Αρχική > Ανακοινώσεις, Δράσεις, Επικαιρότητα - σχολιασμός > Συντονισμός Απλήρωτων Εργαζόμενων: Παρέμβαση στα καταστήματα του κέντρου

Συντονισμός Απλήρωτων Εργαζόμενων: Παρέμβαση στα καταστήματα του κέντρου

Νοέμβριος 23, 2013 Σχολιάστε Go to comments

Σημείωση της Σύνταξης: Το παρακάτω κείμενο – παρέμβαση διαβάστηκε στο ραδιόφωνο ΕΝΤΑΣΗ http://www.entasifm.org/ στην εκπομπή του Marios Marli «Γειτονιές στον Αέρα» που μεταδίδεται κάθε Σάββατο 3 – 5 μ.μ. Σήμερα, φιλοξενούμενος ο Δημήτρης Αμεσοδημοκράτης.

Σήμερα, 21/11, ο Συντονισμός Απλήρωτων Εργαζομένων πραγματοποίησε παρέμβαση σε καταστήματα του κέντρου, κατά την οποία μοίρασε ενημερωτικό υλικό, καλώντας σε συλλογικές δράσεις. Στη συνέχεια, πέρασε από το μαγαζί, στο οποίο έγινε η άγρια δολοφονία από μπράβο αυτού που ζήτησε τα δεδουλευμένα της φίλης τους.

 


Το κείμενο που μοιράστηκε:
Συνάδελφε/ισσα,
Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να υπομένουμε αδιαμαρτύρητα, την καθυστέρηση των χρημάτων που μας χρωστάει ο εργοδότης. Έχουμε το δικαίωμα να καταγγείλουμε στην Επιθεώρηση Εργασίας τη μη καταβολή των δεδουλευμένων μας , καθώς και να κάνουμε αίτηση για τη διενέργεια εργατικής διαφοράς.
Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίζουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας σε μια επιχείρηση που δεν μας πληρώνει. Έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε επίσχεση εργασίας, μέχρι να μας καταβληθούν οι καθυστερούμενες αποδοχές. Δικαιούμαστε επίσης και επίδομα από τον ΟΑΕΔ για όλες τις ημέρες τις επίσχεσης.
Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να παρακαλάμε τον εργοδότη να μας λυπηθεί και να μας δώσει ένα χαρτζιλίκι για να την ‘’βγάλουμε’’. Έχουμε το δικαίωμα να μηνύσουμε τον εργοδότη, καθώς η μη καταβολή δεδουλευμένων θεωρείταιαδίκημα  από το νόμο και προβλέπεται η διαδικασία  του αυτοφώρου για τον παραβάτη.
Δεν είμαστε υποχρεωμένοι  να στερούμε εμείς τα στοιχειώδη από την οικογένεια  μας και ο εργοδότης να χαίρει ακέραια την περιουσία που έφτιαξε από την εργασία μας. Έχουμε  το δικαίωμα να διεκδικήσουμε δικαστικά τηνκατάσχεση της περιουσίας  του.
Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίζουμε μόνοι , την απλήρωτη εργασία ,ως μια συμφορά που χτύπησε μόνο το δικό μας σπίτι. Έχουμε το δικαίωμα να οργανωθούμε στο σωματείο μας και να παλέψουμε συλλογικά για αυτά που μας χρωστάνε, με ενότητα και αλληλεγγύη.
Δεν έχουμε, όμως, το δικαίωμα να αποδεχτούμε την εδραίωση ενός καθεστώτος σύγχρονης δουλοπαροικίας στους χώρους της εργασίας. Έχουμε την ηθική υποχρέωση να παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν κόσμο καλύτερο από αυτόν που παραλάβαμε.
Έχουμε την υποχρέωση  να αντισταθούμε!
Συντονισμός απλήρωτων εργαζομένων
aplirotoiergazomenoi@gmail.com
ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:
 
Advertisements
  1. Νοέμβριος 23, 2013 στο 3:25 μμ

    Τὸ παρὸν ἀναδημοσιεύθηκε στὸ Ώρα Κοινής Ανησυχίας καὶ σχολίασε:
    Add your thoughts here… (optional)

  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: