Αρχική > Ανακοινώσεις, Δράσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Καλέσματα > Περνά από ΕΔΕ δασκάλα συνδικαλίστρια στη Λακωνία!

Περνά από ΕΔΕ δασκάλα συνδικαλίστρια στη Λακωνία!

Δεκέμβριος 3, 2013 Σχολιάστε Go to comments

Περνά από ΕΔΕ δασκάλα συνδικαλίστρια στη Λακωνία!
από Αλληλέγυοι/ες 13:29, Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013
θεματικές: Εκπαίδευση \ Κρατική καταστολή – Κοινωνικός έλεγχος

Σπάρτη..

Τα μέλη του Δ. Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας «Γιάννης Ρίτσος» αντιδρούν και καταγγέλλουν για την δίωξη της προέδρου του Συλλόγου Ελισάβετ Παπαδοπούλου από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπάιδευσης Νομού Λακωνίας.

Χαρακτηρίζουν τη δίωξη «απαράδεκτη, ασαφή και γενικόλογη» για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας».

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπ/κων Α/θμιας Εκπαίδευσης «Γ. Ρίτσος» θέτει τα εξής ερωτήματα ερωτήματα:

«• Είναι άραγε αναξιοπρεπής συμπεριφορά η Πρόεδρός μας αλλά και Αιρετή εκπρόσωπος των Εκπαιδευτικών στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. Λακωνίας να ασχολείται καθημερινά και να προσπαθεί να αναδείξει αλλά και να  επιλύσει τα προβλήματα που ανακύπτουν με γνώμονα πάντα το συμφέρον μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών;

• Είναι άραγε αναξιοπρεπής συμπεριφορά η αντίδραση στην υποβάθμιση της Παιδείας και τη στέρηση κάθε κοινωνικού αγαθού από τους  πολίτες;

• Μήπως εντάσσεται στη γενικευμένη προσπάθεια συκοφάντησης, τρομοκράτησης  και φίμωσης της συνδικαλιστικής δράσης;

• Μήπως μέσω της συνδικαλιστικής δίωξης επιχειρείται η τρομοκράτηση, ο εκβιασμός και η υποταγή των εκπαιδευτικών σε μια πολιτική που επιδιώκει την ακύρωση εργασιακών κατακτήσεων και δικαιωμάτων;

• Μήπως όλα αυτά εντάσσονται στην  προσπάθεια να στρέψουν την προσοχή μας σε θέματα καθημερινής τριβής με σκοπό να αποπροσανατολίζουν την εκπαιδευτική κοινότητα απ’ τα πραγματικά προβλήματα;

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε πως δε θα επιτρέψουμε κάτι τέτοιο και σύσσωμος ο κόσμος της εργασίας θα βρεθεί απέναντι σε τέτοιες μεθοδεύσεις.

Καλούμε τη Δ.Ο.Ε. και τη νομική σύμβουλο της να παρέμβει και να σταματήσει η ΕΔΕ.
Καλούμε τους συλλόγους εκπαιδευτικών, τις επιτροπές αγώνα, τους συλλόγους γονέων και φορείς να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.
Σύντομα θα ορίσουμε ημέρα Πανελλαδικής κινητοποίησης έξω από τη Διεύθυνση Π.Ε. Λακωνίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για την εντολή που έχει δώσει ο διευθυντής Π.Ε. εκπαίδευσης  να διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την Πρόεδρο του συλλόγου μας και Αιρετή εκπρόσωπο των εκπαιδευτικών στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. Λακωνίας κα. Παπαδοπούλου Ελισάβετ».

Πηγή:τοπικά Mέσα

ΠΗΓΕΣ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:

https://gutneffntqonah7l.onion.to/front.php3?lang=el&article_id=1504219

http://www.notospress.gr/article.php?id=14847

Ψηφίσματα συμπαράστασης

Η διεύθυνση Εκπαίδευσης Λακωνίας ασκεί δίωξη σε βάρος της εκπαιδευτικού Ελισάβετ Παπαδοπούλου αιρετής του ΠΥΣΠΕ και πρόεδρο του Συλλόγου Μολάων Λακωνίας και την εγκαλεί mε βάση το «νέο» πειθαρχικό για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας».

Με γενικόλογες και αναχρονιστικές κατηγορίες αντιμετωπίζονται όσοι υπερασπίζονται τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών όπως έκανε και η Ελισάβετ Παπαδοπούλου που αποκάλυψε τις αυθαιρεσίες και τις παραβιάσεις της νομοθεσίας από τη διοίκηση καθώς και την άθλια πραγματικότητα των σχολικών μονάδων και της λειτουργίας τους (κενά, κλπ).
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Παρεμβάσεις Π.Ε. «Η συνάδελφος Ελισάβετ Παπαδοπούλου διώκεται γιατί δεν φοβήθηκε. Στην εποχή της αποδιάρθρωσης του δημόσιου δωρεάν  σχολείου και της  μετατροπής του σε ναό της αγοράς (που δε χωρά μέσα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα) αταλάντευτα υπερασπίζεται τα  δικαιώματα κάθε εκπαιδευτικού  και τη δημόσια παιδεία.»

Η βιομηχανία των διώξεων που έχει στήσει το Υπουργείο Παιδείας προσθέτει στην εξίσωση την ποινικοποίηση και την συνδικαλιστική δράση της συναδέλφου τονίζοντας πως οι σύλλογοι και οι αιρετοί  θα μπορούν, στο εξής, να εκφέρουν άποψη  μόνο εάν αυτή συμφωνεί με αυτή της διοίκησης!

Τα μέλη του Δ. Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας «Γιάννης Ρίτσος» αντιδρούν και καταγγέλλουν την δίωξη της προέδρου του Συλλόγου Ελισάβετ Παπαδοπούλου από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπάιδευσης Νομού Λακωνίας.

Χαρακτηρίζουν τη δίωξη «απαράδεκτη, ασαφή και γενικόλογη» για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας» και δηλώνουν πως σε κάθε περίπτωση  θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο και σύσσωμος ο κόσμος της εργασίας θα βρεθεί απέναντι σε τέτοιες μεθοδεύσεις.

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
-Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής: Ψήφισμα συμπαράστασης στην απαράδεκτη δίωξη της Ελισάβετ Παπαδοπούλου
-Α Σύλλογος ΠΕ Πειραιά: Ψήφισμα συμπαράστασης στην Ελισάβετ Παπαδοπούλου
-Γ ΕΛΜΕ Αθήνας: Ψήφισμα συμπαράστασης στην Ελισάβετ Παπαδοπούλου
-Ζ Σύλλογος ΠΕ Θεσσαλονίκης «Ο Φίλιππος»: Ψήφισμα συμπαράστασης στην Ελισάβετ Παπαδοπούλου
-Παρεμβάσεις ΠΕ: Η πειθαρχική δίωξη της Ε. Παπαδοπούλου δεν θα περάσει
-Σύλλογος ΠΕ Αιγάλεω: Ψήφισμα συμπαράστασης στην Ελισάβετ Παπαδοπούλου
-Σύλλογος ΠΕ Ανω Λιοσίων, Ζεφυρίου, Φυλής: Να σταματήσει πειθαρχική δίωξη της Ελισάβετ Παπαδοπούλου
-Σύλλογος ΠΕ «Γιάννης Ρίτσος»: Περνά από ΕΔΕ δασκάλα συνδικαλίστρια στη Λακωνία!
-Σύλλογος ΠΕ «Γ. Σεφέρης»: Η πειθαρχική δίωξη της Ελισάβετ Παπαδοπούλου δεν θα περάσει!
-Σύλλογος ΠΕ Ικαρίας και Φούρνων: Καταγγελία ψήφισμα συμπαράστασης για τη δίωξη της Ελισάβετ Παπαδοπούλου
-Σύλλογος ΠΕ Μεσσηνίας: Ψήφισμα συμπαράστασης στην Ελισάβετ Παπαδοπούλου
-Σύλλογος ΠΕ νησιών Αργοσαρωνικού: Συμπαράσταση στη Πρόεδρο του Συλλόγου ΠΕ «Γ. Ρίτσος» Ελισάβετ Παπαδοπούλου
-Σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Μολάων και ΚΥ Νεάπολης: Ψήφισμα συμπαράστασης στην Ελισάβετ Παπαδοπούλου

Απάντηση στη «φάμπρικα» διώξεων που εξελίσσεται σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, εναντίον συνδικαλιστών, δίνει με ανακοίνωσή του ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Μολάων Λακωνίας και του Κέντρου Υγείας Νεάπολης.
Είναι εντυπωσιακό ότι η πρόεδρος των δασκάλων και νηπιαγωγών διώκεται για τη συμμετοχή της σε επιτροπή αλληλεγγύης στον αγώνα των υγειονομικών, πράξη που η εντολοδόχοι της κυβέρνησης, θεώρησαν «ανάρμοστη συμπεριφορά».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η δίωξη της Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής μας, έρχεται να προστεθεί στη συνεχιζόμενη κατασυκοφάντηση των δημοσίων λειτουργών και στη στήριξη της βιομηχανίας για τη δημιουργία επίορκων υπαλλήλων, που έχει στηθεί, προκειμένου να φιμώσουν κάθε διεκδικητική φωνή σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Εφόσον δεν βρίσκουν επίορκους προσπαθούν να τους δημιουργήσουν, εξαπολύοντας επίθεση ενάντια σε δασκάλους, καθηγητές (δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης), γιατρούς (όπως στην Κέρκυρα και τη Λήμνο) και γενικά σε όποιον διαφωνεί μαζί τους και αγωνίζεται για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και τη στήριξη κοινωνικών αγαθών όπως η Υγεία και η Παιδεία.
Η κ. Παπαδοπούλου Ελισάβετ διώκεται για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας». Λαμβανομένου υπόψη ότι η Πρόεδρος των Εκπαιδευτικών συμμετέχει εκτός της υπηρεσίας της στην Επιτροπή Πολιτών για τη στήριξη του Νοσοκομείου μας και γενικά των δομών υγείας στην περιοχή, εύκολα γίνεται αντιληπτό τι μπορεί να εννοούν λέγοντας «ανάρμοστη συμπεριφορά». Οι αγώνες για τη στήριξη των κοινωνικών αγαθών αποτελούν «ανάρμοστη συμπεριφορά;» οι αγώνες για την εφαρμογή του δικαίου αποτελούν «ανάρμοστη συμπεριφορά;»
Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων καταδικάζει τη δίωξη της Προέδρου του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γιάννης Ρίτσος», Αιρετής εκπροσώπου στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Λακωνίας και μέλος της Επιτροπής Αγώνα για τη στήριξη του Νοσοκομείου Μολάων του Κέντρου Υγείας Νεάπολης και όλων των δομών υγείας της περιοχή μας.
Δηλώνουμε ότι συμπαραστεκόμαστε με κάθε τρόπο στη διωκόμενη εκπαιδευτικό και ζητάμε άμεσα την παύση κάθε διαδικασίας δίωξης».
(Πηγή: http://www.ertopen)

-Σύλλογος ΠΕ Νίκαιας- Πειραιά: Ψήφισμα συμπαράστασης στην Ελισάβετ Παπαδοπούλου
-ΔΟΕ: Διαμαρτυρία για τη δίωξη της Ελισάβετ Παπαδοπύλου
-Σύλλογος ΠΕ Ν. Σμύρνης: Ψήφισμα συμπαράστασης στην Ελισάβετ Παπαδοπούλου
-Σύλλογος ΠΕ «Αλ. Δελμούζος»: Ψήφισμα συμπαράστασης στην Ελισάβετ Παπαδοπούλου

Προωθείτε τα ψηφίσματα και στα Τοπικά Μ.Μ.Ε. της Λακωνίας
935: info@935radio.gr
ΛΑΚΩΝΙΚΑ ΝΕΑ:  lakonikanea@gmail.com
NOTOSPRESS:  info@notospress.gr
ΑΝΤΕΝΝΑ Ν. ΕΛΛΑ∆ΑΣ
97.1: info@ant1south.gr
FLY RADIO : flyradio@otenet.gr
LAKWNIKOS TYPOS : info@lakonikos.gr
star 941 : star941@gmail.com
Ellada: elladatv@otenet.gr
Apela: info@apela.gr

ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:

http://www.alfavita.gr/arthron/%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CE%BA%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CF%80%CF%81%CE%B5%CF%80%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: