Αρχική > Ανακοινώσεις, Αναλύσεις, Δράσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Πολυμέσα > Αμβούργο: Η κατάληψη Rote Flora και οι επικίνδυνες ζώνες πυροδοτούν την εξέγερση

Αμβούργο: Η κατάληψη Rote Flora και οι επικίνδυνες ζώνες πυροδοτούν την εξέγερση

Ιανουαρίου 11, 2014 Σχολιάστε Go to comments

H7

Αμβούργο: Μια ολόκληρη πόλη υπό εξέγερση

Προειδοποίηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στους Αμερικανούς πολίτες σχετικά με τα γεγονότα στο Αμβούργο.

Κλιμακώνεται η ένταση η οποία φτάνει σε διαστάσεις βίας μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών στο Αμβούργο. Ενώ συνεχίζονται να μεταδίδονται ειδήσεις περί κήρυξης επικίνδυνων περιοχών, αύξησης των ελέγχων και χρήσης βίας κατά των διαδηλωτών από την αστυνομία, οι ΗΠΑ εξέδωσαν μια ανακοίνωση σχετικά με το Αμβούργο. Ο πρεσβευτής της Αμερικής στο Βερολίνο προειδοποίησε τους Αμερικανούς πολίτες να είναι προσεκτικοί στις περιοχές που κηρύχθηκαν επικίνδυνες εντός της πόλης.

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

Στις 21 Δεκέμβρη της χρονιάς που πέρασε, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Αμβούργου  έδωσαν το παρόν στη συνοικία Schanze της πόλης για να διαδηλώσουν υπέρ του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού της περιοχής, RoteFlora. Στο κάλεσμα της RoteFlora ανταποκρίθηκαν συλλογικότητες κι άλλες οργανώσεις για τα πολιτικά δικαιώματα (για τα δικαιώματα των προσφύγων από την Lampedusa, και για το δικαίωμα κατοικίας και διατήρησης των εργατικών κατοικιών της Esso στη συγκεκριμένη συνοικία).

Πάνω από 10.000 πολίτες (στην πλειονότητα αναρχικοί, αντεξουσιαστές, αριστεροί) συμμετείχαν στη διαδήλωση. Η αστυνομία του κρατιδίου του Αμβούργου, άγνωστο εκείνη τη στιγμή για ποιον λόγο, και με αυταρχικό σκεπτικό θεώρησε παράτυπη τη συγκέντρωση, οι συγκεντρωμένοι αποφάσισαν η πορεία να περάσει μέσα απ΄το κέντρο της πόλης του Αμβούργου. Χωρίς καμία προειδοποίηση η αστυνομία σταμάτησε την πορεία με βίαιο τρόπο στα πρώτα 20 μέτρα. Το αποτέλεσμα ήταν 700 τραυματίες από την άλογη αστυνομική βία και πάνω από 100 τραυματίες αστυνομικοί. Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής η αστυνομία χτυπούσε όποιον έβλεπε μπροστά της, άσχετα από το αν συμμετείχε στην πορεία, και έριξε τόσα χημικά, που οι πιο πολλοί δεν είχαν ξαναδεί στη ζωή τους.

Κάπως έτσι έληξαν τα προεόρτια για τη RoteFlora. Υπήρξε όμως και συνέχεια…

GEFAHRENGEBIET (Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ ΚΥΡΙΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΕ)

Ο όρος σημαίνει περίπου «επικίνδυνη περιοχή», παραπέμπει όμως σε πρακτικές στρατιωτικού νόμου (παρόμοια με τους αποκλεισμούς στα Εξάρχεια), πρακτική που από το 2012 το διοικητικό δικαστήριο του Αμβούργου αποφάσισε ως σύννομη με το γερμανικό σύνταγμα. Από την Παρασκευή της περασμένης βδομάδας η πολιτική ηγεσία (SPD) του Αμβούργου αποφάσισε την εφαρμογή του μέτρου στην ευρύτερη περιοχή Sternschanze, όπου ζουν κάτι παραπάνω από 50.000 κάτοικοι.

Η αστυνομία έχει δικαίωμα να σταματά κόσμο, να τους υποβάλλει σε σωματικό έλεγχο, ιδιαίτερα αν μοιάζουν με «αναρχοάπλυτοι», μαυροντυμένοι ή φορούν γυαλιά ηλίου, άσχετα αν είναι γυναίκες ή άντρες, ηλικιωμένοι ή νεότεροι. Οργανώσεις και συλλογικότητες προσπάθησαν κατά τη χθεσινή μέρα να διαμαρτυρηθούν, φτιάχνοντας ένα Camp στο κέντρο της πόλης τους, ώστε να σπάσουν την αστυνομοκρατία.

Περίπου 200 άτομα επιχείρησαν να κάνουν πορεία διαμαρτυρίας, αποκλείστηκαν απ΄τους αστυνομικούς με τους περισσότερους απ΄αυτούς τελικά να προσαγάγονται και το αυτοσχέδιο Camp να καταστρέφεται από συνεργεία του δήμου.

Τα γεγονότα έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, ακόμη κι έξω από την πόλη του Αμβούργου, με τους περισσότερους Γερμανούς να φοβούνται για την περιστολή των πολιτικών δικαιωμάτων τους και την αστυνομική καταστολή που επιχειρείται στις διαδηλώσεις.

Στο επίκεντρο της δημόσιας κριτικής βρίσκεται η αστυνομία και η μετάλλαξη των σοσιαλδημοκρατών (SPD) με τις αυθαίρετες μεθοδεύσεις τους. Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει η ένωση συνδικαλιστών της αστυνομίας, αποκαλούμενη ως ομοσπονδιακή ένωση των «σκεπτικιστών» αστυνομικών με έδρα το Αμβούργο (Bundesarbeitsgemeinschaftkritischer Polizistinnen und Polizisten «BAG»ή αλλιώς «dieKritischen»).

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη ένωση σε μια 12-σέλιδη ανακοίνωση στον Τύπο, τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και αστυνομική ηγεσία της πόλης με αυθαίρετο τρόπο άσκησαν υπέρμετρη βία κατά πολιτών, επιτέθηκαν και ακύρωσαν το δικαίωμα του «συνέρχεσθαι», αδιαφορώντας για τα πολιτικά δικαιώματα των πολιτών της πόλης. Τελειώνοντας την ανακοίνωσή τους, οι συνδικαλιστές σημειώνουν ότι η θέση τους είναι υπέρ της αποκατάστασης της αλήθειας απέναντι στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι RoteFlora, την παραίτηση των ιθυνόντων στην κυβέρνηση του κρατιδίου, την διενέργεια εξεταστικής επιτροπής, ακόμη ως και την πρόσκληση εμπειρογνωμόνων από το εξωτερικό.

ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:

http://www.kar.org.gr/2014/01/10/%CE%B1%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B3%CE%BF-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%B7-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B7-%CF%85%CF%80%CF%8C-%CE%B5%CE%BE%CE%AD%CE%B3%CE%B5%CF%81/

***********

Μετά από μαζικές διαμαρτυρίες, η αστυνομία του Αμβούργου προσπαθεί ξανά να εξαπατήσει τα media


Μετά τις μαζικές διαμαρτυρίες για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα , όλο και περισσότερες ερωτήσεις  προέκυψαν σχετικά με τους λόγους της αστυνομίας  να εγκαταστήσει την επικίνδυνη ζώνη, και οι αστυνομικές αρχές έχουν αρχίσει τακτικές εξαπάτησης για να δημιουργήσουν σύγχυση στα μέσα ενημέρωσης και την κοινή γνώμη. Η ζώνη κινδύνου είναι μια περιοχή που εκτείνεται σε 4 συνοικίες του Αμβούργου, όπου η αστυνομία μπορεί να σταματήσει, να κάνει έρευνα, να απαγορεύσει και να προσαγάγει άτομα χωρίς δικαστική απόφαση ή τον έλεγχο από δικαστικό.

h1Αστυνομικοί περιπολούν την επικίνδυνη ζώνη το βράδυ της Τετάρτης

Την Πέμπτη, η Morgenpost δημοσίευσε μια ιστορία που έλεγε ότι η απαγορευμένη ζώνη κινδύνου θα έληγε την Πέμπτη , αλλά όταν άλλοι δημοσιογράφοι ζήτησαν επιβεβαίωση από το γραφείο Τύπου της Αστυνομίας τους  είπαν ότι η ζώνη κινδύνου δεν θα έληγε. Λίγες ώρες αργότερα , οι αστυνομικές αρχές δήλωσαν σε ένα δελτίο τύπου ότι η ζώνη κινδύνου θα περιοριζόταν σε 3 μικρές περιοχές γύρω από αστυνομικά τμήματα .
 

Αυτές οι αλλαγές δεν είναι τίποτ’ άλλο από τακτικές εξαπάτησης από τις αστυνομικές αρχές για να δημιουργείται σύγχυση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το κοινό. Ο χάρτης των νέων 3 ζωνών κινδύνου δείχνει ότι είναι ακόμα μια μεγάλη περιοχή, και ότι πολλές σημαντικές διασταυρώσεις κυκλοφορίας είναι στις 3 νέες ζώνες, έτσι ώστε η αστυνομία να μπορεί να ελέγχει τον οποιονδήποτε για οποιονδήποτε λόγο που μπαινοβγαίνει σε μεγάλα τμήματα της παλιάς επικίνδυνης ζώνης (βλ. χάρτη ) . Επιβεβαιώθηκε ότι οι ζώνες κινδύνου θα μειωνόντουσαν σε 3 » νησιά » γύρω από αστυνομικά τμήματα , και θα είναι σε ισχύ από τις 18:00 ( 18:00 ) έως τις 06:00 ( π.μ.) . Παρ’ όλ’ αυτά, οι αστυνομικές αρχές δήλωσαν επίσης ότι θα συνεχίσουν την ενισχυμένη παρουσία τους στα τμήματα της περιοχής που δεν είναι πλέον μέρος στις επικίνδυνες ζώνες , και θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την κατάσταση εκεί, για να περιορίσουν πιθανόν εκ νέου όλη την περιοχή .
 

h2

*

h3

Αυτές οι αλλαγές έχουν έρθει αφού όλο και πιο πολλά καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης άρχισαν να αναρωτιούνται για την εξήγηση που έδωσε η αστυνομία του Αμβούργου για την εγκατάσταση της επικίνδυνης ζώνης ( για να μην αναφέρουμε τις ερωτήσεις για την ίδια την επικίνδυνη ζώνη ) . Την Τετάρτη το βράδυ, πραγματοποιήθηκε διαδήλωση διαμαρτυρίας εναντίον της ζώνης κινδύνου για  τέταρτη νύχτα στη σειρά, και η αστυνομία είχε μεγάλη δυσκολία στον έλεγχο των διαδηλώσεων, καθώς υπήρχαν πολλές μικρές αυθόρμητες διαδηλώσεις ταυτόχρονα σε ολόκληρη την περιοχή. Αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε ειρηνικούς διαδηλωτές με κλομπ τουλάχιστον 2 φορές το βράδυ της Τετάρτης .
 

h4Η γερμανική τηλεόραση ARD TV πρόβαλλε την εικόνα του συμβόλου της αντίστασης χθες το βράδυ (9/1/2014)


Πλήρως εξοπλισμένα ΜΑΤ ήρθαν αντιμέτωπα με διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους ήταν εξοπλισμένα με βούρτσες τουαλέτας. Μετά τη μετάδοση από  τη γερμανική τηλεόραση ARD  μιας σκηνής όπου ΜΑΤ έψαξε ένα νεαρό άνδρα και του κατάσχεσε μια βούρτσα τουαλέτας  λέγοντας: « Αυτή η βούρτσα τουαλέτας κατάσχεται, κύριε !» , οι βούρτσες αυτές έχουν γίνει το νέο σύμβολο των ανθρώπων που αντιστέκονται στην επικίνδυνη ζώνη. Η αστυνομία έπρεπε να ενεργήσει την Πέμπτη, καθώς ο μηχανισμός δημοσίων σχέσεών τους έπαθε μεγάλο πλήγμα από το χιούμορ του λαού που διαμαρτυρόταν για την επικίνδυνη ζώνη, και από τις μαζικές αυθόρμητες διαδηλώσεις στην περιοχή το βράδυ της Τετάρτης .


Την Πέμπτη το βράδυ, η Hamburger Abendblatt δημοσίευσε ένα άρθρο που λέει ότι υπάρχει διαμάχη στο εσωτερικό των  αστυνομικών δυνάμεων του Αμβούργου για τις επικίνδυνες ζώνες . Σύμφωνα με την Hamburger Abendblatt, ο υπουργός εσωτερικών του κρατιδίου του Αμβούργου, Michael Neumann, δεν είχε εμπλακεί στη δημιουργία της ζώνης κινδύνου. Ο αρχηγός της αστυνομίας Wolfgang Kopitzsch αρνείται τη δική του συμμετοχή, επίσης. Φαίνεται ότι οι αρμόδιοι προσπαθούν έμμεσα να αποστασιοποιηθούν από την αμφιλεγόμενη επικίνδυνη ζώνη.

h5Μπλοκάρισμα δρόμων από αστυνομικούς χθες το βράδυ (9/1/2014)

Χθες το βράδυ φάνηκε για πρώτη φορά  ότι οι κινήσεις του τμήματος δημοσίων σχέσεων των αστυνομικών αρχών λειτούργησαν, καθώς δεν υπήρξαν διαμαρτυρίες στις 19:00 (7:00 μ.μ.), όπως τις προηγούμενες ημέρες. Οι καιρικές συνθήκες ήταν άσχημες και φαινόταν ότι ο κόσμος θα έμενε στο σπίτι. Αργότερα το βράδυ, μια ξαφνική διαμαρτυρία ποδηλατιστών ξεκίνησε στο κέντρο της πόλης του Αμβούργου  και η αστυνομία άρχισε να μπλοκάρει διάφορες οδούς . Όταν η πορεία έφτασε στην πρώτη επικίνδυνη ζώνη, κάποιες άλλες μικρές αυθόρμητες διαδηλώσεις άρχισαν επίσης. Οι διαδηλωτές κατέστησαν σαφές ότι δεν πρόκειται να ξεγελαστούν από τις τακτικές της αστυνομίας, και ότι απαιτούν την κατάργηση όλων των ζωνών κινδύνου .

Βίντεο από τη χθεσινοβραδυνή πορεία (9/1/2014). Ο κόσμος φωνάζει: «Η Rote Flora θα μείνει» και «Φωτιά και φλόγες ενάντια στην καταστολή»

ΑΠΟ: http://revolution-news.com/after-massive-protests-hamburg-police-try-to-fool-the-media-again/

Ραντεβού είχαν δώσει οι διαδηλωτές και για το βράδυ της Παρασκευής στις 7 μμ, σε διάφορα σημεία της πόλης:

h10

*

h8

*

h9

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: