Αρχική > Ανακοινώσεις, Δράσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός > 6/12/2013:Ενημέρωση από εκδηλώσεις μνήμης για τον Αλέξη σ’ όλη τη χώρα (συγκεντρωτικό)

6/12/2013:Ενημέρωση από εκδηλώσεις μνήμης για τον Αλέξη σ’ όλη τη χώρα (συγκεντρωτικό)

Δεκέμβριος 7, 2013 Σχολιάστε Go to comments
ΚΑΒΑΛΑ

καβαλα1

6/12 Ενημέρωση από Καβάλα
από @ 21:31, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013
θεματικές: Κοινωνική ανυπακοή / Αντιστάσεις

@

Περίπου 80 άτομα συμμετείχαν στο μοναδικό αντιεξουσιαστικο μπλοκ, στην σημερινή πορεία μνήμης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο στην Καβάλα. το κείμενο που μοιράστηκε και διαβάστηκε είναι το παρακάτω. επίσης διαβάστηκαν κείμενα αλληλεγγύης προς τον απεργό πείνας Σπύρο Στρατούλη (από 11/11) του ταμείου αλληλεγγύης φυλακισμένων και διοκώμενων αγωνιστών καθώς και τις συνέλευσης αλληλεγγύης προς τον απεργό πείνας.

…6 Δεκέμβρη 2008…
Ο αστυνόμος Επαμεινώνδας Κορκονέας και ο Βασίλης Σαραλιώτης πυροβολούν τον τότε 16χρόνο, Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, παρόλο που ένας πατάει την σκανδάλη ο άλλος δεν προβαίνει σε καμία ενέργεια να σταματήσει τον συνάδελφό του. Αιτία ένα φραστικό επεισόδιο μεταξύ των εν λόγω δολοφόνων μπάτσων και της παρέας ανήλικων μαθητών. Οι μέρες που ακολουθούν μόνο σαν εξεγερσιακές μπορούν να περιγραφούν. Χιλιάδες κόσμου συγκρούονται σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Μικροί και μεγάλοι, άνεργοι και εργαζόμενοι, μαθητές και φοιτητές, Έλληνες και ξένοι γίνονται όλοι μια γροθιά. Η δολοφονία του Αλέξανδρου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο συνδυασμός των οικονομικών προβλημάτων τις πρώτες μέρες τις κρίσης, τα πολιτικά σκάνδαλα που ξεσπούν το ένα πίσω από το άλλο (Siemens, Βατοπαίδι, Ομόλογα, Off Shore εταιρίες, κλπ) και η ολοένα αυξανόμενη αστυνομική βία, ατιμωρησία και αυθαιρεσία, έρχονται να προσθέσουν συστατικά στο κοκτέιλ της οργής.

…5 χρόνια μετά και δεν έχει αλλάξει τίποτα…
5 χρόνια και είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα. Ένα πράγμα όμως έχει αλλάξει. Έπεσαν οι μάσκες των κυβερνώντων και των σκυλιών τους. Έπεσαν οι μάσκες των φασιστών και των εκμεταλλευτών τους.
Η κυβερνητική αυθαιρεσία σε συνδυασμό με την ακροδεξιά και την αστυνομική ατιμωρησία, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.
Ένα πράγμα έχει αλλάξει, συνηθίσαμε τον θάνατο, να χάνονται σπίτια και δουλειές. Αυτοκτονίες και δολοφονίες, τόσες ζωές άδικα, για μια δόση στην τράπεζα, στην εφορία, για έναν λογαριασμό, για λίγα δεδουλευμένα, για ένα εισιτήριο, για λίγο ζεστασιά.
Μας βαλσάμωσε η τηλεόραση. Τόσοι μετανάστες και μικροπωλητές, βασανισμένοι και εξευτελισμένοι στα κέντρα κράτησης, στα αστυνομικά τμήματα, στους δρόμους, στα χωράφια και στα μαγαζιά. Στα σύνορα και στις θάλασσες, κι όλα αυτά γιατί? Για ένα καλύτερο αύριο.
Ένα πράγμα έχει αλλάξει, συνηθίσαμε την καταστολή, στις πορείες, στους δρόμους, στα στέκια και στις καταλήψεις. Συντονισμένες επιχειρήσεις, βασανισμοί, φυλακές και καταστολή σε όσους αντιδρούν, σε όσους αντιστέκονται. Γι’ αυτούς που δε φοβούνται να περάσουν απέναντι, γι’ αυτούς που δεν ανέχονται το φασισμό, γι’ αυτούς που θέλουν να ζήσουν. Σε όσους επιλέγουν να συγκρουστούν για τον τόπο τους, την αξιοπρέπεια, την ελευθερία και την υγεία τους.
Ένα πράγμα έχει αλλάξει, συνηθίσαμε τους φασίστες της Χ.Α. και των Πατριωτικών κινήσεων. Τους νοσταλγούς της επταετίας,τους ρουφιάνους και τους δοσίλογους της ιστορίας. Τα πογκρόμ των μεταναστών, τους βασανισμούς και τις δολοφονίες, τους ξυλοδαρμούς και τους εμπρησμούς στα σπίτια των αδύναμων. Τα νταηλίκια και τα μπραβιλίκια στις λαϊκές και στις φασιστο- επετείους.
Ένα πράγμα έχει αλλάξει, συνηθίσαμε το θάνατο και δεν αντιδρούμε όπως και τότε. Έτσι ώστε την επόμενη φορά που φασίστας ή μπάτσος , μπράβος ή εργοδότης σηκώσει το όπλο ή το χέρι του, να παραλύσει όλη η κοινωνία.

Για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο 16 ετών, νεκρός από σφαίρα Μπάτσου.
Για τον Παύλο Φύσσα 32 ετών, νεκρός από μαχαίρι Χρυσαυγίτη.
Για την Σάρα 13 ετών, νεκρή από τα χέρια της ΔΕΗ.
Για τον Θανάση Καναούτη 18 ετών, νεκρός από χέρια Ελεγκτή.
Για τον Γιάννη Δ, 28 ετών, νεκρός από χέρια Μπράβου και Ιδιοκτήτη εστιατορίου.
Για τον Σιέκ Ντιαέ 37 ετών, νεκρός από χέρια Δημοτόμπατσου.
Για τον Τόνι Ονουά, νεκρός από χέρια Μπάτσου
Για τον Σαχτζάτ Λουκάν 27 ετών, νεκρός από χέρι Χρυσαυγίτη.
Για τους 12 νεκρούς μετανάστες στην Λευκάδα από χέρι Λιμενικού.
Για τους χιλιάδες απαγχονισμένους και δολοφονημένους θύματα της Κρίσης.

Για να μην γίνει ο Θάνατος συνήθεια στις συνειδήσεις των ανθρώπων.

*ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΤΕΚΙ ΚΑΒΑΛΑΣ * ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΒΥΡΩΝΟΣ 3*

Attachment

από @ 21:31, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013
καβαλα2
Attachment

από @ 21:31, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013
καβαλα3
προσθετες πληροφοριες

από ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΣ 21:54, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια κάθε πορεία και εκδήλωση  που γίνεται στην Καβάλα κινητοποιούν 3-4 διμοιρίες (τουλάχιστον).  έτσι και σήμερα παρόλο που η πόλη ήταν για άλλη μια φορά αστυνομοκρατούμενη, ο κόσμος βγήκε στον δρόμο. οι σύντροφοι αιφνιδίασαν τους μπάτσους αλλάζοντας το δρομολόγιο και περνώντας κατευθείαν μπροστά από το αστυνομικό τμήμα, κάνοντας τα χοιρινά να τρέχουν κυριολεκτικά. τελικά κατάφεραν να ανασυνταχθούν λαχανιασμένοι μετά από λίγη ώρα. η πορεία παρόλο που δεν ήταν μεγάλη είχε πολύ δυνατό παλμό και η ψυχολογία φυσικά ήταν υπέρ των αντιεξουσιαστών που απολάμβαναν το θέαμα των λαχανιασμένων μπάτσων να προσπαθούν να σχηματίσουν το γράμμα ‘Π’  γύρω από την πορεία (όσοι τουλάχιστον ήξεραν πως γράφεται).

αργότερα θα ανέβει και βίντεο

*******************

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Ενημέρωση από Καρδίτσα
από Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Καρδίτσας 21:58, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013
θεματικές: Εξέγερση Δεκέμβρης 2008 \ Κοινωνική ανυπακοή / Αντιστάσεις

πορεία για 6 Δεκέμβρη

καρδιτσα1

Σήμερα πραγματοποίθηκε δυναμική πορεία στο κέντρο της πόλης απο 200 περίπου άτομα.Φωνάχτηκαν συνθήματα,μοιράστηκανε κείμενα και στένσιλ στους τοίχους κατά τη διάρκεια της πορείας,να τονίσουμε πως η πορεία είχε παλμό και κόσμο ικανοποιητικό για τα δεδομένα της πόλης.

Attachment

από Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Καρδίτσας 21:58, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013
καρδιτσα2
Attachment

από Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Καρδίτσας 21:58, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013
καρδιτσα3
Attachment

από Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Καρδίτσας 21:58, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013
καρδιτσα4
******************
ΚΟΖΑΝΗ
6 δεκέμβρη, πορεία Κοζάνη
από Αντιφασιστική συνέλευση Κοζάνης 22:33, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013
θεματικές: Εξέγερση Δεκέμβρης 2008 \ Κοινωνική ανυπακοή / Αντιστάσεις ΔΕ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ
κοζανη1

Σήμερα 6 Δεκέμβρη 2013, 5 χρόνια μετά την δολοφονία του Αλέξανδρου  Γρηγορόπουλου από ειδικούς φρουρούς στα εξάρχεια, και έπειτα απο κάλεσμα της συνέλευσης αντιφασιστών/τριών Κοζάνης πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της πόλης. Κατα την διάρκεια της συγκέντρωσης υπήρχε μικροφωνική και δυο πανό ενώ μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα στους διερχόμενους.

Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης οι μπάτσοι (περιπολικά, αηΔΙΑΣ, ασφαλίτες, γαλόνια) ήταν προκλητικά κοντά στον συγκεντρωμένο κόσμο ενώ την πορεία ακολουθούσαν 2 διμοιρίες ΜΑΤ. Η πορεία -περίπου 60 άτομα- ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 και για μια περίπου ώρα κινηθήκαμε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθηματά. Η πορεία είχε δυνατό παλμό, πετάχτηκαν πολλά τρικάκια και γράφτηκαν συνθήματα σε τοίχους.

ΔΕ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ

ακολουθεί το κείμενο της πορείας:

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΠΟΤΕ…

Η οικονομική κρίση βρίσκεται στο ζενίθ της. Τα ‘’Χριστούγεννα’’ έρχονται. Το ελληνικό όνειρο της γιορτινής κατανάλωσης μοιάζει να ραγίζει μπροστά στην υποχρεωμένη πραγματικότητα. Και ενώ πολλοί ψάχνουν να βρουν ψευτο-λύσεις στα οικονομικά τους αδιέξοδα και ελπίζουν στη γιορτινή ‘’κατάνυξη’’, χιλιάδες κολασμένων αυτής της κοινωνίας δεν περιμένουν τίποτα.

5 χρόνια έχουν περάσει από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από σφαίρα μπάτσου και την κοινωνική εξέγερση του Δεκέμβρη που πήρε μεγάλη έκταση σε όλο τον ελλαδικό χώρο. Εκείνες τις μέρες  του Δεκέμβρη, αμφισβητήθηκαν σχεδόν όλες οι μορφές των καπιταλιστικών σχέσεων εξουσίας από τους χιλιάδες εξεγερμένους που βρίσκονταν στους δρόμους όπου συναντήθηκαν μεταξύ τους για πρώτη φορά. Εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, μαθητές, άστεγοι και κοινωνικά περιθωριοποιημένοι βάδιζαν μαζί στον δρόμο της εξέγερσης. Η μαζικότητα της εξέγερσης, ο αυθορμητισμός της και η επέκταση της έκανε το κυριαρχικό σύνολο να δονηθεί και όλοι αυτοί που το διατηρούν για μικροκομματικά οφέλη θέλησαν τότε να την καταστείλουν, να την χειραγωγήσουν, να την αφομοιώσουν και να την εκμεταλλευτούν.

Ο Δεκέμβρης όμως άνοιξε έναν νέο πολιτικό ορίζοντα που παραμένει έντονα στην κινηματική διαδικασία, αφού μετά από αυτόν δημιουργήθηκαν κινήματα αλληλεγγύης, καταλήψεις, εγχειρήματα και προσπάθειες αντίστασης εναντία στην κυριαρχία, ανοιχτές συνελεύσεις, τοπικοί αγώνες για την προάσπιση δημοσίων αγαθών, κίνημα αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία κόντρα στον παραδοσιακό ξεπουλημένο συνδικαλισμό.

Ερχόμενοι στο σήμερα βλέπουμε ότι 5 χρόνια μετά όπου η οικονομική και πολιτική εξουσία επιτίθεται συνολικά στα κατώτερα στρώματα, η σημασία της αντίστασης και της αντεπίθεσης των καταπιεσμένων οικονομικά τάξεων είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Η ταξική συνείδηση, η συλλογικοποίηση και η οργάνωση των αντιστάσεων αυτών είναι που θα φέρει νίκες και θα ανιχνεύσει  τον δρόμο προς την συνολική ανατροπή του σήμερα, για την δημιουργία ενός κόσμου αλληλεγγύης, ισότητας και αυτό-οργάνωσης του αύριο.

Την ‘’επέτειο’’ της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου την τιμούμε κάθε φορά που δρούμε αυτό-οργανωμένα και αδιαμεσολάβητα. Κάθε φορά που στο κοινωνικό πεδίο που δραστηριοποιούμαστε επιλεγούμε να απορρίπτουμε κάθε λογική αντιπροσώπευσης και ανάθεσης. Κάθε φορά που στο στόχαστρο  μας μπαίνει τόσο ο καπιταλισμός όσο και οι μηχανισμοί  του κράτους που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του. Κάθε φορά που επιλέγουμε να διεκδικήσουμε τη θέση μας στον δρόμο και να σταθούμε αλληλέγγυοι στον κόσμο που δέχεται την κρατική καταστολή. Με άλλα λόγια όλες εκείνες τις στιγμές που η ‘’επέτειος’’ χάνει την αποστειρωμένη σημασία της και παίρνει χαρακτηριστικά πολίτικης και κοινωνικής συνείδησης.

Η  καταπίεση γεννά την αντίσταση. Ο φόβος την υποταγή και η αλληλεγγύη την άρνηση. Όσο υπάρχουν εξουσιαστές και εξουσιαζόμενοι, θα υπάρχει οργή.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΔΥΝΑΣΤΕΥΕΙ

Αντιφασιστική συνέλευση Κοζάνης

http://antifakozanis.squat.gr/

Attachment

από Αντιφασιστική συνέλευση Κοζάνης 22:33, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013
κοζανη2
Attachment

από Αντιφασιστική συνέλευση Κοζάνης 22:33, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013
κοζανη3
*****************
ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Κομοτηνή:Ενημέρωση από πορεία 6ης Δεκέμβρη
από ΑΚ Κομοτηνής 23:19, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013
θεματικές: Κοινωνική ανυπακοή / Αντιστάσεις \ Εξέγερση Δεκέμβρης 2008
κομ1

Στην σημερινή πορεία,5 χρόνια μετά την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου,υπολογίζεται ότι συμμετείχαν 150-200 άτομα.Υπήρχαν 4 μπλοκ,αυτά της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης,του Σύριζα,της Ανταρσύα και της Utopia a.d.Tο δρομολόγιο της πορείας ήταν σχετικά μεγάλο,ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία και συνέχισε σε κεντρικά σημεία της πόλης όπου και γράφτηκαν αρκετά συνθήματα σε τοίχους και μαυραγορίτικα.

Η πορεία έφτασε στο αστυνομικό τμήμα και παρέμεινε για περίπου 20 λεπτά φωνάζοντας συνθήματα μπροστά από τις παρατεταγμένες διμοιρίες και έπειτα κατέληξε πάλι στην πλατεία.Στο μπλοκ της ΑΚ συμμετείχαν 60-70 άτομα

Attachment

από ΑΚ Κομοτηνής 23:19, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013
κομ2
Attachment

από ΑΚ Κομοτηνής 23:19, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013
κομ3
κομοτηνη συμπληρωση

από (Α) 2:22, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Να σημειωθει επισης οτι η πορεια πηγαινοντας προς το μπατσομεγαρο περασε μπροστα απο το περιπτερο γνωστου ρουφιανου. Αφου εισεπραξε τα βρισιδια του, αποφασισε να βγει εξω περηφανος και με περισσια ειρωνια προσπιουνταν οτι καλει τους μπατσους, οι οποιοι βρισκονταν στα 50 μετρα. Τοτε ατομα της πορειας κινηθηκαν απειλητικα προς το μερος του αποκαλωντας τον ρουφιανο. Ξαφνικα, απο ματσο αντρακλας αλλαξε σταση και το επαιζε ανηξερος τρεχοντας να κρυφτει. Φυσικα, το περιπτερο του δεν την γλιτωσε τοσο φτηνα οσο αυτος. Επιπλεον, κατα τη διαρκεια της πορειας σπαστηκε μια καμερα τραπεζας και λιγο πριν τελειωσει σπαστηκε το ΑΤΜ και η τζαμαρια απο κεντρικη τραπεζα της πλατειας.

ΜΠΑΤΣΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ ΖΥΓΩΝΕΙ

********************

ΤΡΙΚΑΛΑ

ΤΡΙΚΑΛΑ- Ενημερωση για την πορεια
από Αναρχικη ομαδα Τρικαλων 1:18, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013
θεματικές: Εξέγερση Δεκέμβρης 2008

REMEMBER Μερα μνημης για καποιους η σημερινη αλλα και ληθης για αρκετους αλλους.

H πορεια στη μνημη του Αλεξανδρου Γρηγοροπουλου ξεκινησε στις 7.30, ενω νωριτερα πραγματοποιηθηκε μικροφωνικη στην πλατεια Ρηγα Φεραιου. Συμμετειχαν περιπου 100 ατομα κυριως μαθητες και  α/α οι οποιοι και εκαναν το καλεσμα , αριθμος ικανοποιητικος για τα δεδομενα των Τρικαλων. Κινηθηκαμε στους κεντρικους δρομους της πολης για αρκετη ωρα υπηρχε δυνατος παλμος πολλα συνθηματα αλλα και διαθεση για συγκρουση. Τα ερπετα του Δενδια μας ακολουθουσαν σε ολη τη διαρκεια της πορειας και καθε τοσο μας εβγαιναν και απο τους καθετους δρομους που περνουσαμε. Συνεχως ομως η ουρα της πορειας σταματουσε κανοντας αλυσιδες και τους εκοβε τον δρομο. Το δημαρχειο της πολης φυλαγαν αρκετα ανθρωποειδη. Στον πεζοδρομο της ασκληπιου εγινε επιθεση στην αγροτικη τραπεζα με μπογιες και αμεσως μετα επιτεθηκαμε στους μπατσους με μπαμ μπουμ  δειχνοντας τους τις διαθεσεις μας. Σε εκεινο το σημειο υπηρξε αρκετη ενταση και τα αντιμπατσικα συνθηματα δονουσαν την ατμοσφαιρα. Η πορεια περασε απο την κεντρικη πλατεια και συνεχισε προς την παλια πολη ( περιοχη μαναβικα ). Εκει στηθηκαν καποια προχειρα οδοφραγματα με καρεκλες και τραπεζια ενω καποιοι αναψαν φωτια και σε ενα καδο για να κοψουμε την πορεια των μπατσων που ηταν πισω μας. Προς το τελος της διαδρομης πισω μας ηρθαν και οι Αη ΔΙΑΣ νομιζοντας οτι θα μας τρομαξουν αλλα δεν καταφεραν τιποτα.                                                                                Το θετικο ηταν οι μαθητες που συμμετειχαν στην πορεια ειχαν πολυ καλη σταση στον δρομο κρατησαν τις γραμμες τους και δεν μασησαν σε κανενα σημειο απο την εντονη παρουσια της αστυνομιας. Γενικα υπηρχε απο ολους καλη οργανωση συνοχη αλλα και αποφασιστικοτητα. Δυστυχως ομως για ακομη μια χρονια οι περισσοτεροι μαθητες της πολης προτιμησαν να πανε για καφε λες και δεν τους αφορουσε η σημερινη μερα.

  φώτο από πορεία

από εξεγερμενος μαθητής 2:07, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013
τρικ1
φωτο

από εξεγερμενος μαθητής 2:08, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013
τρικ2
από πορεία

από @ 2:10, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013
τρικ3

Τρικαλα

από Αναρχικη ομαδα Τρικαλων 2:12, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013
τρικ4
foto

από ACAB 2:14, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013
τρικ5
α/α

από α/α 2:26, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013
τρικ6
***************
ΒΟΛΟΣ
ΒΟΛΟΣ.ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ
από ΜΑΡΙΑ 7:16, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013
θεματικές: Κοινωνική ανυπακοή / Αντιστάσεις \ Κρατική καταστολή – Κοινωνικός έλεγχοςΒΟΛΟΣ.ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ
βολος1
ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥ ΑΛΕΞΗ ΑΠΟ ΟΠΛΟ ΜΠΑΤΣΟΥ
ΒΟΛΟΣ.ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

από ΝΙΚΟΣ 7:12, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013
βολος2
Attachment

από ΝΙΚΟΣ 7:12, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013
βολος3
Attachment

από ΝΙΚΟΣ 7:12, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013
βολος4
Attachment

από ΜΑΡΙΑ 7:16, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013
βολος5
Attachment

από ΜΑΡΙΑ 7:16, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013
βολος6
Attachment

από ΜΑΡΙΑ 7:16, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013
βολος7
Attachment

από ΜΑΡΙΑ 7:16, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013
βολος8
ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ ΒΟΛΟΥ
από ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ ΒΟΛΟΥ 7:02, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013
θεματικές: Κοινωνική ανυπακοή / Αντιστάσεις \ Κρατική καταστολή – Κοινωνικός έλεγχοςΤο πανό από το μπλοκ της Α.Π. Ροσινάντε Βόλου.
βολος9

Το πανό της ΑΠΡ Βόλου στη σημερινή μεγάλη πορεία για τον Δεκέμβρη

ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΜΟΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΠΑΤΣΟΜΕΓΑΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΜΑΤΣΑΓΓΟΥ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΤΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΝΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΤΟ ΑΔΕΙΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ

Μπάτσοι, Τιβί και ούτε βασικός, τι ωραίος που ‘ναι ο καπιταλισμός ( Σύνθημα από τη σημερινή πορεία στο Βόλο).

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΑΛΕΞΗ ΚΑΙ ΣΕΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Επεισόδια στο κέντρο του Βόλου μετά από 25 προσαγωγές

bolos1

 Μετά από 25 προσαγωγές πριν την πορεία για την επέτειο μνήμης της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στο κέντρο του Βόλου στην πορεία για την επέτειο μνήμης απο τήν δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου μεταξυ συμμετεχόντων στην πορεία μνήμης και ανδρών των ΜΑΤ, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει ήδη χρήση χημικών.

Να σημειωθεί ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά το τέλος της πορείας και αφού πριν την έναρξη της πραγματοποιήθηκαν 25 προσαγωγές.

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ
από Ο ΕΡΓΑΤΗΣ 20:37, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Ειρηνική πορεία στο βόλο, 27 προσαγωγές.

ενημερωση απο πορεια
από Ο ΨΩΛΙΣΤΑΣ 5:37, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Ειρηνική η πορεία στον Βόλο για τα 5 χρονια απο τη δολοφονια του Αλεξη Γρηγοροπουλου από μπάτσους.
Η εργατική τάξη, εκπροσωπουμενη απο κομματα της εξωκοινοβουλευτικης αριστερας, εδωσε μια ηχηρη απαντηση στο κυμα καταστολης των τελευταιων χρονων. Με μια μαζικοτατη ειρηνικη πορεια δοθηκε η απαντηση: ο λαος ειναι εδω! Μην τα βαζετε με τους καταπιεσμενους προλεταριους!
Το κλιμα παρολα αυτα ειρηνικοτατο, με 27 προσαγωγες.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ
από ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΣ 6:23, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Ελεύθεροι αφέθηκαν πριν από λίγα λεπτά και οι 30 συνολικά προσαχθέντες στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, πριν και μετά το τέλος της πορείας στο κέντρο του Βόλου για την 5η επέτειο μνήμης της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου.

ΤΟ ΟΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ
από ΑΝΤΙΝΑΖΙ 6:28, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

ΠΗΓΗ http://www.e-volos.gr

Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2013, 19:20

Με επεισόδια και 30 προσαγωγές η πορεία στη μνήμη Γρηγορόπουλου στο Βόλο (Video + Photos)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 22.30

Όπως και σε άλλες πόλεις της χώρας, έτσι και στο Βόλο, επεισόδια σημειώθηκαν μετά το τέλος της πορείας για την 5η επέτειο μνήμης της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, από τα πυρά του Ειδικού Φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Στο Βόλο, της πορείας, στην οποία συμμετείχαν πολιτικοί φορείς, συλλογικότητες αλλά και ανένταχτοι πολίτες και ξεκίνησε λίγο μετά τις 6.00 το απόγευμα της Παρασκευής από τον Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επί της οδού Ιάσονος, προηγήθηκαν αρκετές προληπτικές προσαγωγές.

3.jpg

********

4.jpg

Οι συμμετέχοντες στην πορεία, την οποία ακολουθούσαν διμοιρίες των ΜΑΤ, κινήθηκαν στις οδούς Φιλλελήνων, Δημητριάδος, Καρτάλη, Γαζή, Ιωλκού και μέσω της οδού Ιάσονος, κατέληξαν στο Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, απ’ όπου ξεκίνησαν.

2.jpg

*********

55.jpg

Λίγα λεπτά μετά το τέλος της πορείας ήταν που ξεκίνησαν και τα επεισόδια μεταξύ κάποιων εκ των συμμετεχόντων στην πορεία και ανδρών των ΜΑΤ, οι οποίοι έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνου.

22.jpg

Ακολούθησαν κατά την διάρκεια και μετά το τέλος των επεισοδίων και νέες προσαγωγές, με τον αριθμό τους να φτάνει συνολικά τους 30, οι οποίοι λίγη ώρα αργότερα και αφού έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, πραγματοποίηθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης, αφέθηκαν σταδιακά όλοι ελεύθεροι.

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Συγκέντρωση αλληλέγγυων στους 25 προσαχθέντες έξω από την Αστυνομική Δ/νση Μαγνησίας

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 25 προσαχθέντες, πριν και μετά το τέλος της πορείας στο κέντρο του Βόλου για την 5η επέτειο μνήμης της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, πραγματοποιείται αυτή την ώρα έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, από την οποία κάποιοι από τους προσαχθέντες έχουν αρχίσει να αποχωρούν ελεύθεροι.

ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΝΟ

από ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ 6:46, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΟΤΑΝ ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΜΑΤΣΑΓΓΟΥ

ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

************

ΑΓΡΙΝΙΟ

 Ενημέρωση από Αγρίνιο για 6 Δεκέμβρη
από ααα 11:14, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013
θεματικές: Κοινωνική αλληλεγγύη / Απαλλοτριώσεις \ Εξέγερση Δεκέμβρης 2008

Ενημερωση απο Αγρινιο για 6 Δεκεμβρη.

Στις 6 Δεκεμβρη,μια μερα που δεν αποτελει μνημοσυνο αλλα μια ακομα ευκαιρια η οργη να παρει σαρκα και οστα στον δρομο απεναντη στους δυναστες των ζωων μας,  πραγματοποιηθηκε συγκεντρωση-μικροφωνικη στην πλατεια Δημαδη ,ενω ακολουθησε πορεια απο 200-250 ατομα.Κατα την διαρκεια αυτης σπαστικαν τραπεζες και ενεχυροδανειστηρια ,ενω αργοτερα ακολουθησε γενικευμενη συγκρουση με τα ΜΑΤ στην κεντρικη πλατεια Αγρινιου.Οι ΜΑΤατζιδες πετουσαν τα δακρυγονα σε ευθεια βολη,ριχντοντας πολλα απο αυτα επανω σε μαγαζια γυρω απο την πλατεια,θετοντας σε κινδυνο οσους βρισκονταν τριγυρω.Στηθηκαν οδοφραγματα καρεκλες-καδοι καθ ολη την διαρκεια των συγκρουσεων.Συγκρουσεις συνεχιστικαν και στην πλατεια Δημαδη με πολλους νεολαιους στην πρωτη γραμμη,ενω βροχη επεφταν οι πετρες και τα μπουκαλια σαν μια πρωτη απαντηση στην γενικευμενη καταστολη και υποβαθμιση των ζωων μας.Αργοτερα ο κοσμος οδηγηθηκε στην επανω μερια του δημοτικου παρκου Αγρινιου  οπου και σκορπιστηκε. Λογω του μεγαλου πακετου που εφαγαν τα ΜΑΤ, ωντας αδυναμοι να προστατευσουν τα αφεντικα τους (τις τραπεζες,τους μαυραγοριτες) αλλα και τους ιδιους τους τους εαυτους ακολουθησε εξορμηση της ασφαλειας Αγρινιου  κανοντας συνολικα 25 προσαγωγες.

Σχετικα με τις προσαγωγες
από nik 11:40, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Οι προσαγωγες ηταν 30… Ενας πιτσιρικας 13 χρονων ο οποιος επρεπε να κανει ενεση ινσουλινης κρατηθηκε για αρκετη ωρα πανικοβλημενος και τρεμομενος,ενω υστερα απο παρεμβαση και των υπολοιπων προσαχθεντων απαιτηθηκε να παει αμεσα στο νοσοκομειο για την θεραπεια του.Ενα αλλο περιστατικο ηταν,οταν κουκουλομενος δοσηλογος ασφαλιτης περασε αναμεσα απο τους προσαχθεντες βριζοντας και απειλωντας του τυπου »θα γαμηθητε πουτανακια,θα γαμηθητε μουνακια» και τετοια,ενω οι υπολοιποι μπατσοι εκαναν τα στραβα ματια στις καφριλες του.

Μπράβο ρε Μάγκες
από Anti-Alternative 12:23, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Μπράβο παιδιά…Δείχνετε το δρόμο για επαρχεία.

Πάντα μαχητικοί και με μαζικότητα! Ας είναι τροφή για σκέψη σε όσους δεν κατεβαίνουν στις πορείες και αρκούνται στα καφενεία τους και στις εκδηλώσεις τους.

Συντροφικοί χαιρετισμοί!

Viva Agrinio

Βιντεο

από σκατα στο κρατος 13:32, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

http://www.youtube.com/watch?v=-cHc0K6-kXM

ενημέρωση για Αγρίνιο και στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://plateiamolaon.wordpress.com/2013/12/06/%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B9%CE%BF-6122013-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%8C%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CF%81%CF%85%CE%B3%CF%8C%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%84/

 

****

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ηρακλειο, Κρητη. Ενημερωση για τη πορεια 6/12
από (Α) 19:10, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013
θεματικές: Εξέγερση Δεκέμβρης 2008 \ Κοινωνική ανυπακοή / Αντιστάσεις

ενημερωση σχετικα με την απογευματινη πορεια στο Ηρακλειο

Η συγκεντρωση μετα απο καλεσμα του Α/Α χωρου ξεκινησε στη πλατεια των λιονταριων στο Ηρακλειο, στις 6 το απογευμα. Μια ωρα μετα ξεκινησε η πορεια στους κεντρκους δρομους του Ηρακλειου. Η συμμετοχη υπολογιζεται γυρω στα 500 ατομα με τον κυριοτερο ογκο των δαιδηλωτων να ειναι στο Α/Α μπλοκ το οποιο ηταν στη κεφαλη της πορειας. Ακολουθουσαν δυο μικρα μπλοκ, ενα της νεολαιας του ΣΥΡΙΖΑ και αλλο ενα με μελη του ΚΚΕ Μ.Λ. (αν θυμαμαι καλα, αν κανω λαθος διορθωστε με).

Καλος παλμος με αντικρατικα, αντιμπατσικα και συνθηματα αλληλεγγυης στους φυλακισμενους αγωνιστες. Μοιραζονταν δυο κειμενα. Ενα για τη διαχρονικη αξια της εξεγερσης του Δεκεμβρη το 2008 και ενα κειμενο αλληλεγγυης στον απεργο πεινας ΣΠυρο Στρατουλη. Και τα δυο κειμενα ηταν της Αναρχικης συλλογικοτητας απο τη Καταληψη Ευαγγελισμου «Sine Dominis».

Οι μπατσοι εντελως διακριτικοι χωρις περαιτερω προβληματα και προκλησεις απο μερους τους.

Φωτογραφιες θα ανεβουν αργοτερα.

Το πρωι μαθητες συγκεντρωθηκαν στη πλατεια ελευθεριας και εκαναν πορεια στους κεντρικους δρομους με κεντρικο πανο: «Η γενια της κρισης να γινει η γενια της επαναστασης» και υπογραφη «Ανυποταχτος μαθητης». Στη μαθητικη πορεια συμμετειχαν περιπου 500-600 μαθητες, καποιοι απο τους οποιους συμμετειχαν και στο Α/Α μπλοκ της απογευματινης.

 

****

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο : Ενημέρωση από την πορεία της 6 Δεκέμβρη
από mpalothia 18:06, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013
θεματικές: Εξέγερση Δεκέμβρης 2008

Ρέθυμνο : Ενημέρωση από την πορεία της 6 Δεκέμβρη

Παρότι υπήρχε κάλεσμα μόνο από φοιτητικούς συλλόγους και μεμονωμένα άτομα και όχι από συλλογικότητες, έγινε συγκέντρωση και πορεία στο Ρέθυμνο για την 5η επέτειο από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και την εξέγερση του Δεκέμβρη ’08.

Ως συνήθως το κάλεσμα ήταν για συγκέντρωση στο Δημαρχείο της πόλης στις 18:00. Με κάποια καθυστέρηση ξεκίνησε να φτάνει και ο κόσμος ειδικά μετά τις 18:30 μέχρι που όταν ξεκίνησε η πορεία λίγο μετά τις 19:00, οι διαδηλωτές να ήταν περίπου 200. Υπήρχαν μπλοκ από φοιτητικούς συλλόγους, από τον α/α χώρο, τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ, νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και αρκετοί ανένταχτοι και μαθητές  που ακολούθησαν το μπλοκ του α/α χώρου.

Με πολλά αντιμπατσικά και αντιφασιστικά συνθήματα η πορεία κατευθύνθηκε στο αστυνομικό τμήμα της πόλης μέσα από τους κεντρικούς δρόμους. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν σχετικά διακριτική (μόνο ρύθμιση της κυκλοφορίας και μερικοί ασφαλίτες περιμετρικά της πορείας) και ερχόταν σε αντίθεση με την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της πόλης που προσπαθεί να κρύψει κάτω από αυτήν τα σημάδια της κρίσης.

Υπήρχε πολύ δυναμική και παλμός ενώ οι κορυφώσεις, ήταν όταν πέρασε μπροστά από τα δικαστήρια και όταν έφτασε στο αστυνομικό τμήμα που είχαν παραταχθεί περίπου 25 αστυνομικοί με στολή (πιθανόν ΟΠΚΕ). Εκεί έγινε μια στάση και φωνάχθηκαν ακόμα περισσότερα αντιμπατσικά συνθήματα όπως : “Μπάτσοι το Γκύζη, κάτι σας θυμίζει”, “1-3 Χρήτσος Τσουτσουβής”, ενώ χαρακτηριστικές κινήσεις έκαναν κάποιοι από αυτούς, προσπαθώντας ταυτόχρονα να σταμπάρουν κόσμο έγιναν όταν ακουγόταν “Αυτό είναι σωστό, ριπές από Καλάσνικοφ να βάλετε μυαλό”. Αλλά οι προκλήσεις σταμάτησαν εκεί και η πορεία συνεχίστηκε μέσα από την παλιά πόλη. Καθώς μένουν πολλοί μετανάστες μέσα στα παλιά και πολλές φορές άθλια και υγρά σπίτια, φωνάχτηκαν πολλά συνθήματα αλληλεγγύης προς αυτούς και αντιφασιστικά ειδικά στα σημεία που έχουν σταμπαριστεί ότι συχνάζουν ή δουλεύουν φασίστες και φίλοι τους.

Η πορεία τελείωσε στο Δημαρχείο, που πάλι παρέμειναν μπάτσοι μέχρι να διαλυθεί το α/α μπλοκ.

mpalothia.com

1504991
Attachment

από mpalothia 18:06, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

1504992
Attachment

από mpalothia 18:06, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

 

********************

ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ:

https://gutneffntqonah7l.onion.to/?lang=el

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: