Αρχική > Ανακοινώσεις, Αναλύσεις, Δράσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Καλέσματα > Στο νοσοκομείο ο απεργός πείνας Σπύρος Στρατούλης ~ Συλλογή υπογραφών

Στο νοσοκομείο ο απεργός πείνας Σπύρος Στρατούλης ~ Συλλογή υπογραφών

Δεκέμβριος 16, 2013 Σχολιάστε Go to comments

Συλλογή Υπογραφών για τον απεργό πείνας Σπύρο Στρατούλη- Sign the petition for hunger striker Spyros Stratoulis

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ
 
ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΒΑΣΙΜΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ


 

Ο Σπύρος Στρατούλης, κρατούμενος των φυλακών Λάρισας στην Ελλάδα, έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 11 Νοεμβρίου 2013. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ιατρική γνωμάτευση, η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται κρίσιμη, με ορατό τον κίνδυνο σοβαρών και μη αναστρέψιμων βλαβών για τον οργανισμό του.

Ο Σπύρος Στρατούλης είναι κρατούμενος εδώ και 22 χρόνια και σε λίγο καιρό ετοιμαζόταν να αποφυλακιστεί. Για το λόγο αυτό και στο πλαίσιο της επανακοινωνικοποίησής του, η διοίκηση των φυλακών Λάρισας του επέτρεπε κάποιες εξόδους από τη φυλακή. Ξαφνικά, όμως, η χορήγηση των αδειών σταμάτησε, γιατί η αστυνομία τον ενέπλεξε σε μια πολιτική υπόθεση με την ονομασία “Στέκια Θεσσαλονίκης”.

Σύμφωνα με την υπόθεση αυτή, διεξάγεται έρευνα για τη συμμετοχή 60 ατόμων -που συμμετέχουν σε πολιτικές δράσεις του αντιεξουσιαστικού και αναρχικού χώρου- σε παραβατικές συμπεριφορές. Τα 60 άτομα, μέχρι να γίνει η δίκη, αφέθηκαν ελεύθεροι από τον ανακριτή, αλλά για τον Σπύρο Στρατούλη, επειδή βρίσκεται ήδη στη φυλακή, η Διοίκηση των φυλακών αποφάσισε αυθαίρετα να του στερήσει τις άδειες.

Η υπόθεση του Σπύρου Στρατούλη αναδεικνύει τις αδυναμίες και αυθαιρεσίες που συμβαίνουν στο χώρο της δικαιοσύνης και του σωφρονισμού στην Ελλάδα. Η δίωξή του είναι πολιτική δίωξη. Η ξαφνική στέρηση των αδειών είναι το μεγαλύτερο βασανιστήριο που θα μπορούσαν να κάνουν σε έναν άνθρωπο που από τα 19 μέχρι τα 41 του χρόνια βρίσκεται στη φυλακή.

Ο Σπύρος Στρατούλης έχει τη συμπαράσταση όλων μας.
Δεν θα τον αφήσουμε να πεθάνει, δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να πεθάνει. Συμμετέχουμε στον δίκαιο αγώνα του, αγώνα για αξιοπρέπεια και ελευθερία.

Ζητούμε την άμεση απόσυρση της δικογραφίας για την οργάνωση “Στέκια Θεσσαλονίκης”.

Ζητούμε την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος επαναχορήγησης αδειών στον Σπύρο Στρατούλη.

*************

 

Re-granting of exit permits to  hunger striker Spyros Stratoulis & dismissal of all charges brought against him

On Monday, November 11th, 2013 Spyros Stratoulis went on hunger strike, demanding that the aforementioned charges against him be dropped, and claiming his immediate acquittal by judicial decree in order to be granted days of leave again.

Spyros Stratoulis was incarcerated in Greek prisons at the age of 17, and has been held for nearly 22 years. Despite his long incarceration, Spyros received days of leave from prison only in the past two years. In July 2012, Thessaloniki police directorate unleashed a coordinated operation, detaining and persecuting dozens of people on charges of involvement in an alleged criminal organization dubbed “Hangouts of Thessaloniki”. The mammoth indictment was based solely on records of phone tapping.

In April 2013, imprisoned Spyros Stratoulis was summoned by the investigating judge to testify as defendant in the case. Criminal proceedings against him were initiated on the basis of others’ gossiping in phone calls tapped by the police.

Although no remand or restrictive order was issued against him in relation to this case, the provision of article 55 (pending felony charges) of the Greek penitentiary code was automatically activated. Ever since this provision was applied, not only was he deprived of regular exit permits that he fought so hard to get, but he is also bound to remain hostage pending charges, with a high probability of having to serve the maximum prison sentence length, which is 25 years in Greece, awaiting trial in this particular case, while he would have otherwise been able to request his release on probation in September this year.

We demand:

Immediate re-granting of exit permits to Spyros Stratoulis

Dismissal of all charges brought against him in this case

 


ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ

ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΒΑΣΙΜΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ

 
 
ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:

************

στρατούλης

εισαγωγή του απεργού πείνας σπ. στρατούλη στο νοσοκομείο
από αλληλέγγυος 15:14, Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

εισαγωγή του απεργού πείνας σπ. στρατούλη στο νοσοκομείο

αυτά προς το παρόν

για νεότερα θα υπάρξει ενημέρωση

υπενθυμίζουμε
από συνέλευση αλληλεγγύης στον Σπύρο Στρατούλη 15:39, Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

σήμερα στις 18.00 είναι κανονισμένη συνέλευση για την υπόθεση στη Φ.Μ.Σ., στη Θεσσαλονίκη.

ΚΑΙ ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΓΚΙΝΗ
από αλληλέγγυοι-ες 16:05, Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΓΚΙΝΗ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:

https://gutneffntqonah7l.onion.to/front.php3?lang=el&article_id=1506408

***********

36η μέρα απεργίας πείνας του Σπύρου Στρατούλη

Και επειδή μάλλον δεν ξέρεις τι έχει συμβεί, ας τα πάρουμε από την αρχή. Πως ξεκίνησε η απεργία πείνας του Σπύρου Στρατούλη στις 11 Νοεμβρίου (αναδημοσίευση από το Omnia TV)

Σε σχέση και σε συνέχεια όσων γνωστοποίησα με προηγούμενη επιστολή μου, δηλώνω πώς, σήμερα, Δευτέρα, 11η Νοεμβρίου, ξεκίνησα απεργία πείνας καταγγέλλοντας την ποινική μεταχείριση μου από τις Αρχές, σχετικά με την εμπλοκή μου με βάση κατασκευασμένες κατηγορίες, που αφορούν την ένταξη μου σε μία δήθεν εγκληματική οργάνωση και τη μη χορήγηση των αδειών εξόδου μου από τη φυλακή, ως επακόλουθο της δίωξης που μου ασκήθηκε.

Επιλέγω το έσχατο αυτό μέσο αγώνα για να διεκδικήσω την έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος και την εκ νέου χορήγηση των αδειών μου, καλώντας τις Αρχές να λάβουν θέση άμεσα.

Η σχετική δικογραφία που υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τον Ιούλιο του έτους 2012, εκκρεμεί τώρα, στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το οποίο θα αποφασίσει σχετικά με την παραπομπή μου ή μη, σε δημόσια δίκη.

Οι κατηγορίες που με αφορούν είναι αστήριχτες και οι ενδείξεις ανύπαρκτες. Τηλεφωνικές συνομιλίες είναι το μοναδικό μέσο που χρησιμοποιεί η αστυνομία σε βάρος μου και ειδικότερα, οι ευφάνταστες αξιολογήσεις που προσδίδουν στα λόγια τα δικά μου και τρίτων… Καταγγέλλω την στοχοποίηση των προσωπικών μου σχέσεων και συντροφικών. Οι αγώνες στις φυλακές δεν ποινικοποιούνται, δεν καταστέλλονται. Παρ΄όλα αυτά, κάποιοι σχεδιάζουν, βασιζόμενοι στη σχέση αλληλεγγύης που έχει εκφραστεί από πολιτικές συλλογικότητες στις μάχες εντός των τειχών, να αναβαθμίσουν, ποινικά, την συγκεκριμένη υπόθεση.

Επιπλέον, διαμαρτύρομαι για τη εφαρμογή από τις Αρχές, του άρθρου 55 του Σωφρονιστικού Κώδικα κατά τρόπο που απαγορεύει, στην περίπτωση μου, τη χορήγηση των αδειών που λάμβανα εδώ και δύο χρόνια και ενώ έχω αφεθεί «ελεύθερος» από τον Ανακριτή, εξαιτίας των παραπάνω. Οι Αρχές ερμηνεύουν το νόμο έτσι ούτως ώστε, να αρνούνται τη χορήγηση αδειών σε κρατούμενους που εκκρεμεί σε βάρος τους κακούργημα ακόμη και στην περίπτωση που δεν τους έχει επιβληθεί προσωρινή κράτηση ή περιοριστικοί όροι, προκαλώντας έτσι, την πολυετή ομηρία τους, μέχρι την έκβαση της δίκης.

Θα απαντήσω δραστικά ενάντια στην εκδικητικότητα του κράτους που προσπαθεί να λυγίσει όσους αντιστέκονται∙ ενάντια στο μονοπώλιο του να αποφασίζει και να λεηλατεί τις ζωές μας και στην αδιαφορία του κάθε λογής ανδρείκελου απέναντι στη ζωή, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια.

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ!

Σπύρος Στρατούλης

κρατούμενος στη φυλακή της Λάρισας

ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:

http://keipi.blogspot.gr/2013/12/36.html

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: