Αρχική > Ανακοινώσεις, Αναλύσεις, Δράσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός > Νέες 24ωρες απεργίες στο ΕΚΠΑ ~ Επέμβαση του κράτους με μπάτσους στην απεργία του Πανεπιστημίου ΑΘηνών

Νέες 24ωρες απεργίες στο ΕΚΠΑ ~ Επέμβαση του κράτους με μπάτσους στην απεργία του Πανεπιστημίου ΑΘηνών

Δεκέμβριος 13, 2013 Σχολιάστε Go to comments

gada

Ενα σιχαμένο κωλόχαρτο των μπάτσων ήρθε στη δημοσιότητα με το οποίο καλούν συνδικαλιστές να παρουσιαστούν “εις τας αρχάς”. Επί της ουσίας οι μπάτσοι ζητάνε ονόματα απεργών και μελών της απεργιακής επιτροπής από το ξεπουλημένο ΔΣ.

Η πρόθεση είναι εμφανέστατη, στήνουν σκηνικό μηνύσεων με τα δικά τους κοματόσκυλα προκειμένου να στραματήσουν την απεργία με κάθε τρόπο. 2 βδομάδες πριν τα Χριστούγεννα, το απεργειακό χαστούκι είναι βροντερό   προς την κυβέρνηση.

Νέες 24ωρες απεργίες

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου ∆ιοικητικού Προσωπικού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών της 13/12/2013

Συνεχίζουµε το δίκαιο αγώνα µας ενάντια στις απολύσεις, τη διαθεσιµότητα, τη θέση συναδέλφων σε αργία και την αποδόµηση–ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθµιας εκπαίδευσης.

Προκηρύσσουµε δύο 24ωρες απεργίες µε περιφρούρηση των εργασιακών µας χώρων:

o ∆ευτέρα 16/12/2013 µε αίτηµα την αναστολή των ΚΥΑ και των πράξεων που απορρέουν από αυτή,

o Τρίτη 17/12/2013 µε αίτηµα την ανάκληση των διαπιστωτικών πράξεων που απορρέουν από την εφαρµογή των ΚΥΑ και αφορούν την κατάργηση κλάδων και τις διαθεσιµότητες µε τους ίδιους όρους.

• ∆εν παρεµποδίζουµε και δεν υποστηρίζουµε την εκπαιδευτική διαδικασία.

• Εξουσιοδοτούµε το Προεδρείο της Γ.Σ. να συντάξει µαζί µε τους εκπροσώπους των Συλλόγων άλλων ΑΕΙ κείµενο µε χρονοδιάγραµµα ως προς τις δικές µας απαιτήσεις και την υλοποίησή τους από το Υπουργείο Παιδείας.

• Καλούµε ∆ευτέρα 16/12, 08.30 πµ συγκέντρωση όλων των εργαζοµένων στη ΓΑ∆Α µαζί µε την Α∆Ε∆Υ και άλλους φορείς κατά την κατάθεση των µελών του Προεδρείου της Γ.Σ. του Συλλόγου της 02/12/2013.

• Καλούµε τους Φοιτητικούς Συλλόγους να πάρουν αποφάσεις ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν την άσκηση πίεσης σε εργαζόµενους που έχουν τεθεί σε διαθεσιµότητα ή σε αργία να αναλάβουν το βάρος της λειτουργίας του Ιδρύµατος, όπως επίσης να µην προσληφθούν εργολαβικοί εργαζόµενοι στη θέση τους.

• Καλούµε τους φοιτητές και τα µέλη ∆ΕΠ του Ιδρύµατος να αναδείξουν τα κενά στη λειτουργία του ΕΚΠΑ µετά τη διαθεσιµότητα.

• Η ∆ιεύθυνση ∆ιοικητικού παραµένει υπό τον έλεγχο των απεργών.

• Καλούµε τον Υπουργό Παιδείας να απαντήσει στα ερωτήµατα που έχουµε επισήµως αποστείλει.

Μετά την ανάκληση του ∆ιοικητικού Συµβουλίου του Συλλόγου από την Γενική Συνέλευση της 11/12/2013 µε µυστική ψηφοφορία που πραγµατοποιήθηκε την Πέµπτη 12/12/2013, προκηρύσσονται εκλογές για την ανάδειξη ∆ιοικητικού Συµβουλίου την Παρασκευή 20/12/2013 οι οποίες θα πραγµατοποιηθούν στο κεντρικό κτήριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών, Πανεπιστηµίου 30, από 08.00 πµ µέχρι 04.00 µµ.

• Οι εκλογές διεξάγονται από την Εφορευτική Επιτροπή Εκλογών (Ε.Ε.Ε.) που εκλέχτηκε οµόφωνα από τη Γενική Συνέλευση. Μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής Εκλογών εκλέχθηκαν οι: Μουστάκας Κωνσταντίνος, Τσιώτα ∆ήµητρα, Μπούρµπουλα Αθηνά-Παναγιώτα, Ζιάγγα Μαρία (τακτικά µέλη), Ζάρδας Ευάγγελος, Οργέτα Άννα (αναπληρωµατικά µέλη).

• Οι υποψηφιότητες για το ∆ιοικητικό Συµβούλιο υποβάλλονται εγγράφως στην Εφορευτική Επιτροπή Εκλογών µέχρι τις 02.00µµ της 19/12/2013 σε αίθουσα του κεντρικού κτηρίου.

Επόµενη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 17/12/2013 στις 10.00 πµ.

Ο Σαμαράς και ο Αρβανιτόπουλος δεν λένε να καταλάβουν πως όταν οι εργαζόμενοι οργανώνονται και πετάνε από το παράθυρο ξεπουλημένες διοικήσεις και κοματόσκυλα εκλέγοντας άλλους, δεν μένει άλλο από την ωμή καταστολή ή την υποχώρηση στα αιτήματα των απεργών. Ο ψευτοδιάλογος που προσπάθησαν να στήσουν με πρυτάνεις-πιόνια και το συνάφι τους δεν βγαίνει τελικά σε υποψήφιους άνεργους.

ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:

http://ergasiakodeltio.wordpress.com/2013/12/13/%CE%B5%CF%80%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CF%80%CE%AC%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD/

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: