Αρχική > Ανακοινώσεις, Δράσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Πολυμέσα > Μπουένος Άιρες: Φοιτητές εξεγείρονται ενάντια σ’ αυτά που δεν επέλεξαν ! (+ Video )

Μπουένος Άιρες: Φοιτητές εξεγείρονται ενάντια σ’ αυτά που δεν επέλεξαν ! (+ Video )

Δεκέμβριος 8, 2013 Σχολιάστε Go to comments

democratizacion-uba

Φοιτητές συγκρούονται με τους μπάτσους στο Μπουένος Άιρες-5/12/13
από Νίκος 18:31, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013
θεματικές: Λατινική Αμερική \ Αργεντινή \ Κοινωνική ανυπακοή / Αντιστάσεις

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ – Μανιφέστο- 1918 ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Ο στόχος του φοιτητικού κινήματος είναι η ελευθερία στο πανεπιστήμιο ,η δημόσια, δωρεάν και ποιοτική παιδεία. Η παιδεία που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών, των φοιτητών και των εργαζομένων και όχι τις ορέξεις των ιδιωτικών συμφερόντων. Έτσι καλούμε όλο και περισσότερους εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους, φοιτητές να συμμετέχουν στον αγώνα μας καθώς βλέπουμε ότι το μόνο ενδιαφέρον στο U.B.A(Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες) από πλευράς διοίκησης είναι η περισσότερη και τελείως αχαλίνωτη  εξουσία!Με τον αγώνα μας ,πορείες, απεργίες και όλες τις υπόλοιπες μορφές διαμαρτυρίας βαδίζουμε σε έναν άλλο κοινωνικό και πολιτικό προσανατολισμό για το πανεπιστήμιο .Χρειάζεται χρόνιος αγώνας για να καταφέρουμε ο θεσμός της εκπαίδευσης να υπηρετεί τις ανάγκες του λαού.Έχουμε δεί τις επιλογές του Κογκρέσου και την κρατική καταστολή το 2006 και 2009 πού είναι μια μαύρη σελίδα για την ιστορία μας. Βλέπουμε ότι το πανεπιστήμιο είναι μέρος αυτού του κράτους που έχει την ίδια λογική με τους  αυταρχικούς, φασιστικούς φορείς που συνθέτουν την εξουσία του πανεπιστημίου μας.

 Η σημερινή αντιπρόεδρος, κοσμήτορας και πρύτανης για 8 χρόνια στο τμήμα οικονομικών επιστημών παραδέχθηκε ότι το U.B.A επεκτείνεται από την Franja Morada,ομάδα με επικεφαλή τον Emiliano  Yaccobitti.. UCR CABA).Με βάση αυτού του σχεδίου στο πανεπιστήμιο  αυξάνεται η εμπορευματοποίηση, ιδιωτικοποιούνται και υποβαθμίζονται οι υπηρεσίες ,η εξουσία γίνεται ασύδοτη. Ο νεοφιλελευθερισμός αλώνει τα πανεπιστήμια.
Βλέπουμε στις εκλογές για νέο πρύτανη ότι όλοι οι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για περισσότερη εξουσία και υπηρετούν πιστά αυτό το μοντέλο που διαλύει την παιδεία.
 Στις 13 Νοεμβρίου κάναμε συνέλευση και αποφασίσαμε να δώσουμε μάχη και να συγκρουστούμε ώστε να σταματήσουμε τις εκλογές στις 5 Δεκεμβρίου. Ο στόχος μας είναι σαφής. Ανεχθήκαμε αυτήν την κατάσταση 7 χρόνια. Οι εκπαιδευτικοί, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι θα δώσουν μάχη για να αλλάξει η κατεύθυνση πολιτικής του πανεπιστημίου. Θα έχουν πραγματικά φωνή και θα καθορίσουν την διαδικασία μεταρρύθμισης ενάντια στην νεοφιλελεύθερη φασιστική πολιτική της εξουσίας του πανεπιστημίου.
  Οι εξουσιαστές που υπηρετούν και ευνοούνται από αυτό το μοντέλο πολιτικής μας καταγγέλλουν και μας συκοφαντούν γιατί εκφράζουμε ένα κίνημα που πολεμάει  αυτούς που εντείνουν την προώθηση της εμπορευματοποίησης της παιδείας. Το κίνημα μας δυναμώνει μέσα από τις συνελεύσεις, στους δρόμους, παντού. Κουβαλάει την βαριά κληρονομιά του κινήματος των φοιτητών του 1918 ,του Cordobazo. Ο αγώνας  να μας δώσει τις ελευθερίες που μας έχουν στερήσει.
ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ – Μανιφέστο- 1918
ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
πηγήhttp://mareapopular.org/la-mella/por-una-gran-jornada-de-lucha-por-la-democratizacion/-<ελεύθερη μετάφραση> Νίκος
ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:
 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: