Αρχική > Ανακοινώσεις, Αναλύσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός > Σωρεία απευθείας αναθέσεων από τον Ειδικό Διαχειριστή της ΔΤ

Σωρεία απευθείας αναθέσεων από τον Ειδικό Διαχειριστή της ΔΤ

Νοέμβριος 29, 2013 Σχολιάστε Go to comments

Σημείωση της Σύνταξης:

Πόσο πιο «φθηνή» είναι για το φορολογούμενο τελικά η ΔΤ; Πόσο πιο «διαφανής» ; Και τελικά πόσο αμερόληπτη και «ανεξάρτητη» ; Οι  πρώην και νυν πολέμιοι της ΕΡΤ αλλά  και οι απανταχού υποστηρικτές του ενδιάμεσου φορέα ας διαβάσουν αναλυτικά τα ποσά του δημοσίου που αποδίδονται καθημερινά σε ιδιώτες με τη μέθοδο της απευθείας ανάθεσης.  Και φυσικά, το πράγμα δεν θα σταματήσει εδώ. Περιμένουμε τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ! Με τη φόρα που έχουν πάρει οι κυβερνώντες στις ιδιωτικοποιήσεις και στο ξεπούλημα, μάλλον που δεν θα υπάρχει κανένας λόγος να έχουμε κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Τα ιδιωτικά κανάλια και ραδιόφωνα που ήδη υπάρχουν όχι μόνο αρκούν αλλά μάλλον περισσεύουν κιόλας στο «θεάρεστο» έργο που έχουν αναλάβει να χειραγωγήσουν την λεγόμενη ‘κοινή γνώμη’ και να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους. 

Θέλουμε να πιστεύουμε πως με όπλο την αντιπληροφόρηση αλλά και τη διάδοση των «άλλων ειδήσεων» – αυτών που δεν θα δείτε ούτε θα ακούσετε στα καθεστωτικά ΜΜΕ – θα μπορέσουν όλο και περισσότεροι να αφυπνιστούν ώστε να σταματήσει πλέον η κοινωνία να λειτουργεί ως πρόβατο που οδεύει προς τη σφαγή του και να δέχεται στωικά το αναπόφευκτο.

VENCEREMOS!

****************

Bιομηχανία απ’ ευθείας αναθέσεων από τον Ειδικό Διαχειριστή της ΔΤ Γκίκα Μάναλη

Κάθε μέρα υπογράφονται από τον Ειδικό Διαχειριστή του λουκέτου της ΕΡΤ, Γκίκα Μάναλη δυο, τρεις ή και τέσσερις αναθέσεις έργου σε ιδιώτες για την προμήθεια υλικού, μέσων, ανθρώπων και εργασίας. Ο Γκίκας Μάναλης με μια υπογραφή του και χωρίς κανένα έλεγχο -Πέρα από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου οικονομικών, αποφασίζει τη διάθεση χιλιάδων ευρώ με πρόχειρους διαγωνισμούς ή με απευθείας αναθέσεις. Η «βιομηχανία των αναθέσεων» ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου και συνεχίστηκε με καταιγιστικούς ρυθμούς μετά τις 12 Νοεμβρίου. Αυτό το διάστημα το υπουργείο Οικονομικών και ο αρμόδιος υφυπουργός Π.Καψής «κατοχυρώθηκαν» νομικά με τις αλλεπάλληλες υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες συμπλήρωσαν, εκ των υστέρων την απόφαση λουκέτου της 11ης Ιουνίου.

Το γεγονός είναι πρωτοφανές για τη λειτουργία του κράτους και αποδεικνύει την καταπάτηση κάθε έννοιας δημοκρατίας και διαφάνειας. Με θράσος πλέον καταπατείται και η απόφαση του ΣΤΕ που μιλούσε για «προσωρινό» καθεστώς λειτουργίας της Δ.Τ. Με τις συνεχείς όμως αλλαγές καθιερώνεται η Δ.Τ ως το κρατικό-κυβερνητικό κανάλι που δεν ελέγχεται θεσμικά και οικονομικά, παρά μόνο από τον «εαυτό» του, δηλαδή από τον Γκίκα Μάναλη.

Στην ΕΡΤ που κατήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς και ο Σίμος Κεδίκογλου ως «άντρο της διαφθοράς» όλες οι αποφάσεις αναθέσεων, περνούσαν από έλεγχο διαφόρων επιτροπών. κοστολογίου, κ.λ.π και μετά εγκρίνονταν από τα μέλη του ΔΣ της εταιρείας τα οποία επίσης ελέγχονταν για τις πράξεις τους.

Οι εισαγγελικές παρεμβάσεις και οι εκθέσεις των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης, αυτό ακριβώς πιστοποιούν.

Στην περίπτωση του Γκίκα Μάναλη, Ειδικού  Διαχειριστή, τοποθετημένο από τον Γιάννη Στουρνάρα, διαχειριστή εκατομμυρίων ευρώ, δεν υπάρχει κανένας απολύτως θεσμικός έλεγχος στις πράξεις του και καμία λογοδοσία για τις δεκάδες πλέον των αναθέσεων για τη λειτουργία της Δ.Τ.

Αναδημοσίευση από typologies

ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:

http://www.ertopen.com/eidiseis/item/10166-biomhchania-ap%E2%80%99-eytheias-anathesewn-apo-ton-eidiko-diacheiristh-ths-dt-gkika-manalh#.UpeBJycSgU4

***************

Οι εταιρείες που πήραν δουλειές από την “αναμάρτητη” ΔΤ

Οι Τυπολογίες συγκέντρωσαν τις περισσότερες αναθέσεις του Γκίκα Μάναλη για τη λειτουργία της κυβερνητικής τηλεόρασης του υπουργείου Οικονομικών, της “Δ.Τ.”. Το τηλεοπτικό μόρφωμα λειτουργεί στη θέση της ΕΡΤ ΑΕ, ύστερα από ερμηνεία της  Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ. Τα στοιχεία προέρχονται από τη Διαύγεια και κατά καιρούς δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες, sites και blog. Εδώ παρατίθενται οι σημαντικότερες. Συγκεντρώνουμε κι άλλες και θα επανέλθουμε.

 

 • Οι απευθείας αναθέσεις σε ιδιώτες πάσης φύσεως εργασιών για τη λειτουργία της Δ.Τ αποκαλύφθηκε πλήρως με την έγκριση πληρωμής του ποσού των 155.000 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α για τα τηλεοπτικά στούντιο της TVE (Πήγασος 25%- ΔΟΛ 25% ) που ανέλαβαν να βγάλουν στον αέρα το σήμα της Δ.Τ, όταν η κυβέρνηση πιεζόταν από τις αντιδράσεις για το λουκέτο στην ΕΡΤ αλλά και την απόφαση του ΣτΕ. Τα 155.000 ευρώ  για τη μίσθωση των στούντο Τ.V.E στο Κορωπί, εγκρίνονται με υπογραφή του Γκίκα Μάναλη στις 5 Νοεμβρίου για διάστημα μόλις 8 ημερών τον περασμένο Ιούλιο.
 • Είχαν προηγηθεί οι αποφάσεις του για την ανάθεση «λογισμικού» για την εκκαθάριση των στοιχείων ενεργητικού –παθητικού της πρώην ΕΡΤ 3 στην εταιρεία SingularLogic SEN με κόστος 3.140 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α
 • Στις 4 Νοεμβρίου υπογράφεται η απόφαση ανάθεσης για την προμήθεια εξοπλισμού για τη λειτουργία τηλεοπτικού σταθμού και παροχής συναφών υπηρεσιών» στην εταιρεία «Εμμανουήλ Ευαγγελόπουλος και Σία Ε.Ε» με τίτλο «Τηλεοπτική Ε.Ε» με συνολικό κόστος 468.000 πλέον Φ.Π.Α για το διάστημα λειτουργίας της Δ.Τ από 16 Ιουλίου ως και 15 Οκτωβρίου!
 • Στις 8 Νοεμβρίου υπογράφεται η προμήθεια υπηρεσιών δικτύου διανομής περιεχομένου και εξοπλισμού, κόστους 6.000 ευρώ για δυο μήνες, στην εταιρεία CDΝ. Το επιχείρημα είναι πως καραδοκούν πρόστιμα για τη μετάδοση των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ από το site της Δ.Τ . Για την ίδια τη σύμβαση με την ΤΕΑΜ για τους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ επικρατεί πλήρης αδιαφάνεια. Πληρώνονται οι δόσεις; Από ποιόν και με ποιανού υπογραφή και ευθύνη;
 • Στις 11 Νοεμβρίου υπογράφεται απόφαση για διαπραγματεύσεις με την Grand Thorton για την καταγραφή του ενεργητικού της καταργηθείσας ΕΡΤ με κόστος 105.000 ευρώ. Μια μέρα μετά η απόφαση αλλάζει το κόστος, το οποίο διαμορφώνεται στις 95.000 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α.
 • Την ίδια μέρα υπογράφεται η ανάθεση μίσθωσης ταινιών στην εταιρεία AMA FILMS για 15 ξένες ταινίες, στο ποσό των 15.000 ευρώ.
 • Στις 12 Νοεμβρίου υπογράφεται η ανάθεση δημιουργίας διαφημιστικών εντύπων  των ταινιών μικρού μήκους για τη Δ.Τ με κόστος 1.580 ευρώ στην εταιρεία «Δανιήλ Πέτρος και Σία».
 • Την ίδια μέρα ανατίθεται η διαφημιστική προβολή τηλεοπτικών εκπομπών της Δ.Τ στην εταιρεία «Busybuilding  Δημήτρης Γκάζης και Σία Ε.Ε» στο ποσό των 16.000 ευρώ, πλέον  Φ.Π.Α.
 • Στις 15 Νοεμβρίου εγκρίνεται η πληρωμή τηλεοπτικών-ραδιοφωνικών δικαιωμάτων του αθλητικού προγράμματος της Δ.Τ στο ποσό των 280.000 ευρώ προς την ΕΟΚ (μπάσκετ) και 1.000 ευρώ στην εταιρεία Sportfive» για τα δικαιώματα Ρουμανίας-Ελλάδας.
 • Στις 18 Νοεμβρίου υπογράφεται η ανάθεση «προμήθειας εξοπλισμού προστασίας από εξωτερικές απειλές firewall» στην εταιρεία «SPACE HELLAS A.E» με κόστος 4.046.89 ευρώ πλέον Φ.Π.Α.
 • Στις 19 Νοεμβρίου ο Γκίκας Μάναλης υπογράφει την έγκριση επιπλέον αμοιβών για εκτός έδρας για 17 τεχνικούς υπαλλήλους που αναλαμβάνουν την επιδιόρθωση βλαβών στα κέντρα εκπομπής της Δ.Τ από την Αττική ως και τη Ρόδο. Για επιπλέον αμοιβή των 17 τεχνικών εγκρίθηκε το ποσό των 61.000 ευρώ

ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:

http://www.typologies.gr/%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CF%81%CF%84/

Advertisements
 1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: