευσης για τη λήψη προληπτικών μέτρων αποτροπής του αριστερού εξτρεμισμού στη νεολαία», πρόγραμμα το οποίο συνδιοργανώθηκε από κοινού με το Ομοσπονδιακό υπουργείο Οικογένειας.

Την εξίσωση και εξομοίωση της δολοφονικής ακροδεξιάς με τον αναρχικό χώρο και την επαναστατική αριστερά ακολουθούν το ίδιο ενεργά οι εταίροι της Ανγκελα Μέρκελ, οι Χριστιανοκοινωνιστές. Στις αρχές του περασμένου Μαρτίου το Ιδρυμα Χανς Ζάιντελ διοργάνωσε για πέμπτη χρονιά τον κύκλο σεμιναρίων με τίτλο «Ο εξτρεμισμός στη Γερμανία» στο θέρετρο του Κλόστερ Μπαντζ. Ο Γερμανός καθηγητής του Πανεπιστημίου Αντράσι της Βουδαπέστης, Χέντρικ Χάνσεν, αφού συνέκρινε τις τρεις μορφές του εξτρεμισμού (αριστερός, δεξιός και ισλαμιστικός), κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «όλες έχουν το κοινό χαρακτηριστικό της απόρριψης των αρχών της φιλελεύθερης δημοκρατίας της Δύσης».

Οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του Αμβούργου είναι ο χαρακτηρισμός ζωνών επικινδυνότητας(από 3/1/14) σε περιοχές του Αμβούργου, όπως στο St. Pauli, Sternschanze κ.α. Οι αστυνομικές αρχές μπορούν δηλαδή, εντός των ορίων αυτών των περιοχών, να σταματήσουν για εξακρίβωση στοιχείων τον καθένα ανά πάσα στιγμή, δίχως να αναγκάζονται από τη νομοθεσία να λογοδοτήσουν πουθενά.Πιο αναλυτικά-GEFAHRENGEBIET Ο όρος σημαίνει  επικίνδυνη περιοχή, παραπέμπει όμως σε πρακτικές στρατιωτικού νόμου (παρόμοια με τους αποκλεισμούς στα Εξάρχεια), πρακτική που από το 2012 το διοικητικό δικαστήριο του Αμβούργου αποφάσισε ως σύννομη με το γερμανικό σύνταγμα.Η πολιτική ηγεσία (SPD) του Αμβούργου αποφάσισε την εφαρμογή του μέτρου στις 3/1/14 στην ευρύτερη περιοχή Sternschanze, όπου ζουν κάτι παραπάνω από 50.000 κάτοικοι.

 Οι μπάτσοι έχουν την χουντοφασιστική εξουσία να σταματάνε κόσμο, να τους υποβάλλουν σε σωματικό έλεγχο,ιδιαίτερα με πολύ άγριο τρόπο αν μοιάζουν με αναρχικούς,, άσχετα αν είναι γυναίκες ή άντρες, ηλικιωμένοι ή νεότεροι. Οργανώσεις και συλλογικότητες προσπάθησαν  να διαμαρτυρηθούν πρόσφατα, φτιάχνοντας ένα Camp στο κέντρο της πόλης τους, ώστε να σπάσουν την αστυνομοκρατία.

Περίπου 200 άτομα επιχείρησαν να κάνουν πορεία διαμαρτυρίας στις 7/1/14, αποκλείστηκαν απ΄τους μπάτσους με τους περισσότερους απ΄αυτούς τελικά να προσαγάγονται και το αυτοσχέδιο Camp να καταστρέφεται από συνεργεία του δήμου.

Επίσης.. οι ΗΠΑ… εξέδωσαν μια ανακοίνωση. Ο πρεσβευτής της παγκόσμιας τρομοκρατίας ενάντια σε όλους τους καταπιεσμένους στον κόσμο από την συγκεκριμένη έδρα του στο Βερολίνο προειδοποίησε τους Αμερικανούς πολίτες να είναι προσεκτικοί στις περιοχές που κηρύχθηκαν… επικίνδυνες εντός της πόλης.

Σε άρση του αποκλεισμού των ζωνών κινδύνου στο κέντρο του Αμβούργου προχώρησε χθές η αστυνομία της πόλης(στα χαρτιά-ακόμα είναι νωρίς), έπειτα από ένα 20ήμερο πογκρόμ των μπάτσων και σφοδρές συγκρούσεις που ακολούθησαν απόφαση της Γερουσίας για τερματισμό της κατάληψης του αναρχικού,ελεύθερου κοινωνικού χώρου Rote Flora.

Η απόφαση πριν από 11 ημέρες των αρχών να επιβάλουν τον χουντικό περιορισμό και φασιστικό πογκρόμ εναντίον συντρόφων με εκατοντάδες προσαγωγές και αρκετές ανυπόστατες συλλήψεις  στην κίνηση δεκάδων χιλιάδων πολιτών στο κέντρο του Αμβούργου προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

Υπέρ της άρσης των έκτακτων μέτρων ασφάλειας υπέγραψαν 8000 άτομα, ωστόσο ο φασίστας Σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος της πόλης Όλαφ Σολτς υπερασπίστηκε τους μπάτσους και συνέχισε την γκαιμπελίστικη προπαγάνδα κατά των συντρόφων π.χ ότι βρέθηκαν αντικείμενα στους ελέγχους κτλ

αποσπάσματα απόstokokkino.gr

newzup

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ROTE FLORA-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΟΜΗΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΠΗΓΗ /ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ :

https://gutneffntqonah7l.onion.to/front.php3?lang=el&article_id=1511060

 

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: