Χάος στην Τουρκία: Ενημέρωση, fotos, videos

Δεκέμβριος 28, 2013 Σχολιάστε Go to comments

T1

Συγκρούσεις, μεγάλες πορείες, διαδηλώσεις χαρακτηρίζουν την Τουρκία το τελευταίο διάστημα και αβεβαιότητα για την εξουσία .Το σκάνδαλο διαφθοράς με την επωνυμία <Μιζούπολη> είναι η αφορμή για τις σφοδρές συγκρούσεις συνεχόμενων ημερών. 3 υπουργοί από τα πιο σημαντικά στελέχη παραιτήθηκαν λόγω διαφθοράς. Η κατάσταση στο κυβερνών κόμμα ΑΚΡ( Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) όλο και χειροτερεύει.Αντικαταστάθηκαν 10 μέλη της εκτελεστικής εξουσίας συμπεριλαμβανομένων των τριών από τις 17/12 του περασμένους έτους. Πολλές παραιτήσεις, απομακρύνσεις υψηλόβαθμων πολιτικών στελεχών και πολλών μπάτσων (500 υψηλόβαθμοι και στελέχη την προηγούμενη εβδομάδα).Διαμάχες στα κόμματα και στάχτη στα μάτια της μάζας που εξεγέρθηκε πρόσφατα και συνεχίζει τις τελευταίες ημέρες σε ολόκληρη την χώρα ενώ η άγρια καταστολή οδήγησε στην εξαγρίωση του κόσμου. Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν και συγκρούστηκαν την περασμένη Κυριακή στο Kadikoy απαιτώντας την παραίτηση της εκτελεστικής εξουσίας. Σήμερα και πάλι οι πόλεις της Τουρκίας γέμισαν από διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα όπως : ..3 υπουργοί δεν είναι αρκετοί , να παραιτηθούν όλοι , Η διαφθορά είναι παντού , η αντίσταση είναι παντού.. . Η πλειοψηφία των σημερινών διαδηλώσεων κινήθηκε προς την έδρα του AKP. Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους απαιτώντας την παραίτηση του Ερντογάν.(που κάνει λόγω πάλι για σενάρια συνομωσίας όπως με την εξέγερση προ μηνών)Οι μπάτσοι επιτέθηκαν στο Kadikoy , όπως συνέβη την Κυριακή με δακρυγόνα και κανόνια νερού .Άρχισαν οι συγκρούσεις από τον εξοργισμένο κόσμο. Σφοδρές συγκρούσεις με τους μπάτσους έγιναν στην περιοχή Besiktas(έχουν γίνει συλλήψεις και τραυματισμοί διαδηλωτών) ενώ μεγάλες πορείες έγιναν στην Άγκυρα, Σμύρνη, Εσκισεχίρ , Kocaeli , Ντενιζλί , Mersin , Mugla και κι άλλες πιο μικρές πόλεις. Η σπίθα της εξέγερσης του καλοκαιριού που άρχισε για την υπεράσπιση του πάρκου Gezi δεν έσβησε….ενάντια στην διαφθορά, την καταπίεση την λεηλάτηση των κατώτατων τάξεων. Έχει προγραμματιστεί και συγκέντρωση στην πλατεία Taksim για τις 27/12 ορόσημο της εξέγερσης και της αντίστασης.

προηγούμενο πόστ-Σφοδρές συγκρούσεις στην Τουρκία,η σπίθα της εξέγερσης δεν έσβησε,βίντεο,φώτος-https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1507543

πηγές-http://www.contropiano.org/internazionale/item/21137-turchia-il-governo-traballa-scontri-a-istanbul

http://www.infoaut.org/index.php/blog/conflitti-globali/item/10116-il-rimpasto-non-basta-la-piazza-vuole-la-caduta-del-governo-erdogan-<ελεύθερη μετάφραση>Νίκος

Attachment

από Νίκος 5:13, Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Attachment

από Νίκος 5:13, Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Attachment

από Νίκος 5:39, Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Attachment

από Νίκος 5:39, Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

**************

Τουρκία, εκτεταμένες συγκρούσεις με τους μπάτσους

από erg_deltio 0:03, Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

  «Ερντογάν, παραιτήσου» είναι το κεντρικό σύνθημα

Από το απόγευμα εξελίσσονται οργανωμένες διαμαρτυρίες πολιτών σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, που προσπαθούν να καταστείλουν οι μπάτσοι.

Αφορμή ήταν τα συνεχή σκάνδαλα διαφθοράς που συμβαίνουν εκεί τις τελευταίες μέρες.

Ο Ερντογάν αντικατέστησε τους 10 από τους 26 υπουργούς του όταν αναγκάστηκε εξαιτίας  της αποκάλυψης ενός εκτεταμένου σκάνδαλου διαφθοράς, που οδήγησε σε συλλήψεις τριών υπουργών του και συγγενών τους.

Ενας εισαγγελέας πυροδότησε την κατάσταση περισσότερο δηλώνοντας πως δεν τον αφήνουν να προχωρήσει στην έρευνά του για τη διαφθορά, ενώ διαδόθηκε ευρύτατα πως οι μπάτσοι απαίτησαν να έχουν προηγούμενη ενημέρωση σε κάθε έρευνα που θα ξεκινούσε.

Πίσω από αυτά είναι στελέχη του κυβερνώντος κόματος που προσπαθούν να συγκαλύψουν ένα τεράστιο φαγοπότι που είχαν στήσει για χρόνια. Ενας από τους υπουργούς που αναγκάστηκε σε παραίτηση κάλεσε τον Ερντογάν να παραιτηθεί, αφήνοντας υπόνοιες πως θα αποκαλυφθούν περισσότερα.

Το κράτος απάντησε με σενάρια για πραξικόπημα και αμόλυσε τους μπάτσους για καταστολή.

Στις διαδηλώσεις που οργανώθηκαν μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα χωρίς κάποιο εμφανή κεντρικό φορέα-κόμμα να συντονίζει, συγκεντρώθηκε ένα ετερόκλητο και μεγάλο πλήθος διαδηλωτών: φίλαθλοι, εθνίκια, αναρχικοί, αριστεροί, φοιτητές, ο καθένας είχε τους δικούς του λόγους να διαδηλώνει.

Οι μπάτσοι απάντησαν πολύ βίαια, κανόνια νερού (διαδηλωτές φωτογραφισαν το νερό που έχει σκούρα καφέ απόχρωση), πλαστικές σφαίρες (φωτογραφήθηκαν μικρά πλαστικά τμήματα στον πυρήνα τους με άγνωστο υλικό), δακρυγόνα και πολύ ξύλο.

Οι διαδηλωτές απάντησαν με επιμονή και ιδιαίτερη μαχητικότητα.

Για πολλούς είναι ο δεύτερος γύρος της μάχης  του πάρκου Γκεζί πριν μερικές μέρες: Οδοφράγματα παντού, ελιγμοί μετά από κυνηγητά στα στενά, πολύ τρέξιμο όταν οι μπάτσοι αποκλείουν πλατείες, πυροτεχνήματα, πέτρες, φωτιές.

Μεχρι στιγμής ξέρουμε για δύο τραυματίες δημοσιογράφους και ακόμη 40 διαδηλωτές, ενω είναι άγνωστος ακόμη ο αριθμός συλλήψεων.

Δυό λόγια για να καταλάβουμε καλύτερα την κατάσταση:

Στην Τουρκία βρίσκεις σχετικά εύκολα δουλειά, αλλά συχνά κακοπληρωμένη. Οι εργαζόμενοι τα βγάζουν με δυσκολία πέρα, αλλά το τρέξιμο και η ακροβασία με τη φτώχεια είναι χαρακτηριστικά της κατάστασης. Η βενζίνη κοστίζει 1,9€ το λίτρο ενώ το σύνηθες μηνιάτικο είναι περίπου 400 €. Οι εργαζομενοι έχουν μια συνεχή αγωνια για το λειψό μεροκάματο ενώ επί χρόνια τους πιπιλίζουν τα μυαλά για αναγκαία λιτότητα.

Attachment

από erg_deltio 0:03, Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013


από erg_deltio 0:03, Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Attachment

από erg_deltio 0:03, Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013


από erg_deltio 0:03, Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013


από erg_deltio 0:03, Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013


από erg_deltio 0:03, Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Attachment

από erg_deltio 0:03, Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Attachment

από erg_deltio 0:03, Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013


από erg_deltio 0:03, Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Συνέχεια ενημέρωσης

από erg_deltio 1:44, Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Εδώ και κάμποση ώρα φαίνεται πως έχουν σταματήσει οι πολλές συγκρούσεις.

Κόσμος παραμένει πολύς στα οδοφράγματα στην Ινσταμπουλ ενώ στις άλλες πόλεις φαίνεται πως οι συγκεντρώσεις διαλύθηκαν.

Μέχρι τώρα έγινα γνωστές 42 συλλήψεις, 3 τραυματισμοί δημοσιογράφων, ενώ 2 διαδηλωτές είναι σε σοβαρή κατάσταση. Γενικώτερα η ενημέρωση από τα νοσοκομεία δεν είναι επαρκής και αξιόπιστη.

Το απόγευμα ο Ερντογάν μίλησε σε μιά συγκέντρωση οπαδών του στο αεροδρόμιο της Ινσταμπουλ αναφέροντας πάλι τα σενάρια για απόπειρα πραξικοπήματος και ανακατεύοντας ένα ισλαμικό μικρό κόμα. Ωστόσο, η ομιλία του επισκιάστηκε από τη διάδοση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης του εντάλματος σύλληψης του γιού του, που δεν εκτελέστηκε.

Στην Ινσταμπουλ, παραμένει πολύς κόσμος στα πολλά οδοφράγματα που έχουν στηθεί. Φαίνεται πως αύριο θα δοθεί συνέχεια στους δρόμους.

αλα καρτ ποσταλ

από στυλό φωτοβολίδων 5:51, Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

@

ΠΗΓΕΣ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:

https://gutneffntqonah7l.onion.to/front.php3?lang=el&article_id=1508101

https://gutneffntqonah7l.onion.to/front.php3?lang=el&article_id=1508070

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: