Αρχική > Ανακοινώσεις, Δράσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Καλέσματα, Προτάσεις, Πολυμέσα > Filare de ieri, de la interventia ABSOLUT ILEGALA a jandarmeriei la Pungesti, unde oamenii faceau greva foamei! (+ Video :Elena Beatrice Hasna – Romania – live )

Filare de ieri, de la interventia ABSOLUT ILEGALA a jandarmeriei la Pungesti, unde oamenii faceau greva foamei! (+ Video :Elena Beatrice Hasna – Romania – live )

Ιανουαρίου 4, 2014 Σχολιάστε Go to comments

Va rog, distribuiti!
Filare de ieri, de la interventia ABSOLUT ILEGALA a jandarmeriei la Pungesti, unde oamenii faceau greva foamei!

https://www.facebook.com/photo.php?v=488388017949253

Presiunilie, abuzurile si amenintarile nu inceteaza!

Edilii locali fac orice pentru a proteja interesele unei corporatii straine, inclusiv sa dea cu ei de pamant.Oricum vietile cetatenilor Romaniei nu mai valoreaza nimic deci nu mai avem nevoie de drepturi.

Astazi au intervenit jandarmii impreuna cu politia in forta au pus presiuni pe oameni care faceau greva foamei, au deschis dosare pentru tulburare de posesie ,asta desi oamenii aveau dreptul sa proteste pe Islazul comunal avand avize si de la primarie si de la DSP.

Multumim Guvernantilor Romaniei !

https://www.Facebook.com/Photo.php?v=488388017949253

***********************************************************************************

Sunati-va parintii sau rudele din sate!Explicati-le despre pericolul fracturarii hidraulice,explicati-le ca au tot dreptul sa-i alunge de pe propriile terenuri pe cei ce fac prospectiuni si ,foarte important,sa nu se lase cumparati cu un kil de zahar si unul de ulei.Urmariti filmul de mai jos si o sa intelegeti despre ce vorbesc.Paziti-va si cimitirele!https://www.youtube.com/watch?v=EVRrpKpzVHE

*************************************************************************************************

**************************************************************************************************

Updates from yesterday, from the ABSOLUTELY ILLEGAL intervention of riot police in Pungesti, Romania, where people were in hunger strike! The pressures, the abuses and the threats do not stop! The local authorities do everything to protect the interests of a foreign company [ Chevron ], including exterminating them [ the villagers ]. Anyway, the Romanian citizens’ lives no longer value anything, so we no longer need rights. Today, riot cops and police intervened in force, put pressure on the people in hunger strike, they opened crime case files [ to the people ] for breaking of property, in spite of the fact that people had the right to protest on the village’s lands, having permissions from the authorities. Many thanks to Romanian Government!

************************************************************************************************************

S’il vous plaît, partagez! Filature d’hier, de l’intervention ABSOLUMENT ILLEGALE de la gendarmerie à Pungesti, où es gens font la grève de la fin! Les pressions, les abus et les menaces ne s’arrêtent pas! Les élus locaux font tout pour protéger les intérêts d’une corporation étrangère, inclusivement s’en prendre aux gens pour les terrasser. De toute façon les vies des citoyens roumains ne valent plus rien, donc nous n’avons plus besoin d’exercer nos droits.

Aujourd’hui les gendarmes sont intervenus en force, avec la police et ont mis des pressions à l’encontre des gens qui étaient en grève de la faim; ils ont ouvert des dossiers de trouble de possession, même que les gens avaient tous les droits de protester sur le pâturage de la Communauté, puisqu’ils avaient des avis autant de la mairie que de la DSP. Nous remercions les gouvernants de la Roumanie!

************************************************************************************************************

Ενημέρωση από τη χθεσινή, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗ παρέμβαση των ΜΑΤ στο Pungesti, στη Ρουμανία, όπου οι άνθρωποι ήταν σε απεργία πείνας! Οι πιέσεις, οι καταχρήσεις και οι απειλές δεν σταματούν! Οι τοπικές αρχές κάνουν τα πάντα για να προστατεύσουν τα συμφέροντα μιας ξένης εταιρείας [Chevron], εξοντώνοντας τους κατοίκους. Τέλος πάντων, η ζωή των πολιτών της Ρουμανίας φαίνεται πως δεν έχουν πια καμιά αξία, γι ‘αυτό δεν χρειαζόμαστε πλέον δικαιώματα. Σήμερα, τα ΜΑΤ και η αστυνομία έκαναν βίαιη επέμβαση, άσκησαν πιέσεις στους απεργούς πείνας, άσκησαν διώξεις στους ανθρώπους για φθορές σε ακίνητα, παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι είχαν το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν στην περιοχή του χωριού τους, έχοντας πάρει άδεια από τις αρχές. Πολλές ευχαριστίες στη ρουμανική κυβέρνηση!

**************************************************************************************************

Cateva informatii pentru cei care nu prea inteleg cazul Rosia Montana:

1. Proiectul RMGC este unul dintre cele mai mari proiecte de exploatare aurifera din lume, iar riscurile nu sunt comparabile cu nici un alt exemplu de exploatare de acest gen;
2. In toate tarile UE, adica in toata industria miniera din Europa, se utilizeaza aprox 1000 tone de cianuri, iar la Rosia Montana se doreste utilizarea a 13.000 tone de cianuri pe an;
3. Proiectul va duce la escavarea a 500 milioane tone de steril in urma utilizarii cianurilor;
4. Interventia se va face pe un perimetru de 1258 hectare, se vor rade efectiv 4 munti si se va sapa pe o adancime de 400 de metri creandu-se un crater gigantic vizibil si de pe luna de aprox 8 km diametru;
5. Vom ramane pentru totdeauna cu un lac de cianuri – 215 milioane de metri cubi cianuri si un baraj ce trebuie sa reziste pentru eternitate. Pentru mentenanta si operatiunile de supraveghere ale acestui baraj RMGC ofera 150 milioane euro, in conditiile in care Agentia de Mediu a SUA a evaluat mentenanta la 2.6 miliarde dolari.

Exploatarea se face la suprafata si nu in galerii cum s-a facut pana acum in Romania. Astfel se aduc mari prejudicii mediului si comunitatii, adica acestea se distrug aproape complet. Se foloseste tehnologia pe baza de cianuri pentru ca este cea mai ieftina, desi sunt si alte tehnologii mai scumpe care nu aduc asemenea prejudicii mediului. Totul bazat pe o logica tipic corporatista, in care cei din consiliul de administratie se gandesc doar la profit si exploatare a tot ce se poate exploata: legi, guverne, omeni, mediu.

Ce ofera RMGC?
– cateva sute de locuri de munca pe o perioada determinata si foarte putine pentru localnici;
– o redeventa de 6% catre statul roman;

De ce as sustine un asemenea proiect?

ΠΗΓΕΣ /ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ / FROM :

https://www.facebook.com/maria.olteanu?fref=ts

Advertisements
  1. Ιανουαρίου 5, 2014 στο 2:37 πμ
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: