Αρχική > Ανακοινώσεις, Δράσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Πολυμέσα > ΙΣΠΑΝΙΑ: Η πολιορκία του Ισπανικού Κογκρέσσου στις 14 Δεκέμβρη 2013

ΙΣΠΑΝΙΑ: Η πολιορκία του Ισπανικού Κογκρέσσου στις 14 Δεκέμβρη 2013

Δεκέμβριος 21, 2013 Σχολιάστε Go to comments

sp1

15.000 πολιορκούν το Ισπανικό κογκρέσο,σφοδρές συγκρούσεις,συνολική ενημέρωση,βίντεο,φώτος
από Νίκος 13:24, Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Ο χουντικός νόμος δεν θα εφαρμοστεί.Ούτε να το σκέφτεστε.-CHAOS GENERATION στην Μαδρίτη -14 Δεκέμβρη

 Από την συντονιστική συνέλευση:

70 συλλογικότητες και πλήθος κόσμου διαδήλωσαν στις 14 Δεκέμβρη και έδειξαν πολύ καθαρά ότι δεν θα επιτρέψουν τους φασιστικούς νόμους να εφαρμοστούν όπως ο νόμος χούντα(δημόσιας ασφάλειας) που υπονομεύει και περιορίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα δικαιώματα μας και τις ελευθερίες μας(τα ήδη περιορισμένα-ες). Η στάση της εξουσίας(κυβέρνησης) και των δυνάμεων καταστολής ήταν προκλητική και όπως πάντα φασιστική για τους εξής λόγους: Η αστυνομοκρατία-η παρουσία 1500 μπάτσων που φόβιζαν τον κόσμο να μην διαδηλώσει.H εκστρατεία με αισχρή προπαγάνδα από τα ΜΜΕ όπως η συγκέντρωση- ανακοίνωση για περικύκλωση του κοινοβουλίου. Τα ΜΜΕ προπαγάνδιζαν ότι αυτό είναι παράνομο χωρίς την κοινοποίηση πρώτα στην κυβέρνηση!!!Το Εθνικό δικαστήριο έχει ήδη απορρίψει αυτήν την προπαγάνδα και <ερμηνεία> συγκεκριμένου νόμου. Οι οδηγίες που δίνονταν από την εξουσία είναι να αντιμετωπίζονται οι διαδηλωτές σαν εγκληματίες με πολύ άγρια καταστολή.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΗ.ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ  ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΥΟ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ.Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΘΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΧΟΥΝΤΑ( Ley Mordaza) ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙΛΕΙ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ

NO PASARÁN

NOMOΣ-ΧΟΥΝΤΑ για τις διαδηλώσεις στην Ισπανία
από αναδημοσίευση 13:31, Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013
θεματικές: Ευρώπη \ Κρατική καταστολή – Κοινωνικός έλεγχος

NOMOΣ-ΧΟΥΝΤΑ για τις διαδηλώσεις στην Ισπανία

Εγκρίθηκε την Παρασκευή από την ισπανική κυβέρνηση το νομοσχέδιο για τη «δημόσια ασφάλεια» που προβλέπει αυστηρές ποινές για όσους διαδηλώνουν μπροστά από το κοινοβούλιο ή άλλα δημόσια κτίρια χωρίς σχετική άδεια από τις αρχές.

Ειδικότερα το νομοσχέδιο προβλέπει τον διαχωρισμό των αδικημάτων σε τρεις κατηγορίες: τα πολύ σοβαρά που τιμωρούνται με πρόστιμα από 30.001 ως 60.000 ευρώ, τα σοβαρά (1.001 ως 30.000 ευρώ) και τα μη σοβαρά (100 ως 1.000 ευρώ).

Η διαδήλωση χωρίς σχετική άδεια περιλαμβάνεται στα «σοβαρά». Στα μη σοβαρά περιλαμβάνονται οι προσβολές προς τους αστυνομικούς καθώς και η διάδοση εικόνων που ενδέχεται να βλάψουν την τιμή ή την ασφάλειά τους.

Το νομοσχέδιο, που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, «θα βοηθήσει στην «ρύθμιση και την προστασία των δημόσιων ελευθεριών», δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ δε Σανταμαρία.

Στόχος του νομοσχεδίου είναι να «ενισχυθεί η διασφάλιση των ελευθεριών των πολιτών και η δημόσια ασφάλεια», υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών Χόρχε Φερνάντεθ Ντίαθ μετά το υπουργικό συμβούλιο, ενώ η αντιπολίτευση καταγγέλλει πως πρόκειται για ένα «σχέδιο καταστολής των πολιτών» και για ένα ακόμη πλήγμα στην ελευθερία.

από τvx

 ΤΟ Χρονικό:
ΣΤΙΣ 19:00 δυναμικοί διαδηλωτές, μερικές εκατοντάδες αρχίζουν να κυκλώνουν το κοινοβούλιο(Κογκρέσο).Σταδιακά(αφού έφθανε κόσμος συνέχεια) γίνονται πάνω από 10.000.Στις 20:00 η μαζική πορεία χιλιάδων αποφασισμένων διαδηλωτών φθάνει στην Neptuno, κόβοντας δρόμο μέσα από την οδό Alcala.Οι μπάτσοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να σταματήσουν το ποτάμι της οργής. Η πορεία φθάνει στην πλατεία Sol με συνθήματα και πολύ κέφι. Στην πλατεία μπάτσοι κυκλώνονται από την πορεία και τρέπονται σε φυγή να καλυφθούν πίσω από φορτηγά. Στις 21:00 το ποτάμι των διαδηλωτών κινείται προς την πλατεία Carretas μέσω της Jacinto Benavente με σκοπό να φτάσει στην πλατεία Atocha. Κοντά στην  La Plaza de Santa Ana μπάτσοι του Δήμου(σε πανικό)  κυκλώνονται από τους διαδηλωτές. Στις 21:10 η διαδήλωση δέχεται άγρια επίθεση από τους μπάτσους. Αυτό δεν μένει αναπάντητο αρχίζουν οι συγκρούσεις και φτιάχνονται τα πρώτα οδοφράγματα στην Atocha και στο κέντρο της Μαδρίτης. Συγκρούσεις  σε όλο το κέντρο, φωτιές και οδοφράγματα στο ύψος των οδών Anton Martin και Tirso de Molina. Το πλήθος κινείται προς την πλατεία Sol αλλά δεν τα καταφέρνει.Στην οδό Gran πολλοί μπάτσοι ανακόπτουν την πορεία και συνεχίζονται οι συγκρούσεις. Στις 22:30 φωτιές και οδοφράγματα στην Alcala και στην Gran Vía. Στο κέντρο της Μαδρίτης πάρα πολλοί μπάτσοι, αρχίζει άγρια καταστολή από τα γουρούνια. Στις 23:10 το κέντρο στα χέρια των μπάτσων, έλεγχοι, ξυλοδαρμοί, συλλήψεις, κυνηγητά(άγρια καταστολή). Διάφορα μπλόκα στις εξόδους του μετρό και αλλού. Το πλήθος αρχίζει να αποχωρεί.

βίντεο μεγάλο από την μαζική πορεία

Βίντεο μικρότερα από την πορεία

βίντεο από συγκρούσεις-

Ο χουντικός νόμος δεν θα εφαρμοστεί.Ούτε να το σκέφτεστε.-CHAOS GENERATION στην Μαδρίτη-PUNKS NOT DEAD-μεγάλο βίντεο με συγκρούσεις συντρόφων με τους μπάτσους-

βίντεο μικρότερης διάρκειαςCHAOS GENERATION στην Μαδρίτη

πηγές-http://www.lahaine.org/index.php?p=73873

http://www.lahaine.org/index.php?p=73842 <ελεύθερη μετάφραση> Νίκος

Attachment

από Νίκος 13:24, Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Attachment

από Νίκος 13:24, Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Attachment

από Νίκος 13:24, Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Attachment

από Νίκος 13:24, Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Attachment

από Νίκος 13:24, Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Attachment

από Νίκος 13:24, Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Attachment

από Νίκος 13:24, Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Attachment

από Νίκος 13:24, Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Attachment

από Νίκος 13:24, Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Attachment

από Νίκος 13:24, Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

2 φώτος ακόμα

από Νίκος 14:45, Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

SIN DIOS- Alerta Antifascista (μεταφρασμένο στα ελληνικά)-http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=G84WyXPIdu8

Attachment

από Νίκος 14:45, Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

********

ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:

https://gutneffntqonah7l.onion.to/front.php3?lang=el&article_id=1507118

Advertisements
  1. Δεκέμβριος 21, 2013 στο 5:54 μμ

    Reblogged this on Oxtapus *beta.

  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: