Αρχική > Ανακοινώσεις, Αναλύσεις, Δράσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός, Καλέσματα > Κέρκυρα: Κάλεσμα σε συμπαράσταση και οργάνωση κινητοποιήσεων για συνδικαλιστικές διώξεις γιατρών και διαθεσιμότητες στο Νοσοκομείο

Κέρκυρα: Κάλεσμα σε συμπαράσταση και οργάνωση κινητοποιήσεων για συνδικαλιστικές διώξεις γιατρών και διαθεσιμότητες στο Νοσοκομείο

Δεκέμβριος 2, 2013 Σχολιάστε Go to comments

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!! ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΙΣ 12πμ

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ , ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ,
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΡΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΟ.
-ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΔΙΑΘΕΣΗΜΟΤΗΤΑ-ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ »ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ» ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΝ »ΞΑΦΝΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ» ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ
-ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΡΙΟ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΛΕΦΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ Α.ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ ,ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΤΗΣ ΕΓΕΣΥΚ , ΣΕ ΕΝΟΡΚΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ( Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ , ΣΕΙΡΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ) ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΟΙΝΗΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ.

ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΖΙΚΟΤΑΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ , ΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ ΣΩΜΑΤΕΙΑ -ΦΟΡΕΙΣ- ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΩΠΟΥ ΥΠΕΡΑΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

ΠΗΓΗ: http://www.facebook.com/lefteris.markatis

Εδώ η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κυβέρνηση-τρόικα, με τον αδίστακτο εντολοδόχο υπουργό Α.Γεωργιάδη, εφαρμόζοντας τη λογική του δόγματος «σοκ και δέος», βάζουν τις τελευταίες πινελιές για την πλήρη διάλυση και ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας, πυροδοτώντας μια ακόμα μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση.

 

 •     Οι δαπάνες Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης μειώνονται περαιτέρω  κατά 2,26 δις. ευρώ σε σχέση με το 2013
 •   μεθοδεύεται νέο κύμα συγχωνεύσεων Νοσοκομείων, κατάργησης Τμημάτων, Κλινικών, Μονάδων ενώ πολλαπλασιάζονται τα υποστελεχωμένα Τμήματα που αδυνατούν να καλύψουν τις εφημερίες
 •       χιλιάδες νέες διαθεσιμότητες/απολύσεις εργαζομένων στο χώρο της υγείας και κατάργηση οργανικών θέσεων με τη διαδικασία του «ξαφνικού θανάτου»
 •       πάνω από 200 έτοιμες κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κλειστές, με τραγικές συνέπειες και απώλειες  χιλιάδων ανθρώπων
 •       3.500.000 έφτασε ο αριθμός των ανασφάλιστων- αποκλεισμένων από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας
 •       28% των ασθενών αναγκάζεται να διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή του λόγω οικονομικής αδυναμίας
 •       αυξάνεται η φαρμακευτική δαπάνη για τους ίδιους τους ασθενείς ασθενείς από το 12% στο 24%  (οι ιδιωτικές δαπάνες υγείας στην Ελλάδα είναι οι μεγαλύτερες στην Ε.Ε., διπλάσιες από το Βέλγιο και την Ελβετία!!)
 •       επιβάλλουν νέο χαράτσι 25 ευρώ ανά νοσηλεία και 1 ευρώ ανά συνταγή.
 •       Η μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αποκλειστικά αγοραστή υπηρεσιών υγείας προσφέρει απλόχερα δις ευρώ στον κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα ,τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές και τις αλυσίδες των διαγνωστικών κέντρων. Ταυτόχρονα αφήνει εκτεθειμένους ασθενείς και υγειονομικούς που καλούνται να πληρώνουν τις υπερβάσεις από την τσέπη τους.

 

Η απαγόρευση των προσλήψεων παρά τις συνταξιοδοτήσεις και τα τεράστια οργανικά κενά,  η περικοπή των προϋπολογισμού τα τελευταία 3 χρόνια κοντά στο 50%, η υποβάθμιση των ΚΥ, έχουν στραγγαλίσει το Νοσοκομείο μας.

Συνεχείς παρεμβάσεις μας σε περιφέρεια, δήμο, διοίκηση του νοσοκομείου για τα μεγάλα προβλήματα στελέχωσης, είχαμε προειδοποιήσει για τη διαθεσιμότητα- κινητικότητα εργαζομένων στα νοσοκομεία της επαρχίας καθώς και το νησί μας. Η αρχή γίνεται με τους οδηγούς ασθενοφόρων η ενδεχόμενη κινητικότητα των οποίων οδηγεί νομοτελειακά σε απολύσεις και κατάργηση οργανικών θέσεων!! Στα πλαίσια της παράδοσης του τομέα των διακομιδών ασθενών στους ιδιώτες, αγνοούν για ακόμα μια φορά τις επείγουσες ανάγκη άμεσης κάλυψης υγειονομικών δομών που κοστίζουν ζωές στο ντόπιο πληθυσμό, και δημιουργούν φραγμούς ακόμα και για την απλή μετάβαση στο νοσοκομείο.

Την ίδια στιγμή  συκοφαντούν  τους εργαζόμενους  και τους εκπροσώπους τους για να στρέψουν την κοινωνία εναντίον τους και να γλιτώσουν την απονομή ευθυνών για το εφιαλτικό χάλι που έχουν δημιουργήσει με την πολιτική τους. Ήδη ξεκίνησε η διαδικασία της ΕΔΕ για τα γεγονότα του Οκτωβρίου με σαφή στοχοποίηση τίμιων ,  αγωνιστών , συνδικαλιστών του Νοσοκομείου.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

 

 •         Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και υπηρεσιών σύμφωνα με τον ιδρυτικό οργανισμό του νοσοκομείου.

 

 •         Να δοθούν άμεσα όλα τα οφειλόμενα ρεπό και οι κανονικές άδειες του 2012-2013.

 

 •         Απαιτούμε να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο και να καταργηθεί το βάρβαρο καθεστώς της διαθεσιμότητας – κινητικότητας.

 

 •         Να καταργηθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ της επίσκεψης στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και να μην νομοθετηθεί το 25ευρω για την εισαγωγή στα νοσοκομεία. Τα νοσοκομεία ανήκουν στον λαό, δεν είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις.

 

 •         Κάτω τα χέρια από τους συναδέλφους , όχι στις συνδικαλιστικές διώξεις

 

 •        ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ , ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ  ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ,  ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

        ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΙΣΟΓΕΙΟΥ  ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ

 

        ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 3/12 ΣΤΙΣ 12πμ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ,ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΤΣ ΠΑΝΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ

 

        ΠΕΜΠΤΗ,  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6,7/12 ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

 

        ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 9/12 ΩΡΑ 11πμ

 

Κέρκυρα 2 Δεκεμβρίου 2013

 

 

 

Advertisements
 1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: