Αρχική > Ανακοινώσεις, Αναλύσεις, Δράσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Πολυμέσα > «Μας χτυπάνε και μας καίνε για 3 ευρώ» στη νέα «Μανωλάδα» της Σητείας !!!

«Μας χτυπάνε και μας καίνε για 3 ευρώ» στη νέα «Μανωλάδα» της Σητείας !!!

Δεκέμβριος 9, 2013 Σχολιάστε Go to comments

Νέα «Μανωλάδα» με θύματα Έλληνες εργαζομένους στη Σητεία… Καταγγελία-σοκ: «Μας χτυπάνε και μας καίνε για τρία ευρώ!»

Από το εξαθλιωμένο ημερομίσθιό τους θα πληρώσουν δέκα εργαζόμενοι σε βιοτεχνία στη Σητεία το πρόστιμο που επέβαλε η επιθεώρηση εργασίας στον εργοδότη τους, γιατί απασχολούσε δύο ανασφάλιστες εργαζόμενες.

Η ανώνυμη καταγγελία εργαζόμενης στη βιοτεχνία ζαχαρωδών προιόντων Κουβαράκη στη Σητεία φέρνει στο φως ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας που επικρατούν στις «Μανωλάδες» της Ελλάδας του μνημονίου.
«Μας βρίζουν, μας κτυπάνε, μας καίνε και μας βάζουν να πλένουμε τα ρούχα τους» καταγγέλλει η εργαζόμενη, που είναι γέννημα-θρέμμα Κρητικιά και όχι αλλοδαπή. Και όλα αυτά για το πενιχρό ωρομίσθιο των 3 ευρώ καθαρά!  
Ακόμα και αυτό, θα σκεφτείτε, είναι κάτι, μπροστά στον εφιάλτη της ανεργίας, αλλά και την απλήρωτη εργασία με αμοιβή διαμονή και φαγητό αντί μισθού, που πρόσφερε μέσω αγγελίας  ξενοδόχος της Αίγινας.
  • Στην υπόθεση της Σητείας αποτυπώνεται η «ζούγκλα» που έχουν δημιουργήσει οι μνημονιακοί νόμοι, οι οποίοι ουσιαστικά ακυρώνουν την αποστολή των επιθεωρητών εργασίας. Στη συγκεκριμένη βιοτεχνία, η εργοδότης Αικατερίνη Κουβαράκη κατάφερε να καλύψει τις παραβάσεις στο ωράριο -δηλώνει τους εργαζομένους για 4ωρο, ενώ δουλεύουν 12ωρο-, αφού, σύμφωνα με το μνημονιακό νόμο, που στοχεύει στην ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας, ο εργοδότης μπορεί να υποβάλει εκ των υστέρων, εντός 48 ωρών, αίτηση στην επιθεώρηση εργασίας για αλλαγή στο ωράριο ή στο ρεπό του υπαλλήλου. 
Αυτό σημαίνει ότι ο επιθεωρητής που εντοπίζει το απόγευμα τον υπάλληλο, ο οποίος είναι δηλωμένος στην κατάσταση της πρωινής βάρδιας, δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλει πρόστιμο στην επιχείρηση.
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, κάτω από την πίεση πολυάριθμων καταγγελιών, δεσμεύτηκε ότι θα τροποποιήσει τη μνημονιακή διάταξη σε προσεχές νομοσχέδιο στο πλαίσιο της λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος «Εργάνη», για να διευκολύνει την αποστολή των επιθεωρητών.
«Σήμερα ήρθαν δύο κύριοι και έκαναν έλεγχο, αλλά δυστυχώς το μόνο που κατάφεραν είναι να κόψουν πρόστιμο σε δύο κοπέλες που είναι ανασφάλιστες» αναφέρει το σπαρακτικό κείμενο-καταγγελία της εργαζόμενης στη Σητεία.
Και συνεχίζει: «Μας έκαναν ερωτήσεις μπροστά στο αφεντικό και όπως ήταν επόμενο εμείς απλά είπαμε το “ποίημα” που μας έχουν πει να λέμε… Μόλις έφυγαν οι 2 κύριοι, μας μάζεψαν και μας είπαν ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα μας έχουν πεθάνει… Κοιτάξτε να δείτε… εμείς δουλεύουμε 12 με 15 ώρες την ημέρα με 10 λεπτά διάλειμμα και αν το κάνουμε και αυτό… Μας βάζουν να τους φτιάχνουμε τα φαγητά τους για το σπίτι τους, να τους πλένουμε τα ρούχα τους… μας απαγορεύουν να μιλάμε μεταξύ μας.. να μας παίρνουν τηλέφωνα… μας βρίζουν, μας χτυπάνε, μας καίνε… Μας χρεώνουν τις ζημιές που γίνονται, άσχετα αν τις έχουμε κάνει εμείς… μας ασφαλίζουν ημιαπασχόληση… τα μισά χρήματα στην τράπεζα και τα άλλα στο χέρι… Δεν σας λέω ούτε τα μισά από αυτά που συμβαίνουν… Όπως καταλαβαίνετε, το να τους κόψουν ένα πρόστιμο για 2 ανασφάλιστες δεν μας βελτιώνει την κατάσταση. Ίσα-ίσα που είπαν ότι τα 3 ευρώ που παίρναμε την ώρα τώρα θα γίνουν 2, για να βγάλουν το πρόστιμο… ζούμε μεγάλο δράμα κυριολεκτικά! Εμείς θέλουμε ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ συνθήκες!».
«Τι εννοείτε… σας καίνε;» ρωτήσαμε. «Ακούγεται συγκλονιστικό!».
– Να , η αφεντικίνα δοκιμάζει την καραμέλα που έφτιαχνε η συνάδελφος και κάτι δεν της αρέσει. Νευριάζει, πιάνει την κατσαρόλα, την πετάει στα πόδια της και την περιχύνει… Πιστέψτε με, αυτό είναι χειρότερο και από καυτό λάδι…
– Κι όταν λέτε σας χτυπούν, τι εννοείτε;
– Μια κοπέλα τους είπε “και μηχάνημα να ήμουν, θα είχα χαλάσει μετά από τόσες ώρες στα πόδια μου”. Την έπιασαν από τον αγκώνα, την τραβούσαν και την πέταξαν έξω. Μόνο που δεν την έδειραν… “Εμείς δεν θέλουμε ανήμπορους” της είπαν. Νιώθουμε πλέον σα ζώα και αν φύγουμε τι θα κάνουμε; Πώς θα ζήσουμε; Είμαστε μια μικρή πόλη δίχως ευκαιρίες… και πάλι και εγώ να φύγω, πάλι κάποιοι άλλοι δεν θα υποφέρουν εκεί;; Γιατί;
Ποιος θα απαντήσει σ’ αυτό το σπαρακτικό «γιατί;» της εργαζόμενης, η οποία είναι Ελληνίδα και ζει σε μια περιφέρεια της Ελλάδας που έχει από τα μεγαλύτερα ΑΕΠ, ξενοδοχειακές μονάδες-κολοσσούς και αναρίθμητα θερμοκήπια. Και όμως, υφίσταται εξευτελισμούς, χωρίς να μπορεί να καταγγείλει επώνυμα το αφεντικό της, για να μη χάσει τη δουλειά της.
Τι καταγγέλλουν οι επιθεωρητές Εργασίας
Ο προϊστάμενος της επιθεώρησης εργασίας Λασιθίου, κ. Γιάννης Μαυροειδής, που έσπευσε για έλεγχο στη βιοτεχνία, κάνει λόγο για τα παράθυρα του νόμου που χρησιμοποιούν οι εργοδότες για να καλύψουν τις αυθαιρεσίες τους, αλλά και για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλουν οι επιθεωρητές, διανύοντας 200 χλμ κάθε μέρα, για να ελέγξουν τις επιχειρήσεις στο νομό τους.
«Οι κοπέλες στη βιοτεχνία αλλά και στις περισσότερες επιχειρήσεις δε μιλάνε ούτε ανώνυμα. Το 60% των εργαζομένων στο νομό μας» αποκαλύπτει στο protothema.gr, «είναι δηλωμένοι για ημιαπασχόληση κυρίως στα ξενοδοχεία, αλλά δουλεύουν τουλάχιστον 8ωρο. Ο νόμος μας έχει δεμένους χειροπόδαρα. Αν διαπιστώσω παράβαση ωραρίου κατά τον έλεγχο, ο εργοδότης έχει δικαίωμα να δηλώσει αλλαγή ωραρίου εργασίας τις επόμενες 48 ώρες. Εκεί πατάνε όλοι και παρανομούν. Ούτε τα εκκαθαριστικά της μισθοδοσίας δε μπορώ να ελέγξω -συνήθως οι εργαζόμενοι δεν τα έχουν μαζί τους-, αν και γνωρίζω ότι οι περισσότεροι εργοδότες καταθέτουν τα μισά ως μισθοδοσία στην τράπεζα και τα άλλα μισά τα δίνουν στο χέρι μαύρα, για να αποφύγουν τις εισφορές.. Πηγαίνουμε για ελέγχους με δικά μας αυτοκίνητα, μας απειλούν, τρέχουμε να πιάσουμε αλλοδαπούς που φεύγουν ή κρύβονται μόλις μας δουν. Βεβαίως, έχουμε τη συνδρομή της αστυνομίας, αλλά όχι σε όλες τις περιπτώσεις»
Ο κ. Μαυροειδής στέλνει μήνυμα στον υπουργό Εργασίας να τροποποιήσει το νόμο του μνημονίου, που προβλέπει 48ωρη περίοδο χάριτος, ώστε να μπορούν να επιβάλουν πρόστιμο και για άλλες παραβάσεις, πλην της αδήλωτης εργασίας.
Στις τραγελαφικές καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι επιθεωρητές του ΣΕΠΕ αναφέρεται  και ο κ. Ηλίας Γκιούλος, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων και επιθεωρητών στο υπουργείο Εργασίας.
«Οι εργοδότες σέρνουν τους επιθεωρητές στο αυτόφωρο, ισχυριζόμενοι “τέρατα”. Πατάνε στον πρόσφατο νόμο που θέτει σε αργία οποιονδήποτε δημόσιο υπάλληλο μηνυθεί. Πριν από λίγους μήνες σε έλεγχο στο Λουτράκι, ιδιοκτήτης εργαστηρίου ζαχαροπλαστικής μήνυσε τον επιθεωρητή για δυσφήμηση, υποστηρίζοντας ότι διαδίδει πως οι Αλβανοί που απασχολεί ζυμώνουν τα γλυκά με τα πόδια. Για να αποφύγει το πρόστιμο. Άλλος εργοδότης, κάτοχος μαύρης ζώνης στο καράτε, υποστήριξε ότι η επιθεωρήτρια -μια ευπρεπέστατη συνάδελφος 60 ετών- τον έδειρε. Καταγγέλλουν, συκοφαντούν και εκφοβίζουν για να διακοπεί η διαδικασία έλέγχου. Στο Αγρίνιο έκαψαν αυτοκίνητο συναδέλφου. Και όμως, παρά τις αντίξοες συνθήκες, διενεργήσαμε 39.000 ελέγχους και επιβάλλαμε πρόστιμα αξίας 6 εκατ. ευρώ μόνο το Σεπτέμβριο, κυρίως για ανασφάλιστη εργασία. Και να φανταστείτε ότι κινούμαστε με δικά μας μέσα. Δικαιούμαστε αποζημίωση για τα έξοδα κίνησης, αλλά το κονδύλι δεν έχει εγκριθεί από τον κ. Σταϊκούρα εδώ και 8 μήνες. Αυτά τα έχουμε ξεχάσει, καθώς στις υπουργικές αποφάσεις δεν προβλέπεται αναδρομική καταβολή. Αν τρακάρει το αυτοκίνητο ή πάθει μηχανική βλάβη τα πληρώνουμε από την τσέπη μας. Τις προάλλες πλήρωσε ο σύλλογος τη ζημιά που έπαθε το αυτοκίνητο μιας συναδέλφου. Αυτές τις μέρες ο υφυπουργός κ. Β. Κεγκέρογλου εξήγγειλε στη Βουλή πως βρίσκεται στο τελικό στάδιο η διαγωνιστική διαδικασία για τη διάθεση 60 αυτοκινήτων στο σώμα επιθεωρητών εργασίας (ΣΕΠΕ). Από την εποχή του Λοβέρδου έχει προκηρυχθεί αυτός ο διαγωνισμός και ακόμα να τελεσφορήσει».
πηγή:protothema.gr-Μαίρη Λαμπαδίτη
ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:
**************
Σημείωση της Σύνταξης: Αντιδράσεις υπήρξαν από πλευράς της επιχείρησης Κουβαράκη και των εμπορικών φορέων της περιοχής, καθώς και απάντηση των εργαζομένων της επιχείρησης. Υποχρέωσή μας να παραθέσουμε και τα επιχειρήματα της «άλλης πλευράς». Ευχαριστούμε την κυρία Γεωργία Μανουσάκη που μας ενημέρωσε για τις εξελίξεις γύρω από το θέμα. Το σχόλιό της έχει ως εξής:
Γεωργία Μανουσάκη Επειδή τυχαίνει να κατάγομαι από κει και να μένω και στα περίχωρα κι έχει γίνει σάλος με το σχετικό δημοσίευμα απλά να επισημάνω ότι έχουν βγεί και έχουν διαψεύσει το άρθρο και παλιοί εργαζόμενοι οι οποίοι δε νομίζω να έχουν τίποτα να φοβηθούν. Τα κορίτσια έχουν δουλέψει πάνω απ’ολους οι ίδιες σκληρά κι έχουν φτάσει εκεί που είναι αυτή τη στιγμή…
**************
Απάντηση των επαγγελματικών φορέων της Σητείας στο δημοσίευμα της εφημερίδας ΄΄ Πρώτο Θέμα ΄΄
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 10/12/2013.

Προς: Εφημερίδα ΄΄ Πρώτο Θέμα΄΄

Κοινοποίηση :

1. Μ.Μ.Ε. Παγκρήτιας & Πανελλαδικής Εμβέλειας

2. ΕΝΩΣΗ IΔIΟΚΤΗΤΩΝ Η.Ε.Α.

Αγαπητό ΄΄Πρώτο Θέμα΄΄,

αξιότιμη κα. Μαίρη Λαμπαδίτη,

όλοι εμείς οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της Σητείας δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε απαθής και αδιάφοροι στο προκλητικό και απαράδεκτο δημοσίευμα της εφημερίδας σας ((7 Δεκ 2013) που σπιλώνει τόσο την υγιή επιχειρηματικότητα της περιοχής μας όσο και το όνομα του τόπου μας.

Τόσο ο τίτλος του δημοσιεύματος σας ΄΄Καταγγελία-σοκ: «Μας χτυπάνε και μας καίνε για τρία ευρώ!»΄΄ όσο και το απαράδεκτο σε εκφράσεις και εντυπώσεις περιεχόμενο του κειμένου σας, μας δημιουργεί την αίσθηση ότι πίσω από όλα αυτά κρύβεται κάτι διαφορετικό και βαθύτερο από το να προξενήσει ζημιά σε μία πραγματικά αξιοζήλευτη αυτοδημιούργητη επιχείρηση όπως είναι η επιχείρηση ΄΄ΚΟΥΒΑΡΑΚΗ΄΄.

Εμείς θα θέλαμε απλά, να μας δώσετε μια απάντηση σε κάποιες απλές σκέψεις που κάνουμε όσον αφορά τον τρόπο που χειριστήκατε το συγκεκριμένο θέμα. Σας ερωτούμε λοιπόν ευθέος :

Γιατί για ένα τόσο σοβαρό θέμα που παραπέμπει σε συνθήκες ΄΄εργασιακού μεσαίωνα΄΄ και στις «Μανωλάδες» της Ελλάδας δεν ενημερώσατε τον Εισαγγελέα Λασιθίου προκειμένου να παρέμβει στα πλαίσια των καθηκόντων του καθώς και τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου όπως και τον Επόπτη Εργασίας της περιοχής.

Γιατί δεν προβήκατε σε δημοσιογραφική έρευνα προκειμένου να διερευνήσετε το θέμα αλλά αρκεστήκατε σε μία απλή ανώνυμη αναφορά.

Αντιλαμβάνεστε ότι εύκολα μπορεί κάποιος να συμπεράνει, ότι δεν ήταν ούτε η δημοσιογραφική σας απειρία ούτε η αφέλεια , που σας οδήγησε σε αυτό το απαράδεκτο δημοσίευμα αλλά το πιο πιθανό είναι το δημοσίευμα αυτό να εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες σε βάρος της ήσυχης και φιλόξενης περιοχής μας.

Αυτό όμως που σας εκθέτει πραγματικά, τόσο εσάς όσο και το δημοσίευμα σας, είναι η πρωτοβουλία της άμεσης αντίδρασης του συνόλου των εργαζομένων της επιχείρησης ΄΄ΚΟΥΒΑΡΑΚΗ΄΄ που επιβεβαιώνουν την ΄΄κίτρινη απόχρωση΄΄ της δημοσιογραφικής σας πένας και διαψεύδουν εγγράφως και ενυπόγραφα τους απαράδεκτους σχολιασμούς και χαρακτηρισμούς σας σε βάρος της επιχείρησης στην οποία εργάζονται.

Συνεχίζοντας την επιστολή μας, θα θέλαμε να μας πείτε σε ποια στατιστική έρευνα και ανάλυση στηρίζεται το σχόλιο σας ότι η περιοχή μας έχει ένα από τα υψηλότερα ΑΕΠ στην Ελλάδα γιατί εμείς, αυτό που βιώνουμε καθημερινά είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Αλήθεια που είναι όλες αυτές οι ΄΄ξενοδοχειακές μονάδες-κολοσσοί΄΄ όπως και τα ΄΄αναρίθμητα θερμοκήπια΄΄ στην περιοχή της Σητείας γιατί εμείς που ζούμε σε αυτήν εδώ την περιοχή αγνοούμε πλήρως την ύπαρξη τους. Μήπως θα έπρεπε να έρθετε από εδώ να μας τα δείξετε και σε εμάς.

Χρέος μας κα. Λαμπαδίτη είναι, να διαφυλάξουμε την αληθινή και πραγματική ταυτότητα της περιοχής μας από οποιαδήποτε κακόβουλη πρόθεση από οπουδήποτε και εάν προέρχεται.

Και βάλτε καλά στο μυαλό σας κα Λαμπαδίτη ότι η Σητεία δεν είναι ΄΄Μανωλάδα΄΄,
η Σητεία είναι ένας πραγματικά φιλόξενος τόπος που δύσκολα θα βρεθεί άλλος ανά την επικράτεια να μπορέσει να τον ανταγωνιστεί. Τα μεροκάματα που πληρώνει ο Σητειακός στο μάζεμα των ελιών το φαγητό και η στέγη που προσφέρει απλόχερα στους εργάτες του δεν τα έχει προσφέρει (κατ΄ομολογία των ίδιων των εργατών) καμία άλλη αγροτική περιοχή στην Ελλάδα. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι ο χαρακτηρισμός της ΄΄Μανωλάδας ΄΄ είναι πέρα για πέρα ατυχής, άστοχος και προσβλητικός.

Εάν κα. Λαμπαδίτη θέλετε να ασχοληθείτε με την περιοχή μας, ασχοληθείτε με τα πραγματικά της προβλήματα αφήνοντας στη άκρη τα προβλήματα φαντασίας. Ασχοληθείτε λοιπόν με την ανάδειξη των προβλημάτων της Σητείας όπως είναι η υποστελέχωση του νοσοκομείου μας, τα ημιτελή οδικά έργα, το απαράδεκτο τμήμα του ΄΄ΒΟΑΚ΄΄που συνδέει την Σητεία με την υπόλοιπη Κρήτη, η κατάργηση της ΔΟΥ που μας αναγκάζει να πηγαινοερχόμαστε 150 Χιλ. για μια απλή φορολογική μας υπόθεση, η επικείμενη κατάργηση του Ο.Α.Ε.Ε, η κακή ελαιοκομική χρονιά που αφήνει πίσω της σχεδόν το σύνολο των συμπολιτών μας σε δεινή οικονομική θέση. Αυτά είναι τα προβλήματα που θα θέλαμε να αναδείξετε αγαπητή κα. Λαμπαδίτη.

Με Εκτίμηση,
1. Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Νομού Λασιθίου
2. Ένωση Ξενοδόχων Σητείας
3. Εμπορικός Σύλλογος Σητείας
4. Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης & Ψυχαγωγίας Δήμου Σητείας
5. Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων Σητείας
6. Ένωση Οικοδόμων Δήμου Σητείας
7. Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων εγκαταστατών Νομού Λασιθίου
8. Σύνδεσμος Υδραυλικών Νομού Λασιθίου

ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:

http://www.sitiapress.gr/sitia/Default.aspx?tabid=91&recid=12234#.UqbQgicSgU6

Η θέση της κυρίας Κουβαράκη, ιδιοκτήτριας της επιχείρησης

Η απάντηση των εργαζομένων:

Οι παρακάτω υπογεγραμμένο εργαζόμενοι της επιχείρησης Κατερίνα Κουβαρακη Ο.Ε.Ε μετά απο τις δημοσιεύσεις και τα σχόλια που αναρτήθηκαν στα ΜΜΕ θα θέλαμε να δηλώσουμε και να πάρουμε θέση στα εξής:
Α. Στα όσα χρόνια δουλεύουμε σε αυτην την επιχείρηση δεν αισθανθήκαμε ποτέ ως εργαζόμενοι του μεσαίωνα. Δεν θίχτηκε ποτέ η υπόληψη μαςκαι η αξιοπρέπεια ως άνθρωποι.

Β. Όλοι οι εργαζόμενοι είμαστε ενήλικες και έχουμε συναινέσει στο τρόπο εργασίας μας.

Γ. Όπως δε ζούμε σε μια ρομαντική χώρα έτσι και σε τοπικό επίπεδο τα πράγματα δεν είναι τελεια.
Μέσα απο αυτήν την επιχείρηση 17 οικογένειες ζουν με αξιοπρέπεια και αμοίβονται μηνιαίως στα συμφωνημένα.

Υπογράφοντες

Γιωργουλακη Ελένη
Πασχαλακη Ειρήνη
Τραμπάκουλα Ιουλία
Λαγουδάκη Ελένη
Σταυρακάκης Ραφαήλ
Amit Nahajan
Jatinder Singh
Πλατή Σαββουλα
Ξενιδακης Ελευθέριος
Πλατή Δοξανια
Λεθιωτακη Μαρία
Μανουσάκη Ανθη
Τζανακακη Θεονυμφη
Καληδωνη Άννα
Μπετεινη Άννα
Μανουσάκη Ευαγγελία
Σαβιδακη Δεσποινα

Πηγή: Γεωργία Μανουσάκη

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: